Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,230 19 apr 2024 17:38
  • +0,062 (+0,41%) Dagrange 14,916 - 15,258
  • 10.630.399 Gem. (3M) 11,2M

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 216 217 218 219 220 ... 277 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 maart 2018 21:14
    ING heeft alle dubbel afgeboekte pinbetalingen teruggestort
    UPDATEDe ING bank heeft alle drie miljoen dubbel afgeboekte pinbetalingen teruggestort. Talloze klanten van de bank kwamen vanmorgen in problemen omdat de bank drie miljoen transacties voor een tweede keer afschreef. Klanten belden boos naar de bank maar ook naar winkeliers en benzinepompen omdat ze dachten dat die bedrijven het bedrag twee keer hadden geïnd.

    Victor Schildkamp 21-03-18, 08:27 Laatste update: 17:06
    929
    Veel klanten van de bank die vanmorgen hun saldo checkten, zagen dat het bedrag iets lager was geworden dan gisteravond. Het lijkt bij veel mensen te gaan om pinbetalingen die 19 maart zijn gedaan. ING lijkt het probleem na ruim een halve dag stress te hebben verholpen. Eind van de middag moet iedereen zijn geld terughebben.

    Lees ook
    ING-blunder: Vast in Barcelona en auto van 9600 euro twee keer afgeschreven
    ING-blunder: Vast in Barcelona en auto van 9600 euro twee keer afgeschreven
    Lees meer
    In sommige gevallen ging het om grote bedragen. De 31-jarige Sarah Blouw zat flink in de stress omdat een pinbetaling van een auto, ruim 9600 euro, ook twee keer van haar rekening verdween. Ze heeft het net teruggekregen tot haar grote opluchting.

    Volgens woordvoerder Harold Reusken van ING gaat het om drie miljoen transacties. Het gaat volgens hem alleen om pinbetalingen. Niet om overschrijvingen die met, bijvoorbeeld, de app zijn gedaan. ,,We bieden al onze klanten onze excuses aan. Dit had nooit mogen gebeuren. Mensen die vandaag echt in de problemen zijn gekomen, kunnen zich bij ons melden. Met die mensen gaan we in gesprek om te kijken of we iets kunnen doen.''

    In het rood
    Verreweg de meeste mensen in Nederland moeten nog enkele dagen wachten op hun salaris en stonden dus vaak nog net niet in het rood. Door de dubbele afschrijving stonden veel ING-klanten nu ineens wel in het rood of op nul en konden dus plotseling niet betalen bij de benzinepomp of in de winkel.


    ING Nederland
    ?
    @ingnl
    Op dit moment zijn er problemen met dubbele boekingen. Dit betreft 3 miljoen posten. Boekingen van pinbetalingen van 19 maart zijn dubbel verwerkt. We werken aan een oplossing waarbij dit hersteld wordt. Zodra meer informatie bekend is volgt een update. Excuses voor het ongemak.

    9:07 AM - Mar 21, 2018
    46
    239 people are talking about this
    Twitter Ads info and privacy
    De ING weet nog niet precies wat ze voor klanten kan doen die vandaag écht in problemen kwamen doordat ze bijvoorbeeld niet naar hun werk konden reizen. Het lijkt er niet op dat er winkeliers zijn die het geld dat bij hun is gepind, daadwerkelijk twee keer op hun rekening hebben ontvangen.

    Bonus
    De ING alarmlijn was vanmorgen pas na veel geduld uitoefenen bereikbaar. Een medewerker zei ‘dat iedereen nu ineens belt’. Klantenservice leek in de loop van de ochtend en begin van de de middag helemaal niet meer te bereiken.

    Op de website allestoringen.nl was rond 7.00 uur een piek te zien van storingsmeldingen. Tientallen ING-klanten lieten berichten achter over dubbele overboekingen. ,,Dubbele afschrijvingen. Ik sta in de min terwijl ik die mogelijkheid helemaal niet heb!'', zei een van hen. ,,Nu zit ik in de problemen en kan ik geen treinkaartje kopen. Ik ga ervan uit, dat alles vandaag gecorrigeerd wordt. Kunnen ze bij de ING beter investeren in een veilig systeem ipv bonus uit te keren!!!!'', zei een ander.

    De blunder van ING wordt op social media sowieso gebruikt voor een eindeloze rij cynische grappen over de bonus die topman Ralph Hamers zou krijgen: ,,Drie miljoen dubbele afboekingen bij ING. Foutje? Ik wed dat er per boeking 1 euro naar #ING TOPMAN Ralph Hamers gaat. Krijgt die toch nog zijn bonus!,'' schrijft een Twitteraar. Het is maar een van de vele verwijzingen naar Hamers.

    www.ad.nl/binnenland/ing-heeft-alle-d...
  2. forum rang 10 voda 26 maart 2018 16:34
    ING vaker primaire bank in Australië - media
    Bank haalt een of vijf primaire klanten van 'down under'.

