Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 91,380 23 apr 2024 16:45
  • +0,180 (+0,20%) Dagrange 90,720 - 91,940
  • 319.789 Gem. (3M) 580,8K

PB

1.096 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:13
    Heineken wil Marion Helmes als commissaris
    Voorstel zal tijdens ava aan aandeelhouders worden voorgelegd.

    (ABM FN-Dow Jones)Heineken wil Marion Helmes benoemen als commissaris. Dit meldde de Nederlandse bierbrouwer maandag.

    Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 19 april 2018 zal het voorstel ter goedkeuring voorgelegd worden aan de aandeelhouders van het bedrijf.

    Indien Helmes wordt benoemd zal zij lid worden van het auditcomité en op den duur voorzitter worden van dit comité. Zij zal deze rol van Jean-Marc Huët overnemen, die overigens wel lid van het comité zal blijven.

    Het aandeel Heineken noteerde maandag op een groen Damrak 3,5 procent lager op 80,92 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

  2. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:13
    Beursblik: volume en operationele winst Heineken licht beter dan verwacht
    KBC Securities wijs op negatieve gevolgen wisselkoersen voor omzet.

    (ABM FN-Dow Jones)De resultaten van Heineken waren qua volumes en operationele winst licht beter dan verwacht, ondanks een negatieve impact van wisselkoersbewegingen op de omzet. Dit concludeerde analist Wim Hoste van KBC Securities.

    Heineken boekte een autonome volumestijging van 3,0 procent in 2017 tot 218 miljoen hectoliter. Hoste rekende op een groei van 2,2 procent en de consensus ging uit van 2,7 procent.

    De omzet steeg autonoom met 5 procent tot 21,91 miljard euro. Hier rekende KBC Securities op 22,26 miljard euro en lag de consensus op 21,96 miljard euro.

    Heineken verwacht dat de autonome omzet en winst dit jaar verder zal groeien, waarbij de operationele winstmarge 25 basispunten stijgt. Deze outlook voor de marge is licht hoger dan Hoste had voorzien en ook dan de consensus. De analist merkte hierbij op dat de basis wel hoger is dan verwacht, aangezien de marge in 2017 uitkwam op 17,2 procent waar hij 16,8 procent had voorzien en de consensus mikte op 17,0 procent.

    Het advies van KBC Securities op Heineken blijft Accumuleren met een koersdoel van 95,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken maandag 3,2 procent lager op 81,18 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:14
    Beursblik: margeverwachting Heineken conservatief
    Tegenwind valutaschommelingen hoger dan verwacht volgens Morgan Stanley.

    (ABM FN-Dow Jones)De resultaten van Heineken zijn volgens Morgan Stanley robuust, waarbij ze de margeverwachting als conservatief bestempelen. Dit bleek maandag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank in reactie op de jaarcijfers.

    De brouwer verwacht dit jaar dat de operationele winstmarge met ongeveer 25 basispunten zal groeien. In 2017 kwam de margegroei uit op 14 basispunten. De analisten van Morgan Stanley stelden dat de consensus rekende op een margegroei van 34 basispunten.

    Heineken verwacht een negatieve impact van 190 miljoen euro op het EBIT resultaat wat volgens de analisten meer is dan verwacht.

    Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies met een koersdoel van 82,00 euro op Heineken. Op een groen Damrak daalde het aandeel Heineken 3,1 procent tot 81,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:14
    Beursblik: Heineken voldoet aan verwachtingen
    Bryan Garnier voorziet verdere groei in 2018.

    (ABM FN-Dow Jones)De resultaten en outlook van Heineken zijn over het algemeen conform de verwachtingen. Dit stelden analisten van Bryan Garnier maandag in reactie op de cijfers over 2017.

    De omzet van de brouwer steeg tot 21,91 miljard euro, iets meer dan de 21,87 miljard euro waar Bryan Garnier op rekende. De operationele winst kwam uit op 2,76 miljard euro, waar de analisten 3,74 miljoen euro hadden voorspeld.

    Heineken rapporteerde een autonome EBIT groei van 9,2 procent op een autonome omzetgroei van 5,0 procent, ten opzichte van respectievelijk 9,9 procent en 4,8 procent. De marktvorsers van Bryan Garnier rekenen dit jaar op een EBIT groei van 9,2 procent en een autonome omzetgroei van 5,0 procent.

