Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 62,480 25 apr 2024 11:44
  • +0,100 (+0,16%) Dagrange 62,380 - 63,080
  • 110.359 Gem. (3M) 410,7K

Akzo Nobel 2018

604 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 april 2018 13:44
    Update: AkzoNobel boekt hogere nettowinst
    Omzet lager.

    (ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van 2018 een hogere nettowinst, inclusief beëindigde bedrijfsactiviteiten, maar een licht lagere omzet geboekt. Dit bleek dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten van het Nederlandse verf- en chemiebedrijf.

    "We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in het creëren van twee doelgerichte, goed presterende bedrijven met de afspraak om Special Chemicals te verkopen aan de Carlyle Group en GIC voor 10,1 miljard euro", zei CEO Thierry Vanlancker in een toelichting op de cijfers. "De tegenwind bij de divisie Marine and Protective Coatings duurt voort, onder meer door valuta-effecten en hogere kosten van grondstoffen. De resultaten waren lager in vergelijking met een uitzonderlijk sterk kwartaal vorig jaar", voegde hij toe.

    Het aangepast operationeel resultaat bedroeg in de eerste drie maanden van 2018 149 miljoen euro, in vergelijking tot 208 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst, inclusief beëindigde bedrijfsactiviteiten, van 253 miljoen euro, tegenover 240 miljoen euro vorig jaar. Acht door Vara Research geraadpleegde analisten rekenden vooraf op een aangepast operationeel resultaat en nettowinst van achtereenvolgens van 186 miljoen euro en 195 miljoen euro.

    De omzet daalde van 2,4 miljard euro in het eerste kwartaal van 2017 naar 2,2 miljard euro het afgelopen kwartaal, terwijl analisten rekenden op een omzet uit voortgezette activiteiten van 2,3 miljard euro.

    Het resultaat van Paint and Coatings op basis van de omzet (ROS), ofwel de verhouding tussen het resultaat voor aftrek van interest en belastingen (EBIT) en de netto-omzet, daalde van 8,8 procent in de eerste drie maanden van 2017 naar 6,8 procent in het afgelopen kwartaal. Het rendement op investeringen (ROI) daalde naar 13,2 procent, van 14,8 procent.

    Outlook

    AkzoNobel voorziet druk op de resultaten vanwege hogere ruwe grondstofkosten en valuta-effecten, "vooral in het begin van het jaar", aldus het concern. Daarnaast anticipeert het concern op aanhoudend positieve ontwikkelingen voor Decorative Paints in alle regio's, maar met name in Azië.

    De trends voor Performance Coatings zullen naar verwachting voor de meeste segmenten en regio's positief zijn, terwijl de omstandigheden voor Marine and Protective nog steeds uitdagend zijn", aldus AkzoNobel. Het concern herhaalde verschillende maatregelen te blijven implementeren om de huidige marktuitdagingen op te kunnen vangen.

    Het bedrijf herbevestigde op koers te liggen om de doelstellingen voor 2020 te halen. AkzoNobel mikt op een rendement op de omzet bij de divisie Paints en Coatings van meer dan 15 procent en een rendement op de investeringen bij deze divisie van 25 procent.

    Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op een groen Damrak 0,7 procent lager op 78,00 euro.

    Update: om de ROI en ROS van de divisie Paints and Coatings te vermelden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. Excelsi 24 april 2018 22:10
    een jaar geleden kregen ze een bod die ze nu nooit meer gaan krijgen, resultaten zijn verslechterd, geld van chemie naar de aandeelhouders (dus ze kunnen zelf geen grote of belangrijke acquisities doen), ze zitten in de hoek waar de klappen vallen. vele beloftes , maar weinig daadkracht. PPG wacht rustig af, tot akzo zich zelf gaat aandienen. Je kunt niet blijven besparen en snijden en de grondstoffen stijging (die verder oploopt) ondergaan ze nu ook volop. Met PPG hadden ze deze schade samen kunnen beperken...Als kwartaal 2 niet verbetert/ compenseert is het OVER en OUT voor akzo.
  3. Broer Konijn 25 april 2018 14:41
    Thanks, vond het al een vreemde move. Maar gistermiddag schijnt er ook een rare beweging te zijn geweest. Die had ik ook gemist.

