Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 27,100 19 apr 2024 11:22
  • -0,040 (-0,15%) Dagrange 27,000 - 27,200
  • 375.663 Gem. (3M) 2M

Ahold Delhaize in 2018

4.564 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 229 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 mei 2018 15:19
    quote:

    clever schreef op 17 mei 2018 14:38:

    Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

    Koersdoel naar 19,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel op Ahold Delhaize verlaagd van 21,00 naar 19,50 euro met een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist James Grzinic.

    De verlaging is een reactie op de "ambitieuze" deal van het Amerikaanse Kroger met de Britse online supermarkt Ocado. De analist sprak van een "ondubbelzinnige" boodschap van Kroger. "Online groei is wat het management van Kroger ziet als strategische prioriteit."

    Kroger vergroot het belang in Ocado tot ruim zes procent en in ruil krijgt de online supermarkt via Kroger exclusief toegang tot de Amerikaanse markt. Ook zou Kroger de komende jaren 20 distributiecentra openen die volgens Jefferies meer dan 10 miljard dollar omzet kunnen gaan genereren.

    Momenteel heeft Kroger volgens Grzinic nog slechts beperkte blootstelling aan steden langs de Amerikaanse oostkust, maar de deal met Ocado kan hier verandering in brengen. En dat is ongunstig voor Ahold Delhaize, dat in die regio sterk vertegenwoordigd is.

    Op een groen Damrak daalde het aandeel Ahold Delhaize donderdag 1,7 procent naar 19,47 euro. Ocado won 66,6 procent en Kroger lijkt iets hoger te gaan openen.

    Door: ABM Financial News.

    Zie de synergie niet, maar goed zal wel aan mij liggen.

    Blijkbaar zit er een aap op de rots bij Kroger die een vette plaat voor z'n harses heeft. Daar willen we ook niet mee samen werken. We strepen Kroger door als eventuele partner voor Ahold. Gemiste kans in mijn optiek voor hen.

    Basta
  2. clever 17 mei 2018 15:24
    quote:

    hoopmazzel2 schreef op 17 mei 2018 15:19:

    Er is weer eens feest in de tent.....en dat alleen omdat Kroger laat zien dat ze jaren te laat zijn met online.Verder gaat de uitrol nog jaren duren.
    haha, zo is het. Er worden nu wel weer flink wat zwakke handen leeggeschud. Die zijn mooi uit de markt zo. Kadootje voor Appie en dus de mensen die long zitten.
  3. Eric_sh 17 mei 2018 15:33
    quote:

    T.overdose schreef op 17 mei 2018 15:14:

    Het zijn idd aannames. Desalniettemin zetten Kroger en Walmart de boel op scherp. Ik verwacht een gepast antwoord uit Zaandam en van Kevin Holt. We laten ons toch niet piepelen aan de Oost kust!
    Mee eens; het wordt tijd voor wat actie vanuit Zaandam; tot op dat moment zijn opmerkingen over bijkopen, buitenkans etc. nergens op gebaseerd.
  4. clever 17 mei 2018 15:37
    quote:

    cees-10 schreef op 17 mei 2018 15:33:

    [...]

    Mee eens; het wordt tijd voor wat actie vanuit Zaandam; tot op dat moment zijn opmerkingen over bijkopen, buitenkans etc. nergens op gebaseerd.
    De actie die jij bedoelt komt heus nog wel. Maar je moet alles wel een beetje timen. Op dit moment zijn ze nog even aan het inkopen.
  5. gerrit 69 17 mei 2018 18:07
    quote:

    gerrit 69 schreef op 5 mei 2018 11:41:

    [...]
    Het blijft een moeizaam koerspatroon om definitief boven de € 20,00 te stijgen.
    De koersdaling voor AD is zelfs vrij fors te noemen afgelopen vrijdag.
    Voor de uptrend blijft het aandeel zich mooi bewegen tussen lijn q en q1
    Voorlopig zie ik weinig potentie om ver boven de € 20,00 te stijgen.

    De uptrend blijft in tact, maar daar is vandaag alles mee gezegd.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/AD-gr...
  6. [verwijderd] 18 mei 2018 16:55
    Met die acties van Walmart en Kroger op de UK markt worden Tesco en Ahold naar elkaar toe geduwd. Altijd leuk om erover te speculeren en te dagdromen. Wat een powerhouse zou dat worden op het vasteland van de Eurozone! Zijn ze niet ongeveer even groot momenteel? Krijgen de analisten van ING dan toch nog hun zin?

    Krijg er zin in!

    Maak fraai weekend Ahold fans!

