Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,5M

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 197 198 199 200 201 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 april 2018 22:03
    Geen aandelen koning in Koninklijke bedrijven

    Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 21:04 | Views: 455

    Royal Dutch Shell A 17:39
    28,81 +0,42 (+1,46%)

    DEN HAAG (AFN) - Koning Willem-Alexander heeft geen aandelen in bedrijven die het predicaat Koninklijk hebben. Dat valt sinds donderdag te lezen op de website van het Koninklijk Huis. Het impliceert ook dat de koning geen aandelen bezit van Koninklijke Shell, waarover sinds jaar en dag in binnen- en buitenland verhalen, geruchten en berichten circuleerden.

    Dat hij geen aandelen bezit is geen recente ontwikkeling, aldus een toelichting van de Rijksvoorlichtingsdienst. Dat de tekst nu is geplaatst, is,, om onduidelijkheid te voorkomen in verband met vragen die er over opkwamen''.

    Eind januari zei PvdA-Kamerlid Henk Nijboer naar aanleiding van de discussie over de rol van Shell bij de gaswinning in Groningen en de afhandeling van de daarmee samenhangende schade, dat de koninklijke familie openheid van zaken moest geven over eventuele belangen in de oliemaatschappij. Bij een recent bezoek voor de VN aan Nigeria werd zelfs koningin Máxima in de media aangemerkt als 'de grootste aandeelhouder van Shell'. Ze zou haar aandelen hebben geërfd van schoonmoeder koningin Beatrix.

    Relatie

    Het predicaat Koninklijk kan onder meer worden verleend aan bedrijven, instellingen en stichtingen als teken of symbool van waardering en vertrouwen van de koning ,,tegenover de ontvanger en wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. De koning bezit ook geen aandelen van bedrijven die het predicaat Koninklijk mogen voeren'', aldus de aangepaste tekst.

    Van de koning en eerder van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix, is vaak gezegd en geschreven dat zij groot aandeelhouder waren van Shell. Toen wettelijk werd bepaald dat aandeelhouders die meer dan vijf procent van een bedrijf bezaten, dat moesten opgeven en de Oranjes bleven buiten beeld, verstomden de berichten echter niet.

    Bedrijven die het predicaat 'Koninklijk' wensen, moeten minstens honderd jaar bestaan alvorens ze een aanvraag kunnen indienen. Koninklijk zijn onder meer Ahold, DSM, Gazelle, Grolsch, KLM, KPN, Philips, Schiphol en Shell.
  2. forum rang 10 voda 24 april 2018 13:54
    Shell verkoopt downstream activiteiten Argentinie
    Verkocht voor 950 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft de downstreamactiviteiten in Argentinië verkocht aan Raizen voor 950 miljoen dollar in contanten. Dit maakte de Brits-Nederlandse energiegigant dinsdagmiddag bekend.

    Het gaat onder meer om een raffinaderij in Buenos Aires en 645 pompstations.

    Na afronding van de transactie blijft Raizen samenwerken met Shell. De contracten die hiervoor werden getekend hebben een waarde van 300 miljoen dollar.

    Raizen is een joint venture tussen Shell en Cosan. Beide partijen hebben een belang van 50 procent.

    De verkoop past in de plannen van Shell om de eigen portefeuille te verkleinen en voor 30 miljard dollar aan desinvesteringen te doen.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 29,24 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 24 april 2018 14:06
    'Hogere kwartaalwinst voor Shell'

    Gepubliceerd op 24 apr 2018 om 10:29 | Views: 2.395

    Royal Dutch Shell A 13:50
    29,23 +0,24 (+0,83%)

    AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft naar verwachting in het eerste kwartaal een hogere winst behaald dan een jaar eerder, mede geholpen door de gestegen olieprijzen. Dat blijkt uit een consensus die het bedrijf zelf heeft gepubliceerd. Shell komt donderdag voorbeurs met resultaten.