    (ABM FN-Dow Jones)Een op de vijf nieuwe primaire klanten bij ING kwam vorig jaar uit Australië, waar ING inmiddels 5 procent van zijn winst vandaan haalt. Dat schreef persbureau Bloomberg maandag.

    Australië is samen met Duitsland en Frankrijk één van de markten waar ING de gevestigde banken uitdaagt als meer gedigitaliseerde bank.

    Inmiddels gebruiken 41.000 klanten in Australië ING als hun primaire bank, wat een toename op jaarbasis is van 68 procent. "Ik denk dat we een kantelpunt beginnen te zien", citeerde het persbureau de CEO van ING Australië Uday Sareen.

    ING kreeg recent toestemming van toezichthouders in Australië om interne risicomodellen te gebruiken. Dat biedt een kans om naar de prijzen en kredietverstrekking te kijken, volgens Sareen.

    ING wil in Australië meer zakelijke leningen verstrekken, met name in vastgoed, nutsbedrijven, infrastructuur en grondstoffen.

    De winst van ING Australië steeg vorig jaar met 18 procent tot 348 miljoen Australische dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 28 maart 2018 16:27
    'ING moet meekunnen met Europese topbanken'

    Gepubliceerd op 28 mrt 2018 om 16:04 | Views: 546

    ING 16:05
    13,79 +0,22 (+1,64%)

    DEN HAAG (AFN) - ING zal moeten nadenken over een ruimer beloningsbeleid, wil de bank mee kunnen blijven spelen in de Europese top. Met die boodschap kwam president-commissaris Jeroen van der Veer woensdag naar de Tweede Kamer. Het zal volgens hem wel tijd kosten om met een voorstel te komen dat ook op voldoende maatschappelijk draagvlak kan rekenen.

    In een gesprek met Kamerleden, die hem op het matje hadden geroepen omdat de bank het salaris van topman Ralph Hamers met een miljoen euro wilde verhogen, benadrukte Van der Veer vooral het internationale karakter van ING. Bijna driekwart van het personeel is niet Nederlands. ,,Moet heel ING dan de Nederlandse cao volgen? Dat is niet erg logisch'', vindt hij.

    Verder wees Van der Veer erop dat de top van ING in het inmiddels ingetrokken salarisvoorstel van de raad van commissarissen, nog altijd minder zou verdienen dan voor de financiële crisis. ,,Ik ken niemand die hetzelfde werk doet als in 2007, en ook nog steeds hetzelfde betaald krijgt.''
  4. forum rang 10 voda 28 maart 2018 16:28
    ING akkoord met reddingsplan Noble

    Gepubliceerd op 28 mrt 2018 om 13:39 | Views: 1.041

    ING 16:11
    13,77 +0,20 (+1,49%)

    HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - ING heeft zich achter een reddingsplan van grondstoffenhandelaar Noble Group geschaard. Dat heeft Noble laten weten. Het Nederlandse concern is een belangrijke financier van het bedrijf uit Hongkong.

    Noble heeft nu meer dan de helft van de belangrijkste schuldeisers achter zich staan. Dat moet uiteindelijk driekwart worden, gemeten naar uitgeleende bedragen. De aandeelhouders van Noble moeten nog wel worden overtuigd.

    Noble verkeert al geruime tijd in de problemen door verliezen, afschrijvingen en controverses over de boekhouding. Daardoor heeft het concern de afgelopen jaren miljarden verloren.

    Het reddingsplan voorziet in het omzetten van schulden in aandelen. Daardoor verwatert het belang van de huidige aandeelhouders, waarvan desondanks een meerderheid moet instemmen. Noble is met het plan op de proppen gekomen om een faillissement af te wenden.
  5. forum rang 10 voda 3 april 2018 17:03
    Minister bekijkt strengere loonregels banken

    Gepubliceerd op 3 apr 2018 om 13:27 | Views: 890

    ING 16:42
    13,55 -0,15 (-1,08%)

    DEN HAAG (AFN) - Na alle commotie rond een geplande salarisverhoging voor de topman van ING, bekijkt het kabinet de mogelijkheden om de beloningsregels voor de sector aan te scherpen. Het is wel duidelijk dat er niet wordt ingegrepen in de vaste beloningen van financiële ondernemingen, behalve als die staatssteun krijgen.

    Minister Wopke Hoekstra (Financiën) wil een deel van het vaste loon gaan terugvorderen van bestuurders van banken of verzekeraars die overeind blijven door geld van de staat. Zo draaien bestuurders ook zelf op voor hun falende bedrijf.

    Hoekstra bekijkt verder maatregelen die voor de hele sector moeten gaan gelden. Zo zouden bestuurders en medewerkers die een deel van hun vaste beloning als aandelen van hun bedrijf krijgen, deze aandelen een paar jaar niet mogen verkopen. Dat is meer in het langetermijnbelang van de onderneming.
  6. forum rang 10 voda 4 april 2018 16:41
    VEB schikt ook met ING over Innoconcepts

    Gepubliceerd op 4 apr 2018 om 11:44 | Views: 1.119

    ING 16:20
    13,49 -0,06 (-0,41%)

    DEN HAAG (AFN) - Ook ING trekt de portemonnee om beleggers in Innoconcepts te compenseren voor de schade die zij hebben geleden door het faillissement van dat uitvindersbedrijf. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zegt een schikking te hebben getroffen met de bank die de claimemissie van het bedrijf eind 2009 begeleide. ING stelt een bedrag beschikbaar van bijna 1 miljoen euro.

