Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 834,800 24 apr 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 833,100 - 860,000
  • 477.145 Gem. (3M) 567,3K

ASML 2018

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2018 22:25
    quote:

    roloff schreef op 25 april 2018 21:55:

    Blond en veel ego (funeste combinatie ;-).
    Yes, 'roloff', we certainly understand you could be disappointed the stock is still not at 150, as you expected (anyway we respect your feelings).

    But don't worry, it's almost there, everything just in due time.

    (the stock is just busy, testing mid/long-term 'rising-bottom-line)

    Good luck, just be patient.
  2. [verwijderd] 25 april 2018 22:35
    Heerlijk, Qualcom, AMD, Facebook, TI. Jeetje, wat gaat het slecht. Alleen de toeleveranciers die voor een groot deel afhankelijk zijn van Apple klagen. Bij de rest gaat het juist beter dan verwacht en zijn vooruitzichten ook nog eens beter dan verwacht. Eindelijk komt de realiteit in beeld. Verslechteringen in de omzet van Apple worden opgevangen en meer dan dat door de anderen. Ik neem er één op, want vanmiddag is er niemand op mijn feestje gekomen en voelde ik me zo alleen :-).
  3. forum rang 7 A3aan 25 april 2018 22:36
    quote:

    Johnny Money schreef op 25 april 2018 20:45:

    Ik snap werkelijk niet dat jullie iedere keer reageren op deze persoon en zo constant een podium geven. Jullie ergeren je iedere keer en hij/zij kickt op deze aandacht. Negatieve aandacht is ook aandacht!
    Gewoon negeren dan houdt het vanzelf een keer op, maar blijkbaar is dat erg moeilijk voor sommigen.
    En zo is het maar net. En dan gaan ze ook nog in het Engels de discussie aan, terwijl die kerel (het is geen vrouw) heel goed Nederlands verstaat. Waarom, om te laten zien dat je ook zo goed in Engels bent. Stop gewoon om aandacht te geven aan dat figuur. Ik hecht geen enkele waarde aan zijn Technische onzinverhalen (ook niet aan die onzin van Tostram). Ik ga gewoon uit van de fundamentele feiten en die zijn dat ASML uniek is en nog jaren zal zijn. Kwaliteit wordt altijd beloond.
  4. forum rang 5 Hoppschwiiz 25 april 2018 22:39
    quote:

    SNSN schreef op 25 april 2018 20:28:

    [...]

    If briefly, it's just very simple - 'who cares' (in this particular case).

    Are you really so naïve (in respect to Chinese approach), or just pretend to be so?

    Anyway, you should probably know that 'semiconductors' - it's just about the last century technology (modified & improved recently just a bit).

    This century is actually about 'superconductors' and 'quantum computing', which is just the next step (where Chinese are really advanced, working hard).

    Just good luck.
    You really don’t have a clue about this subject, do you? Comparing semiconductors with superconductors. You can’t be serious. My advise: stay with reading cartoons. They can be very funny actually
  5. Gastone 25 april 2018 23:27
    Nu roepen we allemaal dat SNSN er geen verstand van heeft, omdat wat ze roept niet in ons straatje past. ASML is een mooi bedrijf en daar hoort een nog mooiere koers bij, vinden we. Maar bekijk het ook eens van de andere kant. Ik denk dat ze er niet zo ver naast zit met de stelling dat de Chinezen de techniek van ASML overnemen in een iets andere en verbeterde vorm. En straks als de koers flink lager staat roepen we dat het allemaal onterecht en oneerlijk is. Ik hoop overigens nog steeds dat we toch nog even naar 165 gaan ofzo, want ik zit ook nog steeds long.

