Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bod op Snowworld aanstaande?

207 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mok 17 maart 2018 12:54
    Er zijn hier een paar mensen die zich er druk over maken, maar ik vind het wel bijzonder dat Coucke deze toko voor zo'n lage prijs binnen kan krijgen. Blijkbaar zijn er geen andere geïnteresseerden en staan de grootaandeelhouders met de rug tegen de muur. Ik heb het al eerder gezegd, 9,50 bieden terwijl de koers op 10 euro staat is echt een aanfluiting. Vervolgens dan het dividend passeren, terwijl er goed winst gemaakt wordt. Ik heb ook uit armoede mijn aandelen verkocht, maar ik ben er knap gefrustreerd over. Overigens heb ik het idee dat de betrokkenheid ook enigszins verdwenen is, ik lees ook diverse matige recensies over de laatste maanden. Ook opmerkingen over de drukte, wat niet helemaal strookt met het persbericht. Maar goed, ik ben weg, vaarwel.
  2. Bertbelegt 18 maart 2018 23:25
    Zojuist op de VEB website geplaatst:

    Belgische machtsgreep bij SnowWorld definitief.

    2017 was een jaar vol verrassingen voor beleggers in SnowWorld. Kort na de vorige jaarvergadering bleek de Zoetermeerse exploitant van indoor skiresorts bezig te zijn met een nieuw te bouwen vestiging in Milaan. Bovendien bleek Enid september plots dat oprichter en CEO Koos Hendriks het grootste deel van zijn aandelenpakket verkocht had.
    Het kwam voor velen als een grote verrassing: Koos Hendriks, dé man achter SnowWorld, bleek een pakket aandelen ter grootte van 40 procent van alle uitstaande aandelen verkocht te hebben aan Alychlo, de investeringsmaatschappij van de Belgische zakenman Marc Coucke.
    Coucke kocht onlangs de Brusselse voetbalclub Anderlecht en maakte fortuin met de verkoop van zijn bedrijf Omega Pharma eind 2014.

    Stomheid
    De prijs die Hendriks voor zijn pakket aandelen bedong met Coucke was 9,50 euro per stuk, lager dan de beurskoers van dat moment.
    Niet alleen beleggers waren met stomheid geslagen, ook de raad van commissarissen (rvc) bleek minder dan 24 uur voor het uitkomen van het persbericht pas op de hoogte te zijn gesteld door Hendriks.
    Hoewel de tekst van het jaarverslag merkwaardig genoeg aangeeft dat de rvc betrokken was bij de transactie, werd dat tijdens de aandeelhoudersvergadering vorige week juist ontkend. Voor een voldongen feit gesteld konden zij weinig anders doen dan toekijken hoe Coucke de macht overnam.

    Startsein
    Voor SnowWorld-commissaris Peter Paul de Vries was Alychlo in elk geval geen onbekende. Hij verkocht als bestuursvoorzitter van Value8 stapsgewijs zijn belang aan Coucke voordat Alychlo bij Hendriks aanklopte.
    Zo gaf De Vries het startsein voor de komst van de nieuwe grootaandeelhouder. Ook de optie die Value8 nog hield op aandelen SnowWorld is inmiddels door Alychlo overgenomen, net als de opties van CFO Wim Moerman. Voor beide transacties was de medewerking van SnowWorld vereist.

    Onbeantwoord
    Toen CEO Hendriks in september benaderd werd door Coucke kostte het hem weinig tijd om te besluiten afstand te doen van het leeuwendeel van zijn aandelen. Vragen over de exacte gang van zaken tussen Hendriks en Coucke bleven onbeantwoord, en ook waarom Hendriks zo abrupt van zijn aandelen af wilde werd niet duidelijk.
    Een reden die genoemd werd is zijn leeftijd, Hendriks gaat richting de zeventig. Dit kan zijn terugtreden als bestuursvoorzitter misschien verklaren, maar nog niet de verkoop van zijn aandelen.
    Ook is niet duidelijk in hoeverre hij echt besefte dat de prijs die hij overeenkwam met Coucke ook vrijwel zeker de prijs zou zijn voor alle overige aandeelhouders.

