Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,835 19 apr 2024 12:52
  • -0,145 (-2,42%) Dagrange 5,730 - 5,925
  • 240.143 Gem. (3M) 304,1K

TomTom: Het is stil in mei...

1.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mjmj 4 mei 2018 16:38
    quote:

    vCalker schreef op 4 mei 2018 11:34:

    [...]

    Nee, de video's staan nog wel op het Youtube kanaal van TomTom Official, maar als verborgen. Doordat Derksvisie gisteren hier de linkjes heeft gedeeld, kunnen wij ze via die linkjes nog wel zien. Ze zijn bijvoorbeeld niet meer zichtbaar in dit overzicht van alle (openbare) video's: www.youtube.com/user/TomTomOfficial/v...

    Ik heb de video's overigens voor de zekerheid wel even gedownload via een youtube-downloader, maar waarschijnlijk zeggen de video's niet echt veel. Timing is bijzonder en misschien dat het op zijn plek valt als er binnenkort nieuws komt. Een deelname en/of media campagne, het is in ieder geval een voorbereiding op iets.
    Okay thx. Waar kan ik die youtube downloader vinden trouwens?
  2. [verwijderd] 4 mei 2018 17:42
    quote:

    Sunshine Band schreef op 4 mei 2018 17:39:

    [...]
    Hoe zie jij het koersverloop van vandaag versus laatste zes maanden en versus shortberichten laatste weken?
    Ik zie hetzelfde patroon, alleen nu met een koper op de achtergrond, die redelijk wat opvangt, maar niet alleen om de koers te ondersteuenen, maar om op deze koers lekker in te slaan....maar ik vond het duidelijk dat er nog steeds gedrukt wordt om de koers laag te houden....voor een deelname?????
  3. VanillaSky 4 mei 2018 17:43
    quote:

    holenbeer schreef op 4 mei 2018 13:57:

    Omdat TT niet opschiet, opnieuw de tip AMG:

    Deze week erg goede q2 cijfers en outlook. Mooie stijging, van de bodem 34 naar 44.
    Binnenkort, waarschijnlijk 22 mei, nieuws over opening Lithiumplant en voor de zomer wellicht nieuws over deal met Shell-dochter Criterion over uitbreiding van Vanadiumwinning via recycling.
    Prima te bespelen met korte calls, bv juni of julli zodra deze beschikbaar zijn. Paar tientjes investeren voor de kans op meerdere euro’s stijging.
    Ik financier er bleeder TT ruimschoots van en gun een ieder hier dat ook. Check evt het forum, IR AMG reageert ook normaal, zelfs amicaal, op mails.
    Amg is in 2 jaar van 12 naar 47 gegaan. Er zijn mensen die daarop hopen bij TT.
    Disclaimer: ik zit zowel TT als amg long. TT niet lang meer, loop er vanzelf uit, amg nog wel een paar jaar.
    Inderdaad een goede tip heb ze ook in porto en zelfs na van de week meer dan voldoende potentieel de komende jaren.

    Verder blijft Apple een tip. Dat aandeel gaat weer hogere regionen opzoeken verwacht ik. Obv performance, aandeleninkoop en verwachte verhogingen dividend richting toekomst kan dat aandeel mi met gemak naar >600 dollar over een aantal jaar.

    Buffet zal hetzelfde zien aangezien hij er inmiddels met 42miljard inzit en een structureel jaarlijks rendement van min 10% nastreeft.
  4. forum rang 4 holenbeer 4 mei 2018 18:16
    quote:

    benbelegger schreef op 4 mei 2018 14:53:

    [...]

    Ik denk dat je er naast zit, volgens mij is het spreekwoord zó :

    " In mei leggen alle vogels een ei,
    behalve Harold en z'n Griet,
    die leggen in de meimaand niet..."


    :-)

    Koekoeken leggen ook eieren, in andermans nest. Ze parasiteren op de broedzorg van de andere oudervogels. Lijkt wel wat op de beurs, daar kan je je ‘start up’ door anderen laten financieren.
    Merk de analaogie met TomTom op, ook een woord met 2 keer dezelfde klank.
    Uiteindelijk krijgen alle koekoeken een exit, bv. via de maag van een havik. Een soort vijandig bod, maar dan anders :-)
  5. forum rang 7 ketchup 4 mei 2018 18:35
    quote:

    VanillaSky schreef op 4 mei 2018 17:43:

    [...]