    De brouwer zei dit jaar te rekenen op verdere autonome omzet en winstgroei en mikt op een stijging van de operationele winstmarge met 25 basispunten. Tevens voorziet het management een negatieve impact van valutaschommelingen van 190 miljoen euro op het EBIT resultaat. Deze verwachtingen zijn ook conform de ramingen van Bryan Garnier die uitgaan van een margegroei met 19 basispunten en valutaire tegenwind van 175 miljoen euro.

    Bryan Garnier heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 99,00 euro. Op een groen Damrak verloor het aandeel Heineken maandag 3,7 procent tot 80,72 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:31
    'Vooruitzichten Heineken lichte tegenvaller'

    Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 09:26 | Views: 1.462

    Heineken 16:15
    81,90 -1,94 (-2,31%)

    AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van bierbrouwer Heineken waren beter dan verwacht. Zowel de winst per aandeel als de brutowinst viel hoger uit dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. De omzet werd ietwat gedrukt door wisselkoerseffecten. Vooral de vooruitzichten op termijn zorgden voor vraagtekens.

    Analist Edward Mundy van Jefferies wijst op de ,,iets mindere" vooruitzichten exclusief wisselkoerseffecten. Het ontbreken van doelen voor de middellange termijn zal de ,,aantrekkelijkheid" van het aandeel geen goed doen, aldus Mundy.

    Collega's van Goldman Sachs wijzen eveneens op het ontbreken van de vooruitzichten op de middellange termijn. Dit zal door de markt als ,,teleurstellend" worden bestempeld, aldus kenners van de Amerikaanse bank.

    Negatieve wisselkoersen

    Volgens KBC Securities deed Heineken het ook qua volumegroei iets beter dan voorzien. De Belgen houden vertrouwen in Heineken, ook op de langere termijn. Ze wijzen daarbij op de blootstelling van de brouwer aan opkomende markten.

    ING wijst ook op de negatieve wisselkoerseffecten, die iets forser waren dan geraamd. Ook de analisten van ING wijzen verder op het ontbreken van richting voor de middellange termijn. De bank verwacht echter geen grote wijzigingen naar aanleiding van de resultaten. De vooruitzichten voor 2018 zijn volgens ING goeddeels als verwacht.

    ING hanteert een hold-advies op Heineken. Zowel Jefferies als Goldman houden vast aan het koopadvies. KBC hanteert een advies accumulate op de brouwer. Het aandeel Heineken was maandag omstreeks 10.15 uur nog altijd de sterkste daler in een positieve AEX met een verlies van 3,5 procent tot 80,88 euro.
  6. forum rang 10 voda 26 februari 2018 19:05
    Heineken tijdelijk doodgeslagen

    Fundamentele beleggers kijken vooral naar de cijfers, daarbij is in hun visie timing een bijzaak, want die levert marginale winst op. Chartisten (technisch analisten) zijn vooral handelaren die vertrouwen hebben in grafieken en die vinden dat fundamentele analyse juist bijzaak is. Heineken is na de koersreactie vorige week op de jaarresultaten een mooi voorbeeld om aan te tonen dat een gecombineerde analyse wellicht kan lonen.

    De helft van de analisten gaf voor de cijfers het advies kopen en een enkeling houden, met een gemiddeld koersdoel dat ongeveer 8% boven de koers van voor de cijfers lag. Het aandeel gleed weg na de publicatie van de jaarcijfers.

    Fundamenteel waren de resultaten over 2017 beter dan verwacht. De groeimarkten Azië en Zuid-Amerika deden het uitstekend, net als Noord-Amerika overigens. Heineken had het lastig op de Afrikaanse markt en deed het in Europa iets minder dan verwacht, dat laatste was volgens de bierbrouwer te wijten aan het slechte zomerweer.

    De vooruitzichten gaven analisten echter geen reden om hun koersdoel te verhogen. Het was al bekend dat de recentelijk overgenomen Zuid-Amerikaanse activiteiten van het Japanse Kirin tijdelijk druk op de groepsmarges zouden geven. De integratie in die regio van productie, logistiek en marketing is een kostbare aangelegenheid en roept enige onzekerheid op in de markt. Heineken benadrukte tevens dat valuta-effecten 2018 zullen beïnvloeden. Door deze combinatie verwacht het bedrijf in 2018 tijdelijk onder de langetermijndoelstelling te presteren.

