Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DPA Ontwikkelingen 2018

1.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 57 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Chasse_Patate 27 april 2018 16:53
    quote:

    yieldcurve schreef op 27 april 2018 16:43:

    He, de verkoper is er ook weer. En dat nog wel met Koningsdag. Dat biedt weer kansen voor de kopers.
    Ik heb een kooporder gezet op 1,61.

    Als de verkoper er gisteren 1,2 miljoen heeft verkocht voor 1,60

    26/04/2018 15:15:19 CEST 1,60 1.225.034,00 OffBook Out of market Bron: Euronext

    vind ik het redelijk om mij deze paar stukken ook te gunnen voor een vriendenprijs -:).
  2. [verwijderd] 30 april 2018 14:03
    Bied groeit aan.
    Iemand melding gevonden van gewijzigde
    Grootaandeelhouders ?
    Zou je wel verwachten met de 1,22 milj stuks
    Onderhandse trade van vorige week

    Sneller is klaar of verlaagt zijn bod niet meer

    Geduld
    Dergelijke topcijfers zullen snel terug in de koers
    Te zien zijn
    Buy more and hold long
    Laat je niet uitroken
    Overnamepoging loert om de hoek.
    Veel geluk deze week.

    Komende triggers kunnen hier zijn: nieuwe
    Grootaandeelhouder, wie kocht de 1,22 milj,
    Bod, instappers voor het dividend, H1 resultaat 81 kk in augustus, en zo veel meer
    Succes
  3. sappas 30 april 2018 17:42
    30-4-2018 13:53:53
    DPA Group houdt vast aan omzetdoelstelling
    Detacheerder legt accent op rendement.