    Inderdaad een goede tip heb ze ook in porto en zelfs na van de week meer dan voldoende potentieel de komende jaren.

    Verder blijft Apple een tip. Dat aandeel gaat weer hogere regionen opzoeken verwacht ik. Obv performance, aandeleninkoop en verwachte verhogingen dividend richting toekomst kan dat aandeel mi met gemak naar >600 dollar over een aantal jaar.

    Buffet zal hetzelfde zien aangezien hij er inmiddels met 42miljard inzit en een structureel jaarlijks rendement van min 10% nastreeft.
    stap voor stap, geen GB koersdoelen
    MS zet Apple op 200$ target als 1st Trio $ beursgenoteerde company, denk dat dit voor einde jaar is

    zeker een aandeel dat je in de porto moet hebben en dat is al jaren zo.
  6. VanillaSky 4 mei 2018 19:40
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 4 mei 2018 18:35:

    [...]

    stap voor stap, geen GB koersdoelen
    MS zet Apple op 200$ target als 1st Trio $ beursgenoteerde company, denk dat dit voor einde jaar is

    zeker een aandeel dat je in de porto moet hebben en dat is al jaren zo.
    haha dat is waar ben ook niet zo van de GB doelen. Het is ook een bewegend doel, maar denk dat het mogelijk is op langere termijn.

    Die 200$ zie ik ook voor het einde van het jaar wel op de borden komen. Mochten er nog dips komen neem ik in ieder geval stukken bij.
  7. BASF en BAYER kopen 4 mei 2018 19:52
    Jullie kunnen beter je aandelen TomTom inruilen voor Brunel net als ik heb gedaan, daar is duidelijk een winstversnelling te zien voor de komende jaren.

    4-5-2018 16:34:42

    Brunel dankt groei aan meer opdrachten en efficiency

    CEO voorziet in 2019 de resultaten van lopende oriëntatie op overnamegebied.

    (ABM FN-Dow Jones) Brunel International dankt de groei in het eerste kwartaal aan meer opdrachten en de interne efficiency bij de detacheerder. Dit zei CEO Jilko Andringa vrijdag tegen ABM Financial News.

    "We hebben in Koeweit twee opdrachten binnengehaald waar we respectievelijk 800 en 750 mensen aan het werk hebben met een relatief laag aantal indirecte werknemers. Dat zette flink zoden aan de dijk. Maar intern hebben we het digitale netwerk flink geoptimaliseerd met een aantal specifieke tools, waardoor we sneller en efficiënter kunnen werken", aldus Andringa in aansluiting op de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar.

    Die lieten een omzetstijging zien van 9 procent, een stijging van de brutowinst van 6 procent, een groei van bedrijfsresultaat (EBIT) van 26 procent en een toename van het aantal directe werknemers van 25 procent.

    De marge van het bedrijfsresultaat kwam in de eerste drie maanden uit op 3,4 procent. Dat was een jaar eerder nog 2,9 procent. "En die marge kan zeker omhoog. Wij zoeken dan ook nieuwe business op basis van een goede marge. Als een activiteit waar Brunel de mensen voor kan vinden en kan plaatsen ons een te lage marge oplevert, laten we deze toch even voor wat het is en kijken we verder. Marge is key bij onze keus", aldus de CEO vrijdag.

    In het derde kwartaal van 2017 nam Brunel SES Labour Solutions over, een bedrijf dat actief is in de mijnbouw. Het zijn dit soort acquisities waar Brunel naar kijkt. "We hebben een kaspositie van 112 miljoen euro en die neemt dit jaar in omvang toe. Onze oorlogskas is daarmee heel behoorlijk. We hebben dit jaar ingeruimd voor een oriëntatie van de acquisitiemogelijkheden, volgend jaar verwacht ik daar de resultaten van te kunnen melden", aldus Andringa.

    Andringa legt de komende tijd de nadruk op groei, zowel van omzet als winstgevendheid en hanteert daarvoor interne doelstellingen, ook voor 2018, maar die niet met de markt worden gedeeld. "We zullen zien dat de omzet stijgt, duidelijk meer dan onze operationele kosten en dat moet zich doorvertalen in de winstgevendheid", aldus de bestuursvoorzitter.