    Basta
  7. [verwijderd] 22 mei 2018 09:15
    Fraai nieuws omtrent nieuw op te starten bedrijf aangaande digitale ontwikkeling!

    De waardering van het bedrijf is ongekend laag. Een extrapolatie naar het einde van het jaar zouden we nu uitkomen op een k/w van 11,3!

    Mocht dit zo laag blijven dan kan een overname gewoon niet uitblijven. Door het aandeleninkoopprogramma wordt het bedrijf iedere week goedkoper. Het is dus zaak dat de koers is gaat stijgen anders wordt de kans daarop steeds groter.

    Basta
  8. T.overdose 23 mei 2018 16:58
    Inderdaad fraai nieuws Basta en in mijn ogen ook noodzakelijk.

    Het Peapod Digital Labs moet flink innoveren in de slag om de millennials en tech-generatie. AD laat hiermee iig zien aan de competitie dat zij niet volgen maar uit eigen kennis en vaardigheden online gaan innoveren. Dat personaliseren is trouwens ook flink belangrijk; te denken aan spaarsystemen, online marketing, gepersonaliseerde (bundel)aanbiedingen, big data etc.
    Ben benieuwd, ik heb er vertrouwen in!

  9. [verwijderd] 23 mei 2018 17:53
    Goede info Toverdoos! Wat een aantallen he!?

    Het is wellicht nu de angst voor Italie die een beetje op de pof wil leven. Zucht.

    Had ik maar in stenen m'n centen gestopt.

    Ik weet niet of het mazzel is maar wat heeft Ahold een geluk dat het aandeel niet veel hoger staat (en wij wellicht ook). Gewoon gestaag die 400.000 stuks per dag inkopen en dan zien we wel. Eind juni zouden we op de helft moeten zitten maar dat geen wet van meten en persen. De ene helft onder de Euro 20 en de rest er dan maar boven?

    Weer is een overname van Ahold zou leuk zijn, ik wacht daar eigenlijk een beetje op. Hoe lang zou het duren voordat we naar de 100 mln. omzet gaan?

    Maak mooie avond Ahold fans!

    Basta
  10. LTBelegger 25 mei 2018 12:58
    Je moet je afvragen waarom er zoveel negatief advies wordt gegeven met koers naar beneden gesteld. Ik geloof er niet zo in. Ik denk dat de koers vandaag weer eens de 20,00 aantikt. Heel even dat wel. Volgende week weer een verdere koers sprongetje, stap voor stap. Met 2 miljoen stukjes per week inkopen met dit niveau halen we voor de zomer ruim de 50 miljoen stukken.
  11. clever 25 mei 2018 14:00
    quote:

    Medicus schreef op 25 mei 2018 12:58:

    Je moet je afvragen waarom er zoveel negatief advies wordt gegeven met koers naar beneden gesteld. Ik geloof er niet zo in. Ik denk dat de koers vandaag weer eens de 20,00 aantikt. Heel even dat wel. Volgende week weer een verdere koers sprongetje, stap voor stap. Met 2 miljoen stukjes per week inkopen met dit niveau halen we voor de zomer ruim de 50 miljoen stukken.
    Het mag gewoon niet te snel stijgen. Scherp inkopen is the nature of the beast.
  12. Eric_sh 26 mei 2018 15:54
    Interview met Wouter Kolk in Het Parool van vandaag:

    'AH zal in 2025 nog blauw zijn'

    Topman Wouter Kolk van Ahold Delhaize Benelux: 'De klant bepaalt de snelheid, aan ons de taak om flexibel te zijn.' © Renate Beense

    Een boodschappenlijstje inspreken, een app met voedingswaarden, een magazijn vol robots, AH-maaltijdbezorging. De toekomst is volgens topman Wouter Kolk van Albert Heijn volkomen onvoorspelbaar.

    Wouter Kolk heeft thuis in Amsterdam zo'n Googleluidspreker staan die je vragen kunt stellen en opdrachten kunt geven. Hoe het weer wordt, wie vandaag de etappe van de Giro won, maar ook welke boodschappen er op het boodschappenlijstje moeten komen. Alleen: zo kun je nog niet bestellen in Nederland.

    Albert Heijn had het afgelopen jaar ook zo'n speaker, Hiku. Testpubliek kon hem op de koelkast plakken en er een gewenste aankoop op inspreken. Maar sinds kort zwijgt Hiku. Albert Heijn is er klaar mee.

    "Hiku is niet mislukt," zegt Kolk. "We wilden ervaring opdoen met spraak, zodat we daar klaar voor zijn als die mogelijkheden in Nederland algemeen beschikbaar komen. Daar praten we ook met Google over. We moeten klaar zijn als er behoefte aan is."