    ------

    25-4-2018 14:35:30

    Axalta rekent op meer omzet
    Resultaten in eerste kwartaal omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) Axalta Coatings heeft in het eerste kwartaal van 2018 de resultaten zien stijgen, wat reden was om de verwachtingen voor heel dit jaar opwaarts bij te stellen. Dit maakte de Amerikaanse verfproducent dinsdag voorbeurs bekend.

    De kwartaalomzet steeg van 16 procent naar 1,17 miljard dollar. Daaraan droegen overnames 8,4 procentpunt bij en wisselkoerseffecten 6,3 procent. De volumes stegen met 8,6 procent, overigens ook weer vooral door overnames. De prijzen wist Axalta met 0,8 procent op te krikken.

    Alle regio's droegen bij aan de hogere omzet. En behalve in Azië gingen ook de verkoopprijzen in alle regio's omhoog.

    De EBITDA liep met meer dan acht procent op, van 203 miljoen naar 220 miljoen dollar.

    Het operationeel resultaat steeg van 64,1 miljoen naar 69,9 miljoen dollar.

    Axalta heeft in november 2017 fusiebesprekingen met de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel afgebroken.

    Outlook

    Voor 2018 voorziet Axalta niet langer een omzetgroei van 8 tot 9 procent, maar 9 tot 10 procent. De aangepaste EBITDA verwachting van 940 miljoen tot 980 miljoen dollar werd licht verhoogd naar 950 miljoen tot 980 miljoen dollar.
  4. Broer Konijn 25 april 2018 15:28
    Beursblik: S&P verlaagt koersdoel AkzoNobel
    Koersdoel naar 77,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft woensdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 80,00 naar 77,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

    Analist Ahmad Halim stelde dat de resultaten over het eerste kwartaal tekortschoten, waarbij hogere grondstofprijzen op de resultaten blijven drukken.

    Halim stelde de ramingen voor de verwachte winst per aandeel voor dit jaar neerwaarts bij van 4,48 naar 4,20 euro, nadat AkzoNobel in het eerste kwartaal onder de verwachtingen presteerde. In het licht van de voorziene afronding van de verkoop van Speciality Chemicals, stelde de marktvorser ook de verwachte winst per aandeel voor 2019 neerwaarts bij van 4,62 tot 2,90 euro.

    Voor 2018 mikt CFRA op een omzet van 9,5 miljard euro, hetgeen minder is dan de vorige verwachting van 14,9 miljard euro. Voor 2019 mikt de marktvorser niet langer om een omzet van 15,2 miljard, maar 9,9 miljard euro in verband met de verkoop van Specialty Chemicals.

    Het aandeel AkzoNobel koerste woensdagochtend 1,0 procent lager tot 75,46 euro.

    Door: ABM Financial News.
  5. DeHardeWerker 25 april 2018 15:56
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 24 april 2018 18:11:

    Wat een duffe kliek hier Ben er klaar mee ook op dit forum

    Beloofd is beloofd. Nu je nog houden aan je eigen afspraken, anders ben je net zo onbetrouwbaar en ongeloofwaardig als waarvoor je zo wat elk management van welk bedrijf dan ook uitmaakt.

    We gaan het zien..... Anders moeten we straks nog een nieuw draadje maken: Weg met Moneymaker JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  6. Broer Konijn 25 april 2018 19:01
    FD

