Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Venezolanen leggen raffinaderij op Curaçao stil

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Da Freeze 12 mei 2018 08:32
    Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA legt de werkzaamheden op de Isla-raffinaderij op Curaçao stil zodra de huidige voorraden zijn uitgeput. Het bedrijf reageert daarmee volgens persbureau Reuters op de beslaglegging door het Amerikaanse concern ConocoPhillips.

    Een kwart van de totale olieexport van Venezuela loopt via de raffinaderij op Curaçao. Door die stil te leggen hoopt het land dat de olie uit handen blijft van ConocoPhillips.
    Dat bedrijf heeft nog 2 miljard dollar tegoed van de Venezolanen en heeft van de International Chamber of Commerce (ICC) toestemming gekregen om dat via beslaglegging te regelen. Eerder deze week is het Amerikaanse olieconcern daarmee begonnen.
    Op de raffinaderij in Curaçao worden dagelijks 335.000 vaten ruwe olie verwerkt. Premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao zei donderdag tegen Reuters dat het een potentiële crisissituatie is als de Venezolanen het werk op de Isla-raffinaderij stilleggen.
    PDVSA werkt aan alternatieven om toch olie naar Azië te kunnen verschepen.
    Ook op bezittingen van PDVSA op Bonaire en Sint Eustatius wordt beslag gelegd. Dat zijn bijzondere gemeenten van Nederland.

    www.nu.nl/economie/5261678/venezolane...
  2. Da Freeze 12 mei 2018 08:52
    Dus als ik het samenvat stopt Venezuela de toevoer van olie naar Curaçao omdat een Amerikaans bedrijf de voorraden confisqueert.

    Moet Nederland Curaçao hier niet bij ondersteunen? Curaçao is nog steeds een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit lijkt ordinaire diefstal te zijn.
  3. [verwijderd] 12 mei 2018 15:36
    quote:

    Da Freeze schreef op 12 mei 2018 08:52:

    Dus als ik het samenvat stopt Venezuela de toevoer van olie naar Curaçao omdat een Amerikaans bedrijf de voorraden confisqueert.

    Moet Nederland Curaçao hier niet bij ondersteunen? Curaçao is nog steeds een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit lijkt ordinaire diefstal te zijn.
    Eigenlijk hebben wijlen Chavez en zijn socialitische partij een diefstal gepleegd door binnenlandse en buitenlandse bedrijven te nationaliseren zonder enig vorm van compensatie. Daaronder valt ook oliebedrijven zoals die van ConocoPhillips. De laatste staat gewoon in zijn recht om zijn geld terug eisen. www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/antille...

    De gevolgen van de grootschalige onwettige diefstal kunnen we nu zien: de top van de socialistische partij heeft baantjes en bezittingen bij die bedrijven onderling verdeeld, niet gehinder door hun onkunde en hebzucht. De uitkomst is desastreus. 1) corrupte SP vriendjes kunnen echt niks van met als gevolg dat zelfs simpele goederen zoals wc papier niet meer te krijgen is daar, economie is als een kaartenhuis compleet in elkaar gestort, 2) niemand met geld en kunde wil nog in corrupte Venezuela investeren en 3) veel mensen (vooral kinderen) sterven nu van de honger.

    Heel triest. Nederland kan weinig tegen beslaglegging van ComocoPhillips doen. Aruba, Curacao en Bonaire gaan zeker steeds meer last krijgen van Venezolaanse economische malaise en bestuurlijke wanbeheer bij de socialitische en militaire top.

    Een socialitische heilstaat in notedop.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,35 -0,69%
EUR/USD 1,0648 +0,04%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.686,20 -0,85%
Gold spot 2.389,36 +0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AMX
-0,70%
AEX
-0,69%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links