Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,980 19 apr 2024 09:20
  • -0,520 (-2,12%) Dagrange 23,600 - 24,160
  • 34.265 Gem. (3M) 245,7K

AMG - april doet wat hij wil

809 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 18 april 2018 18:03
    quote:

    KaPeeN63 schreef op 18 april 2018 17:50:

    [...]

    Klopt; doorrollen doe ik ook vaak; ik denk echter dat AMG in mei weer even terugvalt, en dan koop ik ze weer; ik denk nivo ca. 36,00.
    Nu heb ik mijn premie binnen + plus nog wat koerswinst.
    En blijkt toch dat koers vrijdag 38,99 of lager is, dan 100% rendement op de calls.
    In mei, na de cijfers een terugval naar 36?. Alles kan natuurlijk, maar ik acht de kans zeer klein. Verwacht dat we na de cijfers niet meer onder de 42 komen.
  2. Onderweg naar succes 18 april 2018 18:09
    Zow mooie stijging vandaag. Drukke dag gehad heel de dag niet naar koersen kunnen kijken dat ga ik vaker doen dit bevalt me wel! Enige minpuntje vandaag is dat ik ook vol in ASML zit die vandaag wel 2% zakt... maar dit blijven wel 2 topbedrijven met schitterende toekomst. Dus op naar de €47,-!
  3. Alanine 18 april 2018 18:11
    quote:

    Just lucky schreef op 18 april 2018 18:03:

    [...]In mei, na de cijfers een terugval naar 36?. Alles kan natuurlijk, maar ik acht de kans zeer klein. Verwacht dat we na de cijfers niet meer onder de 42 komen.
    Toch zou ik het niet aandurven om in de eerste post van ons mei-draadje "nooit meer onder de 42" te zetten... Dat is vorige keer niet goed afgelopen. :)

    Mooi koersverloop vandaag. Ik was even bang dat we pas bij de Q1 cijfers terug naar deze niveaus zouden stijgen, maar de inhaalbeweging is gelukkig al vroeger gebeurd. Nu nog twee weken vasthouden!
  4. RP91 18 april 2018 18:41
    Ik weet niet of onderstaande bericht al is geplaatst( laat het dan ff weten dan verwijder ik het weer ). Maar toch wel leuk om te zien dat die yanks ff een TA loslaten op AMG. De link naar het artikel: yankeeanalysts.com/amg-advanced-metal...

    Hieronder alvast de vertaling.

    in termen van EBITDA Opbrengst, AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) heeft momenteel een waarde van 0.069812. Deze waarde wordt afgeleid door EBITDA te delen door Enterprise Value.

    Beleggers gebruiken mogelijk veel verschillende handelsstrategieën bij het benaderen van de markten. Beleggers hopen mogelijk op aanhoudende opwaartse trends waarbij aandelen rustig en gestaag in die richting oprukken. Dit is natuurlijk meestal niet het geval. Het hebben van buitenlandse posities in de portefeuille kan zorgen voor algemene diversificatie en kan mogelijk ook de prestaties in de loop van de tijd verbeteren. Wereldwijd beleggen kan inhouden dat men de risico's van beleggen in economieën die inherent minder ontwikkeld en dus minder liquide zijn, moet overwegen. Een gediversifieerde aanpak kan zich richten op buitenlandse markten met een solide groeipotentieel en gunstige binnenlandse omstandigheden, zoals een stabiele politieke omgeving. Wereldwijd investeren kan veel meer onderzoek en toewijding vereisen om de ins en outs volledig te begrijpen.

    Een andere bruikbare indicator om te helpen bij het bepalen van de rangorde is de ERP5-rangorde. Dit is een investeringstool die analisten gebruiken om ondergewaardeerde bedrijven te ontdekken. De ERP5 kijkt naar de verhouding tussen prijs / boeken, winst, ROIC en gemiddelde ROIC voor 5 jaar. De ERP5 van AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 8860. Hoe lager de ERP5-rang, hoe meer een bedrijf ondergewaardeerd wordt.

    Verder kijkend, is de MF Rank (ook bekend als de Magic Formula) een formule die een waardevol bedrijf opspoort voor een goede prijs. De formule wordt berekend door te kijken naar bedrijven met een hoog winstrendement en een hoog rendement op geïnvesteerd vermogen. De MF-ranglijst van AMG Advanced Metallurgical Group NV (ENXTAM: AMG) is 6439. Een bedrijf met een lage rang wordt beschouwd als een goed bedrijf om in te investeren. De magische formule werd geïntroduceerd in een boek geschreven door Joel Greenblatt, getiteld: "The Little Boek dat de markt verslaat ".

    Piotroski F-score

    De Piotroski F-Score is een scoresysteem tussen 1-9 dat de financiële kracht van een bedrijf bepaalt. De score helpt bepalen of de aandelen van een bedrijf waardevol zijn of niet. De Piotroski F-score van AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 7. Een score van negen geeft een hoge waarde aan, terwijl een score van één een voorraad met lage waarde aangeeft. De score wordt berekend door het rendement op activa (ROA), het kasstroomrendement op activa (CFROA), de verandering in het rendement van activa en de kwaliteit van de inkomsten. Het wordt ook berekend door een verandering in gearing of leverage, liquiditeit en wijziging in uitgegeven aandelen. De score wordt ook bepaald door de verandering in de brutomarge en de verandering in de omzet van activa.