    Innoconcepts ging eind 2010 aan grootschalige fraude ten onder. Het beursgenoteerde bedrijf was in betere tijden onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Lifehammer, het bekende hamertje waarmee in geval van nood een autoruit kan worden ingeslagen.

    Eerder werd door de beleggersvereniging ook al een akkoord gesloten met Deloitte. Het accountantskantoor was van 2005 tot aan het faillissement belast met de controle van de jaarrekeningen. Die schikking was goed voor een bedrag van 6,5 miljoen euro.

    Net als Deloitte erkent ING overigens geen schuld of aansprakelijkheid. De nieuwe schikking geldt alleen voor VEB-leden die al meedoen aan de Deloitte-schikking.
  7. forum rang 10 voda 10 april 2018 16:35
    ING geeft ook betaalkaarten van Visa uit

    Gepubliceerd op 10 apr 2018 om 15:45 | Views: 325

    ING 16:13
    13,84 +0,05 (+0,39%)

    Visa Inc 16:12
    120,58 +1,79 (+1,51%)

    AMSTERDAM (ANP) - Klanten van ING die een nieuwe betaalkaart aanvragen, krijgen niet meer automatisch een pas met Maestro als betaalsysteem. De bank geeft sinds kort ook debetkaarten uit die werken met V-Pay, een vergelijkbaar systeem van Visa.

    ING wil met het aanbod minder afhankelijk worden van één provider van betaalkaarten. Daarnaast verwacht de bank meer te profiteren van technologische vernieuwingen in betalingsverkeer door debetkaarten van zowel Visa als Mastercard te gebruiken.

    De verdeling tussen kaarten met V-Pay of Maestro gebeurt willekeurig. ING kreeg na een kleine proef in februari geen signalen dat er een sterke voorkeur is voor een van de twee systemen, laat een woordvoerder weten. Mochten bepaalde klanten wel gehecht zijn aan Maestro-kaarten, dan blijft wisselen mogelijk.
  8. forum rang 10 voda 12 april 2018 18:53
    ING betaalt klanten renteopslag terug

    ING is bereid om enkele honderden bedrijfsklanten een onterecht in rekening gebrachte renteopslag op hun lening terug te betalen. De bank haalt bakzeil nadat het Amsterdamse Gerechtshof in hoger beroep een ING-klant in het gelijk heeft gesteld. ING gaat niet in cassatie tegen het arrest, zo laat een woordvoerder van de bank weten.

    Het ING-hoofdkantoor in Amsterdam.Foto: HH

    Het gaat om een arrest van het Hof van begin februari over een conflict tussen modebedrijf Blosh bv uit Amsterdam en ING Bank. Blosh heeft in het verleden een lening van €3 mln gekregen van een ING-dochter voor de financiering van een bedrijfspand. De eigenaar sloot bovendien zelf een lening af van € 1,1 mln. Het betrof zogenoemde Euribor-leningen, leningen waarvan het rentepercentage is gekoppeld aan de gemiddelde rente die Europese banken elkaar berekenen.

    In het contract was vastgelegd dat ING een renteopslag van 1,7% op dat Euribor-tarief mocht rekenen. Omdat de rente al lange tijd extreem laag was en ING verlies leed op de lening, besloot de bank in 2014 om de renteopslag eenzijdig te verhogen naar 3,1%. Door die verhoging moesten het bedrijf en de ondernemer zelf de afgelopen jaren tienduizenden euro's meer rente betalen aan ING, zegt de advocaat die Blosh bijstond, Ronnie Eisenmann.

    Geen ruimte voor opslag in contract
    De ondernemer kwam daartegen in opstand en spande een rechtszaak aan. Hij kreeg in 2016 gelijk van de rechtbank, maar ING gaf zich niet meteen over. De bank besloot in hoger beroep te gaan mede om te voorkomen dat er jurisprudentie zou ontstaan, waar andere klanten van ING gebruik van zouden kunnen maken, zo liet een ING-woordvoerder destijds weten.

    Zowel bij de rechtbank als bij het Hof voerde ING aan dat Blosh gold als professionele partij en dus had kunnen weten dat tussentijdse verhogingen van de renteopslag gebruikelijk zijn bij dit soort leningen. Na de rechtbank maakte ook het Hof korte metten met die redenering: in de leningovereenkomst staat toch echt dat het gaat om een opslag van 1,7%, en de professionele partij is in dit geval ING en niet de klant.

    WestlandUtrecht
    Zoals Blosh zijn er nog 'enkele honderden klanten', zo laat ING weten, 'een specifieke groep klanten met een specifiek contract'. Het zijn klanten met een bedrijfshypotheek van WestlandUtrecht Vastgoedfinanciering, een voormalige dochter van ING, die in 2015 met haar moeder is gefuseerd.