    AkzoNobel, wat gaat er de komende jaren van je worden?
    Zo turbulent als de algemene aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel vorig jaar april verliep zal het er donderdag niet aan toe gaan. Maar de centrale vraag is dezelfde als toen: AkzoNobel, wat gaat er de komende jaren van je worden?
    Vorig jaar rammelde de Amerikaanse concurrent PPG driftig aan de poort van het verf- en chemiebedrijf. In de aandeelhoudersvergadering, voor deze ene keer in de grote Amsterdamse RAI, riepen boze Angelsaksische aandeelhouders AkzoNobel op voor het bod van PPG te kiezen. Zelf zou het management in hun ogen nooit zo veel ondernemingswaarde kunnen creëren.
    Een schip wordt geschilderd met verf van AkzoNobel.
    Een schip wordt geschilderd met verf van AkzoNobel.Foto: AkzoNobel
    In een belendende zaal van het Amsterdamse congrescentrum vroeg toenmalig topman Ton Büchner een uur eerder enkele duizenden opgetrommelde werknemers steun bij zijn pogingen om PPG van lijf te houden. Nog geen maand later zou een groep ontevreden aandeelhouders onder leiding de Amerikaanse activistische belegger Elliott AkzoNobel voor de Ondernemingskamer dagen.
    Aandeelhouders vertrekken
    Sinds de zomer 2017 is het toneel ingrijpend gewijzigd. PPG is na zijn derde bod vertrokken en zegt niet te staan trappelen om terug te komen. PPG-topman Michael McGarry zei vorig jaar in oktober: 'Ik denk dat we erg duidelijk waren. We trokken ons bod op 1 juni in. En we zijn verder gegaan.'
    De boze aandeelhouders hebben hun knopen geteld en zijn vertrokken of hebben hun belang gereduceerd. De Amerikaanse activistische belegger Elliott Capital heeft zijn belang van ruim 9% naar verluidt verkleind, maar heeft nog altijd meer dan 5%. Het eveneens Amerikaanse investeringsfonds Tweedy Brown heeft na 25 jaar aandeelhouderschap zijn belang van 1% verkocht. De Amerikaanse vermogensbeheerder Columbia Threadneedle heeft zijn belang van 1% ‘significant’ verkleind en Causeway verminderde zijn participatie van 6,7% geleidelijk naar 3%.
    Welke prijs betaalt Akzo?
    Een buitenstaander zou kunnen denken dat AkzoNobel de strijd heeft gewonnen. Maar tegen welke prijs is de oppositie afgeweerd en heeft het verfbedrijf zijn zelfstandigheid behouden? AkzoNobel heeft zijn werknemers afgelopen jaar om steun gevraagd en maakt nu ruzie over pensioenrechten. De komende jaren zullen Ondernemingsraad en vakbeweging de Akzo-top er zeker aan herinneren hoe blij die in 2017 was met hun steun.
    Het concern is ook aandeelhouders verregaand tegemoet gekomen. Het heeft een superdividend uitgekeerd, en onlangs zijn chemiepoot verkocht. De opbrengst van netto €7,5 mrd gaat voor het einde van dit jaar voor het ‘overgrote deel’ naar de aandeelhouders, via een mix van extra dividend en inkoop van aandelen. Aandringen op opsplitsen en de opbrengst aan jezelf laten uitkeren is een beproefde tactiek van activisten zoals Elliott Capital.
    Topteam is helemaal ververst
    Het belangrijkste misschien wel is dat AkzoNobel zijn ambities flink heeft opgeschroefd om aandeelhouders te paaien. Een winstmarge van 15% in 2020 in plaats van de eerdere stip op de horizon van 10%-12% in 2018, mede met hulp van middelgrote en kleine overnames. De vraag is hoe het concern het gaat doen.
    Thierry Vanlancker
    Thierry VanlanckerFoto: Binh Tran
    Het heeft om te beginnen zijn topteam compleet ververst. De Belg Thierry Vanlancker heeft de plaats ingenomen van topman Ton Büchner en Maarten de Vries heeft de rekenmachine overgenomen van financieel bestuurder Maëlys Castella. Ook de raad van commissarissen is opgeschud, met als meest prominente verandering de president-commissaris. Antony Burgmans geeft de leiding donderdag over aan de Deen Nils Andersen, voormalig topman van containervervoerder Maersk.
    Integratie, steeds maar weer integratie
    Voor de verhoging van het rendement putten Vanlancker en De Vries uit beproefde receptuur. Net als Ton Büchner voor hen wordt gemikt op het smeden van 'One AkzoNobel'. Thierry Vanlancker zei in maart: ‘We willen één geïntegreerde keten van leveranciers, één geïntegreerde businessplanning, één geïntegreerde fabriek. We halen intern de muren tussen de onderdelen weg en krijgen daarmee de synergie die je ook creëert als je kleine bedrijven samenvoegt.’
    Het zijn dezelfde teksten als Büchner uitsprak. En zelfs diens voorganger Hans Wijers repte na de overname van ICI van een focus op integratie van de verschillende Akzo-delen. Maar Vanlancker zegt serieus werk te maken van deze klus. Daarvoor heeft hij zijn heil gezocht bij de Britse adviseur Oliver Whight, specialist op het gebied van geïntegreerde planning. De kosten voor staf, administratie, IT, marketing, verkoopapparaat waren over 2017 bij AkzoNobel in vergelijking met de concurrenten relatief hoog – in relatie tot de omzet. Akzo komt op 31,4%, PPG op 27,3%, Sherwin Williams op 29,9%, RPM op 29,7% en Axalta zelfs maar op 18,5%.
    Matig kwartaal
    AkzoNobel kende een matig eerste kwartaal. Het concern meldde over 2017 al een 2,5% lager bruto bedrijfsresultaat (ebit) bij een 2% hogere omzet door hogere grondstofprijzen en tegenzittende valuta-ontwikkelingen. En ook in het eerste kwartaal van dit jaar was het van hetzelfde laken een pak. De omzet daalde met 8% en het bedrijfsresultaat met 28%. De winstmarge daalde zelfs van 8,8% naar 6,8%.