    We hebben vis op ijs geprobeerd. Het was een briljante afdeling, maar het sloeg niet aan

    Kolk (51) staat nu 3,5 jaar aan het roer bij de grootste supermarktketen van ons land. Na de fusie met het Belgische Delhaize vorig jaar werd hij verantwoordelijk voor alle activiteiten van het concern in de Benelux - in Nederland gaat het om Albert Heijn, Bol.com, Etos en Gall & Gall. Volgend jaar krijgt Kolk de leiding over heel Europa.

    Vis op ijs
    "Toen ik begon, konden we ons moeilijk aanpassen aan veranderingen. We hadden moeite met de klant van de toekomst. We hebben ons drie jaar voorbereid voordat we een nieuwe winkelformule in Eindhoven openden.

    Dat moest anders. "We moeten continu ontwikkelen. Kleinere stappen maken op weg naar het einddoel. Snelheid is de sleutel. In onze winkel in Hoofddorp testen we nu beeldschermen in plaats van posters. In Amsterdam openen we een kassaloze AH to Go. Zo ontdek je of iets werkt. Daar moet je niet mee wachten."

    Dan sjeest er wel eens wat. "Vis op ijs; we hebben het geprobeerd in drie winkels. Het was een briljante afdeling, maar het sloeg niet aan." Of flitsbezorgen op de fiets, wat vorige zomer in Amsterdam werd beproefd en onlangs bij AH to Go aan de Zuidas werd afgeblazen.

    "Ook daar hebben we van geleerd. Binnen twee uur bestelde boodschappen thuis ontvangen heeft zeker de toekomst." AH beproeft het nu aangepast in Rotterdam als Rappie. "Ik ben niet bang dat de buitenwereld ziet dat we soms ook weer ergens mee ophouden. Het toont dat we nadenken over wat in het verschiet kan liggen."

    Assortiment
    Deze week verscheen Appie Tomorrow, een boek over de toekomst van de supermarkt. De inhoud is een weerslag van een bijeenkomst vorig jaar waar marktvorsers, leveranciers, politici, futurologen en critici AH mochten fileren. Kolk ziet het als 'een 'assortiment meningen' over de toekomst en de rol die de supermarkt daarin moet spelen. "Een assortiment ja, zodat we verschillende zaken kunnen uitkiezen en die samen bereiden tot een mooi gerecht."

    "Wij hebben niet de expertise in huis om tien jaar vooruit te kijken. Ik heb liever dat we ons kwetsbaar opstellen, dan dat we claimen dat we het allemaal zo goed weten. Het streven is niet alleen nu marktleider te zijn, maar ook over dertig jaar relevant blijven."

    Klanten vinden een kassa fijn. Ik klets in mijn AH ook altijd even met Mary, die de zaak runt

    Ontdekkingsreis
    Het boek is volgens Kolk de start van een ontdekkingsreis. 'Uiterste houdbaarheidsdatum: 31-12-2025' staat erop. "Dan mag je ons afrekenen op wat we hebben bereikt of niet hebben bereikt. Ik kan het ook niet voorspellen. Behalve dat Albert Heijn in 2025 nog blauw zal zijn."

    Hij erkent dat innoveren ook een risico is. "Albert Heijn is er wel voor iedereen. Niet al onze klanten staan te juichen over de nieuwste digitale ontwikkelingen. Je moet ook gewoon boodschappen kunnen blijven doen."

    "De klant bepaalt de snelheid, aan ons de taak om flexibel te zijn. We hebben aan de Weteringschans een zelfscanwinkel, maar klanten vinden een bemande kassa nu eenmaal ook fijn. Als ik bij mijn Appie aan de Elandsgracht boodschappen doe, klets ik ook altijd even met Mary, de ondernemer de winkel runt."

    Ik maak me zorgen over de gevolgen van innovatie voor de werkgelegenheid

    Voorheen was het bij Albert Heijn volgens Kolk te veel eenheidsworst. "Dat kan niet meer. Behoeftes verschillen per dorp of stad, per winkel zelfs. Elke zaak moet anders kunnen zijn, aangepast aan de wensen van de klant op die plek; neem bier uit de buurt. We maken nu voor elke winkel een andere indeling. Dat betekent nogal wat met ruim duizend vestigingen."

    Robots
    'Appie Tomorrow' biedt niet alleen juichverhalen uit de wondere wereld. "Ik maak me zorgen over de gevolgen van innovatie voor de werkgelegenheid. Robotisering zal ook bij ons enorme invloed hebben."

