Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum NIBC geopend

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2018 23:02
    quote:

    NBWO schreef op 4 april 2018 22:43:

    Volume handel NIBC is wel heel erg laag vandaag. Hoop niet dat dat een trend is.
    Jawel dat is wel de trend.

    Er zijn 147 miljoen aandelen. 74% in handen va JC Flowers, 7 % Reggeborgh, 3% FMR en tel daar dan nog wat pensioenfondsen en dergelijke bij op.

    Free float is naar schatting slechts 15 miljoen aandelen.

    Vergelijk het handelsvolume van NIBC met dat van van Lanschot. Soms slechts 20.000 aandelen handelsvolume.

    Voordeel is wel dat de begeleidende zakenbanken als de beurzen weer wat rustiger zijn, het aandeel zo weer boven de € 8,75 trekken.

  2. Sylvia 11 5 april 2018 08:45
    quote:

    Drs P. schreef op 4 april 2018 23:30:

    7,xx komt nu snel, deze zomer 6,xx? Dit is "doodgeld" at best..
    Goedemorgen lees artikel van NIBC in het FD van vandaag. Kan helaas niet kopiëren.

    NIBC stak vlak voor beursgang miljoenen in fonds van eigenaar JC Flowers.

    Dat kan eventueel betekenen?

  3. BASF en BAYER kopen 5 april 2018 08:50

    NIBC stak vlak voor beursgang miljoenen in fonds van eigenaar JC Flowers

    De Haagse bank NIBC heeft €56 mln toegezegd aan eigenaar JC Flowers voor een belang in de Duitse probleembank HSH Nordbank. Als toezichthouders de overname van HSH goedkeuren, heeft NIBC straks in totaal €92 mln in fondsen van zijn eigen eigenaar gestoken. Over dat bedrag moet NIBC Flowers jaarlijks een vergoeding betalen. De VEB noemt de uitleg in de prospectus van NIBC 'te summier'.
    Het hoofdkantoor van NIBC in Den Haag.

    De beleggingen blijken uit het prospectus van NIBC en een toelichting daarop van chief risk officer Reinout van Riel van NIBC. De Haagse bank ging twee weken geleden naar de beurs voor € 8,75 per aandeel. JC Flowers, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, heeft nog steeds de meerderheid van de aandelen in handen.
    Dat NIBC €92 mln in de fondsen van zijn eigenaar heeft gestoken is opmerkelijk. Ook de specifieke investering in HSH Nordbank valt op. NIBC liet in februari wel middels een persbericht weten dat het Flowers heeft geadviseerd bij de aankoop, maar niet dat het zelf ook flink meebetaalde.

    Terughoudend

    Nederlandse banken zijn in de regel terughoudend met zowel het nemen van belangen in andere banken als het deelnemen in private-equityfondsen. Dat het fonds tevens de eigenaar van de bank is, maakt de investering van NIBC extra bijzonder.

    De VEB had graag vooraf meer geweten over de beleggingen, zegt Jasper Jansen van de beleggersvereniging. ‘De kernvraag is of NIBC eigenstandig tot de conclusie gekomen is dat dit een interessante investering is. NIBC betaalt er een vergoeding voor, en het beslag op het kernkapitaal laat zien dat het om een riskante belegging gaat. De uitleg van NIBC in het prospectus is te summier.’

    Kapitaalinjecties

    Met de beursgang van NIBC afgelopen maart verkocht durfinvesteerder JC Flowers tien jaar na zijn aankoop voor het eerst een deel van zijn belang op de publieke markt. Hij betaalde destijds €1,8 mrd voor NIBC, dat nu op €1,2 mrd wordt gewaardeerd. Volgens betrokkenen had Flowers eerder al een deel van zijn belang in NIBC met verlies doorverkocht aan andere beleggers. JC Flowers wilde niet reageren op vragen van het FD.
    HSH Nordbank is al jaren een probleem voor de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg. Tijdens de financiële crisis zakte de zakenbank door het ijs. Kapitaalinjecties en miljardengaranties waren nodig om de bank in leven te houden. Als er voor eind februari 2018 geen koper was gevonden zou de bank zijn opgeheven. Uiteindelijk sloegen JC Flowers en Cerberus op het laatste moment toe: op 28 februari werd een deal bekendgemaakt.