    ING laat weten dat zij al deze klanten op dezelfde manier zal behandelen. ING neemt daartoe het initiatief. Op de website van ING staat een bericht met meer informatie over wie voor de teruggave van de opslagverhoging in aanmerking komt.

    fd.nl/ondernemen/1249875/ing-betaalt-...
  9. forum rang 10 voda 13 april 2018 16:29
    Amundi meldt eerste belang in ING
    Kapitaalbelang en stemrecht boven drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een eerste belang in ING Groep gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 10 april 2018.

    Amundi meldde een kapitaalbelang van 3,13 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 17 april 2018 15:33
    ING België betaalt weer dividend

    Gepubliceerd op 17 apr 2018 om 08:24 | Views: 2.435

    ING 15:12
    14,23 +0,14 (+0,99%)

    BRUSSEL (AFN) - ING-dochter ING België betaalt weer dividend. Dat heeft ING dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichten in de Belgische krant L'Echo. De hoogte van het dividend is nog niet bekend, maar volgens L'Echo zou het om 720 miljoen euro gaan.

    De dividendbetalingen waren in 2016 gestaakt vanwege een reorganisatie bij de Belgische bank, maar dat bleek eenmalig. In de jaren voor de reorganisatie betaalde ING België ook dividend. In 2015 was dat nog 1,7 miljard euro. In de tien jaar voor 2016 zou in totaal 7,2 miljard euro naar het hoofdkantoor van ING zijn overgemaakt.
  11. forum rang 10 voda 18 april 2018 14:13
    Omzet betalingsdienst Adyen helft hoger

    Gepubliceerd op 18 apr 2018 om 13:26 | Views: 195

    AMSTERDAM (AFN) - De omzet van betalingsdienstverlener Adyen is vorig jaar met meer dan de helft gestegen. Ook de hoeveelheid geld die het verwerkte voor klanten nam fors toe, laat het Nederlandse fintechbedrijf weten.

    Adyen verwerkt betalingen voor grote bedrijven van over de hele wereld, zoals eBay, Valve, Uber, Netflix en Nederlandse ondernemingen als de Bijenkorf en Coolblue. Volgens geruchten in de markt wil Adyen snel naar de Amsterdamse beurs. Het bedrijf heeft een beursgang echter nog niet aangekondigd.

    De omzet van Adyen kwam vorig jaar uit op meer dan 1 miljard euro, een toename van ruim 350 miljoen euro. Vorig jaar werd bovendien voor 108 miljard euro aan betalingen verwerkt. Dat is ruim 63 procent meer dan een jaar eerder. Winstcijfers maakte Adyen niet bekend.
  12. forum rang 10 voda 23 april 2018 16:31
    Beleggers voelen ING aan tand over beloningen

    Gepubliceerd op 23 apr 2018 om 15:46 | Views: 560

    ING 16:10
    14,38 +0,12 (+0,87%)

    AMSTERDAM (AFN) - ING heeft op zijn aandeelhoudersvergadering veel kritiek en vragen over zich heen gekregen over het inmiddels ingetrokken voorstel over een forse salarisverhoging voor topman Ralph Hamers. SP-leider Lilian Marijnissen greep daarbij haar kans om in de zaal een betoog te houden om de top van de bank voortaan onder de cao te laten vallen.

    De SP was sowieso in groten getale aanwezig. De partij, die vier aandelen in ING bezit, hield buiten het gebouw een soort alternatieve aandeelhoudersvergadering waar bijvoorbeeld een schoonmaker bij de bank zijn verhaal kon doen.

    Ook pensioenuitvoerder PGGM ging in op het omstreden plan. De belegger van miljarden aan Nederlands pensioengeld drong erop aan dat ING nu een uitgebreide consultatie opzet over het beloningsbeleid bij de bank. Verder waren er particuliere aandeelhouders die met allerlei morele vragen kwamen voor de bestuurders en commissarissen.

    Door het stof

    President-commissaris Jeroen van der Veer van ING moest zo ten overstaan van de aandeelhouders opnieuw door het stof gaan. Henk Breukink, die bij de commissarissen gaat over de beloningen, betuigde daarnaast spijt over de kwestie.

    Van der Veer werd eerder al op het matje geroepen om tekst en uitleg te geven in de Tweede Kamer. Hij wees er nu weer op dat de commissarissen de ophef over de kwestie hebben onderschat, maar hij bleef erbij dat ING met zijn beloningsbeleid mee moet met de internationale concurrentie.

    Voetbaltermen

    Bij de discussie vielen opmerkelijk veel voetbaltermen. ING zou met zijn beloningsbeleid voor de top bij de 'eredivisie' willen horen. Maar volgens critici paste het plan om de beloning van Hamers met de helft op te schroeven, tot 3 miljoen euro per jaar, meer bij de Spaanse Primera División.

