Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,020 24 apr 2024 17:35
  • +0,034 (+0,85%) Dagrange 3,978 - 4,046
  • 825.674 Gem. (3M) 1,4M

BAM Mei 2018

1.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 innicksname 16 mei 2018 15:17
    Ben wat minder op het forum te vinden, maar mis ook niet heel veel volgens mij. Kan iemand nog een blikje inspiratie opentrekken? Misschien geeft mr. T tijdens de IEX-dag BAM nog wel een zetje in de juiste richting. Als hij de boel omlaag kan praten, lukt hem het omgekeerde misschien ook wel.
  2. forum rang 8 HenkdeV 16 mei 2018 19:27
    quote:

    Text2Business schreef op 16 mei 2018 15:17:

    Ben wat minder op het forum te vinden, maar mis ook niet heel veel volgens mij. Kan iemand nog een blikje inspiratie opentrekken? Misschien geeft mr. T tijdens de IEX-dag BAM nog wel een zetje in de juiste richting. Als hij de boel omlaag kan praten, lukt hem het omgekeerde misschien ook wel.
    Met het noemen van ene T. als inspirator, doe jij Shortermans wel heel erg te kort.
  3. JVDP 16 mei 2018 21:19
    quote:

    A.B.(C) schreef op 16 mei 2018 17:24:

    Dividend is uitgekeerd....heerlijk.
    Ja heerlijk, maar een dag of tien geleden heb ik via de Rabo app aangegeven dat ik keuzedividend uitgekeerd wil hebben in cash, maar zie nu dat ik toch aandelen heb ontvangen als dividend.

    Hopelijk gaat dit in het vervolg wel goed.

    Gr JvdPee
  4. JVDP 16 mei 2018 23:22
    quote:

    Moxxey schreef op 16 mei 2018 21:52:

    Geloof jij niet in de koers stijging jvdpee
    Jazeker wel Moxxey, maar ik zit al in BAM vanaf 2013 en heb vaak bijgekocht na de zoveelste dip in de koers. Op een gegeven moment zit je (veel) te zwaar in een bepaald aandeel en is het wel prettig dat je cash kunt ontvangen.
    Bijkopen kun je dan altijd nog, of nog beter, na een megadip van een aandeel dat cashdividend aanwenden voor het kopen van (langlopende) call-opties.

    Gr JvdPee
  5. [verwijderd] 16 mei 2018 23:31
    quote:

    Jvdpee schreef op 16 mei 2018 21:19:

    [...]

    Ja heerlijk, maar een dag of tien geleden heb ik via de Rabo app aangegeven dat ik keuzedividend uitgekeerd wil hebben in cash, maar zie nu dat ik toch aandelen heb ontvangen als dividend.

    Hopelijk gaat dit in het vervolg wel goed.

    Gr JvdPee
    Een dag of 10 geleden? Maar de ex-div datum was 20 april....dat is het moment waarop de balans opgemaakt wordt. Als jij op dat moment stock dividend had aangestipt dan ligt daar waarschijnlijk het euvel.
  6. JVDP 16 mei 2018 23:49
    quote:

    A.B.(C) schreef op 16 mei 2018 23:31:

    [...]

    Een dag of 10 geleden? Maar de ex-div datum was 20 april....dat is het moment waarop de balans opgemaakt wordt. Als jij op dat moment stock dividend had aangestipt dan ligt daar waarschijnlijk het euvel.
    Bedankt A.B.(C), ik heb alleen BAM en RDSA en van Shell vind ik dat stockdividend wel prima, maar ja, dat hebben ze onlangs afgeschaft.

    Dan zal het met BAM de volgende keer wel cash worden.

    Gr JvdPee
  7. [verwijderd] 17 mei 2018 06:40
    Honderden miljarden in nieuwe huizen

    Door Gert van Harskamp
    28 min geleden in FINANCIEEL

    De bouwsector is van plan tot 2030 een miljoen nieuwe woningen te bouwen. Zij willen hier komende 10 tot 15 jaar €200 miljard in investeren. Daarvoor willen ze gezamenlijk optrekken met de overheid.
    Zowel binnen- als buitenstedelijke bouw is nodig.