    Volgens de consensus komt de winst van Shell uit op krap 5,3 miljard dollar, op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten. In het eerste kwartaal van 2017 was dit 3,75 miljard dollar.

    Shell profiteert met name van betere prestaties bij de divisies Integrated Gas en Upstream. Bij Integrated Gas (met bijvoorbeeld de LNG-activiteiten) wordt door de kenners een winst voorspeld van in doorsnee 1,9 miljard dollar, tegen bijna 1,2 miljard dollar een jaar geleden. Bij Upstream (exploratie en winning van olie) wordt een gemiddelde winst voorspeld van eveneens 1,9 miljard dollar. Dat was een jaar eerder 540 miljoen dollar.

    Downstream

    Het beeld bij Downstream (raffinage, verkoop van olieproducten en chemie) is naar verwachting tegenovergesteld. Hier wordt in doorsnee een winst geraamd van ruim 1,9 miljard dollar, tegen bijna 2,5 miljard dollar een jaar daarvoor.

    Shell liet in maart nog weten zijn verwachtingen voor de vrije kasstroom bij Downstream voor de middellange tot langere termijn te handhaven. De jaarlijkse autonome kasstroom bedraagt tussen 6 miljard tot 7 miljard dollar in 2020 en 9 miljard tot 12 miljard dollar in 2025. Die prognose is gebaseerd op een olieprijs van 60 dollar per vat. Bij Marketing verwacht Shell dat de jaarlijkse winst in 2025 met meer dan 2,5 miljard dollar zal zijn verbeterd. Bij Chemicals wordt voor 2025 een winst voorspeld van 3,5 miljard tot 4 miljard dollar per jaar.

    Rechter

    De onderneming werd begin april voor de rechter gedaagd door Milieudefensie. De milieuclub wil dat Shell zijn beleid aanpast en stopt met het aanrichten van wereldwijde klimaatschade. Shell kreeg acht weken om aan de eisen te voldoen, anders volgt een dagvaarding.

    Shell meldde onlangs dat de risico's door de energietransitie voor de investeringen de komende tijd beperkt zijn. Voor de middellange termijn verwacht Shell te investeren in activiteiten die belangrijker worden door de energietransitie zodat het daarin een sterke positie verwerft. Zo wordt in Nederland al meer geld gestoken in windprojecten en in het Verenigd Koninkrijk in energiedistributie aan consumenten. Daarnaast investeert de oliegigant in onder meer elektrisch rijden en rijden op waterstof.
  4. forum rang 10 voda 25 april 2018 15:04
    Wiebes legt verband dividendtaks en aardgas

    Gepubliceerd op 25 apr 2018 om 14:56 | Views: 104

    Royal Dutch Shell A 14:47
    29,05 -0,28 (-0,95%)

    DEN HAAG (AFN) - In de memo die toenmalig staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) tijdens de formatie schreef over afschaffing van de dividendbelasting, legt hij een verband tussen die afschaffing en de aardgaswinning in Groningen. In ruil voor afschaffing van de dividendbelasting, lijkt Wiebes te pleiten voor het maken van harde afspraken met Shell over de gaswinning, die zouden moeten leiden tot extra belastinginkomsten.

    Wiebes schreef op basis van een aantal ambtelijke stukken een aparte memo, die door premier Mark Rutte werd gebruikt om in diens rol als VVD-leider te pleiten voor afschaffing van de dividendtaks.

    Indien grote beursfondsen ,,definitief voor Nederland zouden kiezen’’, schrijft Wiebes, moeten afspraken worden gemaakt ,,over aanvullende investeringen in Nederland.'' Een andere optie die Wiebes oppert is het maken van nieuwe afspraken ,,met betrekking tot de aardgaswinning''.