    Verplicht bod
    Alychlo was door het overschrijden van de 30 procent grens namelijk gehouden om ook een bod uit te brengen op alle overige aandelen.
    Volgens de Nederlandse wet is de prijs die Hendriks bij zijn transactie heeft ontvangen een zogeheten billijke prijs voor het verplichte bod. Aandeelhouders hebben uiteraard de mogelijkheid om hun aandelen niet aan te bieden, maar gezien het aantal partijen dat al wel toegezegd heeft op het bod in te gaan kan Alychlo onmogelijk veel lager uitkomen dan 80 procent.
    Hendriks biedt naast de 40 procent die hij al eerder verkocht ook nog eens 5 procent van de aandelen die hij nog bezit aan onder het bod. Het laatste plukje van vijf procent in SnowWorld houdt hij vooralsnog wel.

    Dividend van tafel
    Daarmee ontstaat de situatie dat Coucke het feitelijk voor het zeggen heeft binnen SnowWorld. Dat werd meteen al pijnlijk duidelijk toen het dividendvoorstel ter tafel kwam.
    In het jaarverslag staat nog vermeld dat SnowWorld een keuzedividend van 40 cent per aandeel voorstelt. Vlak voordat de agenda definitief vastgesteld moest worden bleek echter dat Alychlo, inmiddels houder van de meerderheid van de aandelen, hier niet mee in zou stemmen. SnowWorld besloot daarop het aanvankelijke dividendvoorstel van 40 eurocent in te trekken. Gelet op de noodzakelijke investeringen de komende jaren wordt er voorlopig geen dividend uitgekeerd, zo meldde president-commissaris Hans Bakker die overigens de leiding van de bijeenkomst vooral liet aan De Vries.
    Die uitleg overtuigde allerminst, gezien het relatief bescheiden bedrag dat de komende jaren voorzien wordt voor noodzakelijke investeringen. Zonder dividend is het aanhouden van een belegging in SnowWorld voor minderheidsaandeelhouder minder aantrekkelijk.

    Milaan
    De enige grote investering die op dit moment verwacht wordt is de nieuw te openen baan in Milaan. Omdat er echter met een lokale joint venture partner gewerkt wordt en er bovendien gebruik gemaakt wordt van financiering met vreemd vermogen, komt slechts vijf miljoen euro van de benodigde 55 miljoen euro daadwerkelijk voor rekening van SnowWorld.
    De kans dat het project daadwerkelijk doorgaat werd door financieel directeur Wim Moerman “op dit moment” geschat op 75 procent.
    Minder voorspoedig verging het de plannen voor nieuwe vestigingen bij Parijs en Barcelona. Hoewel Hendriks hier in het verleden uitgebreid en optimistisch over praatte, lijken beide plannen op z’n best op de lange baan te zijn geschoven. Als gevolg hiervan moest SnowWorld een verlies van een miljoen euro in de boeken opnemen.

    Onzeker
    Aandeelhouders die hun stukken aanbieden ontvangen een wellicht teleurstellend bedrag, maar weten dan wel waar ze aan toe zijn.
    Voor aandeelhouders die hun stukken niet aanbieden is de toekomst heel wat minder zeker. Zij weten dat Hendriks, die momenteel in zijn eentje de raad van bestuur vormt, in de loop van volgend jaar zal vertrekken, maar niet wie er voor hem in de plaats komt.
    In eerste instantie was er zelfs gecommuniceerd dat Hendriks per 1 maart jongstleden al vertrokken zou zijn, maar dat bleek niet haalbaar. Wanneer Hendriks vertrekt zal ook president-commissaris Hans Bakker afscheid nemen. In eerste instantie zou hij al dit jaar vertrekken, omdat hij zijn activiteiten af wil bouwen. Momenteel is hij de laatste echt onafhankelijke commissaris. De nieuw benoemde commissaris Koen Hoffman is op papier wel onafhankelijk, maar voorgedragen door Alychlo en gelieerd aan Coucke.
    De Vries is op papier niet onafhankelijk, maar beschouwt zichzelf als “feitelijk onafhankelijk”. Van het grootste belang is dat de opvolger van Bakker zich onafhankelijk op kan stellen ten opzichte van de grootaandeelhouder, om zo de belangen van de minderheidsaandeelhouders zeker te stellen. Gebeurt dat niet, dan zijn zij helemaal overgeleverd aan de grillen van nieuwe baas Marc Coucke.
  3. forum rang 10 voda 26 maart 2018 18:26
    Sneeuwcircus? :-)