    Omdat het aandeel goed gepresteerd heeft, maar de toekomst nu iets minder helder is, worden analisten voorzichtiger. Dat heeft zijn effect op beleggers. Ik zie het zo: fundamenteel is er nu tijdelijke onzekerheid rond de integratie van Kirin, valutabewegingen en het weer in Europa. Door de jaren heen heeft Heineken echter soortgelijke acquisities en koersbeweging gemaakt, omdat die logisch zijn in een consoliderende oligopolistische groeimarkt.

    Lees ook
    Ongeneeslijk verslaafd

    Het koersdoel kan nu niet omhoog omdat de langetermijntrend tijdelijk onderbroken is. Omdat er geen nieuwe kopers in de markt zijn moet het aandeel een nieuw rustpunt vinden. Fundamenteel hoeft dat niet veel meer te zijn dan een paar procent omdat de winstprognoses niet of nauwelijks omlaag zijn gebracht. Het laagje onzekerheid dan wel de zes- of twaalfmaands winstgroeivertraging zet het aandeel terug. Kijken we terug langs die zes tot twaalf maanden, dan blijkt dat we destijds laag in de €80 handelden. Chartisten zien steun op €82.

    Heineken pleegt geen trendbreuk maar verlegt een langdurig groeipad. Het aandeel is nu even doodgeslagen maar laag in de €80 is er zowel fundamenteel als technisch reden om weer op te schuimen.

    Marco Groot is medeoprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Disclaimer en meer columns op fd.nl/groot.

    fd.nl/beurs/1243518/heineken-tijdelij...
  7. forum rang 10 voda 27 februari 2018 21:23
    Heineken opent nieuwe brouwerij Mexico

    Gepubliceerd op 27 feb 2018 om 21:13 | Views: 0

    Heineken 17:35
    85,52 -0,58 (-0,67%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft een nieuwe brouwerij in Mexico geopend. De fabriek in Meoqui is de zevende productielocatie van Heineken in het land.

    In de nieuwe brouwerij kan jaarlijks 6 miljoen hectoliter bier worden gebrouwen. Op de locatie zullen merken als Tecate, Dos Equis en Heineken worden geproduceerd, deels voor de binnenlandse markt en deels voor de export. Met de locatie was een investering gemoeid van 500 miljoen dollar.

    De Mexicaanse markt is voor Heineken naar eigen zeggen zeer belangrijk. De afgelopen jaren wist de brouwer keer op keer meer bier aan de man te brengen in het land.
  8. BASF en BAYER kopen 1 maart 2018 15:39
    Leg de cijfers van Heineken NV eens naast die van AB Inbev, waarschijnlijk slim om te gaan ruilen:-)

    .1-3-2018 08:33:25

    Stijgende resultaten voor AB InBev

    Dividend van 3,60 euro.

    (ABM FN-Dow Jones)AB InBev wist hogere resultaten neer te zetten over 2017 en verdere synergievoordelen te boeken op de overname van SAB Miller. Dit was af te leiden uit de jaarcijfers van de bierreus donderdag voorbeurs.

    De omzet van de bierbrouwer steeg afgelopen jaar met 5,1 procent naar 56,4 miljoen euro. De totale volumes stegen met 0,2 procent.

    De wereldwijde merken, namelijk Stella Artois, Corona en Budweiser kenden een stijging van de opbrengsten met maar liefst 9,8 procent, vooral te danken aan groei buiten de thuismarkten.

    De prijzen van de producten gingen bovendien met 2,6 procent omhoog.

    AB InBev realiseerde een stijging van de bedrijfskasstroom of EBITDA met 13,4 procent tot 22,1 miljard dollar, goed voor een marge van 39,1 procent. Dit weet de bierreus naast groei van de opbrengsten aan synergievoordelen. In heel 2017 werden er voor 1,3 miljard euro aan synergieën gerealiseerd.

    De genormaliseerde winst kwam uit op 7,97 miljard dollar, wat maar liefst 64,2 procent meer is dan een jaar eerder. Per aandeel kwam de nettowinst uit op 4,04 dollar.

    Met het voorgestelde slotdividend van 2,00 euro komt de totale uitkering aan aandeelhouders op 3,60 euro.