    In de passage wordt Shell, die als een van de twee aandeelhouders van de NAM verantwoordelijk is voor de gaswinning, niet expliciet genoemd. Uit de overige memo’s die dinsdag werden vrijgegeven ontstaat echter wel het beeld dat het pleidooi voor afschaffing van de dividendbelasting voornamelijk erop was gericht om Shell en Unilever voor Nederland te laten kiezen als locatie voor hun hoofdkantoor.
  5. forum rang 10 voda 25 april 2018 18:10
    'Shell overweegt zonne-overname in Italië'

    Gepubliceerd op 25 apr 2018 om 16:38 | Views: 755

    Royal Dutch Shell A 17:36
    29,10 -0,24 (-0,80%)

    LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell overweegt een bod te doen op de Italiaanse zonne-energie-activiteiten van de Britse investeerder Terra Firma. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

    Volgens de bronnen trekt Shell bij de mogelijke deal op met een samenwerkingspartner. De activiteiten op het gebied van zonne-energie in Italië van Terra Firma hebben de naam RTR en zouden in februari in de etalage zijn gezet door de investeerder. De waarde wordt geschat op 1,5 miljard euro. Ook andere partijen hebben naar verluidt interesse, waaronder de Italiaanse energiebedrijven Enel en Erg, net als spelers uit Azië en het Midden-Oosten. Het Britse BP zou eveneens loeren naar RTR.

    Shell is bezig meer te investeren in schone energie uit zon en wind om zo op lange termijn minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.
  6. forum rang 10 voda 26 april 2018 15:50
    Beursblik: dividend Shell volledig gedekt
    Koersdruk volgens Morgan Stanley vanwege buitengewone posten.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het eerste kwartaal winstcijfers laten zien die in lijn waren met de verwachtingen, waarbij het dividend ook volledig gedekt is. Dit stelden analisten van Morgan Stanley donderdag.

    De winst was zelfs het hoogst in bijna vier jaar tijd, aldus de analisten, maar conform de consensus.

    De operationele kasstroom, die vorig kwartaal al voor menig analist een tegenvaller was, noemde Morgan Stanley vandaag met 9,2 miljard dollar "wat aan de lichte kant". Dit drukt het aandeel, hoewel het toch vooral het gevolg was van "ongebruikelijk hoge belastingbetalingen" en margin calls op verschillende hedges bij Integrated Gas. Dit weegt op de kasstroom volgens de zakenbank met circa een miljard dollar. Hiervoor gecorrigeerd was de kasstroom volgens de analisten conform de consensus.

    De autonome vrije kasstoom, rekening houdend met 5,2 miljard dollar aan investeringen, was ongeveer 4 miljard dollar. Dat is meer dan het kwartaaldividend van 3,9 miljard dollar, aldus Morgan Stanley.

    Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Shell. Het aandeel daalde donderdag 2,5 procent naar 28,37 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 26 april 2018 15:57
    Winst Shell hoger dan voorzien
    Kwartaaldividend herhaald.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in de eerste drie maanden van 2018 de winst zien stijgen, zoals ruim twintig analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus ook hadden verwacht, door goede prestaties bij Upstream en Integrated Gas, en ondanks tegenwind bij Downstream. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de energiegigant.

    De zogenoemde CCS winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzonder posten, kwam afgelopen kwartaal uit op 5.443 miljoen dollar.

    Analisten gingen uit van 5.277 miljoen dollar. Daarbij lag de hoogste schatting op 6.044 miljoen dollar en de laagste op 4.335 miljoen dollar.

    Vorig jaar in het eerste kwartaal bedroeg de CCS winst 3.863 miljoen dollar.

    Volgens de analisten was Downstream afgelopen kwartaal goed voor een winst van 1.940 miljoen dollar en Upstream voor 1.886 miljoen dollar. De tak Integrated Gas droeg 1.881 miljoen dollar bij.

    De winst bij Downstream werd uiteindelijk 1.687 miljoen euro, bij Upstream was dit 1.551 miljoen euro en bij Integrated Gas was het 2.439 miljoen dollar.

    In het vierde kwartaal van 2017 behaalde Shell een winst van 4.397 miljoen dollar, wat iets meer was dan waarop analisten toen vooraf hadden gerekend.

