Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe NPO mode: iedereen student! Allemaal gelijk!

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 11 mei 2018 20:26

    Soms denk ik wat dom allemaal en waartoe dient het? MBO-ers willen nu ook student worden genoemd en dat zou dan nodig zijn. Waarom de mensen die willen gaan werken in de thuiszorg of schoonmaak.

    Reden zou zijn dat MBO-ers zich nu als mens minder zouden voelen behandeld. Tja en dat zullen dus die aspirant schoonmakers e.d. natuurlijk dan ook willen.

    De kern is dat de grote gelijkmakers denken met vage termen problemen op te lossen. In mijn optiek is student geen aanduiding van een hoger mens, maar gewoon van iemand die aan de Universiteit studeert.

    Er zijn ook andere opleidingen en daar is uiteraard vaak niets mis mee. Als een werkgever iemand zoekt met mbo of hbo of universitair is opgeleid dan kunnen ze zich allemaal student noemen, maar er blijft wel degelijk onderscheid. En als een werkgever mbo niveau wilt dan zal die dat heus wel blijven duidelijk maken.

    D'66 minister is zoals te verwachten ook al voor wordt vervaging. Volgende fase is natuurlijk studenten verenigingen moeten mbo-opgeleid toelaten en de jonge aspirant loodgieters studenten, want ander oh heel erg DISCRIMINATIE. Weer volgende stap: je mag niet eens meer je eigen vrienden uitnodigen bij een feestje.

    Wat schieten we eigenlijk op met dit soort gedoe. Wie wordt van deze onzin echt gelukkiger? Is de baankans voor de mbo-er daarmee vergroot? Kost die hele anti discriminatie business nu al niet groot en duur genoeg? heeft de NPO echt niets zinnigers te doen?

    Sorry hoor, maar af en toe wordt de NPO-gekte zo groot dat ik van mijn stoel val van nieuwe onbenulligheden uit die hoek. Neem eens een aantal echt zelfstandig denkende wat vrijer denkende journalisten aan. We betalen toch niet voor linkse GL en D'66 flauwekul!

    Groet, Jonas

    PS Waar kan ik gaan klagen omdat ik mij geen professor mag noemen. Ik voel me minderwaardig behandeld door de maatschappij daardoor? Iedereen dan maar professor?
  2. forum rang 6 jonas 11 mei 2018 20:49

    Dat verandert dan door ze student te gaan noemen? Je kan de bijstandtrekkers OTD-er gaan noemen Is dan "Onze Nieuwe Toekomstdragers" gaan noemen, maar echt daarmee zal niets veranderen voor hen.

    Bovendien waarom zou een mbo-er zich minderwaardig mens moeten voelen. Denk dan eerder aan weinig zelfrespect en weinig beroepstrots. Bij ernstigste gevallen doorsturen naar de psychiater!

    Mensen zijn gelukkig allemaal ongelijk qua vaardigheden, temperament, gedachten etc etc en dat is juist mooi. Jonas voor uw loodgietersklussen zou ik u ook niet bepaald aanraden.

    Groet, Jonas

    Tja misschien wel verandering bij de linkse werkzoekende beroepssector bij de antidicriminatieraad, NPO e.d en ik bij niet aanname lekker bij hen kunnen gaan
    klagen.
  3. forum rang 6 jonas 11 mei 2018 21:21

    Wie weet. Fred stuitert altijd bij enigszins gezond normaal denken (Is geen GL/D'66 denken) dus daar maak ik me helemaal geen zorgen over. Fred is

    !. Voor overdracht verdiend geld van Noord naar Zuid.
    2. Tegen het referendum.
    3. Zoveel mogelijk geld naar Brussel

    Verder kan je het zo voorspelbaar wel invullen.

    Groet, Jonas
  4. Da Freeze 12 mei 2018 08:29
    Toen ik naar het MBO ging, kreeg ik studiefinanciering en een OV Studentenkaart. Dus ik was student op papier.
    Toen ik daarna naar Utrecht ging om te studeren, toen voelde ik mij echt een student. Dat kwam mede omdat ik op kamers ging en volledig zelfstandig werd. MBO studenten wonen toch doorgaans (nog) bij de ouders, waardoor je geen studentenleven hebt.
    Student vind ik meer een lifestyle dan een "beroep". Waarom zou je sommige mensen anders de "eeuwige student" noemen?
  5. JZ 12 mei 2018 09:44
    quote:

    jonas schreef op 11 mei 2018 20:26:

    In mijn optiek is student geen aanduiding van een hoger mens, maar gewoon van iemand die aan de Universiteit studeert.

    Eens, jonas.

    Het is in feite heel simpel, studeren doe je aan een universiteit; derhalve student. Leren doe je op school, ook al is "die school hoog"; dus ben je dan leerling.