    De twee opdrachten in Koeweit illustreren hoe rap de olie- en gasmarkt opleeft. "En ook veel sneller dan gedacht. De hogere olieprijs is daar zeker debet aan. Als je naar de voorraden wereldwijd kijkt, dan kun je zien dat er noodzaak bestaat tot de start van exploratie-activiteiten. Daarnaast zien we een dominante impact van de Amerikaanse markt voor schaliegas. Daar gebeurt momenteel van alles", aldus de topman, die sinds eind vorig jaar de bestuurshamer overnam van Jan Arie van Barneveld, die zelf 18 jaar leiding gaf aan Brunel.

    Overigens lijkt ook Andringa wel oren te hebben na een lange zit. Tegenover ABM Financial News zei hij "geen tussenpaus" te zijn.

    De marges bij de olie- en gassector liggen lager dan bijvoorbeeld in Duitsland en Nederland, waar de prijzen inmiddels een licht opwaartse trend laten zien. Bij olie en gas hebben de grote bedrijven met de enorme druk op de olieprijs in de voorbije jaren de prijzen voor in te huren gespecialiseerd personeel stevig onder controle gebracht en dat heeft Brunel duidelijk gemerkt in de resultaatvorming bij wat tot voor kort de Global Business heette.

    Die tak sorteert nu onder Australazië en het Midden-Oosten & India en past bij de huidige regionale aansturing van Brunel. "We wilden en we moesten minder afhankelijk worden van oil & gas. Die afhankelijkheid zorgde voor enorme swings en met de huidige strategie wil ik de pieken en dalen in de grafieken afvlakken. Met deze aanpak kunnen we veel beter onze klanten en opdrachtgevers volgen waar zij actief willen zijn en veel meer diversiteit in onze dienstverlening aanbrengen. Zo zijn we net gestart in Singapore, waar zich een sterk opwaartse dynamiek in de scheepsbouw aftekent. Daar worden nu tal van projecten gestart waar ingenieurs voor nodig zijn en daar spelen we nu op in. Het is weliswaar nog klein, maar kent een enorme groei", aldus Andringa. Deze projecten hebben doorgaans een duur van negen maanden of meer.

    De nieuwe werkwijze voor de detacheerder krijgt gestalte met een tweekoppige bestuur, waar geen derde zetel bij komt. "Met CFO Peter de Laat vorm ik een tandem die een relatief platte organisatie aanstuurt waar lokale leiders een sterke nadruk leggen op ondernemen. Dat vraagt naar mijn idee niet om een uitbreiding van het bestuur. Ik zelf heb bij mijn aanstelling geen opdracht meegekregen, maar ik heb van oudsher al een grote affiniteit met een regionale benadering. Die had ik bij Manpower ook. Ik heb mezelf de opdracht gegeven te sturen op diversiteit."

    Het aandeel Brunel noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 16,10 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

  8. [verwijderd] 4 mei 2018 20:28
    quote:

    jaar2018 schreef op 4 mei 2018 19:52:

    Jullie kunnen beter je aandelen TomTom inruilen voor Brunel net als ik heb gedaan, daar is duidelijk een winstversnelling te zien voor de komende jaren.

    4-5-2018 16:34:42

    Brunel dankt groei aan meer opdrachten en efficiency

    CEO voorziet in 2019 de resultaten van lopende oriëntatie op overnamegebied.

    (ABM FN-Dow Jones) Brunel International dankt de groei in het eerste kwartaal aan meer opdrachten en de interne efficiency bij de detacheerder. Dit zei CEO Jilko Andringa vrijdag tegen ABM Financial News.

    "We hebben in Koeweit twee opdrachten binnengehaald waar we respectievelijk 800 en 750 mensen aan het werk hebben met een relatief laag aantal indirecte werknemers. Dat zette flink zoden aan de dijk. Maar intern hebben we het digitale netwerk flink geoptimaliseerd met een aantal specifieke tools, waardoor we sneller en efficiënter kunnen werken", aldus Andringa in aansluiting op de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar.

    Die lieten een omzetstijging zien van 9 procent, een stijging van de brutowinst van 6 procent, een groei van bedrijfsresultaat (EBIT) van 26 procent en een toename van het aantal directe werknemers van 25 procent.

    De marge van het bedrijfsresultaat kwam in de eerste drie maanden uit op 3,4 procent. Dat was een jaar eerder nog 2,9 procent. "En die marge kan zeker omhoog. Wij zoeken dan ook nieuwe business op basis van een goede marge. Als een activiteit waar Brunel de mensen voor kan vinden en kan plaatsen ons een te lage marge oplevert, laten we deze toch even voor wat het is en kijken we verder. Marge is key bij onze keus", aldus de CEO vrijdag.

