Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,280 (-4,68%) Dagrange 5,700 - 5,925
  • 569.243 Gem. (3M) 307,3K

TomTom maart 2018

3.177 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 159 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2018 16:50
    quote:

    DeHardeWerker schreef op 29 maart 2018 16:43:

    [...]

    Is tegen dovemansoren gezegd. Hij begrijpt nog steeds niet dat hij zich belachelijk maakt. Het ene moment juichend, het andere moment klopt er niets van het hele bedrijf. Jantje lacht, Jantje huilt. En op de AVA gaat hij zich helemaal belachelijk maken, ik denk dat hij de zaal uitgezet gaat worden. Tenminste: als hij tijd kan vrijmaken voor de AVA.
    We gaan eens voor zitten om te zien wat jouw bijdrage gaat zijn op de aandeelhoudersvergadering
  2. Benjamin G. 29 maart 2018 16:58
    Met andere woorden de huidige koers bepaald wat wel of niet fair wordt beschouwd. Een waardering van het bedrijf zoals dat gemaakt is door analisten op basis van waarderingen bij verkoop van andere bedrijven telt niet.

    Daarnaast gaat die verwatering alle aandeelhouders pijn doen, vroeg of laat.

    Kortom waarom zou 12 euro acceptabel zijn of €13,75?

    Wellicht dat een strategische partner kan aantonen dat de prijs per aandeel lager moet zijn omdat op andere wijze door de samenwerking waarde gecreerd wordt die alleen de waardeontwikkeling van TomTom ten goede komt.

    Uiteraard is er slechts een selecte groep dat bepaald wat de waarde per aandeel moet zijn.

    Geen kritiek, slechts verwondering.

    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 29 maart 2018 16:37:

    [...]

    dat is gokwerk, maar denk 13,75 - dat is bij een aandeel rond de 8 euro 65% premie en dat gaat door de fondsen die Long zitten in TT als fair tot zelfs royaal gezien worden, maar het kan ook 12 euro zijn, onder de 12 lijkt mij erg moeilijk, denk dat er dan veel weerstand zit, want vergeet niet eind 2015 toen wij aan 12 noteerden kwamen ABN en ING met koopadviezen voor 14 en 15 euro, nu bijna 2 1/2 jaar later staan we aan 8 euro en TT heeft altijd ING geprezen dat zij hun zo goed begrijpen, daar gaan beleggers in TT via ING , ING aanhouden, zo ook bij ABN

    BNP bvb zit op 2,3 mio aandelen en dan ook nog customer account, ik zit daar ook, ik ga ook zeggen 12 euro OK als we aan 8 staan, maar aan 10 euro bvb, ben je wel goed in je hoofd
    dat is bij een totale overname of delisting veel te weinig

    mocht er een partij zich inkopen als strategische aandeelhouder(s) dan hoop ik dat die tenminste ook 12 moet betalen, maar laten ze die erin bij TT aan 8 of 9 of 10 euro, dan zie ik dit enkel als een verwatering voor de reguliere aandeelhouder, als ze daar 20% nieuwe aandelen voor uitgeven, zitten we godsamme dadelijk met 280 mio uitstaande aandelen op een shit prijs , dan gaat het NOOIT wat worden voor wpa.

  3. harrysnel 29 maart 2018 17:02
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 29 maart 2018 16:13:

    [...]

    behalve als de koper uit TT komt, die kunnen dat wel volhouden, want die kunnen het sturen voor nieuws, als HG straks met tegenvallend nieuws komt bij cijfer presentatie, dan blijft er druk op het aandeel en dan kan hij een week later het van de beurs (laten) halen, met een bieding, waar zijzelf achter staan

    daarom denk ik zelf dat dit een inside job gaat worden, maar nogmaals de Bank denkt daar anders over.

    Wat je hier schrijft is m.i. al twee jaar aan de gang.

    Onlangs nog de FY 2017 webcast met laffe outlook 2018, aanpassing EPS, downplayen orderboek.....het heeft ervoor gezorgd dat TomTom uit mandjes door banken is gegooid en die aandelen zijn ergens gebleven. Het Janivo gedeelte van Flevo (minimaal 3% en maximaal 4,99%) is in 1 keer verplaatst naar nieuwe eigenaren. Fidelity, die samen met Rinkelberg (Goddijntjes) binnenkort gaan cashen bij Spotify, heeft een belang in TomTom gemeld van 3%.

    Reken al een jaar of 2 op Exit en dat idee is alleen maar versterkt. De aandelen waar ik het hierboven over heb zien we volgens mij nu in de laat gegooid worden.

    Ik schat ook in dat Goddijn te laf is om de confrontatie op de AVA aan te gaan en dat het daarom al snel exit TomTom zal zijn.

    Dat het bericht dat TomTom kopers zoekt werd tegengesproken vind ik volkomen logisch.

    1) Een bedrijfsmatige reden. Stel je bent de grote klant die TomTom onlangs heeft binnengesleept. Dan heet je Ford/GM en bent onlangs van HERE naar TomTom gegaan. Dat is een grote stap om de leverancier van je navigatie te vervangen. Vervolgens lees je dat je toekomstige leverancier TomTom op zoek is naar een koper en in gesprek is met Chinezen...... Dat wil je niet. Als bedrijf wil je niet afhankelijk zijn van een Chinese partij. Dat wil Trump niet. Bij Daimler is Geely sneaky ingestapt via beurs omdat Daimler geen deelname wilde maar zal mij niet verbazen als Merkel hier nog maatregelen neemt.