    Alychlo koopt weer wat aandelen SnowWorld

    Gepubliceerd op 26 mrt 2018 om 18:18 | Views: 0

    SnowWorld 16:58
    9,46 0,00 (0,00%)

    MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsvehikel Alychlo opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 5796 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor 9,48 euro per stuk.

    Door de transactie is het reëel belang dat Alychlo in handen heeft gegroeid naar 73,74 procent van SnowWorld. Daarnaast heeft de investeerder een potentieel belang van 9,25 procent in de uitbater van skihallen.

    Onlangs bracht Alychlo een officieel biedingsbericht naar buiten. De investeerder biedt 9,50 euro per aandeel en de aanbiedtermijn sluit op 8 mei. Alychlo kan die termijn eenmalig verlengen. Als Alychlo na sluitingsdatum 95 procent of meer van de aandelen houdt, kan overwogen worden om de notering op Euronext te beëindigen.
  4. forum rang 10 voda 4 april 2018 20:02
    Alychlo koopt weer plukje aandelen SnowWorld

    Gepubliceerd op 4 apr 2018 om 19:21 | Views: 52

    SnowWorld 16:41
    9,48 +0,02 (+0,21%)

    MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsvehikel Alychlo opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 6866 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,50 euro per stuk.

    Door de transactie is het belang van Alychlo in SnowWorld toegenomen tot 74,04 procent. Ook heeft Coucke een optie op nog eens 9,25 procent van de aandelen in de uitbater van skihallen.

    Vorige maand bracht Alychlo een officieel biedingsbericht naar buiten. De investeerder biedt 9,50 euro per aandeel en de aanbiedtermijn sluit op 8 mei. Alychlo kan die termijn eenmalig verlengen. Als Alychlo na sluitingsdatum 95 procent of meer van de aandelen houdt, kan overwogen worden om de notering op Euronext te beëindigen.
  5. forum rang 10 voda 9 april 2018 19:53
    Alychlo vergroot belang in SnowWorld

    Gepubliceerd op 9 apr 2018 om 19:07 | Views: 117

    SnowWorld 17:20
    9,48 0,00 (0,00%)

    MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsvehikel Alychlo opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 13.320 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,50 euro per stuk.

    Het belang van Alychlo in SnowWorld na toe tot 74,48 procent. Ook heeft Coucke een optie op nog eens 9,25 procent van de aandelen in de uitbater van skihallen.

    Vorige maand bracht Alychlo een officieel biedingsbericht naar buiten. De investeerder biedt 9,50 euro per aandeel en de aanbiedtermijn sluit op 8 mei. Alychlo kan die termijn eenmalig verlengen. Als Alychlo na sluitingsdatum 95 procent of meer van de aandelen houdt, kan overwogen worden om de notering op Euronext te beëindigen.
  6. forum rang 10 voda 10 april 2018 16:50
    Alychlo vergroot belang in SnowWorld

    Gepubliceerd op 10 apr 2018 om 06:26 | Views: 543

    SnowWorld 16:20
    9,48 0,00 (0,00%)

    MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeerder Marc Coucke heeft via zijn investeringsvehikel Alychlo opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 13.320 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,50 euro per stuk.

    Het belang van Alychlo in SnowWorld na toe tot 74,48 procent. Ook heeft Coucke een optie op nog eens 9,25 procent van de aandelen in de uitbater van skihallen.