    Outlook

    "Hoewel we de volatiliteit op bepaalde van onze sleutelmarkten erkennen, verwachten we dat onze opbrengsten en EBITDA in FY18 opnieuw een mooie groei zullen kennen onder impuls van de sterke resultaten van onze merkenportefeuille en degelijke commercie le plannen," klonk het in een vooruitblik op dit jaar.

    Het aandeel van AB InBev sloot woensdag 0,5 procent hoger op 87,48 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    March 01, 2018 02:33 ET (07:33 GMT)
  9. forum rang 10 voda 8 maart 2018 16:14
    Beursblik: Heineken krijgt exit-kans China
    Morgan Stanley twijfelt of Heineken grootste biermarkt wil verlaten.

    (ABM FN-Dow Jones)Een mogelijk overnamebod van marktleider China Resources Beer, waarover media berichten, biedt Heineken volgens analisten van Morgan Stanley een uitstapmogelijkheid uit China, waar de bierbrouwer moeite heeft om zijn rivalen bij te benen.

    Gezien de beperkte omvang van de activiteiten zou een verkoop de winst van Heineken nauwelijks raken. De vraag is wel of het Nederlandse concern de deur wil sluiten naar de grootste biermarkt ter wereld voor een verkoopprijs van ruim 1 miljard dollar waar persbureau Reuters van spreekt.

    Het premium-segment in China kan volgens Morgan Stanley namelijk nog verdubbelen in omvang en dat is juist het segment waarin Heineken zich primair begeeft.

    China is goed voor zo'n 3 procent van het volume en 2 procent van het bedrijfsresultaat van Heineken, terwijl het marktaandeel van Heineken in China minder dan 1 procent is, schatten de analisten. Door zijn beperkte schaal en distributieproblemen is Heineken minder succesvol in China dan rivalen AB InBev en Carlsberg.

    In het premium-segment, dat goed is voor 9 procent van de Chinese biermarkt, heeft AB InBev een marktaandeel van 60 procent, met onder andere zijn Budweiser-merk.

    Weliswaar scoort Heineken in China naast het eigen Heineken-merk ook met Tiger, maar Heineken-bier blijft minder goed verkopen dan andere premium-merken zoals Budweiser, Carlsberg en Tuborg.

    Marktleider China Resources Beer heeft succes in het middensegment met zijn merk Snow, maar blijft achter in het premium-segment, dat het aantrekkelijkste is, nu de volumegroei in China afzwakt. Zo maakt AB InBev meer winst dan China Resources dat de grootste bierverkoper is in het land, terwijl AB InBev op een derde plek staat naar volume gerekend.

    Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Heineken met een koersdoel van 82,00 euro. AB InBev staat op Overwogen met een koersdoel van 110,00 euro.

    Het aandeel Heineken noteerde donderdag 1,9 procent hoger op 86,88 euro en AB InBev won 2,0 procent op 92,35 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 17 april 2018 15:11
    Beursblik: flinke volumegroei voor Heineken in het vat
    Analisten positief gestemd.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste drie maanden van 2018 de volumes vermoedelijk flink zien groeien. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

    De analisten mikken voor het eerste kwartaal op een stijging van de geconsolideerde biervolumes van 44,0 miljoen naar 49,1 miljoen hectoliter. Deze toename zou vooral te danken zijn aan de Amerika's, die goed waren voor 17,3 miljoen hectoliter. Daarmee zou de regio Europa voorbij gestreefd zijn als belangrijkste markt. De consensus rekent voor Europa op lichte volumegroei van 15,3 miljoen naar 15,5 miljoen hectoliter.

    De volumes groeiden in het eerste kwartaal autonoom met 4,1 procent, denken de analisten. Dat zou fors meer zijn dan de 0,6 procent in het eerste kwartaal in 2017. In de Amerika's, waar in het eerste kwartaal vorig jaar nog een krimp was van 0,7 procent, zou afgelopen kwartaal een groei van 3,9 procent zijn geboekt. In de Azië-Pacific zou de groei zijn toegenomen van 5,4 naar 9,8 procent. Voor Europa mikken de analisten op een autonome groei van 1,1 procent, ruimschoots een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.

    Voor heel 2018 mikken de analisten op een volume van 232 miljoen hectoliter, in plaats van 218 miljoen in 2017. De autonome groei wordt door de marktvorsers ingeschat op 2,9 procent, nipt minder dan de 3,0 procent in 2017.