    Mede door alles en iedereen maar student te noemen is het usance geworden de uitspraak te bezigen "Nederlander steeds hoger opgeleid", en dergelijke bullshit.

    Terug naar af en iedereen aan het werk.
  6. forum rang 7 hirshi 12 mei 2018 10:12
    De term "hoger opgeleid" onderstreept het elitaire karakter in een air van verhevenheid. Gelukkig is de tijd voorbij dat op een leerling van een ambachtsschool werd neergekeken.

    Denken in termen van hoog en laag in het onderwijs doen geen recht aan het belang van vakscholing. Vakmensen hebben we minstens zo hard nodig als universitair geschoolden.

    Studeren dient het best in brede zin opgevat te worden en omvat dan ook het zich eigen maken van lesstof en bijbehorende vaardigheden. Een pianist op het conservatorium is van oudsher een student, dus ook een leerling die zich het beroep van loodgieter probeert eigen te maken mag zich wat mij betreft student noemen.
  7. JZ 12 mei 2018 11:00
    quote:

    hirshi schreef op 12 mei 2018 10:12:

    De term "hoger opgeleid" onderstreept het elitaire karakter in een air van verhevenheid. Gelukkig is de tijd voorbij dat op een leerling van een ambachtsschool werd neergekeken.

    Mensen, die neerkijken op anderen, zullen er altijd blijven, denk ik. Dat is geen reden dan maar de status van mbo-ers te wijzigen. Sterker, die van "hogescholers" moet (terug)wijzigen naar leerling. En gelijk maar kreten als 'deelnemer' schrappen uit de onderwijsvocabulaire. Niet alles van vroeger was slecht.

    Ik heb er geen problemen mee toe te geven lager opgeleid te zijn. Ik acht mezelf succesvol in het leven in materialistische zin. En dat acht ik (voor mezelf) belangrijker dan eventuele maatschappelijke status.
  8. forum rang 7 hirshi 12 mei 2018 11:27
    quote:

    JZ schreef op 12 mei 2018 11:00:

    [...]

    Ik heb er geen problemen mee toe te geven lager opgeleid te zijn. Ik acht mezelf succesvol in het leven in materialistische zin. En dat acht ik (voor mezelf) belangrijker dan eventuele maatschappelijke status.
    Tja, je hebt econs en humans.

    Econs zijn rationeel en nemen betere beslissingen.
    Lees "Free to Choose" van Milton Friedman.

    Maar het ging hier over MBO-ers die graag de voordeeltjes hebben als ze zich student mogen noemen.
  9. forum rang 6 izdp 12 mei 2018 11:28
    quote:

    hirshi schreef op 12 mei 2018 11:27:

    [...]

    Tja, je hebt econs en humans.

    Econs zijn rationeel en nemen betere beslissingen.
    Lees "Free to Choose" van Milton Friedman.

    Maar het ging hier over MBO-ers die graag de voordeeltjes hebben als ze zich student mogen noemen.

    En natuurlijk mogen ze die ook hebben. Als ze daarvoor student genoemd moeten worden mag dat morgen zo gedaan worden.
  10. JZ 12 mei 2018 11:39
    quote:

    hirshi schreef op 12 mei 2018 11:27:

    Maar het ging hier over MBO-ers die graag de voordeeltjes hebben als ze zich student mogen noemen.

    Het is vaudt om terwille van voordeeltjes voor studenten, de status van mbo-ers aan te passen. Dan moet je de regels aanpassen dat die voordelen ook voor leerlingen gelden. Maar dat is wellicht te moeilijk voor de ambtenaren van ocw?
  11. Da Freeze 13 mei 2018 13:48
    quote:

    izdp schreef op 12 mei 2018 11:27:

    Niets bijzonders jonas. Titeltjes tellen voor heel veel mensen.
    Is immers status net zoals met de heilige koeien in ons land.
    Je ziet het ook met aanduidingen van beroepen en het liefst verstopt in het Engels.
    Lijkt heel wat tot je het loontje ziet.
    Als je nog pakkende vacaturetitels zoekt wat belangrijk is om mensen een belangrijke status te geven, kan je deze website raadplegen. www.bullshitjob.com/title/
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,30 -0,58%
EUR/USD 1,0664 +0,20%
FTSE 100 7.897,96 +0,27%
Germany40^ 17.734,10 -0,58%
Gold spot 2.391,45 +0,51%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,28%
EBUSCO...
+2,83%
Kendrion
+2,61%
Vopak
+2,39%
B&S Gr...
+2,11%

Dalers

JUST E...
-4,97%
TomTom
-3,76%
VIVORY...
-3,72%
ASMI
-3,49%
BESI
-3,39%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links