    De vrije kasstroom bedroeg in het eerste kwartaal 5.178 miljoen dollar. Dat was een kwartaal eerder 6.610 miljoen dollar, hetgeen door verschillende analisten als zwak werd bestempeld. Operationeel ging de kasstroom van 7.275 naar 9.427 miljoen dollar.

    Aandeelhouders kunnen, zoals voorzien, opnieuw een kwartaaldividend van 0,47 dollar per aandeel tegemoet zien.

    De gearing ging van 25,0 procent in het vierde kwartaal naar 24,7 procent in het afgelopen kwartaal. Daarmee komt de 20 procent, zoals Shell eerder al aangaf, steeds dichterbij.

    Shell herhaalde in maart reeds de verwachting dat de Downstream tak in 2020 een jaarlijkse vrije autonome kasstroom zal opleveren van 6 miljard tot 7 miljard dollar. Vijf jaar later moet dat zijn opgelopen tot 9 miljard tot 12 miljard dollar. Hierbij rekent het energiebedrijf met een olieprijs van 60 dollar per vat.

    Ieder jaar wil Shell tussen 7 miljard en 9 miljard dollar investeren in Downstream, wat een rendement op het gemiddeld geïnvesteerde kapitaal moet opleveren van ruim 15 procent.

    De winstgevendheid van Marketing zal volgens Shell in 2025 met meer dan 2,5 miljard dollar zijn gestegen en de winst bij Chemicals zal in dat jaar naar verwachting tot 3,5 miljard tot 4,0 miljard dollar zijn gegroeid.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 27 april 2018 15:36
    Shell to sell its downstream business in Argentina to Raízen

    Shell has signed an agreement to sell its Downstream business in Argentina to Raízen for USD 0.95 billion in cash proceeds at completion, subject to customary closing conditions. The sale includes the Buenos Aires Refinery, around 645 retail stations, liquefied petroleum gas, marine fuels, aviation fuels, bitumen, chemicals and lubricants businesses, as well as supply and distribution activities in the country. Additionally, after the transaction closes, the businesses acquired by Raízen will continue their relationships with Shell through various commercial agreements, which represent an estimated value of USD 0.3 billion.

    Raízen, a joint venture set up in 2011 between Shell and Cosan, is a leading biofuels producer and fuels distributor in Brazil, where it already manages more than 6,000 Shell service stations.

    Mr John Abbott, Shell Downstream Director, said that “We plan to continue thriving in Argentina’s downstream market through Raízen. Raízen has already delivered significant value for us in Brazil and we will remain an important fuel supplier to Argentina under this deal.”

    Shell has been in Argentina for more than 100 years. The Shell brand will remain prominent through a licensing agreement with Raízen. Customers in Argentina will continue to enjoy access to high-quality, Shell-branded products and services.

    The agreement is consistent with Shell’s strategy to simplify its portfolio through a US$30 billion divestment programme, and follows a strategic review of Shell’s Downstream business in Argentina that began in August 2016. The agreement with Raízen is the result of a competitive bidding process and the sale is expected to complete later this year. It offers the opportunity to consolidate a regional partnership between Shell and Cosan.

    The sale does not include Shell’s Upstream interests in the Vaca Muerta shale formation. Shell sees substantial long-term growth potential in Argentina’s shale resources.

    Source : Strategic Research Institute
  9. forum rang 10 voda 30 april 2018 20:23
    Belofte maakt schuld

    De Amerikaanse cfo Jessica Uhl wilde er geen twijfel over laten bestaan: de aandeleninkoop door Shell gaat gewoon door. De analisten bleven maar vragen: 'Gaan jullie die beloofde aandeleninkoop van $25 mrd in de periode tot en met 2020 nog doen?' Ja dat gaan we doen, bezwoer zij, bijna geïrriteerd.

    De belofte van Shell geld richting de aandeelhouders te sturen heeft de aandelenkoers van het olie- en gasconcern de afgelopen tijd mede gesteund. Uhl weigerde echter te melden wanneer Shell met de aandeleninkoop begint.