    TA
    SOX laat een 'Descent Block' zien op de candlesticks grafiek. Dit is een bullish omkeerpatroon. De Nasdaq laat een 'Hammer' zien. De kans is groot dat de daling niet wordt voortgezet.
  6. [verwijderd] 25 april 2018 23:45
    @Gastone Het is gewoon onmogelijk voor de Chinezen om de techniek van ASML te kopiëren vanwege het enorme aantal patenten. Uiteraard zijn Chinezen zeer goed in kopiëren. Zie de talloze auto's die ze vrijwel letterlijk gekopieerd hebben, maar dat is alleen de vorm van de auto. De auto's zelf zijn van een waardeloze kwaliteit en hebben verder niets gemeen met het origineel. Zelfs Chinezen kunnen patenten niet kopiëren, zo simpel is het. Daarbij, ASML heeft een belangrijk aandeel in Carl Zeiss, het enige bedrijf dat in staat is de lenzen en spiegels te fabriceren die nodig zijn. Kortom, het is onmogelijk voor China om de techniek te kopiëren. Daar komt dan nog bij dat de ontwikkelingskosten die China zou moeten maken om een productiefaciliteit te maken van een gelijkwaardig niveau als ASML zo verschrikkelijk hoog zouden zijn, dat het niet eens aantrekkelijk voor ze kan zijn. Ik geloof niet dat je helemaal in de gaten hebt hoe uniek ASML is en hoe ongelofelijk hoogwaardig hun techniek is. Waarom denk je dat ASML monopolist is op het gebied van EUV?
  7. Gastone 26 april 2018 00:07
    @Hommersma, je reactie toont aan dat je alleen bereid bent om in 1 richting te denken. Ik heb zeker respect voor de techniek van ASML, maar ik stel dat ASML, juist als monopolist bedreigd zou kunnen worden door nieuwe toetreders ondanks patenten. De wereld is niet altijd zo mooi als je hem zou willen zien. En als het om geld gaat dan zijn mensen tot veel in staat. Goed, ik kom er eerlijk voor uit dat ik niet veel weet over de fundamentele zaken, maar ik vind het wel leuk om er zo af en toe even over na te denken.
  8. forum rang 4 roloff 26 april 2018 00:13
    @Gastone, over 5 jaar staat er weer een andere machine van ASML (High-NA).

    ASML zal voor blijven lopen, daar ben ik van overtuigd en het kopiëren is niet gemakkelijk.

    Er zullen altijd partijen zijn die dat willen proberen, zo naief ben ik niet.

    Naast Carl-Zeiss (optische systemen), is er ook nog Cymer voor de unieke light-source.

    Zo heeft ASML vele strategische partners die unieke systemen leveren die jarenlang beschermd zijn door octrooien (patenten).

    Een Dreamliner is vele vele malen eenvoudiger na te maken.
  9. [verwijderd] 26 april 2018 00:23
    quote:

    Gastone schreef op 26 april 2018 00:07:

    @Hommersma, je reactie toont aan dat je alleen bereid bent om in 1 richting te denken. Ik heb zeker respect voor de techniek van ASML, maar ik stel dat ASML, juist als monopolist bedreigd zou kunnen worden door nieuwe toetreders ondanks patenten. De wereld is niet altijd zo mooi als je hem zou willen zien. En als het om geld gaat dan zijn mensen tot veel in staat. Goed, ik kom er eerlijk voor uit dat ik niet veel weet over de fundamentele zaken, maar ik vind het wel leuk om er zo af en toe even over na te denken.
    Ik denk niet in een richting, ik vertel je gewoon feiten. Het is voor een ander gewoon onmogelijk de techniek en de daarmee gepaard gaande patenten te kopiëren. Heb je enig idee hoeveel tijd het zou kosten om op het kennisniveau van ASML te komen? Wat je stelt bestaat alleen in je hoofd. Maar gped, ik waardeer dat je in ieder geval erkent dat je geen kennis van zaken hebt op het niveau van de techniek en de patenten.

    Kijk hier eens: www.asml.com/press/ip-enforcement/en/...

    Meer dan 10000 patenten!!!!!
  10. forum rang 4 roloff 26 april 2018 00:42
    quote:

    SNSN schreef op 25 april 2018 22:25:

    [...]Yes, 'roloff', we certainly understand you could be disappointed the stock is still not at 150, as you expected (anyway we respect your feelings).