    Vorige maand bracht Alychlo een officieel biedingsbericht naar buiten. De investeerder biedt 9,50 euro per aandeel en de aanbiedtermijn sluit op 8 mei. Alychlo kan die termijn eenmalig verlengen. Als Alychlo na sluitingsdatum 95 procent of meer van de aandelen houdt, kan overwogen worden om de notering op Euronext te beëindigen.

    De raad van commissarissen van SnowWorld liet overigens in een verklaring weten een neutraal standpunt in te nemen ten aanzien van het bod, na een grondige analyse.
  7. forum rang 10 voda 11 april 2018 19:29
    Alychlo koopt weer aandelen SnowWorld

    Gepubliceerd op 11 apr 2018 om 19:04 | Views: 13

    SnowWorld 17:25
    9,48 0,00 (0,00%)

    MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeringsmaatschappij Alychlo heeft opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 293 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,48 euro per stuk.

    Het belang van Alychlo in SnowWorld is daardoor gestegen tot 74,51 procent. Daarnaast heeft Alychlo een optie op nog eens 9,48 procent van de aandelen in de uitbater van skihallen.
  8. forum rang 10 voda 18 april 2018 18:55
    SnowWorld vervroegt halfjaarcijfers
    In verband met aanmeldingstermijn bod Alychlo.

    (ABM FN-Dow Jones) SnowWorld vervroegt de publicatie van de halfjaarcijfers, zodat deze bekend zullen zijn voor het einde van de aanmeldingstermijn voor het verplichte overnamebod van Alychlo. Dat maakte het bedrijf woensdag nabeurs bekend.

    De publicatie van de halfjaarcijfers was aanvankelijk gepland op 16 mei, maar beleggers kunnen hun stukken uiterlijk op 8 mei aanmelden voor het bod van Alychlo.

    CFO Wim Moerman kon nog geen exacte datum noemen, maar zei dat SnowWorld zijn best doet om ervoor te zorgen dat beleggers kennis kunnen nemen van de cijfers voordat het bod afloopt.

    Alychlo is het investeringsbedrijf van de Belgische ondernemer Mark Coucke. De Zoetermeerse uitbater van indoorskihallen SnowWorld heeft sinds 2013 een beursnotering.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 6 keffertje 1 mei 2018 08:21
    quote:

    Superdeluuks schreef op 26 april 2018 22:48:

    ..ongelooflijk...volgens iex heeft Alychlo vandaag maar liefst ca 137 aandelen ‘snoworld’ gekocht....
    ze mogen niet boven de 9,50 kopen en zijn wettelijk verplicht elke aankoop terstond te melden. Niks bijzonders dus (behalve voor mensen zonder kennis van zaken :))
  10. forum rang 10 voda 1 mei 2018 16:34
    Update: SnowWorld haalt bankconvenant "net niet"
    Schuldpositie daalt wel, maar niet snel genoeg.

    (ABM FN-Dow Jones) SnowWorld zou zijn schuldpositie dit boekjaar afbouwen maar door een tegenvallend bedrijfsresultaat gaat het bedrijf die afspraak met zijn bank "net niet" halen. Dit bleek dinsdag uit een toelichting van financieel directeur Wim Moerman tegen ABM Financial News op de halfjaarcijfers.

    De uitbater van skihallen verwacht dit boekjaar, dat loopt tot en met 30 september, af te sluiten met een lager EBITDA-resultaat, nadat het eerste halfjaar al een daling van het resultaat van 11 procent liet zien, door een tegenvallend wintersportseizoen.

    Per 31 maart had het bedrijf een schuld van 29 miljoen euro, of 3,6 keer het EBITDA-resultaat van 8,1 miljoen euro, en voldeed daarmee aan de huidige convenanten. De schuldpositie moet aan het einde van het boekjaar echter zijn verlaagd tot drie keer het resultaat, zei Moerman. SnowWorld zal echter naar verwachting ergens tussen 3,0 en 3,5 uitkomen en de afspraak dus "op enkele tienden" niet halen.

    Het bedrijf overlegt daarom met huisbank ABN AMRO over een aanpassing van de convenanten.