    De brouwer geeft woensdag voorbeurs een update over het eerste kwartaal.

    Het aandeel Heineken steeg dinsdagmiddag 0,8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 17 april 2018 15:24
    'Heineken voert volumes verder op'

    Gepubliceerd op 17 apr 2018 om 12:51 | Views: 657

    Heineken 15:05
    89,24 +0,60 (+0,68%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting weer meer bier verkocht. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag met resultaten naar buiten.

    Volgens de ramingen zal Heineken het verkoopvolume met 4,1 procent hebben opgevoerd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Azië blijft een belangrijke drijver voor de groei. In die regio wordt een verkoopplus van bijna 10 procent verwacht.

    Ook in Afrika en het Midden-Oosten (plus 5,9 procent) en Noord- en Zuid-Amerika (plus 3,9 procent) zal Heineken duidelijk meer bier hebben gesleten. De volumegroei in Europa zal met 1,1 procent minder uitbundig zijn.

    Voor heel 2018 rekent Heineken op groei van winst en omzet. Wel wees de brouwer bij de presentatie van de jaarcijfers over 2017 eerder dit jaar op onzekerheden die boven de markt hingen. Kenners hadden destijds graag meer inzicht gekregen in de doelen voor de middellange termijn.
  12. forum rang 10 voda 18 april 2018 11:17
    Beursblik: volumegroei Heineken licht meevallend ondanks Europese tegenwind
    KBC Securities herhaalt Accumuleren advies.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het eerste kwartaal een licht meevallende autonome volumegroei behaald. Dit concludeerde analist Wim Hoste van KBC Securities woensdag.

    De volumes groeiden autonoom met 4,3 procent naar 50,5 miljoen hectoliter. De consensus lag op 4,1 procent en Hoste mikte vooraf op 3,3 procent. Dit verschil schreef de analist toe aan de Amerika's, waar de ontwikkelingen rondom Kirin "niet eenvoudig te voorspellen" waren. Vorig jaar kocht de Amsterdamse brouwer Brasil Kirin voor 664 miljoen euro.

    In alle regio's lag de autonome groei van Heineken hoger dan KBC had voorzien, met uitzondering van Europa, waar een krimp was van 1,7 procent, terwijl Hoste rekende op een groei van 0,5 procent. De consensus lag zelfs op 1,1 procent stijging. Volgens Heineken had het koude weer een negatieve impact op de verkopen in Europa.

    Heineken herhaalde de outlook voor 2018, wat onder meer een margegroei van 0,25 procentpunt betekent. Hoste denkt dat de brouwer evenwel op 0,21 procent uitkomt.

    KBC Securities herhaalde het Accumuleren advies op Heineken met een koersdoel van 95,00 euro. Het aandeel daalde woensdag 2,9 procent naar 87,04 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 18 april 2018 11:19
    Flinke volumegroei Heineken
    Autonoom iets beter dan voorzien.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste maanden van 2018 de volumes flink zien stijgen, zoals ook werd voorzien door analisten. Dit meldde de Nederlandse bierbrouwer woensdag.

    Volgens CEO Jean-Francois van Boxmeer waren de resultaten afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtingen. Daarbij profiteerde Heineken van het vroeg vallen van Pasen.

    Woensdag voorbeurs bleek uit cijfers van de brouwer dat er in het eerste kwartaal een geconsolideerd biervolume werd gerealiseerd van 50,5 miljoen hectoliter. Dat was ruim meer dan de 44,0 miljoen hectoliter in het eerste kwartaal van 2017 en ook meer dan de 49,1 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend.

    Zoals voorzien droeg vooral de groei in de Amerika's flink bij. In deze regio was sprake van een biervolume van 19,2 miljoen hectoliter. Daarmee deden de Amerika's het beter dan Europa, waar de volumes op 15,0 miljoen hectoliter uitkwamen. In het eerste kwartaal van 2017 was Europa goed voor 15,3 miljoen hectoliter en de Amerika's voor 13,5 miljoen hectoliter.

    Met deze volumes kwam Heineken uit op een autonome groei van 4,3 procent, terwijl dit in de eerste drie maanden van 2017 slechts 0,6 procent was. Analisten mikten voor afgelopen kwartaal op een groei van 4,1 procent.