    Om te beginnen: de tijd wordt krap. Stel dat Shell op 1 juli 2018 zou beginnen, dan resteren 637 beursdagen om het programma vol te maken. Omgerekend is dat € 32,1 mln per dag. Als dat overigens wordt afgezet tegen de dagelijkse handel in Shell-aandelen op de beurzen van Amsterdam en Londen, valt het mee. Dat is maar 5,7% van de gemiddelde dagomzet van €560 mln. Vergelijk dat eens met de huidige aandeleninkoop van Ahold Delhaize, die beloopt 7,3% van de dagelijkse omzet in het supermarktconcern.

    Een tweede vraag van de analisten is: waar haalt het bedrijf het geld vandaan oftewel die $10 mrd per jaar? Cfo Uhl herhaalde nog eens dat Shell alle zeilen bijzet om de zogenoemde vrije kasstroom op te voeren. Dat is het saldo in harde, contante, (geen boekhoud-)dollars dat overblijft uit de olie-, gas- en chemie-activiteiten als de investeringen ervan zijn afgehaald.

    Shell beoogt een autonome vrije kasstroom van $25 mrd tot $30 mrd, uitgaande van een olieprijs van $60 per vat. Dit is exclusief de verkoop van bedrijfsonderdelen, die ook nog eens jaarlijks $5 mrd in het laatje moet brengen.

    Shell betaalt het dividend tegenwoordig in contanten en dat beloopt $15,6 mrd per jaar. Daar komt dus nog de $10 mrd aandeleninkoop bij.
    Tot slot is er de derde belofte die Shell aan de financiële gemeenschap heeft gedaan: de gearing gaat omlaag. De gearing is de hoeveelheid nettoschuld (bruto minus kas) als percentage van het balanstotaal. Dat percentage ligt per het eerste kwartaal van 2018 op 24,7%. De gearing stond in het derde kwartaal van 2016 op 29,7%. Het verschil met nu is 5%-punt: dat komt neer op een schuldreductie met $13 mrd. Shell wil richting de 20% dus dat komt overeen - al het andere gelijk veronderstellend - met opnieuw een reductie met $13 mrd in zeg 2,5 jaar tijd.

    Tel eens de drie beloftes eens bij elkaar op: de dividendbetaling (2017: $15,6 mrd), aandeleninkoop ($10 mrd per jaar) en schuldreductie (jaarlijks $5,2 mrd). Dat geeft $30,8 mrd. Het is begrijpelijk dat Jessica Uhl geërgerd reageerde toen analisten haar aan Shells beloften herinnerden.

    Reageren? Bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1252273/belofte-maak...
  10. forum rang 4 Bakkiekoffie 30 april 2018 22:18
    Terugkoop aandelen, dividendbetaling, en gearing. En een beetje geld over.
    Belangrijke vraag ontbreekt hoe ze investeringen gaan financieren.
    Gaat er niet te veel naar de aandeelhouder? Shell zal nadrukkelijk meer moeten investeren dan wat onder aan het sommetje per jaar overblijft.
  11. [verwijderd] 1 mei 2018 10:12
    quote:

    Bakkiekoffie schreef op 30 april 2018 22:18:

    Terugkoop aandelen, dividendbetaling, en gearing. En een beetje geld over.
    Belangrijke vraag ontbreekt hoe ze investeringen gaan financieren.
    Gaat er niet te veel naar de aandeelhouder? Shell zal nadrukkelijk meer moeten investeren dan wat onder aan het sommetje per jaar overblijft.

    Ik interpreteer het anders -

    Eerst 25 miljard investeren per jaar. Dan blijft er een vrije cashflow over en daar wordt dividend, aandeleninkoop en schuldreductie mee gefinancierd.

    Mocht er eind juli nog geen aandeleninkoop zijn gestart dan krijgt het vertrouwen in het management van Shell toch wel een flinke knauw. Ergo de beloften worden dan niet waargemaakt.

