Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bij welke broker kan je nog wel handelen in amerikaanse ETFs?

139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 23 februari 2018 13:05
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 23 februari 2018 13:01:

    IB is geen Nederlandse broker ;)
    Tja,dat zal het dan wel zijn ,Ben. Tjongejonge,met zo’n backoffice een vertalinkje in elkaar flanzen ,lukt iedere 4 de klasser MBO nog wel.Of niet dan? Desnoods gebruik je Google Translate,als er maar wat ligt.....
    H6
  2. [verwijderd] 23 februari 2018 13:22
    Maar hoe zit het dan met de europese ETFs, kan nog steeds geen enkele ETF aankopen, krijg nog steeds de melding:

    "Klanten van LYNX kunnen op dit moment niet handelen in dit product door ontbrekende PRIIPs-documenten. Meer informatie hierover vindt u terug op www.lynx.nl/service/priips"

    En die link waar ze naar verwijzen die werkt niet eens, beetje amateuristisch allemaal.

    Niet eens een emailtje oid. van "Sorry door een fout kunt u ook niet meer handelen in europese ETFs, wij zijn ermee bezig", helemaal niks.

    Stel dat er echt iets aan de hand is, hoe reageren ze dan? Niet goed voor het vertrouwen dit.
  3. jrxs4all 23 februari 2018 13:34
    quote:

    handyman6 schreef op 23 februari 2018 12:46:

    Bij Lynx stelt men duidelijk dat iedereen die bij Ned.brookers zit,dus ook bij IB ,TrOnly en die met MIFIT te maken heeft ,GEEN niet -Europese etf’s meer kan kopen.
    JR weet je zeker dat er bij IB nog wel gehanld kan worden,want dan zitten ze bij Lynx te jokken.

    Ja, ik weet zeker dat ze liegen.

    Bij IB kun je alles nog kopen en bij TradersOnly (via IB) ook. En bij Binck bijna alles nog.

    IB is een Amerikaanse broker, maar als Europese klant werk je via hun Britse vestiging (met Britse vergunning). In principe zouden die zich dus ook aan de EU wetgeving moeten houden (nog wel), maar dat geldt ook voor Binck. In beide gevallen kun je alle of de meeste US ETF's nog steeds kopen.

    Overigens staat het nog lang niet vast dat het op execution-only basis verhandelbaar maken van US ETF's (wat al deze brokers doen) betekent dat men zich aan de EU wetgeving omtrent PRIIP's moet houden. Als je de regelgeving leest zou ik zeggen van niet.

    Ik denk ook dat IB en Binck wat grotere partijen zijn die zich niet zo makkelijk laten intimideren door die Brusselse EU graaiers met hun domme regels en hun vazallen van de AFM.
  4. forum rang 7 handyman6 23 februari 2018 14:10
    Nou ,het is een vertalingskwestie ,van die etf documenten.De uitgevers doen het niet ,Lynx wil niet ,vanwege juridiese risico’s,en de AFM houdt voet bij stuk!
    Kan je alleen per buitenlandse rek. nog er in handelen,zegt men.Dat Binck ea het nog wel toestaan ,is op eigen risico,stelt men en kan niet lang meer duren?
    Imo probeert de AFM gewoon ,ordinair,een stukje Ned. handel: eigen trackers zo te promoten.
    GrH6
  5. [verwijderd] 23 februari 2018 15:34
    quote:

    Tron7000 schreef op 21 februari 2018 22:14:

    Gezien Lynx echter een reseller is van IB, opent IB pas een nieuwe account 6 maanden(zogenaamde cool down periode) na het afsluiten van de Lynx account.

    Dat probleem kun je ondervangen door NAAST je Lynx account een directe IB accopunt te openen. IB had daar geen problemen mee.
    Heb de accounts een tijdje naast elkaar gehad (verschillende potjes).
    Al weer een tijd geleden Lynx de deur uit gedaan.
    Ze zijn duurder dan IB (want ze moeten ook geld verdienen).
    En twee potjes op 1 account kun je best min of meer gescheiden houden.
  6. [verwijderd] 23 februari 2018 15:37
    quote:

    handyman6 schreef op 23 februari 2018 14:10:

    Nou ,het is een vertalingskwestie ,van die etf documenten.De uitgevers doen het niet ,Lynx wil niet ,vanwege juridiese risico’s,en de AFM houdt voet bij stuk!
    Kan je alleen per buitenlandse rek. nog er in handelen,zegt men.Dat Binck ea het nog wel toestaan ,is op eigen risico,stelt men en kan niet lang meer duren?
    Imo probeert de AFM gewoon ,ordinair,een stukje Ned. handel: eigen trackers zo te promoten.
    GrH6
    Niet alleen een kwestie van vertaling, want van de meeste Amerikaanse etf's is ook geen Engelse versie beschikbaar die conform EU eisen is.
  7. [verwijderd] 23 februari 2018 15:57
    Antwoord van Lynx op de vraag waarom andere brokers nog wel amerikaanse ETFs aanbieden, en het feit dat de europese ETFs ook niet beschikbaar zijn nu:

    "Dat komt omdat IB geen Nederlandse broker is. LYNX heeft al haar master accounts een blokkade laten opleggen door de AFM. Hierbij zijn er helaas ook Europese ETF's geblokkeerd. Bij het deblokkeren moeten wij echter zorg dragen dat er niet per ongeluk orders worden geannuleerd, dit dient dus zorgvuldig te gebeuren.