    De CFO benadrukte dat de financiële situatie geenszins ernstig was. Hij wees erop dat de twee andere convenanten voor het garantievermogen en betalingscapaciteit wel worden gehaald, terwijl de kasstroom in de eerste helft van het jaar positief was, ondanks een aflossing van 3 miljoen euro, waardoor de solvabiliteit verbeterde.

    De inkomsten van de exploitant van skihallen in de tweede jaarhelft zijn doorgaans veel lager dan in de eerste helft, lichtte Moerman toe, zodat de uitkomst voor het hele jaar nu al redelijk goed kan worden ingeschat.

    Er was geen contact met grootaandeelhouder Alychlo over de bankafspraken, meldde de bestuurder. Alychlo, in handen van de Belgische belegger Mark Coucke, biedt 9,50 euro per aandeel en heeft inmiddels 70 procent van de aandelen in handen. SnowWorld publiceerde de halfjaarcijfers vervroegd, in verband met het overnamebod, dat op 8 mei afloopt.

    Update: om toelichting CFO en informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 2 mei 2018 21:27
    'Kink in kabel bij overname SnowWorld'

    Gepubliceerd op 2 mei 2018 om 20:55 | Views: 299

    SnowWorld 17:06
    9,48 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - De overname van SnowWorld heeft een onverwachte wending gekregen. Een Nederlandse ondernemer dreigt volgens het Financieele Dagblad met een gang naar de rechter, als hij de aandelen van SnowWorld-oprichter Koos Hendriks niet mag overnemen.

    Hendriks bereikte eind 2016 een akkoord om zijn aandelen van de hand te doen aan een Israëlische en twee Nederlandse investeerders. Enkele maanden later deed Marc Coucke een bod en verkocht Hendriks zijn aandelen aan de Belgische investeerder en zijn vehikel Alychlo.

    De Nederlandse ondernemer die de rechten op de aandelen overnam van de drie investeerders meent echter dat dit niet mocht, omdat er een geldig contract was. SnowWorld, dat zelf geen partij is in de kwestie, zegt dat de investeerders deadlines hebben laten passeren waardoor het bereikte akkoord ongeldig werd.
  12. forum rang 10 voda 4 mei 2018 16:39
    Opnieuw onrust rondom overnamebod SnowWorld
    Geert Schaaij adviseert aangemelde stukken terug te vragen.

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van SnowWorld die hun aandelen hebben aangemeld onder het overnamebod van Alychlo van Marc Coucke zouden er goed aan doen hun stukken terug te vragen. Dit laat Geert Schaaij van Beursgenoten vrijdagmiddag weten via zijn advocaat Hendrik Jan Bos.

    Deze week meldde Rob Wegner zich bij Het Financieele Dagblad met de mededeling dat oprichter Koos Hendriks in oktober 2016 2 miljoen stukken SnowWorld zou hebben verkocht met de ondertekening van een Memorandum of Understanding. Deze stukken werden evenwel niet geleverd, zei Wegner, die destijds gold als tussenpersoon bij de deal tussen Hendriks en een drietal investeerders.

    Volgens dit document zei Hendriks toe zijn 2 miljoen aandelen in drie tranches te verkopen, terwijl hij ze later verkocht aan Coucke, die een openbaar bod op de resterende aandelen deed van 9,50 euro per stuk.

    Wegner heeft inmiddels de rechten op de aandelen en call-opties van die investeerders overgenomen. En hij wil Hendriks houden aan zijn afspraak, zo liet hij de krant weten.

    Schaaij, die al eerder aan de bel trok over de in zijn ogen vreemde gang van zaken rondom de verkoop van SnowWorld, of zoals in de woorden van de bekende belegger "pure minachting van de kleine aandeelhouder", vindt het opmerkelijk dat de plannen uit 2016 niet bij toezichthouder AFM zijn gemeld en evenmin niet in het jaarverslag van SnowWorld voorkomen. Terwijl het om een zeer aanzienlijk belang gaat.