    Rendement opkrikken

    NIBC doet de belegging in JC Flowers volgens chief risk officer Reinout van Riel om bankbreed een rendement op het eigen vermogen van 10% tot 12% te kunnen maken. In totaal heeft NIBC €231 mln in aandelen belegd. Buiten het eigen infrastructuurfonds betreft dit vooral de beleggingen in JC Flowers-fondsen.
    NIBC belegt via Flowers indirect in kleine banken in Zuid-Korea, Japan, de VS en Europa. Volgens Van Riel is dat niet vreemd, hoewel NIBC zelf enkel actief is in de Benelux en Duitsland. Hij stelt ook dat de investering van €56 mln in HSH niet zo bijzonder is. 'Wij zijn een bank en afgewogen risico's nemen is wat wij doen. We denken dat we daar een goed rendement op kunnen maken.’ Elke belegging wordt volgens Van Riel door een investeringscomité bekeken, en als het om fondsen van Flowers gaat ook door de commissarissen van de bank die niet namens Flowers in de raad van commissarissen zitten.

    Vergoeding

    De reden om specifiek in HSH Nordbank te stappen is omdat deze bank ‘goedkoop’ was. ‘Flowers nodigt ons van tijd tot tijd uit om te investeren en dat hebben we besloten te doen met HSH. En dat het belang 5,1% is, is omdat meer dan 5% ons in ieder geval een fiscale deelnemingsvrijstelling oplevert.'
    Volgens Van Riel betaalt NIBC Flowers om mee te mogen investeren in zijn fondsen. Hij wil niet meer kwijt dan dat deze vergoeding ‘marktconform’ is. In de regel betaalt een belegger in een private-equityfonds jaarlijks 2% over zijn inleg en een percentage over een deel van het rendement bij verkoop.
  4. forum rang 9 objectief 5 april 2018 08:53
    quote:

    Sylvia 11 schreef op 5 april 2018 08:45:

    [...]

    Goedemorgen lees artikel van NIBC in het FD van vandaag. Kan helaas niet kopiëren.

    NIBC stak vlak voor beursgang miljoenen in fonds van eigenaar JC Flowers.

    Iedereen heeft dat artikel al gelezen..het is een investeringsbeslissing van de Bank en ja, je kunt er wat achter zoeken maar de toekomst zal uitwijzen of dit goed of slecht uitpakt.
  5. [verwijderd] 5 april 2018 08:59
    quote:

    Sylvia 11 schreef op 5 april 2018 08:45:

    [...]

    Goedemorgen lees artikel van NIBC in het FD van vandaag. Kan helaas niet kopiëren.

    NIBC stak vlak voor beursgang miljoenen in fonds van eigenaar JC Flowers.

    Dat kan eventueel betekenen?

    Ik denk dat JC Flowers dit oprecht als een goede investering voor NIBC ziet, aangezien ze nog 75% van de aandelen in NIBC bezitten. Ze hebben er weinig belang bij dat NIBC een slechte investering doet.

  6. Sylvia 11 5 april 2018 10:15
    quote:

    fred12345 schreef op 5 april 2018 08:53:

    [...]

    Iedereen heeft dat artikel al gelezen..het is een investeringsbeslissing van de Bank en ja, je kunt er wat achter zoeken maar de toekomst zal uitwijzen of dit goed of slecht uitpakt.
    Wie is iedereen?
    Jij misschien?

    Reageer op mijn vraag alsjeblieft
  7. Sylvia 11 5 april 2018 10:17
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 5 april 2018 08:59:

    [...]

    Ik denk dat JC Flowers dit oprecht als een goede investering voor NIBC ziet, aangezien ze nog 75% van de aandelen in NIBC bezitten. Ze hebben er weinig belang bij dat NIBC een slechte investering doet.

    Was ook mijn eerste gedachte. Tijd zal het echter leren of het een goede investering is. Wat tijd verstreken nu sinds emissie en zeg je eerlijk dat ik toch wat spijt heb dat mijn aanvraag volledig gehonoreerd is. Is niet anders. Ik wacht af.
  8. [verwijderd] 5 april 2018 12:11
    Die deal heeft de schijn van belangenverstrengeling, maar het hoeft geen slechte deal te zijn. De rentes op het fonds zullen vanwege het risico waarschijnlijk hoog zijn en de bezittingen in het fonds zijn waarschijnlijk ruim onder de boekwaarde gewaardeerd. De aanschafprijs bepaald dus of het een goede investering is. Zelfs op obligaties van failliete landen of bedrijven valt geld te verdienen.
  9. forum rang 4 zeurpietje 5 april 2018 12:47
    uit het jaarverslag 2017. eps 1,46 pay-out 0,45 . div. 0,657 rendement 8%
    daarom houd ik ze rustig aan. ben wel teleurgesteld over de koersvorming na de toewijzing maar de beurs zat natuurlijk ook niet echt mee. bij een rendement van 8% heb ik alle tijd, ervan uitgaande natuurlijk dat de winst van de nibc op peil blijft.
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0731 +0,31%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.923,70 -0,91%
Gold spot 2.334,46 +0,79%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links