    In het derde kwartaal van 2017 nam Brunel SES Labour Solutions over, een bedrijf dat actief is in de mijnbouw. Het zijn dit soort acquisities waar Brunel naar kijkt. "We hebben een kaspositie van 112 miljoen euro en die neemt dit jaar in omvang toe. Onze oorlogskas is daarmee heel behoorlijk. We hebben dit jaar ingeruimd voor een oriëntatie van de acquisitiemogelijkheden, volgend jaar verwacht ik daar de resultaten van te kunnen melden", aldus Andringa.

    Andringa legt de komende tijd de nadruk op groei, zowel van omzet als winstgevendheid en hanteert daarvoor interne doelstellingen, ook voor 2018, maar die niet met de markt worden gedeeld. "We zullen zien dat de omzet stijgt, duidelijk meer dan onze operationele kosten en dat moet zich doorvertalen in de winstgevendheid", aldus de bestuursvoorzitter.

    De twee opdrachten in Koeweit illustreren hoe rap de olie- en gasmarkt opleeft. "En ook veel sneller dan gedacht. De hogere olieprijs is daar zeker debet aan. Als je naar de voorraden wereldwijd kijkt, dan kun je zien dat er noodzaak bestaat tot de start van exploratie-activiteiten. Daarnaast zien we een dominante impact van de Amerikaanse markt voor schaliegas. Daar gebeurt momenteel van alles", aldus de topman, die sinds eind vorig jaar de bestuurshamer overnam van Jan Arie van Barneveld, die zelf 18 jaar leiding gaf aan Brunel.

    Overigens lijkt ook Andringa wel oren te hebben na een lange zit. Tegenover ABM Financial News zei hij "geen tussenpaus" te zijn.

    De marges bij de olie- en gassector liggen lager dan bijvoorbeeld in Duitsland en Nederland, waar de prijzen inmiddels een licht opwaartse trend laten zien. Bij olie en gas hebben de grote bedrijven met de enorme druk op de olieprijs in de voorbije jaren de prijzen voor in te huren gespecialiseerd personeel stevig onder controle gebracht en dat heeft Brunel duidelijk gemerkt in de resultaatvorming bij wat tot voor kort de Global Business heette.

    Die tak sorteert nu onder Australazië en het Midden-Oosten & India en past bij de huidige regionale aansturing van Brunel. "We wilden en we moesten minder afhankelijk worden van oil & gas. Die afhankelijkheid zorgde voor enorme swings en met de huidige strategie wil ik de pieken en dalen in de grafieken afvlakken. Met deze aanpak kunnen we veel beter onze klanten en opdrachtgevers volgen waar zij actief willen zijn en veel meer diversiteit in onze dienstverlening aanbrengen. Zo zijn we net gestart in Singapore, waar zich een sterk opwaartse dynamiek in de scheepsbouw aftekent. Daar worden nu tal van projecten gestart waar ingenieurs voor nodig zijn en daar spelen we nu op in. Het is weliswaar nog klein, maar kent een enorme groei", aldus Andringa. Deze projecten hebben doorgaans een duur van negen maanden of meer.

    De nieuwe werkwijze voor de detacheerder krijgt gestalte met een tweekoppige bestuur, waar geen derde zetel bij komt. "Met CFO Peter de Laat vorm ik een tandem die een relatief platte organisatie aanstuurt waar lokale leiders een sterke nadruk leggen op ondernemen. Dat vraagt naar mijn idee niet om een uitbreiding van het bestuur. Ik zelf heb bij mijn aanstelling geen opdracht meegekregen, maar ik heb van oudsher al een grote affiniteit met een regionale benadering. Die had ik bij Manpower ook. Ik heb mezelf de opdracht gegeven te sturen op diversiteit."

    Het aandeel Brunel noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 16,10 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Off topic graag...
  9. DeHardeWerker 4 mei 2018 20:43
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 4 mei 2018 13:54:

    Weet dat ik jullie heb ingeseind op mijn andere draad: Goddijn legt in mei het gouden ei........!!!!!!
    We zijn je eeuwig dankbaar voor al je geroeptoeter. Een tijdlang brand je HG bij zijn enkels af en nu ben je opeens zeer positief over hem. Het is bij jou: Jantje lacht en Jantje huilt, van enige onderbouwing is bij jou geen enkele sprake.
1.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links