    Traders Only en Binck zullen zich ook aan de Europese Wetgeving moeten houden. U kunt bij hen navragen waarom zij de producten nog wel aanbieden."
  8. [verwijderd] 23 februari 2018 17:24
    quote:

    hermione schreef op 23 februari 2018 15:34:

    [...]

    Dat probleem kun je ondervangen door NAAST je Lynx account een directe IB accopunt te openen. IB had daar geen problemen mee.
    Heb de accounts een tijdje naast elkaar gehad (verschillende potjes).
    Al weer een tijd geleden Lynx de deur uit gedaan.
    Ze zijn duurder dan IB (want ze moeten ook geld verdienen).
    En twee potjes op 1 account kun je best min of meer gescheiden houden.

    Dat is vreemd maar motiveert me wel om het alsnog te proberen. Ik vermoed dat aan de hand van het e-mailadres/naam men zag dat ik ook een account bij Lynx had. Interactive Brokers heeft me toen via mail letterlijk gezegd dat ik dan eerst mijn account bij Lynx diende stop te zetten en dan 6 maanden diende te wachten alvorens ik een aanvraag bij IB kon opstarten. De aanvraag tot opening van een rekening werd ook onmiddellijk stopgezet door IB(de mails kwamen van IB in de UK).

    Jrxs4all, dank je voor de info over TD Ameritrade, dat bespaart me al wat gedoe.
  9. [verwijderd] 23 februari 2018 17:51
    Als je meerdere voornamen hebt en je hebt bij Lynx er maar EEN gebruikt, probeer dan met je volledige eerste voornaam EN de eerste letter van je verdere voornamen.
    Of omgekeerd!

    Ook kan het helpen om een rekeningnummer bij een andere bank als tegenrekening te gebruiken.

    En als dat nog niet genog is ook een ander emailadres gebruiken.
  10. Dow Jones 2 april 2018 12:50
    Ook bij TradersOnly wordt het binnenkort niet meer mogelijk Amerikaanse ETF's te handelen, vanwege het feit dat aanbieders niet de vereiste documenten willen opstellen. Dat heb ik net van een medewerker gehoord.

    Het wordt erg moeilijk zo. Is het rechtstreeks bij IB nog gelukt? Nog andere opties waar het nog kan en waar we buiten de betutteling van de EU kunnen blijven?
  11. jrxs4all 3 april 2018 09:51
    Als gevolg van de Mifid II PRIIPs-regelgeving (Packaged Retail Investment and Insurance-based Products Regulation) zien we ons genoodzaakt om niet-Europese ETF’s (tijdelijk) niet meer aan te bieden. De nieuwe wetgeving verplicht de uitgevers van deze producten om een KID (Key Information Document) aan te bieden. In Nederland noemt men dit document het Eid (Essentiële-informatiedocument). Momenteel stellen niet-Europese uitgevers (nog) geen KID’s beschikbaar, waardoor het niet mogelijk is om deze producten aan te blijven bieden.

    Wat houdt dit nu voor jou in?

    Voortaan kun je via het platform van TradersOnly geen niet-Europese ETF’s meer aankopen. Openstaande posities kunnen wel altijd nog aangehouden of gesloten worden. Probeer je een niet-Europese ETF aan te kopen, dan verschijnt de melding: “Als gevolg van PRIIP wetgeving is het (tijdelijk) niet mogelijk om in niet-Europese ETF’s te handelen. Het sluiten van openstaande posities is wel mogelijk.”

    Kan ik alle Amerikaanse opties blijven handelen?
    Amerikaanse opties blijven gewoon verhandelbaar. De uitgevende partijen hebben hier namelijk wel algemene KID’s voor opgesteld. Handel je een optie op een ETF en word je aangewezen, dan blijft de mogelijkheid beschikbaar om deze positie te sluiten.

    Wat zijn de alternatieven voor mij als ETF-belegger?

    De grote uitgevers van ETF’s hebben over het algemeen een Europees productaanbod beschikbaar. Het Europese productaanbod blijft gewoon verhandelbaar. Raadpleeg de websites van iShares, Vanguard, Vaneck en State Street om een inzicht te krijgen in het Europese aanbod. Kun je geen vergelijkbare Europese ETF vinden, neem dan gerust contact op met de helpdesk, dan gaan wij voor je op zoek.

    Wanneer kan ik weer in de niet-Europese ETF’s handelen?

    Dit is geheel afhankelijk van de uitgevende partijen van de ETF’s. Enkel de uitgevende partij mag de KID opstellen. Zodra de KID beschikbaar komt, kunnen wij de producten weer aanbieden.
139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0710 +0,11%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.315,39 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links