    Zowel binnen- als buitenstedelijke bouw is nodig.

    Dat staat in een investeringsstrategie die veertien kapitaalkrachtige projectontwikkelaars, beleggers en bouwbedrijven zijn overeengekomen en die vanmiddag door de brancheorganisatie van projectontwikkelaars Neprom wordt overhandigd aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Aan de basis van de strategie liggen onderzoeken van onder meer TU Delft en ingenieursbureau Movares.

    De initiatiefnemers van het plan willen samen met de overheden nieuwe, duurzame woongebieden aanwijzen. De Neprom pleit daarbij voor één groot ruimtelijk plan voor de komende decennia. ,,Voorwaarde voor de bouw van een miljoen woningen, is dat de overheid zelf ook fors gaat investeren”, zegt Bart van Breukelen, voorzitter van Neprom. ,,Onder meer in infrastructuur en in de noodzakelijk sanering van milieubelastende bedrijfsactiviteiten in de steden en in de stedelijke regio’s.”
    Noodklok

    De aangesloten partijen luiden de noodklok, omdat zij de druk op de woningmarkt zien toenemen door bevolkingsgroei, stijgende welvaart en de sterke groei van het aantal huishoudens. Het woningtekort loopt door de te lage woningproductie op naar ruim 200.000 huizen in 2020. Van de één miljoen woningen in de strategie zijn er volgens Neprom mogelijk al 600.000 nodig voor 2025.

    ,,We hebben te maken met een enorme woningbehoefte, maar ook met opgaven op het gebied van energietransitie, klimaat, mobiliteit en verduurzaming van de leefomgeving”, legt Van Breukelen uit. ,,Alles bij elkaar ligt er een ingrijpende claim op onze open ruimte. We moeten elke vierkante meter optimaal benutten.”
    Binnen en buiten stad

    Projectontwikkelaars, beleggers en bouwers willen de discussie over binnenstedelijk en buitenstedelijk bouwen loslaten. Volgens hen moet beide gebeuren om in de toekomstige woningbehoefte te voorzien. Daarnaast vereisen de verschillende woonwensen van mensen om zowel binnen als buiten de stad te bouwen.

    Ongeveer 55% van de nieuw te bouwen woningen in de komende 10 tot 15 jaar kan gerealiseerd worden binnen de grenzen van de huidige steden en dorpen, stelt Neprom op basis van onderzoek. De overige woningen komen aan de randen van de dorpen en buiten het stedelijk gebied.
    Veel vraag naar appartementen

    Omdat het aantal eenpersoonshuishoudens blijft groeien, is de vraag naar appartementen het grootst. De vraag naar eengezinswoningen blijft echter ook onveranderd hoog. Stellen in een eengezinswoning van wie de kinderen zijn uitgevlogen, blijken maar moeilijk te verleiden om te verhuizen. Nieuwbouw moet daarom wel aansluiten bij de woningbehoefte van consumenten, stellen de opstellers van de investeringsstrategie.

    Overigens is er nog veel werk aan de winkel om de doelstelling te halen. Op dit moment liggen ontwikkel- en bouwtempo van woningen veel te laag, waarschuwen de projectontwikkelaars, bouwers en beleggers. Dit moet samen met de provincies, gemeenten en rijksoverheid veranderd worden. Als dit lukt, zijn alle huizen die vanaf 2020 worden gebouwd, energieneutraal en worden woongebieden zelf energieleverancier, beloven de initiatiefnemers in de investeringsstrategie.
  8. forum rang 6 OnoMatopee 17 mei 2018 08:03
    Lager resultaat voor VolkerWessels

    Door ANP Producties
    16 min geleden in FINANCIEEL

    Amersfoort - VolkerWessels heeft zijn bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal flink zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van het bouwbedrijf nam wel iets toe, zo bleek uit een handelsbericht van de onderneming.

    Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde in de eerste drie maanden van dit jaar met 5 miljoen euro tot 8 miljoen euro. De omzet steeg van iets minder dan 1,2 miljard euro tot iets boven de 1,2 miljard euro. Het orderboek bleef goed gevuld met opdrachten ter waarde van 8,5 miljard euro.