    Het onder de Nederlandse cao laten vallen van de top van de bank is volgens de commissarissen praktisch erg lastig. Dat komt omdat ING voor het merendeel een internationale bank is en het dus niet zonder meer logisch is dat de top dan volgens Nederlandse normen wordt beloond.

    Overigens zorgde de komst van de SP naar de vergadering ook weer voor irritatie bij andere beleggers. De Vereniging van Effectenbezitter (VEB) zei blij te zijn dat niet iedere politieke partij een paar aandelen had gekocht.
  13. forum rang 10 voda 23 april 2018 19:04
    Aandeelhouders ING kritisch over beloningen
    VEB geeft commissarissen rode kaart.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhoudersvergadering van ING is maandag akkoord gegaan met alle agendapunten, hoewel de Vereniging voor Effectenbezitters geen décharge wilde verlenen aan de raad van commissarissen, omdat die een "bok geschoten" zou hebben met het ingetrokken beloningsvoorstel voor CEO Ralph Hamers.

    Desondanks werd de raad van commissarissen met 95 procent van de stemmen van zijn last ontheven door de aandeelhoudersvergadering.

    Zoals verwacht was er tijdens de aandeelhoudersvergadering in Amsterdam de nodige kritiek van beleggers op het besluit van de beloningscommissie om het salaris van topman Ralph Hamers met 50 procent te verhogen. Na felle kritiek van politici, vakbonden en andere commentatoren trok ING het voorstel weer in, om verdere reputatieschade te voorkomen.

    Topman Hamers zei aan het einde van de vergadering dat ING geen kwantificeerbare financiële schade had opgelopen door het incident, hoewel de reputatiescores en tevredenheidsscores wel tijdelijk waren teruggelopen. Dat er 20.000 mensen van ING zouden zijn overgestapt naar de duurzame bank Triodos, zoals een aandeelhouder beweerde, zei Hamers niet te herkennen.

    Behalve over de beloningskwestie ging de vergadering onder andere ook over duurzaamheidskwesties.

    Het was de laatste vergadering voor president-commissaris Jeroen van der Veer, die na een interview in het Financieele Dagblad over de door zijn beloningscommissie voorgestelde salarisverhoging tekst en uitleg moest komen geven in de Tweede Kamer.

    Alvorens de voorzittershamer over te dragen aan Hans Wijers, zei Van der Veer dat hij een eer had gevonden om het werk te doen sinds 2009, "behalve deze laatste maand".

    Aandeelhouders gingen ook akkoord met het dividendvoorstel van 0,67 euro per aandeel ING over 2017.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 24 april 2018 15:58
    Europese zakenbanken raken achterop onder Mifid II - media
    Morgan Stanley ziet banken op Wall Street profiteren.

    (ABM FN-Dow Jones) Europese zakenbanken verliezen terrein op hun Amerikaanse concurrenten, omdat nieuwe regelgeving de grootste banken in de kaart speelt bij de handel in aandelen. Dat stelde Financial News dinsdag, citerend uit een analistenrapport van Morgan Stanley.

    De analisten van de Amerikaanse zakenbank zien signalen dat de bijgestelde Europese richtlijn voor financiële instrumenten, beter bekend als Mifid II, voordeliger uitpakt voor Amerikaanse zakenbanken die in Europa actief zijn.

    Europese banken lijken marktaandeel te verliezen, waarbij Morgan Stanley vooral kijkt naar spelers met minder schaalgrootte zoals Deutsche Bank, Barclays, BNP Paribas en HSBC.

    De nieuwe Mifid II-regels, die op 3 januari van kracht werden, verplichten banken om transacties voor fondsbeheerders uit te voeren tegen de beste deal in de markt. Een andere nieuwe regel is dat banken een aparte factuur moeten sturen voor de kosten van aandelenresearch. Dit heeft al geleid tot fors lagere budgetten voor aandelenanalisten.

    Volgens waarnemers profiteren vooral de zakenbanken met snellere handelsplatforms, betere algoritmes en grotere researchteams van de nieuwe regels. Zo zag JP Morgan de elektronische handel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika "substantieel" groeien in het eerste kwartaal, stelde het rapport. Ook Citigroup zag de investeringen in de Europese elektronische aandelenhandel beloond met groei.

    JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch en Morgan Stanley zagen de omzet uit de handel in aandelen in Europa in het eerste kwartaal toenemen met 25 procent tot 38 procent, ook omdat klanten actiever gingen handelen door de toegenomen volatiliteit op de markten.

    Een positieve uitzondering onder de Europese zakenbanken is het Zwitserse UBS, dat investeerde in technologie en talent om zo concurrerend te blijven. Rivalen Barclays en Deutsche Bank investeerden ook in hun aandelendivisies, maar minder dan hun Amerikaanse rivalen. Die investeerden volgens Financial News vorig jaar gemiddeld 1,8 miljard dollar, tegen 1,1 miljard dollar gemiddeld voor de Europese zakenbanken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 30 april 2018 16:17
    'ING ontwikkelt toepassingen voor Google Assistant'

    Gepubliceerd op 30 apr 2018 om 06:33 | Views: 1.982

    ING 15:57
    13,94 +0,04 (+0,29%)

    AMSTERDAM (AFN) - ING ontwikkelt toepassingen voor Google Assistant, de spraakcomputer van het gelijknamige technologiebedrijf. Dat meldt het Financieele Dagblad maandag. Rond de zomer kunnen ING-rekeninghouders via Google geld overmaken met stemcommando's, volgens de krant.