    (ABM FN-Dow Jones) Detacheerder DPA Group houdt nog altijd vast aan de omzetdoelstelling van 200 miljoen euro en legt daarbij in de huidige markt het accent op rendement. Dit zei CEO Eric Winter in een interview met ABM Financial News.
    "De markt van vandaag maakt dat ook mogelijk", aldus de CEO. "Als je alleen al naar de groei van onze medewerkers kijkt, per 31 maart van dit jaar 1.440, dan kun je heel makkelijk uitrekenen dat die 200 miljoen euro op eigen kracht goed haalbaar is. In een markt die al zo'n anderhalf jaar gekenmerkt wordt door schaarste ligt het bovendien voor de hand om te koersen op rendement", aldus Winter. DPA boekte in 2017 een omzet van 137,3 miljoen euro. Een termijn waarop het voorgestelde niveau in het vizier kan komen gaf Winter niet.
    "Met de groei willen we in principe naar 200 miljoen euro. Dat is geen doel op zich en meer is niet nodig, omdat we anders het ondernemerschap kwijt raken en dat willen we niet. Daarvoor staat dat te hoog in ons vaandel", zei Winter al in januari 2015.
    DPA heeft een grote voorkeur voor het zogeheten cellenmodel, waar ook een partij als TMC mee werkt. Daarin werken 50 tot 100 specialisten volgens een ondernemersmodel. Dat model grijpt terug op de businesscellen van de inmiddels overleden ondernemer en managementexpert Eckhart Wintzen. Deze mensen hebben een specialistische nichebenadering en zitten dicht bij de klant en begrijpen de vraag van de klant goed, waarbij DPA vooral zorgt voor een centrale back office.
    "Daar wijken we ook niet vanaf. Voor ons is het vooral belangrijk dat mensen het naar hun zin hebben in hun werk en als groeien om te groeien dat doorkruist, ontstaat er vanzelf een probleem dat je niet al te makkelijk het hoofd kan bieden. Er zijn mensen van concullega's naar ons toegekomen, omdat het elders niet meer zo fijn was", aldus de bestuursvoorzitter te midden van een interne verbouwing van het hoofdkantoor bij het Amsterdamse Sloterdijk.
    Winter verstaat onder rendement de winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijving van goodwill (EBITDA), vooral omdat de nettocijfers met een aantal overnames uit het nabije verleden aanhoudend voor een boekhoudkundige vertekening zorgen. Het is dan ook deze post die de belangrijkste parameter voor het bedrijf vormt. Over 2017 lag dit resultaat op 10,2 miljoen euro, een marge van 7,4 procent. Bij een gelijkblijvend percentage heeft DPA met zijn EBITDA bij een omzet van 200 miljoen euro ruimte tot circa 15 miljoen euro.
    DPA wil zijn groei met behulp van vier pijlers bewerkstelligen: autonoom, overnames, start-ups en participaties, waarbij autonoom met een sturing op commerciële synergie een belangrijke positie inneemt en overnames niet zozeer uit de weg worden gegaan, maar niet domineren. "We hebben wat dat betreft de afgelopen jaren niet stil gezeten met onder andere de inlijving van Fagro en de interim finance activiteiten van ConQuaestor, maar de overnamebedragen zijn er de laatste tijd niet lager op geworden. Bovendien vergt een acquisitie een integratiefase, die goed moet verlopen, anders zit je aan het eind met een probleem", legde Winter uit.
    Met Fagro bedient DPA de zuidelijke helft van Nederland op het gebied van financiële dienstverlening (finance). "Naast deze tak van sport zijn we in Nederland ook dominant met juridische dienstverlening (legal). Om dat zo te houden hebben we bij opdrachtgevers als Fagro contractueel vastgelegd dat werknemers niet via een permanent placement-constructie bij ons worden weggehaald. Wij willen die mensen heel graag zelf kunnen blijven inzetten. Dat is voor opdrachtgevers overigens geen probleem, omdat het hen niet uitmaakt met welke contractvorm een kandidaat aan de slag gaat, zolang de klus maar wordt geklaard."
    Het zuidelijke deel van Nederland is niet bepalend voor de omzetvorming van de detacheerder. Dat is nog altijd groot-Amsterdam, dat circa 50 procent voor de omzet van DPA genereert. De rest komt uit de andere drie grote steden en verder Zwolle, Eindhoven en Maastricht.
    Een nieuw domein is weggelegd voor privacy officers die ondergebracht worden bij de legal-tak. "We hebben er nu zestien van in dienst, maar dat is nog maar het begin. Wij denken dat risicobeheersing een zeer belangrijke activiteit gaat worden met zeer specifieke eisen en waar dan ook zeer specifieke vaardigheden en kennis voor nodig zijn. Om hier te kunnen voldoen aan de juiste profielschetsen zetten we onze Academy in."
    Die specifieke kennis- en vaardigheidseisen ziet Winter ook terug bij de verduurzaming van bedrijfsvoering en de samenleving. Met DPA Cauberg Huygen, goed voor ongeveer 5 procent van de omzet, voorziet DPA in de vraag naar ingenieurs, die aan de slag gaan met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, maar ook veiligheid en gezondheid.
    Met Cauberg Huygen opereert DPA volgens Winter overigens wel een in een volatiele markt, die van projectontwikkelaars, infrastructuur en bouwers en dat is bij Winter nu juist een punt van aandacht. "We willen zo veel mogelijk de hoge pieken en diepe dalen uit onze grafieken halen, reden waarom we onze aanwezigheid in het overheidsdomein willen vergroten, want die is laat-cyclisch en staat voor nieuwe wetgeving", aldus Winter. Momenteel is de overheid verantwoordelijk voor circa 20 procent van de omzet van DPA.
    In welke fase van de cyclus zit het bedrijf momenteel? "We zijn als detacheerder laat-cyclisch. In de huidige schaarste aan met name academici, maar ook HBO-ers, is er voor ons als DPA nog voldoende noordwaartse ruimte. We werken bovendien nog steeds veel met raamcontracten en daarmee staan we bij opdrachtgevers altijd vooraan, ook voor de zelfstandige zonder personeel, hoe sterk het momenteel ook een kandidatenmarkt is", aldus de CEO.
    DPA boekte over het eerste kwartaal van 2018 een omzet van 39,8 miljoen euro, een stijging met 28,0 procent op jaarbasis, zo bleek afgelopen donderdag uit de cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar. De EBITDA steeg met 1 miljoen euro naar 3,3 miljoen euro. De brutowinst zat eveneens stevig in de lift met een 11,6 miljoen euro ten opzichte van 8,7 miljoen over de eerste drie maanden van 2017. De bijhorende marge kwam daarmee uit op 29,1 procent tegen 27,9 procent een jaar eerder. Verder liep over de eerste drie maanden van dit jaar het nettoresultaat met 7 ton op naar 1,8 miljoen euro.
    De groei is op alle niveaus autonoom gerealiseerd. DPA zag de operationele kosten over het eerste kwartaal verder oplopen, een gevolg van investeringen in werving, selectie en opleidingen, maar deze loopt in de pas met de omzetgroei.
    De koers van het aandeel kende dit jaar tot nog toe een dynamisch verloop: vanaf januari liep de koers van het aandeel op naar net onder de 2 euro, maar half maart stelde het bedrijf de publicatie van de jaarcijfers uit en kelderde de koers naar iets meer dan 1,70 euro. Het herstel bracht nog even een koers van rond de 1,80 euro op de borden, maar maandag noteerde het aandeel 0,6 procent lager op 1,65 euro.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires

    Groetjes en fijne avond,

    Sappas
  4. [verwijderd] 1 mei 2018 08:03
    Vindt het wel en interessant aandeel; na de overname van USG is het al een tijdje rustig aan het uitzendfront. Zou zomaar weer wat reuring kunnen komen. Koers lijkt me aardig onder de duim gehouden. Maar het uitstel van de jaarrapportage wekt natuurlijk wantrouwen. Ik overweeg de komende dagen maar eens voorzichtig in te stappen. Een dividendrendement van ruim 3% is ook altijd meegenomen.
1.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 57 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0701 +0,46%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +1,68%
Gold spot 2.322,49 -0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links