    VolkerWessels verwacht groei voor de rest van het jaar, met name in kleine en middelgrote infrastructuur projecten. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn de vooruitzichten goed, ondanks de brexit. Verder verwacht het bouwbedrijf dat de overname van Joulz Energy Solutions het bedrijf een betere positie geeft voor nieuwe klussen als gevolg van de Nederlandse energietransitie.

    VolkerWessels reconfirms outlook for 2018

    Persberichten

    Amersfoort, the Netherlands, 17 May 2018, 7:00 am CET, Koninklijke VolkerWessels N.V. (“VolkerWessels” or the “Company”), a listed market-leading, multi-branded construction Company based in the Netherlands, reconfirms its outlook for 2018: we expect our 2018 results to increase versus 2017 and we reconfirm that we are on track to meet our medium-term objectives.



    HIGHLIGHTS Q1 2018 (compared to Q1 2017 or 31 March 2017)

    EBITDA € 8 million (€ 13 million)
    EBITDA margin 0.7% (1.1%)
    Revenue € 1,230 million (€ 1,195 million)
    Order book € 8.5 billion (€ 8.5 billion)



    Jan de Ruiter, Chairman of the Management Board

    “The markets in which we operate continue to develop positively. Both in the Netherlands as well as in our international home markets (the UK, Germany and North America) we see good demand for our products and services and we expect this trend to continue. The first quarter developments are in line with expectations. Please note that due to the company’s strong seasonality pattern, our Q1 numbers are not indicative for our full year results.



    In our C&RED segment, our construction and development companies and our companies active in the supply chain had a positive start for the year. Due to strong demand development, we experience increased cost inflation, inflexibility in the supply chain and re-negotiations with our clients which has resulted in some project delays due to the necessary time needed to agree on new pricing.



    The number of houses sold in the first quarter was 389 versus 903 in the same period last year. The lower number is explained by the timing of transactions with institutional real estate investors and project delays as a result of which pre-selling also gets delayed.



    In our Infrastructure segment we see a continued positive trend in the market for small and medium-sized projects. Especially the market for medium-sized projects is improving for which we believe we are well positioned. The construction of the re-designed caissons at the challenging sea-lock project in IJmuiden is on-going.



    Energy & Telecoms performed well with a better performance for both sub-segments. On May 3rd we announced our intention to acquire the commercial activities of Joulz Energy Solutions, positioning our Energy division even better for the coming energy transition in the Netherlands.



    In our international markets we continue to see positive developments in the UK, despite the Brexit uncertainties. In Germany and North America our performance is in line with the same period last year.



    Our order book (in euro’s) remains historically high at € 8.5 billion, which is an increase of € 0.4 billion versus the end of 2017.



    We re-iterate our outlook that we expect our 2018 results to increase and reconfirm that we are on track to meet our medium-term objectives, as defined at the time of our IPO in May 2017.”

  9. forum rang 8 Wilbar 17 mei 2018 08:45
    quote:

    Jvdpee schreef op 16 mei 2018 21:19:

    [...]

    Ja heerlijk, maar een dag of tien geleden heb ik via de Rabo app aangegeven dat ik keuzedividend uitgekeerd wil hebben in cash, maar zie nu dat ik toch aandelen heb ontvangen als dividend.

    Hopelijk gaat dit in het vervolg wel goed.

    Gr JvdPee
    Ik weet niet hoe het bij de RABO werkt. Maar bij de ING is het een instelling bij je rekening (en dus niet per aandeel aan te geven). De keuze moet al zijn gemaakt bij het ex-dividend gaan. In geval BAM diende het dus al op 20 april aangegeven te zijn (voor de gehele beleggingsrekening).
  10. forum rang 8 HenkdeV 17 mei 2018 10:05
    quote:

    Wilbar schreef op 17 mei 2018 08:45:

    [...]Ik weet niet hoe het bij de RABO werkt. Maar bij de ING is het een instelling bij je rekening (en dus niet per aandeel aan te geven). De keuze moet al zijn gemaakt bij het ex-dividend gaan. In geval BAM diende het dus al op 20 april aangegeven te zijn (voor de gehele beleggingsrekening).
    Zo werkt dat bij de Rabo ook.
1.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links