    De bank bevestigt dat ze samenwerkt met Google, maar wil niet zeggen om welke toepassingen het exact gaat en wanneer deze gelanceerd worden. Het FD wijst er op dat ING met de samenwerking aansluit op een ontwikkeling die al langer aan de gang is in de Verenigde Staten. Daar wordt de spraaktechnologie van zowel Google, Apple als Amazon gebruikt voor rekeninginformatiediensten.
  16. forum rang 10 voda 2 mei 2018 16:33
    Amundi vergroot belang in ING
    Kapitaalbelang ruim drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een groter belang in ING Groep gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 29 april 2018.

    Amundi meldde een kapitaalbelang van 3,58 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 19 april dit jaar meldde Amundi nog een kapitaalbelang van 2,20 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 2 mei 2018 17:01
    'Imago banken zit werving personeel dwars'

    Gepubliceerd op 2 mei 2018 om 11:51 | Views: 1.121

    ING 16:41
    14,08 +0,11 (+0,76%)

    AMSTERDAM (AFN) - Banken hebben moeite met het vinden van geschikt personeel. Daarbij speelt vooral het imago van de financiële sector de werving van werknemers parten. Dat maakt detacheerder van financieel werknemers FBD Bankmensen op uit een enquête.

    Vooral vrouwen staan niet te springen om een baan in de financiële wereld. Veel van hen hebben het idee dat er een machocultuur heerst bij banken. Daarnaast bestaat volgens FBD Bankmensen het beeld dat het op de bankkantoren puur om geld gaat, wat voor veel mensen onaantrekkelijk werkklimaat schept.

    Meer dan een derde van de 1045 ondervraagde Nederlanders zou een baan bij een bank aan zich voorbij laten gaan, ook als ze daar meer kunnen verdienen. Van de vrouwen zegt zelfs 41 procent de huidige baan niet in te ruilen voor een werkplek bij een bank.
  18. forum rang 10 voda 3 mei 2018 16:44
    Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoelen Benelux-banken
    ABN AMRO behoudt de voorkeur boven KBC en ING.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft de koersdoelen voor ING, KBC en ABN AMRO verlaagd en blijft een voorkeur houden voor het aandeel ABN AMRO, gezien de ruimte voor kapitaalteruggave en kostenverlagingen, ook al presteerde het aandeel de afgelopen twaalf maanden al zes procent beter dan Europese sectorgenoten.

    Banken in de Benelux worden gemiddeld verhandeld tegen een premie van 30 procent op de materiële boekwaarde en bieden daarom in absolute zin weinig opwaarts potentieel, schreef analist Marcell Houben van de Zwitserse zakenbank in een donderdag gepubliceerd rapport.

    Het macro-economische klimaat in het eerste kwartaal beoordeelde hij als "OK". De aandacht van beleggers zal daarom naar verwachting uitgaan naar kostenverlagingen en de rentemarge, die onder druk staat omdat de banken hun spaarrentes niet verder kunnen verlagen. Groei van de fee-inkomsten moet de margedruk opvangen.

    ABN AMRO behield het advies Outperform, terwijl het koersdoel zakte van 31,00 naar 30,00 euro, omdat de kosten wat hoger worden ingeschat en de winst dus wat lager.

    Het advies voor ING bleef Underperform en het koersdoel daalde van 15,00 euro naar 13,50 euro. Het is volgens Houben te vroeg om positiever te worden over ING, omdat de markt de margedruk bij de bank nog steeds niet heeft ingeprijsd, en omdat de analist weinig voordeel verwacht van hogere fee-inkomsten, terwijl de bank gevoelig blijft voor de lage rente en weinig overtollig kapitaal heeft.

    Voor KBC bleef het advies Neutraal, terwijl het koersdoel zakte van 73,50 tot 72,00 euro. Positief zijn volgens Credit Suisse de sterke fundamenten, met potentieel voor overnames, en de betere bedrijfsmix vergeleken met de twee Nederlandse rivalen. Maar omdat het aandeel al 70 procent boven de boekwaarde wordt verhandeld, lijkt dit reeds in de koers te zijn ingeprijsd.

    ABN AMRO noteerde woensdag 1,4 procent lager op 25,88 euro. ING verloor 1,9 procent tot 13,82 euro en KBC verloor 2,1 procent tot 71,46 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 7 mei 2018 16:12
    Beursblik: winst ING daalt
    Risicokosten minder laag ingeschat.

    (ABM FN-Dow Jones) ING Groep zal over het eerste kwartaal minder winst boeken, door hogere kosten, druk op de rentemarge en minder gunstige financiële markten dan een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten, die werd ingezien door ABM Financial News.

