Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel GE Aerospace NYS:GE.N, US3696043013

  • 155,670 17 apr 2024 22:00
  • -1,090 (-0,70%) Dagrange 153,630 - 158,680
  • 6.519.865 Gem. (3M) 7,1M

Forum General Electric geopend

260 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 20 april 2018 21:46

    Dat is dan weer cash voor GE. Vraag me wel af of ze dan echt uit collectief vervoer moeten. Bij zelfsturende auto's heeft het weinig meerwaarde in een auto te zitten naar mijn inschatting. Maar ja het is de USA en daar raken bestuurders al helemaal overspannen als je fiets op een weg bent. The car is freedom en dat soort gedoe.

    Bedankt Pinkie. Het is voor mij zoals ik aangaf iets binnen mijn meer risico portefeuille. Die zitten bij mij meer bij de small caps zoals Accel, Stern, Beter Bed etc. Even weer wennen aan de miljoenen GE's die er per 10 minuten doorheen gaan. Ik zie GE toch net zoals IBM als een Amerikaparel die ik niet gauw er onderuit zie gaan en geld zat bij de toplaag in dat land.

    Vandaag waarschijnlijk weer WS down en GE up. Lijkt wel Flow Traders hier met de AEX (volatiliteit) maar dan een toch iets anders bedrijf.

    Groet, Jonas
  2. [verwijderd] 25 april 2018 20:48
    quote:

    jonas schreef op 25 april 2018 18:51:

    GE vandaag vooralsnog in mineur. Invloed van dit artikel?

    seekingalpha.com/article/4165327-gene...

    Ik schrik er niet van. Het is een megatanker en die wend je niet meteen. Weinig verkoopadviezen.

    Groet, Jonas
    Ik denk het meer met de aandeelhouders vergadering heeft te maken.

    finance.yahoo.com/news/general-electr...

    En Moodys is negatiev over GE.

    www.thestreet.com/investing/ge-falls-...

  3. forum rang 6 jonas 8 mei 2018 17:04

    Vandaag weer wat herstel. Zou te maken kunnen hebben met verkoop nucleair. Hier daar iets over met een leuk plaatje van de waarde van de onderdelen

    seekingalpha.com/article/4170681-gene... investors.

    Zit hier geloof wel wat erg met mijzelf te discussiëren. Maar goed bij geen weerspraak neem ik maar voor het gemak aan dat ik gelijk ga krijgen.

    Groet, Jonas
  4. forum rang 6 jonas 9 mei 2018 18:17

    Mijn doorlinks geven af en toe "page not found". Gewoon nog eens proberen en dan komt hij vaal wel en anders gewoon bij CNBC Wall Street components het anders proberen. Ik ben daar ook geen abonnee ofzo.

    Ga ik aan al die abonnementen beginnen dan houd ik geen beleggingsgeld meer over. Wel een uitzondering voor IEX premium. Dat dan wel.

    Groet, Jonas
  5. forum rang 6 jonas 10 mei 2018 20:53

    Dank maar besef wel dat ook voor mij ingewikkeld is de zaken in te schatten bij GE een loei groot bedrijf. Er hangen ook nog boetes boven de GE-kop. Nog onduidelijk hoeveel die dan gaan worden etc etc.

    Gisteren was er speculatie dat ze voor meer focus nucleair eruit zouden gooien. Vandaag lees ik weer dat ze voor 3 mld uitkoopoptie van Grid, Reneweble en Nucleair onderdelen bij een samenwerking met het Franse Alstrom en Siemens uitoefenen.

    Willen ze nucleair bundelen en dan verkopen? Zijn ze op jacht naar een bepaald onderdeel van dat geheel? Was die optie-uitoefening een soort "moetje". Ik kom daar niet achter.

    Anyhow never a dull moment met deze GE in transformatie. Die rubrikvierkant op de juiste orde krijgen is vergeleken hiermee een soort kinderspeeltje.

    Ik meld dus maar een beetje over wat ik ervan begrijp. Zit er zelf wel in, maar ook dat is niet altijd garantie op succes. Zit breed met soort speerpunten en afwachten dus het is bij mij bijna altijd here I lose and there I win. Gaat erom dat het totaal dan toch die win levert en dat lukt wel aardig.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 6 jonas 11 mei 2018 22:31

    Heb ze voor de 14, maar het wordt denk ik een kwestie van up en dan goed dus die 18 zal ook maar een tussenfase zijn. Ben niet zo van de Amerikaanse aandelen en soms te ongeduldig.

    Deed ik Cisco voor de 20, omdat ik goede inschatting zag. Bleef maar wachten en toen maar zonder winst verkocht. Reden ongeduld. Nu staan ze 46. Dom, dom, dom.

    Vandaag wil het niet zo met GE. Nieuws? Ja,ze hebben iets overgenomen in windenergie in Chili en ja in het Zuiden kan het daar behoorlijk waaien. Ze ondernemen tenminste wel.

    Analisten verlekkeren zich over opsplitsing, maar las ook iets van rustig aan bekijken en niet al te radicaal doen met meer haalbare doelmatigheid en enig geschuif bij de activiteiten valt ook genoeg te halen.

    Dat laatste is ook focus. Focus op wat er al is en dus ook focus. Nou ja we zien wel. Interessant omdat je ook doorkijk krijgt naar ontwikkelingen in energie, gezondheidzorg e.d.

    Prettig weekend en groet, Jonas
  7. Maupi 12 mei 2018 17:09
    Hoi Jonas,

    Voor 14 is een stuk beter dan mij haha maar dat is het spelletje ik herken me wel in jouw verhaal met ongeduld
    Dat had ik met GE want ze gingen omhoog ik dacht snel kopen maar helaas nu wacht ik rustig tot ze omhoog gaan

    Gelukkig blijven ze wel inversteren en ja die opsplitsing van GE ik verwacht dat het niet zal gebeuren

    Goed weekend groet maupi
  8. forum rang 6 jonas 16 mei 2018 20:00

    Maupi gaat goed. Maandag 0,6% in de plus, gisteren de 0 bij dalend WS en nu door de 15. Wel grappig bij IEX One mogelijk nog niet, want die loopt wat achter vanwege een postduif die op en neer vliegt. Hopelijk de 15 aan het slot goed doorbroken en dan verder op.

    Las wel ergens dat institutionele beleggers de eerste 3 maanden van het jaar 124 mln stukken hebben verkocht. Hopelijk krijgt een optimistische reageerder op Yahoo gelijk met : dat is mooi die hebben op de bodem verkocht en zullen dus als de sodemieter moeten gaan terugkopen.

    Groet, Jonas
260 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links