Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,520 23 apr 2024 17:35
  • +0,060 (+1,10%) Dagrange 5,450 - 5,585
  • 546.527 Gem. (3M) 313,7K

TomTom april doet wat hij wil

3.047 Posts
Pagina: «« 1 ... 92 93 94 95 96 ... 153 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 17 april 2018 11:18
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 17 april 2018 11:16:

    Goddijn en de rest van zijn team hebben vandaag echt een hele foute presentatie gegeven
    Ze roepen echt een enorme groep boze mensen op zichzelf af
    Wat een domme teksten en keuzes vandaag weer
    Het was vandaag leveren of aftreden

    Moneymaker, je kan ook gewoon je aandelen T2 verkopen, hoor. Als je die hebt....
  2. [verwijderd] 17 april 2018 11:19
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 17 april 2018 11:16:

    Goddijn en de rest van zijn team hebben vandaag echt een hele foute presentatie gegeven
    Ze roepen echt een enorme groep boze mensen op zichzelf af
    Wat een domme teksten en keuzes vandaag weer
    Het was vandaag leveren of aftreden

    Ben jij er toch?
  3. forum rang 6 Tordan 17 april 2018 11:21
    FantasieFantasie in TomTom
    Beurs vandaag
    door Arend Jan Kamp
    gepubliceerd 17 apr 2018 om 11:00

    Analist Martijn den Drijver van NIBC was erg te spreken over de marges. Die waren sinds het laatste kwartaal van 2010 niet meer zo hoog. "Extreem goed", oordeelde de analist.
    Aldus ABM FN-Dow Jones. Het persbureau meldt ook dat Marc Zwartsenburg van ING zelfs ruimte ziet voor een outlook-verhoging dit jaar wat betreft winst per aandeel. Daar zit wat in? TomTom heeft het eerste dubbeltje van de beloofde €0,25 voor 2018 na één kwartaal al binnen.

    Dat is de winst, maar er is ook nog zoiets als omzet. Heet hangijzer bij TomTom. Jos Versteegh van Theodoor Gilissen vindt de groeidivisies te langzaam groeien. Tom van KBC Securities is dan weer positief:

    Paul (long TomTom) van onze beleggersdesk is ook aangenaam verrast, hoewel hij op langere termijn geen zelfstandige toekomst voor TomTom ziet. Citaat uit zijn betoog:
    Het krimpen van de consumententak is in duizelingwekkend tempo verlopen, maar het goede nieuws is dat die nu steeds minder zwaar op de resultaten drukt. TomTom moet de komende jaren zijn omzet en winst uit data, software en diensten halen en vooralsnog lijkt ze daar aardig in te slagen.

    Duur of goedkoop?
    Opvallendste aan de Q1-cijfers van TomTom is dat voor het eerst in haar bestaan de consumentendivisie niet voor het grootste deel van de omzet zorgt. Meer soft- dan hardware dus. Meest knappe aan de rapportage is dat ondanks de teruglopende omzet het bedrijf zijn winstgevendheid weet te vergroten.
    Tussen ons, dat is mooi meegenomen mocht TomTom al of gaat ze praten met mogelijke geïnteresseerden, partners of minderheidsaandeelhouders. Vanochtend liet CEO Harold Goddijn op BNR (vanaf 09:00 uur) weten dat zijn bedrijf niet te koop staat en hij liet het in het midden of en hoe er interesse is.
    ad by streamads

    De koers laat nu een mooie plus zien, maar valt misschien toch wat tegen gezien dat mooie winstcijfer? Want met die winst komt voor het eerst uit de verf dat het bedrijf voorzichtig (dalende omzet) een draai weet te maken van lagere marges consumenten- naar hogere marges software- en databusiness.
    Al ingeprijsd, laat ik het daar maar op houden. Tja, wat moet u nu met dit aandeel? Met dat verwachte winstcijfer 2018 van €0,25 komt de koerwinstverhouding uit op 32. Dat is aan de dure kant voor een groeiaandeel dat krimpt, maar is zeker in deze markt niet raar voor een tech-bedrijf waar fantasie in zit.
    Kopen?
    Zeker na vandaag zit dat echt wel in TomTom. Als ik bijvoorbeeld eens opportunistisch van €0,40 winst 2018 uit ga, kom ik uit op een verwachte koerswinstverhouding 20. En als dan ook de omzet eens stijgt... Dan moet toch iemand happen?! Ha, nu lijk ik zelf wel een sektarisch (sorry, het is zo) long only TomTom forumlid.
    De fantasie, scenario's en toekomstperspectieven druipen al jaren van het aandeel af, maar tot een doorbraak van een van haar businesses, een megadeal met een technologie-grootmacht of een overname wil het maar niet komen. Eigenlijk is dat al zo sinds - legendarisch - Den Drijver in 2012 Apple als mogelijke koper noemde.
    Ik zeg het eerlijk, tot mijn eigen verbazing zie ik dat TomTom - dat zelf geen dividend betaalt - sinds die tijd net zo goed presteerde als de herbelegde AEX. Het is pas sinds begin 2016 dat TomTom rondjes rond €8 draait en per saldo dood geld is. Misschien is dat wel u grootste risico als u nu TomTom koopt.
    Leuk om een speculatief al dan niet u-weet-maar-nooit-plukje aan te houden, maar hoeveel rendement laat u dan misschien ten opzichte van de brede markt liggen? Die keuze kan u alleen voor uzelf maken Eén ding is zeker: ook na de cijfers van vandaag blijft het nog lang onrustig in, op en rond TomTom.
    Want nog altijd is niets zeker bij dit bedrijf
  4. [verwijderd] 17 april 2018 11:21
    quote:

    steef78 schreef op 17 april 2018 11:17:

    Is het allemaal al voorbij?

    edge.media-server.com/m6/p/6sbkb7co
    Hier hoor ik alleen maar een bandje?
    ja dat dacht ik eerst ook, maar dit is alleen voor de conference call om 14 uur, niet voor de AVA helaas. Die is dus niet live te volgen..
  5. Leonard 17 april 2018 11:25
    TomTom zet herstel in met kwartaalwinst17 april 2018Het navigatiebedrijf TomTom, met een grote vestiging in Gent, heeft het voorbije kwartaal 6,4 miljoen euro nettowinst geboekt.De omzet van TomTom zette tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn val verder: -10 procent tot 192 miljoen euro. De inkomsten uit de consumentendivisie kelderden zelfs met 28 procent. De gps-bakjes die je met een zuignap bevestigt op de voorruit zijn niet langer een vaste waarde in elke auto en moeten het onderspit delven tegen ingebouwde navigatiesystemen in smartphones. Het bedrijf besliste dan ook noodgedwongen een strategische ommezwaai door te voeren, waarbij de focus werd gelegd op de verkoop van digitale kaarten en vlootbeheer. Tomtom haalde daarvoor al contracten binnen met onder andere Apple, Uber, volkswagen en Microsoft. Die activiteiten tekenen nu al voor 70 procent van de omzet, en leveren hogere winstmarges op. Resultaat is dat Tomtom, ondanks de omzetdaling, een opmerkelijke winstgroei haalde. De brutobedrijfswinst steeg met 30 procent tot 44,2 miljoen euro. Het nettoresultaat eindigde voor het eerst in zes kwartalen in de plus: 6,4 miljoen euro. De aangepaste nettowinst kwam uit op 22,6 miljoen euro. Voor het volledige boekjaar rekent het management op 800 miljoen euro omzet. TomTom heeft een belangrijke vestiging in Gent, een overblijfsel van de overname van TeleAtlas waar het tien jaar geleden 2,9 miljard euro voor neertelde. In Gent werken 270 mensen.Vorige maand deden nog geruchten de ronde dat TomTom op zoek is naar een koper. Ook de intrede van een minderheidsaandeelhouder is een mogelijke piste. Jan De Schamphelaere, Redacteur OndernemenBron:"De Tijd"
    'Zo forumleden een verslag uit de Belgische pers.'
  6. [verwijderd] 17 april 2018 11:28
    Nee ik ben er niet bij dat kwam omdat ik niet op tijd wist of ik vrij kon krijgen. Uiteindelijk wist ik het maar kon ik mezelf via ING niet meer aanmelden
    Wat betreft vandaag: diepe hele diepe droevenis om dit foute Management die een heel samengeschoold achterbaks spel spelen met /over het geld van Piet Particulier
    Neem van mij aan dat ik nog in actie ga komen deze maand nog
    Als Wakkie je af gaat kappen op een vergadering weet ik helemaal genoeg
    Dit Management speelt met heel heel veel vuur richting zijn aandeelhouders
    John de Mol hoor je niet dus die maakt deel uit van dit Management Verhaal
    Wordt vervolgd
  7. 100%Marc 17 april 2018 11:30
    Ik ben nu ook long, deze cijfers laten een duidelijk kantelpunt zien. Marges omhoog, ebitha sterk verbeterd. WPA veel beter dan verwacht. Ik zie ze dit doortrekken over heel 2018 en verwacht dan ook gezien hun conservatieve outlook meer earningbeats en na cijfers Q2 en anders Q3 een aanpassing omhoog van hun outlook.

    Ik geloof nu voor het eerst in een mogelijke overname gezien hun sterke winstontwikkeling. Zou bijna zeggen dat ze daarop voorsorteren.
3.047 Posts
Pagina: «« 1 ... 92 93 94 95 96 ... 153 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links