    De analisten rekenen op een daling van de nettowinst met 7 procent, van 1,14 miljard naar 1,10 miljard euro.

    Een jaar eerder kon de bank kredieten opwaarderen en waren de financiële markten gunstig. Afgelopen kwartaal moest ING 201 miljoen euro in de stroppenpot storten, verwachten analisten, tegen 133 miljoen euro een jaar eerder. Het is het eerste kwartaal waarin ING de voorzieningen rapporteert volgens de nieuwe IFRS9-regels.

    Het onderliggend resultaat voor belastingen zakt naar verwachting van 1,65 miljard tot 1,52 miljard euro. De operationele kosten stegen naar verwachting van 2,6 miljard naar 2,7 miljard euro, waarvan 481 miljoen euro aan uitgaven aan toezichthouders en regelgeving.

    De rentebaten stonden onder druk, maar stegen naar verwachting nog wel met 1 procent, van 3,35 miljard naar 3,39 miljard euro. De verwachte fee-inkomsten klommen 2 procent van 682 naar 696 miljoen euro.

    Bij de retailbank daalde het resultaat naar verwachting met 5 procent tot 923 miljoen euro, mede omdat de bank in België druk aan het reorganiseren is. Bijna driekwart van het resultaat wordt door de analisten toegeschreven aan Nederland en Duitsland.

    Bij de zakenbank zakte het resultaat met 16 procent, verwachten de analisten, van 813 miljoen tot 681 miljoen euro, met name bij de kredietverlening.

    Analisten kijken uit naar de update die ING waarschijnlijk zal geven over het rendement op eigen vermogen en de beoogde kapitaalbuffer, nu er meer duidelijkheid is over de Basel 4-regelgeving vanaf 2025. De consensusverwachting is dat ING een rendementsdoelstelling van 10,4 procent zal geven voor het jaar 2020.

    ING werd het afgelopen periode getroffen door ophef over een voorgenomen salarisverhoging voor topman Ralph Hamers. De verhoging van het vaste salaris met 50 procent, door middel van een aandelenpakket, viel in slechte aarde bij politici en vakbonden, waarna ING het voorstel uiteindelijk introk, om verdere reputatieschade te voorkomen.

    ING opent woensdag voorbeurs de boeken. Maandagmiddag handelde het aandeel 0,3 procent lager op 13,86 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 9 mei 2018 16:42
    Kredietgroei houdt rentemarge ING op peil
    Instroom spaargeld afgeremd.

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het eerste kwartaal van 2018 de rentemarge op peil gehouden door de kredietverlening sneller te laten groeien dan de spaargelden. Dat zei topman Ralph Hamers woensdag in een toelichting op de publicatie van de eerstekwartaalcijfers.

    De bank meldde een netto rentemarge van 152 basispunten, wat gelijk was aan het eerste kwartaal van het voorgaande jaar maar aanmerkelijk lager dan de 158 basispunten in het vierde kwartaal van 2017.

    Die daling kwam merendeels door de minder gunstige financiële markten en een stopgezet hedgecontract, volgens de bank. Het negatieve renteklimaat leverde per saldo slechts één basispunt verlies op, zei bestuursvoorzitter Hamers in een telefonische toelichting op de cijfers.

    Daarbij hielp het dat de leningengroei versnelde, terwijl de instroom van laag renderende spaargelden juist afremde. De bank liet de kern van zijn leningenboek groeien met 12,3 miljard euro, terwijl er slechts 2,4 miljard euro aan spaargelden bijkwam.

    "De spaarrente is erg laag en klanten kijken naar alternatieven, zoals beleggingsproducten", zei Hamers. ING biedt zijn klanten daarom een nieuw ontwikkeld, eenvoudig te gebruiken beleggingsproduct aan.

    Omdat ING overtollig spaargeld nauwelijks renderend kan herinvesteren in veilige staatsleningen - op sommige looptijden wordt zelfs verlies geleden - is het voordeliger om de kredieten sneller te laten groeien. "Zo optimaliseren we de balans", aldus Hamers. De focus ligt daarbij al jaren op zakelijke leningen en consumptief krediet, waarop gemiddeld hogere marges worden behaald dan op hypotheken.

    De retailbank breidde zijn kredietverlening uit met 5,2 miljard euro, waarvan 2,2 miljard euro in België. De zakenbank deed nog eens 7,1 miljard euro in het zakje. Per saldo stegen de uitstaande leningen met 7,5 miljard euro, door een negatief valuta-effect van 4 miljard euro en een beperkte uitstroom van hypotheken naar partner NN Group.

    Het leningenboek bij de Nederlandse retailbank groeide weer, omdat er meer hypotheken werden verstrekt dan er werden afgelost, wat volgens Hamers "een goed teken" was, evenals de toename van de portefeuille met Nederlandse mkb-kredieten met 200 miljoen euro.