    De sterkste groei liet de regio Azië-Pacific zien, met een stijging op jaarbasis van 5,4 procent naar 11,3 procent groei. In Europa was sprake van een krimp van 1,7 procent, na een groei van 0,5 procent in de eerste periode van 2017. Volgens de brouwer had het koude weer een negatieve impact op de verkopen in Europa.

    De Amerika's lieten een autonome groei van 6,8 procent zien, terwijl een jaar terug nog sprake was van een krimp van 0,7 procent. Analisten mikten voor de Amerika's op een groeitempo van 3,9 procent.

    Het Heineken merk groeide afgelopen kwartaal met 8,1 procent.

    Heineken herhaalde de verwachtingen voor heel 2018.

    Voor dit jaar mikken de analisten op een volume van 232 miljoen hectoliter, in plaats van 218 miljoen in 2017. De autonome groei wordt door de marktvorsers ingeschat op 2,9 procent, nipt minder dan de 3,0 procent in 2017.

    Het aandeel Heineken sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 89,66 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 18 april 2018 12:48
    Update: Flinke volumegroei Heineken
    Autonoom iets beter dan voorzien.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste maanden van 2018 de volumes flink zien stijgen, zoals ook werd voorzien door analisten. Dit meldde de Nederlandse bierbrouwer woensdag.

    Volgens CEO Jean-Francois van Boxmeer waren de resultaten afgelopen kwartaal in lijn met de verwachtingen. Daarbij profiteerde Heineken van het vroeg vallen van Pasen.

    Woensdag voorbeurs bleek uit cijfers van de brouwer dat er in het eerste kwartaal een geconsolideerd biervolume werd gerealiseerd van 50,5 miljoen hectoliter. Dat was ruim meer dan de 44,0 miljoen hectoliter in het eerste kwartaal van 2017 en ook meer dan de 49,1 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend.

    Zoals voorzien droeg vooral de groei in de Amerika's flink bij. In deze regio was sprake van een biervolume van 19,2 miljoen hectoliter. Daarmee deden de Amerika's het beter dan Europa, waar de volumes op 15,0 miljoen hectoliter uitkwamen. In het eerste kwartaal van 2017 was Europa goed voor 15,3 miljoen hectoliter en de Amerika's voor 13,5 miljoen hectoliter.

    Met deze volumes kwam Heineken uit op een autonome groei van 4,3 procent, terwijl dit in de eerste drie maanden van 2017 slechts 0,6 procent was. Analisten mikten voor afgelopen kwartaal op een groei van 4,1 procent. Toch vond Morgan Stanley de groei tegenvallen. De Amerikaanse bank had gerekend op een toename van 5,2 procent. Wel deed Heineken het volgens de analisten beter dan sectorgenoten.

    De sterkste groei liet de regio Azië-Pacific zien, met een stijging op jaarbasis van 5,4 procent naar 11,3 procent groei. In Europa was sprake van een krimp van 1,7 procent, na een groei van 0,5 procent in de eerste periode van 2017. Volgens de brouwer had het koude weer een negatieve impact op de verkopen in Europa.

    De Amerika's lieten een autonome groei van 6,8 procent zien, terwijl een jaar terug nog sprake was van een krimp van 0,7 procent. Analisten mikten voor de Amerika's op een groeitempo van 3,9 procent.

    Het Heineken merk groeide afgelopen kwartaal met 8,1 procent.

    In het eerste kwartaal behaalde Heineken een nettowinst van 260 miljoen euro, 33 miljoen euro minder dan in de eerste drie maanden van 2017. De zogenoemde beia nettowinst, dat wil zeggen voor bijzondere posten en amortisatie, kwam wel hoger uit dan vorig jaar, voegde Heineken toe, zonder dit te specificeren.

    Heineken herhaalde de verwachtingen voor heel 2018, maar gaf wel aan dat wisselkoersen naar verwachting met 200 miljoen euro op de operationele (beia) winst drukken en met 115 miljoen euro op de (beia) nettowinst. Eerder ging de brouwer nog uit van respectievelijk 190 miljoen en 105 miljoen euro.

    Doordat Heineken op meer tegenwind rekent op de valutamarkten dit jaar, denkt Morgan Stanley dat de consensus met 1 procent omlaag zal gaan.

    Voor dit jaar mikken de analisten op een volume van 232 miljoen hectoliter, in plaats van 218 miljoen in 2017. De autonome groei wordt door de marktvorsers ingeschat op 2,9 procent, nipt minder dan de 3,0 procent in 2017.