    De brutomargescore wordt berekend door te kijken naar de bruto marge en de algehele stabiliteit van het bedrijf in de loop van 8 jaar. De score is een getal tussen één en honderd (waarbij 1 de beste is en 100 de slechtste). De brutomarge score van AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 9. Hoe stabieler het bedrijf, hoe lager de score. Als een bedrijf in de loop van de tijd minder stabiel is, zullen deze een hogere score behalen.

    De prijsindex is een verhouding die het rendement van een aandelenkoers over een voorbije periode aangeeft. De prijsindex van AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) voor vorige maand was 0.99576. Dit wordt berekend door de huidige aandelenprijs te nemen en te delen door de aandelenkoers een maand geleden. Als de verhouding groter is dan 1, betekent dit dat er een prijsstijging is opgetreden gedurende de maand.

    Als de verhouding kleiner is dan 1, kunnen we vaststellen dat de prijs is gedaald. Evenzo, beleggers opzoeken de koers van het aandeel over 12 maanden. De prijsindex van 12 m voor AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 1.66439

    taxatie

    AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) heeft momenteel een stroomverhouding van 1,73. De huidige ratio, ook wel de werkkapitaalratio genoemd, is een liquiditeitsratio die het aandeel van de vlottende activa van een onderneming ten opzichte van de kortlopende verplichtingen weergeeft. De ratio wordt eenvoudig berekend door de huidige verplichtingen te delen door vlottende activa. De ratio kan worden gebruikt om een ??idee te geven van het vermogen van een bepaald bedrijf om zijn verplichtingen met activa terug te betalen. Doorgaans geldt hoe hoger de huidige ratio, hoe beter, omdat het bedrijf mogelijk beter in staat is om zijn verplichtingen terug te betalen.

    De Value Composite One (VC1) is een methode die beleggers gebruiken om de waarde van een bedrijf te bepalen. De VC1 van AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 47. Een bedrijf met een waarde van 0 wordt beschouwd als een ondergewaardeerd bedrijf, terwijl een bedrijf met een waarde van 100 als een overgewaardeerd bedrijf wordt beschouwd. De VC1 wordt berekend op basis van de prijs voor boekwaarde, koers naar omzet, EBITDA naar EV, koers naar kasstroom en koers naar winst. Evenzo wordt de Value Composite Two (VC2) berekend met dezelfde ratio's, maar wordt de Shareholder Yield toegevoegd. De Value Composite Two van AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 55.

    De koers / boekverhouding is de huidige aandelenkoers van een bedrijf gedeeld door de boekwaarde per aandeel. De prijs / boek-verhouding voor AMG Advanced Metallurgical Group N.V. ENXTAM: AMG is 5.465689. Een lagere prijs / boekverhouding geeft aan dat de aandelen mogelijk ondergewaardeerd zijn. Evenzo is de koers / kasstroomratio een andere nuttige ratio bij het bepalen van de waarde van een bedrijf. De prijs-cashflow voor AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 17.954884. Deze ratio wordt berekend door de marktwaarde van een bedrijf te delen door contant geld uit operationele activiteiten. Daarnaast is de koers / winstverhouding een andere populaire manier voor analisten en beleggers om de winstgevendheid van een bedrijf te bepalen. De verhouding prijs / winst voor AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 24.750.413. Deze verhouding wordt gevonden door de huidige aandelenkoers te nemen en te delen door de winst per aandeel.

    FCF
    Het FCF rendement 5-jaargemiddelde wordt berekend door de vijfjaars gemiddelde vrije kasstroom van een bedrijf te nemen en te delen door de huidige bedrijfswaarde. Ondernemingswaarde wordt berekend door de marktkapitalisatie plus schulden, minderheidsbelangen en preferente aandelen te nemen, verminderd met de totale geldmiddelen en kasequivalenten. De gemiddelde FCF van een bedrijf wordt bepaald door te kijken naar het geld gegenereerd door activiteiten van het bedrijf. De vrije kasstroomopbrengst 5 jaargemiddelde van AMG Advanced Metallurgical Group N.V. (ENXTAM: AMG) is 0,021808.
  5. KaPeeN63 18 april 2018 19:13
    quote:

    Just lucky schreef op 18 april 2018 18:03:

    [...]In mei, na de cijfers een terugval naar 36?. Alles kan natuurlijk, maar ik acht de kans zeer klein. Verwacht dat we na de cijfers niet meer onder de 42 komen.
    Ik weet het niet; de kreet ", Sell in May and go away but remember to come back in September" wil ik wel weer eens uitproberen.
    AEX staat erg hoog nu; 1 natte wind van Trump en ook de handelsoorlog wordt op de spits gedreven, dan komt er zo een omslagpunt.
  6. Umi1 18 april 2018 19:33
    quote:

    easy56 schreef op 18 april 2018 17:25:

    www.miningweekly.com/article/chiles-s...