    Meer winst, minder fees

    ING boekte in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte nettowinst, omdat de voorzieningen voor oninbare leningen met 85 miljoen euro ruim de helft lager uitvielen dan verwacht. De nieuwe boekhoudregels IFRS9 hadden geen negatieve invloed, zei financieel directeur Koos Timmermans, omdat de bank zijn voorzieningen in het verleden al behoudend had ingeboekt. De nieuwe boekhoudregels drukten wel de kernkapitaalbuffer met 0,2 procentpunt, omdat sommige beleggingen als leningen moeten worden geboekt onder de nieuwe regels.

    De nettowinst steeg met 7 procent, van 1,14 miljard euro een jaar eerder tot 1,22 miljard. Analisten rekenen op een daling naar 1,10 miljard euro. Het onderliggend resultaat voor belastingen steeg met 3 procent, van 1,65 miljard tot 1,68 miljard euro.

    De fee-inkomsten vielen tegen, met een daling van 3 procent op jaarbasis. Dit was volgens ING vooral te wijten aan lagere fees op beleggingsproducten in België, die door de volatiele markt in waarde zijn gedaald, en doordat er bij de zakenbankdivisie Industry Lending minder deals werden gesloten. Ook werden er hogere provisies betaald voor het afsluiten van nieuwe hypotheken in Duitsland.

    Reputatie onder controle

    ING ligt op koers voor zijn doelstelling van 14 miljoen primaire klanten in 2020, benadrukte Hamers. ING telt inmiddels 11,2 miljoen klanten die hun betaalrekening plus tenminste één ander product bij ING aanhouden, na een groei van 170.000 klanten in het eerste kwartaal. Vooral in Duitsland en Australië zit het tempo er goed in, zei Hamers. Om de 14 miljoen klanten te halen moet die groei in de resterende elf kwartalen nog wel versnellen tot gemiddeld 250.000 per kwartaal.

    De ophef over de voorgestelde salarisverhoging voor Hamers van 50 procent, die werd ingetrokken door de bank, heeft uiteindelijk niet voor een klantendaling in Nederland gezorgd. "We betreuren die ophef, ook voor onze collega's en klanten. Tegelijkertijd is ING groter dan Nederland alleen. Er waren duidelijk weken waarin veel Nederlandse klanten opzegden, maar over het hele kwartaal is het in Nederland het aantal klanten gewoon gestegen, wat laat zien dat je als bank je reputatie kunt managen met behulp van goede dienstverlening."

    ING legde tijdens de presentatie zoals gebruikelijk de nadruk op de succesvolle innovaties, met name het populaire Britse financiële platform Yolt, dat inmiddels een kwart miljoen gebruikers telt, en de overname van Payvision, waarmee verkopers en (online)winkels hun betalingen via tachtig verschillende betaalmethodes kunnen laten verlopen.

    Geen kasoverschot

    Analisten waren al met al niet al te enthousiast over het kwartaalrapport, dat afgezien van een stabiele rentemarge en meevallende oninbare leningen ook tegenvallende fee-inkomsten bevatte, alsmede stijgende kosten en een lagere kapitaalbuffer. Die lagere buffer was deels het gevolg van de snellere leningengroei en deels van de overname van Payvision, stelde de bank.

    De kapitaalbuffer van 14,3 procent is volgens analist Jason Kalamboussis van KBC Securities "comfortabel" boven de nieuwe doelstelling van 13,5 procent die de bank afgaf, nu de impact van de toekomstige Basel 4-kapitaaleisen duidelijker is geworden.

    Omdat die nieuwe regels de kapitaalbuffer met zo'n 200 basispunten omlaag zullen trekken, onder andere door hogere risicowegingen voor Nederlandse hypotheken, zal de bank nog altijd kapitaal moeten sparen in de komende jaren, bevestigde chief financial officer Koos Timmermans. Er is dus voorlopig geen ruimte voor extra dividenduitkeringen, concludeerde KBC, tenzij de uitwerking van Basel 4 in de Europese regelgeving uiteindelijk minder ongunstig uitvalt.

    Kruipende kosten

    Kalamboussis zei skeptisch te blijven over de ontwikkeling van de kosten bij de bank, die volgens hem omhoog lijken te kruipen, om de versnelde leningengroei te ondersteunen. De tweede helft van het jaar zal mogelijk een beter beeld geven van de kostenbesparingen en reorganisatie in België.

    De bank meldde dat de fusie van Record Bank met België in de eerste helft van dit jaar voltooid zal zijn, nadat er groen licht werd verkregen van toezichthouders.

    Het onderliggende rendement op eigen vermogen kwam uit op 10,3 procent in het eerste kwartaal. ING stelde de doelstelling voor het rendement bij van 10 tot 13 procent naar 10 tot 12 procent. Gezien de hogere doelstelling voor het bufferkapitaal is dat volgens Kalamboussis nochtans "ambitieus" te noemen, zeker als ING gaat proberen om de 12 procent al op korte termijn te bereiken.

    Het aandeel ING noteerde woensdag 1,6 procent lager op 13,67 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 216 217 218 219 220 ... 277 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links