    2) Tweede reden dat TomTom volgens mij nooit op zoek kan zijn naar een koper is dat de Founders bij overname door externe partij dan cashen via de beurs. Dan had Goddijn nooit de EPS definitie aangepast, het orderboek 2018 kon hij nog tot februari 2019 over zwijgen met het beproefde "too early, too lumpy" excuus, hij zou een enthousiast interview hebben gegeven dat "het lek boven is" ipv gezucht over "een lange weg".... Dan stond je nu >E10 en is E18 makkelijk haalbaar.

    Je kunt ontkennen dat je een koper zoekt als er al een koper voor de deur staat. Gezien het gedrag van IR/Management zijn Goddijn en kliek zelf de koper.
  4. [verwijderd] 29 maart 2018 17:06
    quote:

    DeHardeWerker schreef op 29 maart 2018 16:54:

    [...]

    Dat ga jij niet meemaken, dan ben je de zaal al uitgezet....
    Dat zou kunnen maar de zaal uitgezet worden betekent wel dat ik sta voor mezelf en vele andere particuliere aandeelhouders in TomTom
    Jij gaat zwijgzaam toekijken en waarschijnlijk alleen maar leuteren over het feit dat ik eruit ben gezet
    En dat is nou het verschil tussen jou en mij
    Ik sta ergens voor
    En jij staat alleen maar voor schut want je hebt geen enkele inbreng
    Succes met eieren zoeken hopelijk vind je het lefei
  5. forum rang 7 ketchup 29 maart 2018 17:09
    quote:

    Benjamin G. schreef op 29 maart 2018 16:58:

    Met andere woorden de huidige koers bepaald wat wel of niet fair wordt beschouwd. Een waardering van het bedrijf zoals dat gemaakt is door analisten op basis van waarderingen bij verkoop van andere bedrijven telt niet.

    Daarnaast gaat die verwatering alle aandeelhouders pijn doen, vroeg of laat.

    Kortom waarom zou 12 euro acceptabel zijn of €13,75?

    Wellicht dat een strategische partner kan aantonen dat de prijs per aandeel lager moet zijn omdat op andere wijze door de samenwerking waarde gecreerd wordt die alleen de waardeontwikkeling van TomTom ten goede komt.

    Uiteraard is er slechts een selecte groep dat bepaald wat de waarde per aandeel moet zijn.

    Geen kritiek, slechts verwondering.

    [...]
    dat klopt, daarom hebben sommige analisten gelijk na de verkoop van HERE door Nokia ook de suggestie gemaakt aan HG

    als het jullie niet mocht lukken met deze assets in deze zeer gevraagde sector goed te kunnen verdienen, dan zouden jullie moeten overwegen te kapitaliseren op de assets en toen is men begonnen met waardering voor het aandeel TT niet enkel op basis van toekomstige verdien mogelijkheden , maar ook op basis van SOP-value ( sum of parts) waardering

    de som der delen bij TT is tot stand gekomen op een basis van vergelijking tot branchegenoten ( sector genoten), aangepast voor grote, groei potentie en verdien mogelijkheid

    zo kwam men tot een calculatie van oa Kumar en MdD die beiden op verschillend tijdstip tot 17 euro per aandeel kwamen
    Ja, dus een exit aan 12 oogt goedkoop, maar wat te denken dan van het huidige koersniveau en dat is toch echt de reële waarde, vandaag zijn er op deze koers zelfs meer dan 5 mio aandelen omgezet aan 7,50

    en laat ik het dan nog maar niet hebben over de afboekingen die TT gedaan heeft op de balans, intrinsiek staat daar het aandeel onder de 4 euro

    .... dus zeg het maar wat is de werkelijke waarde van het aandeel TT ?...

    @ Harry, eens zo denk ik er ook over
  6. forum rang 7 bezinteergebelegt 29 maart 2018 17:15
    Vrees toch voor velen dat het een paaskater gaat worden van hier tot Kerstmis.

    Je staat toch niet op bijna -8 omdat ze zgn aan je voordeur staan om poen neer te leggen voor je.

    Die toko gaat en de deur niet uit en niet op de schop.

    Ja, een schop onder je reet als AH-er maar daar blijft het dan ook bij.
  7. forum rang 7 ketchup 29 maart 2018 17:20
    quote:

    Henry_Chinaski schreef op 29 maart 2018 17:11:

    Dan zou ik als ik jou was gelijk verkopen mr ketchup
    dacht het niet, zit de aandelen Long aan 9 euro en opties aan 8 euro en hoop er toch minimaal 12 voor te vangen en ik zit aan mijn 4e jaar en wat ik aan winst heb mogen opschrijven heb ik allemaal weer teruggegeven, dus ik zit op papier met verlies en ga met wat we vandaag voor info hebben ze zeker niet aan 7,50 euro laten gaan, noch de aandelen, noch de opties.

3.177 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 159 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links