    But don't worry, it's almost there, everything just in due time.
    Beste mevrouw,

    Het maakt me totaal niet uit, dat heb ik meermaals aangegeven (reed old posts, zie onder).
    Ik weet niet waar u het allemaal vandaan haalt, graag eens iets op basis van feiten.
  11. H.A.B.S. 26 april 2018 07:34
    Beste allen,

    Ik ben het eens met velen van jullie en erger me ook enorm aan het gemanipuleer van SNSN. Ik doe dus ook ontzettend mijn best om niet te reageren om "het" geen podium te geven. Anderzijds besef ik ook wel dat je "iets" moet doen om het gemanipuleer tegen te gaan zodat "het" de (nieuwe)forumleden niet kan misleiden.
    Ik wil ook niet heel veel energie besteden aan "het", maar wel het GEZWETS van "het" van weerwoord voorzien. Hierom heb ik mij voorgenomen om in één bericht een aantal vragen te stellen. Ik ga er vanuit dat "het" geen (inhoudelijke)reactie zal geven, maar kan vanaf nu dan onder alle berichten van "het" met ditzelfde bericht reageren. Hiermee kan ik namelijk moeiteloos met één copy-paste de misleiding van "het" tegengaan.
    Indien jullie wensen, mogen jullie zelf vragen toevoegen aan mijn bericht en het ook als reactie plaatsen op de berichten van SNSN.

    Beste SNSN,

    Ik merk dat je in je berichten ALTIJD ontevreden bent over het aandeel ASML. Je misprijst de koers, forecast, het technisch vernuft, het bestuur, de toekomst etc.
    Het is natuurlijk prima dat jij CONSTANT bedenkingen hebt over ASML, maar het roept echter wel de volgende vragen op mij:

    - Wat is jouw belang in/bij ASML? Heb je bijvoorbeeld aandelen?
    Zo ja, waarom verkoop je de aandelen van zo'n slecht presterend bedrijf niet?
    Zo niet, waar maak jij je druk om?

    - Werk je voor een professionele partij om het aandeel te downplayen?
    Zo ja, wat schuift dat?
    Zo niet, waarom blijf je berichten posten op een forum waar je zowat door iedereen verfoeid wordt?

    - Ben je een altruïstische held(in)?
    Zo ja, get a life!
    Zo niet, waarom blijf je ons tegen wil en dank waarschuwen voor de ondergang van ASML? Wij willen nou eenmaal failliet gaan, laat ons!

    Groet en zie graag je reactie tegemoet,

    H.A.B.S.

  12. [verwijderd] 26 april 2018 07:45
    quote:

    roloff schreef op 26 april 2018 00:13:

    @Gastone, over 5 jaar staat er weer een andere machine van ASML (High-NA).

    ASML zal voor blijven lopen, daar ben ik van overtuigd en het kopiëren is niet gemakkelijk.

    Er zullen altijd partijen zijn die dat willen proberen, zo naief ben ik niet.

    Naast Carl-Zeiss (optische systemen), is er ook nog Cymer voor de unieke light-source.

    Zo heeft ASML vele strategische partners die unieke systemen leveren die jarenlang beschermd zijn door octrooien (patenten).

    Een Dreamliner is vele vele malen eenvoudiger na te maken.
    Roloff ik heb het hier al eerder gezegd en nu zie ik alles weer voorbij komen.
    De negatieve punten van ASML zijn mijns inziens het volgende:

    1) China maakt ALLES na...en als China 1 of 2 EUV machines besteld moet je je eerder zorgen maken aangezien ze dan 2000 ingenieurs er op zetten en de machines tot het laatste schroefje demonteren en kopiëren. (PS Die SNSN heeft mijn zorgen gekopieerd)

    2) Op kleinere schaal maar toch. Als Apple of Samsung met een nieuwe telefoon uitkomt...maar er bij zeggen met op...over 1 jaar komen we met een nog betere en snellere versie. Dan overweegt het gros van de kopers om hun nieuwe telefoon pas over een jaar aan te schaffen.
    Ofwel ik vind dat ASML zichzelf behoorlijk in de vingers snijdt door kenbaar te maken dat ze al met een opvolger van de EUV machine bezig zijn.

    Ik vind ASML een top bedrijf. Zit dan ook long in ASML.....maar deze negatieve kanten wil ik toch (nogmaals) belichten.

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 151 152 153 154 155 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links