    De laatste twee kwartalen is de vrije cashflow lager dan ook Shell verwachtte. Men kwam wel met onderbouwde redenen maar ook dat men er vanuit gaat dat die tegenvallers incidenteel zijn maar 100% zeker is men daar nog niet van.

    Zou zo maar eens kunnen dat put opties die men een dag voor publicatie van Q2 cijfers aanschaft de volgende dag goud waard zijn. Een 3e keer met een tegenvallende cashflow zal de markt m.i. flink afstraffen.
  12. forum rang 10 voda 8 mei 2018 16:22
    Shell-dochter verkoopt belang in Canadian Natural
    Overeenkomst met vier banken.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs, RBC Capital Markets, Scotiabank en TD Securities onderschrijven de verkoop van ruim 97,5 miljoen aandelen in Canadian Result door Shell Gas, een dochter van Royal Dutch Shell. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus dinsdag voorbeurs.

    Daartoe sloot het dochterbedrijf van Shell een zogenoemde underwriting-overeenkomst met de vier banken. De transactie betreft in totaal 97.560.975 aandelen in Canadian Natural, wat ook het volledige belang van Shell Gas in het Canadese bedrijf is.

    De opbrengst van de transactie bedraagt circa 3,3 miljard dollar voor belasting. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor het verlagen van de nettoschuld. De transactie zal naar verwachting op 9 mei 2018 worden voltooid.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot maandag op een groen Damrak 1,0 procent hoger op 29,59 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 8 mei 2018 16:40
    'Canadese verkoop Shell positief'

    Gepubliceerd op 8 mei 2018 om 09:40 | Views: 1.691

    Royal Dutch Shell A 16:12
    29,25 -0,34 (-1,13%)

    AMSTERDAM (AFN) - De verkoop door Shell van zijn belang in de Canadese producent van teerzandolie Canadian Natural Resources voor 3,3 miljard dollar is positief. Dat schrijven analisten van ING.

    Volgens de bank zorgt de deal ervoor dat twijfels worden weggenomen of Shell wel zal slagen in afronding van het aandeleninkoopprogramma van 25 miljard dollar tot en met 2020. Shell doet bijna 98 miljoen aandelen in Canadian Natural van de hand. ING stelt dat die verkoop eerder plaatsvindt dan verwacht, na een verkoop van het grootste deel van de Canadese bezittingen door Shell vorig jaar.

    Het advies voor Shell is hold met een koersdoel van 27 euro. Het aandeel noteerde dinsdag in de vroege handel 0,4 procent lager op 29,47 euro.
  14. forum rang 10 voda 10 mei 2018 15:11
    Shell verkoopt belang in pijpleidingbedrijf

    Gepubliceerd op 10 mei 2018 om 15:03 | Views: 3

    Royal Dutch Shell A 14:52
    29,90 -0,26 (-0,86%)

    HOUSTON (AFN) - Shell verkoopt voor ruim 1,2 miljard dollar zijn belang in het Amerikaanse pijpleidingbedrijf Amberjack Pipeline aan Shell Midstream Partners. De transactie wordt naar verwachting vrijdag afgerond.

    Amberjack is een oliepijplijn in de Golf van Mexico die dagelijks circa 300.000 vaten olie vervoert. Volgens Shell Midstream Partners gaat het om de grootste overname voor het bedrijf ooit. Shell Midstream Partners is de in 2014 afgesplitste Amerikaanse pijpleidingentak van Shell.
  15. forum rang 10 voda 11 mei 2018 10:06
    Shell verkoopt belang Amberjack Pipeline Company
    Brits-Nederlandse energiereus verkoopt belang in pijpleidingbedrijf voor ruim 1,2 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft het belang in oliepijpleidingbedrijf AmberJack Pipeline Company verkocht aan Shell Midstream Partners voor 1,22 miljard dollar. Dit meldde Shell Midstream Partners donderdag.

    Het belang bestaat uit 75 procent van de Amberjack Serie A-aandelen en 50 procent van de Amberjack Serie-B-aandelen.