    Het aandeel Heineken daalde woensdag 2,7 procent.

    Update: om meer informatie, analisten en koersreactie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 26 april 2018 18:54
    Nieuwe topman Heineken in Azie
    Dolf van den Brink leidt regio Asia Pacific.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft Dolf van den Brink aangesteld als nieuwe president voor de regio Asia Pacific. Dit maakte de brouwer donderdagavond bekend.

    Van den Brink zal per 1 oktober de leiding krijgen over Heineken in Azië en neemt het stokje over van Frans Eusman, die zich gaat richten op audits van Heineken wereldwijd.

    Van den Brink werkte eerder als managing director bij Heineken in Mexico.

    Het aandeel Heineken sloot donderdag 1,2 procent hoger op 87,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 10 mei 2018 11:26
    Lindsell Train meldt belang in Heineken
    Meldingsplicht ontstond al in 2017.

    (ABM FN-Dow Jones) Lindsell Train Limited heeft een eerste belang in Heineken gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 februari 2017.

    Lindsell Train meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 11 mei 2018 10:11
    Heineken stapt in brouwer uit Belize

    Gepubliceerd op 11 mei 2018 om 08:56 | Views: 297

    Heineken 09:51
    87,58 -0,04 (-0,05%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft een minderheidsbelang gekocht in Belize Brewing Company (BBC). Dat werd vrijdag bekendgemaakt, zonder het afgeven van financiële details. Ook de omvang van de deelneming zelf werd niet gemeld.

    BBC is naar eigen zeggen marktleider in bier in Belize en een dochterbedrijf van Bowen & Bowen. Laatstgenoemde is sinds 2016 een importeur en distributeur van Heineken-merken in Belize. Heineken wilde desgevraagd geen extra details verstrekken.
  18. forum rang 10 voda 1 juni 2018 16:30
    AB InBev beschuldigt Heineken van patentinbreuk - media
    Onderzoek duurt meestal 15 tot 18 maanden.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse International Trade Commission gaat onderzoek doen naar een beschuldiging van Anheuser-Busch InBev dat Heineken een aantal patenten heeft geschonden voor recyclebare tapsystemen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag.

    De Belgische bierbrouwer beweert dat Heineken vier octrooien heeft geschonden voor biertapsystemen, waarbij het bier in een zak wordt bewaard en gas of gecomprimeerde lucht in de ruimte tussen de zak en de fles wordt gepompt om het bier te laten stromen.

    AB InBev dringt er bij de internationale handelscommissie op aan om de productie van het systeem door Heineken in Luxemburg en het gebruik ervan in Nederland te verbieden. Heineken is echter van mening dat de Belgische brouwer de tapsystemen zelf in het buitenland laat maken en dat van bescherming van een thuismarkt dan ook geen sprake is.

    Een onderzoek van de International Trade Commission duurt meestal 15 tot 18 maanden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 4 juni 2018 18:40
    Heineken keert terug als hoofdsponsor rugby
    (ABM FN-Dow Jones) Heineken wordt opnieuw hoofdsponsor van de European Rugby Champions Cup. Dit meldde de brouwer zonder financiële details van het sponsorschap te geven.

    Het betreft een overeenkomst voor een periode van vier jaar, die van start gaat met het seizoen 2018/19.

    Het toernooi zal worden omgedoopt tot Heineken Champions Cup.

    Heineken is al actief als sponsor in rugby, met ondermeer de Rugby World Cup 2019, en maakte voor het eerste kennis met de European Rugby Champions Cup in 1995, dat onder meer in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk wordt uitgezonden op televisie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 5 juni 2018 19:31
    Maggie Timoney nieuwe CEO Heineken USA

    (ABM FN-Dow Jones) Maggie Timoney wordt de nieuwe CEO van Heineken USA en volgt daarmee Ronald den Elzen op. Dit maakte de brouwer dinsdagavond bekend.

    Timoney komt van Heineken in Ierland, waar zij in de afgelopen vijf jaar al CEO was.

    Ronald den Elzen zal terugkeren naar Nederland en zal hier een "internationale positie" bekleden bij Heineken NV.

    Het aandeel Heineken sloot dinsdag 0,8 procent lager op 87,14 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
1.096 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links