    Tot gemor onder aandeelhouders leidde dit niet. Ze hebben voorlopig vooral reden tot lachen. Ze kregen keurig dividend uitgekeerd, binnenkort, na de definitieve verkoop van de Chemietak, volgt waarschijnlijk meer geld en de koers van het aandeel lag afgelopen twaalf maanden substantieel hoger dan de €56 in december 2016 instapte. Dat was het moment dat de activistische partij Elliott instapte en Akzo aan een turbulent jaar begon.

    Overnemen, fuseren of overgenomen worden
    De hamvraag de komende tijd is hoe het de pure verfmaker AkzoNobel met een omzet van circa €10 mrd zal vergaan in een consoliderende sector. Telkens steken weer geruchten de kop op. Volgens ingewijden houdt AkzoNobel rekening met een nieuwe actie van PPG of eventueel Sherwin-Williams die beide hun posities in Europa en Azië willen versterken. Fusiebesprekingen tussen AkzoNobel en Axalta mislukten eind vorig jaar. Maar voor een huwelijk is vaak meer tijd nodig.
    De vraag is of AkzoNobel nogmaals het Oranje-sentiment bij politici en burgers zal willen mobiliseren. Met Vanlancker en Andersen heeft het verfbedrijf twee buitenlanders aan het roer, van wie de eerste zijn opvoeding deels heeft genoten bij het Amerikaanse Axalta. Door de verkoop van chemie is het bedrijf bovendien nog minder een Nederlands bedrijf geworden.
  7. forum rang 10 voda 25 april 2018 19:09
    Beursblik: Fitch acht kans op downgrade AkzoNobel kleiner
    Chemiebedrijf van Rating Watch Negative.

    (ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft AkzoNobel verwijderd van zijn Rating Watch Negative, maar hanteert nog wel altijd een negatieve outlook voor het Nederlandse verf- en chemiebedrijf.

    De kredietwaardigheid van AzkoNobel bleef BBB+.

    De wijziging volgt na de afronding van de verkoop van de tak Specialty Chemicals aan The Carlyle Group en GIC. Hoewel nog een definitief besluit moet worden genomen over het bedrag dat uitgekeerd zal worden aan aandeelhouders, gaat Fitch er van uit dat ongeveer 2 miljard euro van de verkoopopbrengst zal worden gebruikt voor het verlagen van de schulden.

    De negatieve outlook is nog altijd van kracht vanwege het risico dat AkzoNobel een aandeelhoudersvriendelijker beleid zal voeren om zo aanwezige activistische aandeelhouders gunstig te stemmen. Fitch houdt rekening met hogere dividenden, maar ook met eventueel nieuwe overname-activiteiten vanwege een consolidatie in de sector.

    Het aandeel AkzoNobel sloot woensdag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 75,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 26 april 2018 16:07
    PERSBERICHT: Nils Andersen benoemd als lid van de Raad van Commissarissen

    26 april 2018

    AkzoNobel aandeelhouders nemen alle voorstellen aan tijdens AvA

    Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY)

    Vandaag tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders
    (AvA) hebben de aandeelhouders van AkzoNobel alle voorstellen
    goedgekeurd.