    Wegner zou volgens Schaaij grote plannen hebben met SnowWorld en de waardering van 9,50 euro per aandeel te laag vinden. Doel is om het bedrijf niet van de beurs te laten verdwijnen, zegt Schaaij. Hij meent dan ook dat het van belang is voor beleggers om voor dinsdag 8 mei hun aangemelde stukken terug te vragen via hun depotbank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 4 mei 2018 16:40
    Acties lopen in papieren bij Air France-KLM

    Gepubliceerd op 4 mei 2018 om 07:22 | Views: 1.736

    Air France-KLM 16:19
    8,20 -0,13 (-1,58%)

    PARIJS (AFN) - De stakingen bij luchtvaartmaatschappij Air France drukken duidelijk op het resultaat van Air France-KLM. Het eerste kwartaal van het jaar werd door de luchtvaartcombinatie afgesloten met een operationeel verlies van 118 miljoen euro, waar het tekort een jaar eerder 33 miljoen euro bedroeg. De impact van de stakingen was 75 miljoen euro.

    De acties bij Air France zijn een hard gelag voor het moederbedrijf, en in het bijzonder KLM. De Nederlandse maatschappij profiteerde in de eerste maanden van het jaar van een sterke vraag naar vliegtickets. De gunstige marktomstandigheden zorgden er voor dat het operationele resultaat van KLM bijna verdubbelde tot 60 miljoen euro. De omzet steeg met 7,4 procent tot 2,4 miljard euro.

    De totale opbrengsten van Air France-KLM vielen mede daardoor 1,8 procent hoger uit op 5,8 miljard euro. In totaal stapten in het eerste kwartaal 22 miljoen passagiers aan boord van een vliegtuig van Air France-KLM. Dat betekende een stijging met ruim 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

    Vrijdag weer gestaakt

    De kosten van Air France-KLM stegen op jaarbasis met 2,1 procent. Naast de stakingen drukten ook wisselkoerseffecten en pensioenlasten het resultaat. Onder de streep resteerde een tekort van 269 miljoen euro, ruim twee keer meer dan een jaar eerder.

    Voor het hele jaar gaat Air France-KLM uit van een operationeel resultaat dat aanzienlijk lager zal uitvallen dan in 2017, onder meer doordat de acties bij Air France nog altijd plaatsvinden. Ook vrijdag wordt weer gestaakt, om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Air France-KLM zei eerder al rekening te houden met een kostenpost van minstens 300 miljoen euro.

    De brandstofrekening zal daarnaast dit jaar naar verwachting 350 miljoen euro hoger uitvallen ten opzichte van 2017. Daarnaast hebben wisselkoerseffecten naar schatting een nadelig effect van 100 miljoen euro.
  14. forum rang 10 voda 4 mei 2018 19:29
    Schaaij: vraag stukken SnowWorld terug

    Gepubliceerd op 4 mei 2018 om 18:57 | Views: 455

    SnowWorld 17:28
    9,90 +0,42 (+4,43%)

    AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van SnowWorld die hun aandelen al hebben aangemeld voor het overnamebod van de Belgische zakenman Marc Coucke kunnen hun stukken beter terugvragen. Daartoe roept Geert Schaaij van beleggingsadviesbureau Beursgenoten op.

    Volgens Schaaij zorgt de recente discussie over de aandelen van oprichter Koos Hendriks voor veel onduidelijkheid. Het zou beter zijn eerst af te wachten hoe dat uitpakt en het bedrijf niet van de beurs te laten verdwijnen.

    Een Nederlandse ondernemer dreigt volgens Het Financieele Dagblad met een gang naar de rechter, als hij de aandelen van Hendriks niet alsnog mag overnemen. De SnowWorld-oprichter bereikte eind 2016 al een akkoord om zijn aandelen van de hand te doen aan een Israëlische en twee Nederlandse investeerders. Enkele maanden later deed Coucke echter een bod en verkocht Hendriks zijn aandelen aan de Belgische investeerder en zijn investeringsvehikel Alychlo.