    Chile's SQM says lithium industry needs at least $10bn investment over 10 yrs
    Naast de stijging van de hele grondstoffensector de reden voor de stijging vandaag. & in de USA stijgen ze de lithiumstocks nog verder...
    Onderstaande link is rechtstreeks naar reuters, die vind ik iets meer leesbaard.

    www.reuters.com/article/metals-lithiu...
  7. Umi1 18 april 2018 19:36
    quote:

    RP91 schreef op 18 april 2018 18:41:

    Ik weet niet of onderstaande bericht al is geplaatst( laat het dan ff weten dan verwijder ik het weer ). Maar toch wel leuk om te zien dat die yanks ff een TA loslaten op AMG. De link naar het artikel: yankeeanalysts.com/amg-advanced-metal...

    Dat zijn automatisch gegeneerde artikels die door een computer geschreven worden. Het doel; clickbait voor reclame inkomsten!
    Veel cijfers, maar wat willen ze zeggen?
    Dat terzijde is de 5y average FCF wel een metric die ik gebruik. Op basis van oa die 5y avg ben ik in AMG gestapt. Maar dat is niet meer toepasbaar gezien de gigantische expansie de komende jaren...
  8. forum rang 7 Just lucky 18 april 2018 19:41
    quote:

    KaPeeN63 schreef op 18 april 2018 19:13:

    [...]

    Ik weet het niet; de kreet ", Sell in May and go away but remember to come back in September" wil ik wel weer eens uitproberen.
    AEX staat erg hoog nu; 1 natte wind van Trump en ook de handelsoorlog wordt op de spits gedreven, dan komt er zo een omslagpunt.
    Ik hou natuurlijk alles in de gaten, maar AMG heeft duidelijk gebodemd en de toekomst ziet er stralend uit. Aex hervat ook de stijgende trend, ook vanwege mooie cijfers en is zeker niet duur gezien de rente en forward kw.
  9. b-bandit 18 april 2018 22:25
    quote:

    holenbeer schreef op 18 april 2018 17:43:

    [...]
    Ik doe dat altijd met combinatieorders, juist om dit te voorkomen. Dus verkoop en aankoop in 1 order, met een zelf te kiezen prijsverschil.
    Als dat niet kan, koop ik eerst de nieuwe serie en verkoop dan pas de oude, en als ik er veel heb, doe ik dat in stukken.
    Je wil inderdaad voorkomen dat je niet in de markt zit op dit soort momenten.Zeker met opties mis je dan zo 10 of 20 %.
    Ik voel met je mee ...
    Haha dank. Ja scheelt mij 300 op 1000 euro aan opties, 30% dus...ouch. Nu goed, was op dit moment 1 van mijn kleinste posities dus geeft niet, maar toch jammer.
  10. Trader T 19 april 2018 09:06

    Kapitaalbelang onder meldingsdrempel.
    (ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Asset Management heeft een kleiner belang in AMG Advanced Metallurgical Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 april 2018
    JPMorgan meldde een kapitaalbelang van 2,56 procent met eenzelfde stemrecht.
    Op 12 maart dit jaar meldde JPMorgan nog een kapitaalbelang van 4,94 procent met een dito stemrecht.
    Wet op het financieel toezicht
    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    April 19, 2018 02:53 ET (06:53 GMT)
    © 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND AMG ADVANCED METAL @ EUR 0.02
    NL0000888691
  11. Snirp 19 april 2018 09:26
    Dit is toch prachtig? Hier kan ik echt van genieten. Bewijst maar weer dat zelfs deze grote partijen niet helemaal weten waar ze mee bezig zijn. Je hoeft maar een klein beetje adequaat onderzoek te verrichten om te weten dat je AMG niet moet verkopen, en al helemaal niet na zo'n periode van koersdalingen...

    quote:

    Trader T schreef op 19 april 2018 09:06:

    Kapitaalbelang onder meldingsdrempel.
    (ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Asset Management heeft een kleiner belang in AMG Advanced Metallurgical Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 april 2018
    JPMorgan meldde een kapitaalbelang van 2,56 procent met eenzelfde stemrecht.
    Op 12 maart dit jaar meldde JPMorgan nog een kapitaalbelang van 4,94 procent met een dito stemrecht.
    Wet op het financieel toezicht
    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    April 19, 2018 02:53 ET (06:53 GMT)
    © 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND AMG ADVANCED METAL @ EUR 0.02
    NL0000888691
  12. Trader T 19 april 2018 09:31
    Dit verklaart ook voor een deel het vreemde koersverloop, JP is waarschijnlijk deze week gestopt met verkopen wat weer terug te zien is in de koers. Mijn idee is dat manupilatie of computer handel niet de echte reden is rgeweest van het vreemde koersverloop.Of niet de belangrijkste reden, zeg niet dat het niet gebeurt.
809 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links