    Naast de goedkeuring van de jaarrekening voor 2017 werd ook ingestemd
    met het dividendbeleid en het totale dividend per aandeel voor 2017 van
    EUR2.50 (52% omhoog). Daarnaast werd Nils Andersen door de AvA benoemd
    als nieuw lid van de Raad van Commissarissen en vervolgens benoemd als
    voorzitter van de Raad van Commissarissen.

    Byron Grote, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, zei: "We
    zijn erg tevreden met de benoeming van Nils Andersen. Hij heeft een
    schat aan relevante ervaring opgedaan tijdens een uitgebreide
    internationale carrière in de consumptiegoederen-, energie- en
    scheepvaartindustrie. Nils zal deze brede bedrijfskennis meenemen naar
    de Raad van Commissarissen brengen. We wensen hem veel succes in zijn
    nieuwe rol."

    Nils Andersen volgt Antony Burgmans op, die de vorige voorzitter was en
    drie termijnen vervulde als lid van de Raad van Commissarissen. Louis
    Hughes trad ook af, nadat hij drie termijnen had volbracht.

    "We danken Antony Burgmans voor zijn inzet in de afgelopen 12 jaar als
    lid en ook als voorzitter van de Raad van Commissarissen," zei
    vice-voorzitter Byron Grote. "Zijn ervaring en professionele expertise
    zijn van grote waarde geweest voor het bedrijf. Hij heeft een
    essentiële rol gespeeld bij de transformatie van AkzoNobel in een
    gefocust Paints en Coatings-bedrijf. We wensen hem het beste bij al zijn
    toekomstige activiteiten."

    "We willen ook Louis Hughes bedanken voor zijn waardevolle bijdragen en
    actieve rol gedurende zijn tijd als lid van de Raad van Commissarissen
    en wensen hem het allerbeste in de toekomst", zei Byron Grote.

    Byron Grote, de huidige vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen,
    werd herbenoemd voor een tweede termijn van vier jaar.

    Dit is een openbare aankondiging van Akzo Nobel N.V. ingevolge artikel
    17 paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).

    Over AkzoNobel

    AkzoNobel heeft passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van
    het creëren van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de
    standaard zetten voor kleur en bescherming. Ons merkenportfolio van
    topklasse - waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon - wordt
    wereldwijd door klanten vertrouwd. Ons hoofdkantoor is gevestigd in
    Nederland en wij zijn actief in meer dan 80 landen. Wij hebben zo'n
    35.000 getalenteerde mensen in dienst met een passie voor het leveren
    van hoogwaardige producten en diensten die onze klanten van ons mogen
    verwachten. De verkoop van onze Specialty Chemicals-activiteiten zal
    naar verwachting eind 2018 zijn afgerond. Voor meer informatie ga naar
    www.akzonobel.com.

    Over AkzoNobel Specialty Chemicals

    Wereldwijd vertrouwen industrieën op onze essentiële chemie
    bij de productie van alledaagse producten, zoals papier, kunststoffen,
    bouwmaterialen en artikelen voor persoonlijke verzorging. Voortbouwend
    op de toewijding van onze 9.500 medewerkers en onze gedeelde inzet voor
    veiligheid, duurzaamheid en open innovatie, hebben wij een bedrijf van
    wereldklasse opgericht en sterke samenwerkingsverbanden met onze klanten
    opgebouwd. Wij zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld en
    ons portfolio van toonaangevende merken omvat Eka, Dissolvine, Trigonox
    en Berol.

    Niet voor publicatie- for meer informatie

    AkzoNobel Media Relations AkzoNobel Investor Relations
    T: +31 (0)88 969 7833 T +31 (0)88 969 7590
    Contact: Diana Abrahams Contact: Lloyd Midwinter

    PDF Mediabericht: hugin.info/130660/R/2187721/846064.pdf

    This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
    of Nasdaq Corporate Solutions clients.

    The issuer of this announcement warrants that they are solely
    responsible for the content, accuracy and originality of the information
    contained therein.

    Source: AkzoNobel NV via Globenewswire

    www.akzonobel.com

    (END) Dow Jones Newswires
604 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links