Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

krijgen we een Pandemie

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 februari 2006 15:32
    Geachte collega beleggers.

    krijgen we een pandemie in Europa of niet. Wat als de vogelgriep toeslaat op grote schaal in ons Land en in het land van onze broeders/buren. Het is bekend dat vogels niet stoppen bij landgrenzen en dus ook niet aan ons kikkerlandje voorbij zullen gaan.

    Wat zijn dan de gevolgen hoe worden wij bevoorraad moeten wij nu al gaan hamsteren?? We kunnen niet meer naar ons werk, mensen kopen alleen nog de dagelijkse boodschappen als dit al mogelijk is. kortom bestedingen lopen terug investeringen lopen terug vooral als het lang duurt.

    Ik snap nog steeds niet waarom er geen vaccin tegen is, het virus is er toch al een tijdje is dit te duur of zo lijkt mij toch een kans voor een bedrijf als Cruccell of zo om hier wat tegen te ontwikkelen.

    Laten we allen hopen dat het niet zo ver komt, maar ik zie het wel somber in Duitsland en Frankrijk hebben vandaag ook weer zoveel gevallen van de griep ontdekt.

    Wat zou er eigenlijk met de beursen gebeuren. Naar beneden zou je daar nu al op kunnen gaan speculeren.

    Groeten Blackgold
  2. [verwijderd] 19 februari 2006 15:36
    Beste Blackgold. Verdiep je in de materie en indien je dat doet dat weet je ook dat je zelf een kans hebt van 25% om te komen te overlijden. Een pandemie zal zich niet beperken tot europa en zal wereldwijd het economische systeem platleggen.

    Om vervolgens te speculeren over lagere koersen of wijze investeringen doet totaal niet niet ter zake daar het in zijn geheel niet van toepassing is uiteindelijk.

    groeten, kiep
  3. Cézan 19 februari 2006 17:15
    Zag vanochtend een VPRO prog. op 3. In vervolg daarop brei ik er nu maar mijn eigenste - ;-) - theorie op...De mens (homo sapiens) in al zijn alwetendheid en almachtigheid denkt de natuur te kunnen bedwingen, maar ze is maar een pluisje, iets nietigs eigenlijk. De natuur gaat toch haar eigen gang, deed ze eeuwen, wat heet 1000-den jaren daarvoor toch ook al?
    We hebben alleen de pech dat we uitgerekend in die fase van chaos zitten, maar we hebben ook het geluk dat we op dit deel vd aarde leven/wonen. Nog dan... Daar zijn we het toch wel over eens? Vogelgriep, massale religieuse hysterie, meer dan ooit op ieder continent oorlogshaarden, aidsdreiging. Demografisch speelt er nu van alles.

    Wat rest ons dan. Gewoon doorgaan met de leuke en minder leuke dingen waar we mee bezig zijn.

    Overleef jij die pandemie, heb je geluk, zo neen, jammer dan. Zo'n pandemie is in mijn ogen zo iets massaals, groots en grotesk tegelijk, gaat eigenlijk boven mijn pet...Niet te vatten dus.
    Czn.
  4. [verwijderd] 19 februari 2006 17:39
    L.S.

    Wat me soms somber stemt is dat het voortbestaan van onze soort niet meer bepaalt wordt door de "survival of the fitness" maar door "survival of the richness".(Bij een Pandemie uiterst belangrijk)
    Verder is de kennis van de mens op allerlei gebied dermate groot dat van een natuurlijke selectie al lang geen sprake meer is.
    Zo ook een duitje in het zakje gedaan.:-0
    Mvg Peerke

  5. [verwijderd] 19 februari 2006 18:58
    Iemand al eens bedacht wat de maatregelen van de overheid zijn als er onverhoopt een pandemie uitbreekt?
    Volgens mij niet best voor de beursen een van de treffende dingen die ik hoorde er liggen plannen klaar om het openbare leven volledig stil te leggen dwz iedereen krijgt verplicht huisarrest,voeding word op de bon langsgebracht door speciaal uitgeruste brigades.
    Gewerkt geproduceerd word er dus niets meer de buitenlanden en zijn afnemers zullen alle contacten verbreken zolang de ziekte woed.
    Aandelen zullen de laagste bodem ooit opzoeken.

    Hier valt meer over te discussieren.

    mvrgr jo jo
  6. [verwijderd] 19 februari 2006 19:35
    quote:

    blackgold1 schreef:

    Ik snap nog steeds niet waarom er geen vaccin tegen is, het virus is er toch al een tijdje is dit te duur of zo lijkt mij toch een kans voor een bedrijf als Cruccell of zo om hier wat tegen te ontwikkelen.

    Er wordt wel veel onderzoek verricht maar het is moeilijk een effectief vaccin te ontwikkelen zo lang we niet de beschikking hebben over een monster van het virus zoals het er uitziet nadat het is gemuteerd en overdraagbaar is geworden van mens op mens. Zo ver is het nog niet.
  7. [verwijderd] 19 februari 2006 22:32
    Dit wanhopig klinkende bericht stond net op dft,de teneur is beangstigend het aantal dode vogels stijgt per uur,moet er niet aan denken als het op mensen muteerd.