    "We bouwen in Zaandam een nieuw distributiecentrum, dat vergaand geautomatiseerd is; onvermijdelijk als we al onze winkels hun eigen assortiment willen leveren."

    "Dat zal in de toekomst ten koste gaan van arbeidsplaatsen." Hetzelfde geldt voor zelfscankassa's of kassaloze winkels. "Ik geloof niet dat de caissière zal verdwijnen, maar we zullen er wel minder nodig hebben."

    "Het is best lastig om voor hen alternatieven te vinden. We kunnen dit niet alleen aanpakken. We moeten daarover in gesprek met medewerkers en vakbonden, zodat we samen aan oplossingen kunnen werken. Als we op tijd zijn, kunnen we de gevolgen opvangen."

    "Tegelijkertijd hebben we door die automatisering veel nieuwe mensen nodig met een IT-achtergrond. En doordat we veel meer verse producten zijn gaan verkopen, is er bij onze leveranciers een enorme behoefte aan personeel; wellicht kunnen we daar de oplossing vinden."
  13. T.overdose 26 mei 2018 22:14
    Cees, bedankt voor het plaatsen!
    Ik ben het eens met de visie van Wouter Kolk, niemand kan 10 jaar in de toekomst kijken en uiteindelijk bepaald de klant de snelheid van verandering.. De versnelling is er natuurlijk wel; digitalisering, robotisering en welvaart pushen het niveau omhoog.

    Als AD beleggers volgen we het nieuws en innovaties natuurlijk op de voet; het kan allemaal niet snel genoeg gaan:-) Het blijft een klasbak dit bedrijf en een must om in portefeuille te houden. Volgende week door de 20 EUR, de economie in US draait als een tierelier idem in NL en BE. de kassa's van AD rinkelen big time!
  14. [verwijderd] 27 mei 2018 00:14
    quote:

    T.overdose schreef op 26 mei 2018 22:14:

    Cees, bedankt voor het plaatsen!
    Ik ben het eens met de visie van Wouter Kolk, niemand kan 10 jaar in de toekomst kijken en uiteindelijk bepaald de klant de snelheid van verandering.. De versnelling is er natuurlijk wel; digitalisering, robotisering en welvaart pushen het niveau omhoog.

    Als AD beleggers volgen we het nieuws en innovaties natuurlijk op de voet; het kan allemaal niet snel genoeg gaan:-) Het blijft een klasbak dit bedrijf en een must om in portefeuille te houden. Volgende week door de 20 EUR, de economie in US draait als een tierelier idem in NL en BE. de kassa's van AD rinkelen big time!
    Bepaalt en niet bepaald!
  15. Vlaming Koen 28 mei 2018 10:11
    quote:

    LNKJDX schreef op 27 mei 2018 00:14:

    [...]
    Bepaalt en niet bepaald!
    Oei ei oei, begin niet aan die kruistocht! Ik heb het zelf geprobeerd. Ongelooflijk hoeveel taalfouten bijna iedereen hier maakt. Ik hoorde recent van een Nederlandse leraar dat Nederlanders bijna allemaal dt-fouten schrijven. In België word je daarvoor met pek en veren doorgestuurd. Daarom hechtte ik aanvankelijk heel weinig waarde aan de boodschappen van dergelijke posters hier, maar die Nederlandse leraar blijkt gelijk te hebben: bijna elke Nederlander schrijft dt-fouten, ook zij die wel zinnige dingen schrijven. Dus, mijn raad, hoe moeilijk het ook is, tracht over de dt-fouten heen te lezen.
  16. forum rang 7 A3aan 28 mei 2018 10:44
    quote:

    Vlaming Koen schreef op 28 mei 2018 10:11:

    [...]

    Oei ei oei, begin niet aan die kruistocht! Ik heb het zelf geprobeerd. Ongelooflijk hoeveel taalfouten bijna iedereen hier maakt. Ik hoorde recent van een Nederlandse leraar dat Nederlanders bijna allemaal dt-fouten schrijven. In België word je daarvoor met pek en veren doorgestuurd. Daarom hechtte ik aanvankelijk heel weinig waarde aan de boodschappen van dergelijke posters hier, maar die Nederlandse leraar blijkt gelijk te hebben: bijna elke Nederlander schrijft dt-fouten, ook zij die wel zinnige dingen schrijven. Dus, mijn raad, hoe moeilijk het ook is, tracht over de dt-fouten heen te lezen.
    Hé, niet katten he. En met die fouten valt het echt wel mee. Alsof Belgen geen fouten maken.
4.564 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 229 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links