    Schaaij ergert zich eraan dat er over deze hele kwestie niet eerder iets naar buiten is gekomen. Het stond bijvoorbeeld niet in het jaarverslag van SnowWorld, benadrukt hij. Schaaij is sowieso al een tijdje ontevreden over de gang van zaken bij de uitbater van skihallen. Hij denkt daarbij dat er meer waarde uit de aandelen valt te halen dan de 9,50 euro per stuk die Coucke heeft geboden.

    Het aandeel SnowWorld sloot vrijdag 4,4 procent hoger op 9,90 euro.
  15. Bertbelegt 4 mei 2018 21:31
    Ik vind het advies van Schaaij nogal gewaagd. Hij doet het voorkomen alsof beleggers ook na komende dinsdag nog de mogelijkheid hebben om hun aandelen Snowworld voor €9,50 kwijt te kunnen.

    Ik begrijp zijn onvrede over een aantal zaken, maar het is maar zeer de vraag of dit betekent dat er hogere beurskoersen in het verschiet liggen. Immers:
    - De onenigheid over de interpretatie van een MOU uit 2016 treft niet het bedrijf, maar dhr. Hendriks persoonlijk.
    - De halfjaarcijfers waren teleurstellend; als gevolg wordt één van de bankafspraken niet gehaald.

    Relevant is de vraag wie vandaag een 5% belang via de beurs heeft verkocht. Dat kan volgens mij maar één persoon zijn. Wat ik denk dat het gevolg hiervan is houd ik (bij uitzondering) voor mijzelf.

    Begin volgende week weten we meer...
  16. forum rang 10 voda 4 mei 2018 21:34
    Coucke koopt 150.000 aandelen SnowWorld bij
    Onrust rond overname.

    (ABM FN-Dow Jones) Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair Marc Coucke, heeft vrijdag 150.015 aandelen SnowWorld bijgekocht. Dit maakte de investeerder vrijdagavond bekend.

    De stukken werden gekocht tegen 9,50 euro per aandeel, gelijk aan het overnamebod dat Alychlo heeft uitstaan op SnowWorld.

    Door deze transactie houdt Alychlo nu een belang van 79,53 procent in SnowWorld en daarbovenop een potentieel belang van 9,25 procent.

    Het aandeel SnowWorld steeg vrijdag 4,4 procent naar 9,90 euro.

    De laatste dagen is er de nodige onrust rondom SnowWorld. Oprichter Koos Hendriks zou alvorens hij zijn aandelen aan Coucke verkocht al 2 miljoen aandelen hebben beloofd aan een drietal investeerders. En die stukken zouden nu opgeëist worden.

    Belegger Geert Schaaij van Beursgenoten riep aandeelhouders vrijdag op om hun stukken aangemeld onder het bod van Coucke weer terug te vragen bij hun depotbank. Hij noemde het opmerkelijk dat de plannen uit 2016, toen Hendriks een Memorandum of Understanding met de drie investeerders tekende, niet bij toezichthouder AFM zijn gemeld en evenmin niet in het jaarverslag van SnowWorld voorkomen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. Biobert 4 mei 2018 22:30
    quote:

    Bert A330 schreef op 4 mei 2018 21:31:

    Ik vind het advies van Schaaij nogal gewaagd. Hij doet het voorkomen alsof beleggers ook na komende dinsdag nog de mogelijkheid hebben om hun aandelen Snowworld voor €9,50 kwijt te kunnen.

    Ik begrijp zijn onvrede over een aantal zaken, maar het is maar zeer de vraag of dit betekent dat er hogere beurskoersen in het verschiet liggen. Immers:
    - De onenigheid over de interpretatie van een MOU uit 2016 treft niet het bedrijf, maar dhr. Hendriks persoonlijk.
    - De halfjaarcijfers waren teleurstellend; als gevolg wordt één van de bankafspraken niet gehaald.

    Relevant is de vraag wie vandaag een 5% belang via de beurs heeft verkocht. Dat kan volgens mij maar één persoon zijn. Wat ik denk dat het gevolg hiervan is houd ik (bij uitzondering) voor mijzelf.

    Begin volgende week weten we meer...
    Ik denk Schaaij
207 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links