    Rügen tot rampgebied verklaard
    BERGEN - Het Duitse eiland Rügen in de Oostzee, waar de vogelgriep is geconstateerd, is tot rampgebied verklaard.


    Het Duitse leger helpt op een desinfectiepost op het Duitse eiland Rügen.


    Dat maakte bestuurster Kerstin Kassner zondag bekend.

    „De plaatselijke autoriteiten zijn niet meer in staat op eigen kracht de dode vogels te verwijderen. Het aantal groeit met het uur. Wij hopen dat wij met hulp van de federale overheid en de deelstaat de moeilijke situatie kunnen bedwingen”, zei Kassner.

    Tot dusver zijn 275 man ingezet om dode vogels op te ruimen en gebieden af te sluiten.

    mvrgr jo jo
  8. Mr Greenspan 20 februari 2006 01:27
    quote:

    jojobuitenzorg schreef:

    Iemand al eens bedacht wat de maatregelen van de overheid zijn als er onverhoopt een pandemie uitbreekt?
    Volgens mij niet best voor de beursen een van de treffende dingen die ik hoorde er liggen plannen klaar om het openbare leven volledig stil te leggen dwz iedereen krijgt verplicht huisarrest,voeding word op de bon langsgebracht door speciaal uitgeruste brigades.
    Gewerkt geproduceerd word er dus niets meer de buitenlanden en zijn afnemers zullen alle contacten verbreken zolang de ziekte woed.
    Aandelen zullen de laagste bodem ooit opzoeken.

    Hier valt meer over te discussieren.

    mvrgr jo jo

    Hoi Jo jo, de laatste tijd breng je geregeld AirFrance KLM onder de aandacht. De luchtvaart zal in geval van een pandemie de grootste klappen vangen, net als in de tijd van SARS de luchtvaart onderuit ging.
    NB vorig jaar zijn er trouwens al hele rapporten verschenen met de aandelen die de grootste val zullen maken igv een pandemie (bedijven in verzekeringsbrache, grondstoffen, luchtvaart, diervoeding, entertainment/tourisme) en de aandelen die eventueel nog kunnen profiteren (healthcare, vaccin/antibiotica, fabrikanten van maskers en ander beschermingsmateriaal, media/internet etc). De vraag naar goud zal ook wel toenemen.
  9. gerrit 69 10 mei 2018 18:35
    www.telegraaf.nl/nieuws/2020747/bill-...
    Miljardair ontpopt zich tot onheilsprofeet

    Bill Gates: ’pandemie gaat 30 miljoen levens kosten’
    Updated 4 min geleden
    11 min geleden in BUITENLAND

    AMSTERDAM - Miljardair Bill Gates ontpopt zich tot een onheilsprofeet. Volgens hem staat de wereld aan de rand van een ’pandemie’. Er gaat een nieuwe dodelijke ziekte uitbreken die zomaar dertig miljoen slachtoffers kan gaan kosten.

    Gates, die zelf overigens geen arts is, zegt dat we ons daarop moeten voorbereiden ’alsof er een oorlog aankomt’. De man achter Microsoft sprak afgelopen vrijdag een bijeenkomst van de Massachusetts Medical Society en het gerenommeerde medische blad New England Journal of Medicine toe.

    Optimist
    „Gewoonlijk ben ik de optimist in de zaal, maar we boeken maar geen vooruitgang in het voorbereiden op pandemieën.”

    'Levens in gevaar als WHO niet hervormt'
    Hij is ook bang voor terroristen die bewust virussen gaan verspreiden. „Een kleine groepering kan in een lab gemakkelijk een dodelijkere variant van antrax kunnen ontwikkelen”, aldus Gates. En die ziekte zou zich door het vele vliegverkeer razendsnel kunnen verplaatsen, vreest hij.

    Spaanse griep
    Gates toonde bijvoorbeeld een simulatie die aantoont dat een nieuwe variant op de Spaanse griep (die in 1918 50 miljoen mensen het leven kostte) ditmaal in zes maanden 30 miljoen mensen zou kunnen doden.

    „Als je aan overheden overal ter wereld zou zeggen dat iemand werkt aan wapens die 30 miljoen mensen kunnen doden, dan zou er meteen actie ondernomen worden. Maar voor biologische dreigingen voelt men die drang niet. Maar de wereld moet zich voorbereiden op een nieuwe pandemie als ware het een oorlog”, meent Gates.

    Lichtpunt
    Toch ziet Gates ook lichtpunten: de mensheid beschikt nu over antivirale medicijnen die alvast de overlevingskansen van wie ziek is verhogen. We staan dicht bij een universeel griepvaccin: de Bill and Melinda Gates Foundation biedt momenteel zo’n 10 miljoen euro aan beurzen aan om dat te bewerkstelligen. En we worden beter in het stellen van de juiste diagnoses, belangrijk omdat snelle quarantaine een cruciale stap is in het bestrijden van een pandemie.

    *************************
    Nauwelijks 100 jaar geleden maakte de Spaanse griep heel veel slachtoffers over de wereld.
    Bill Gates heeft groot gelijk dat de wereld slecht is voorbereid op een pandemie

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.333,14 +0,74%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links