    CEO Kevin Nichols sprak van een belangrijke mijlpaal voor Shell Midstream Partners. Het is de grootste overname in de bedrijfsgeschiedenis. In 2014 werd Shell Midstream Partners afgesplitst van moederbedrijf Royal Dutch Shell.

    "Deze overname, gecombineerd met onze aandelenuitgifte eerder dit jaar, positioneert ons goed voor de toekomst", voegde Nichols toe.

    De pijpleiding is momenteel goed voor circa 300.000 vaten per dag en zal naar verwachting eind 2019 circa 400.000 vaten per dag aankunnen. De pijpleiding verbindt in de Golf van Mexico een reeks faciliteiten langs de kust van Texas en Louisiana.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot donderdag op een groen Damrak 0,9 procent lager op 29,91.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 11 mei 2018 10:09
    Trump steunt oliebedrijven in rechtszaak

    Gepubliceerd op 11 mei 2018 om 09:26 | Views: 550

    Royal Dutch Shell A 09:48
    29,93 +0,03 (+0,08%)

    SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De grote olie- en gasbedrijven Shell, Chevron, ExxonMobil, BP en ConocoPhillips krijgen steun van de Amerikaanse president Donald Trump in een rechtszaak over klimaatverandering. In die zaak eisen de steden San Francisco en Oakland compensatie voor de kosten voor de bestrijding van klimaatverandering. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een federale rechtbank in San Francisco nu gevraagd de zaak te verwerpen.

    Volgens een melding bij de rechtbank wordt door het ministerie gewezen op het belang van de ontwikkeling van fossiele brandstoffen voor de economie en de nationale veiligheid. Justitie stelt dat als de steden in het gelijk worden gesteld dan ,,ieder persoon op aarde'' een vergelijkbare claim kan indienen, waardoor de regering ,,complexe wetenschappelijke en beleidsbeoordelingen'' zou moeten maken.

    Ook wordt volgens Justitie de overheid dan gedwarsboomd bij het maken van eigen beleid bij het aanpakken van klimaatverandering in binnen- en buitenland. Daarbij wordt gewezen op de emissiewetgeving in eigen land onder de Clean Air Act en in het buitenland op het klimaatakkoord van Parijs, waaruit de Verenigde Staten zich momenteel terugtrekken.
  17. Grand Cru 11 mei 2018 10:24
    quote:

    voda schreef op 11 mei 2018 10:09:

    Trump steunt oliebedrijven in rechtszaak

    Gepubliceerd op 11 mei 2018 om 09:26 | Views: 550

    Royal Dutch Shell A 09:48
    29,93 +0,03 (+0,08%)

    SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De grote olie- en gasbedrijven Shell, Chevron, ExxonMobil, BP en ConocoPhillips krijgen steun van de Amerikaanse president Donald Trump in een rechtszaak over klimaatverandering. In die zaak eisen de steden San Francisco en Oakland compensatie voor de kosten voor de bestrijding van klimaatverandering. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een federale rechtbank in San Francisco nu gevraagd de zaak te verwerpen.

    Volgens een melding bij de rechtbank wordt door het ministerie gewezen op het belang van de ontwikkeling van fossiele brandstoffen voor de economie en de nationale veiligheid. Justitie stelt dat als de steden in het gelijk worden gesteld dan ,,ieder persoon op aarde'' een vergelijkbare claim kan indienen, waardoor de regering ,,complexe wetenschappelijke en beleidsbeoordelingen'' zou moeten maken.

    Ook wordt volgens Justitie de overheid dan gedwarsboomd bij het maken van eigen beleid bij het aanpakken van klimaatverandering in binnen- en buitenland. Daarbij wordt gewezen op de emissiewetgeving in eigen land onder de Clean Air Act en in het buitenland op het klimaatakkoord van Parijs, waaruit de Verenigde Staten zich momenteel terugtrekken.
    Trump and OIL
5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 197 198 199 200 201 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links