Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook deleten helpt niet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Tadek Solarz

Practice what you preach, de combinatie van adviseren en zelf ondernemen is voor Tadek Solarz ideaal. De lessen die hij leert brengt hij dagelijks in de praktijk als Directeur/DGA van de Creative Marketing Group Nederland. Tadek heeft zijn eigen blogspotwebsite en schrijft vooral over marketing, communicatie en internettec...

Meer over Tadek Solarz

Recente artikelen van Tadek Solarz

  1. jul '18 Marketeers willen de wereld verbeteren? 2
  2. jun '18 Meer betekenis in marketing? Ammehoela 7
  3. apr '18 De toekomst van Facebook? 13

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. hap 25 maart 2018 18:12
    Wat een onsamenhangend artikel dat alleen maar probeert een rookgordijn op te werpen. Marketing wordt zelden tot nooit ingezet om de klant te helpen, maar eigenlijk altijd om een bedrijf of in dit geval een politieke partij te helpen. Meer kritische zin is altijd goed maar dan graag over het gehele, oude en nieuwe, marketing-gebeuren. Meer transparantie begint met de expliciete erkenning dat marketing altijd plaatsvindt om de commerciele of politieke belangen van andere partijen te dienen. We hebben in meerderheid tegen de sleepnet gestemd, laten we ook tegen deze marketing stemmen door en masse onze facebook-accounts te deleten.
  2. forum rang 5 theo1 26 maart 2018 10:11
    Alsjeblieft knul. Facebook is een reclameboer, niks meer en niks minder. Ze verkopen klantendata aan iedereen die betaalt, verder interesseert het ze geen ruk wie dat is. Het enige dat Zuckerberg spijt is dat nu is uitgekomen hoe schaamteloos ze zijn en dat het slechte publiciteit geeft. Dat geldt trouwens voor alle asociale media bedrijven.

    En adverteerders "helpen" hun doelgroep hooguit van hun geld af. Doe niet zo hypocriet. Het gaat om spullen verkopen en geld verdienen. Dat weet iedereen en dat is niet erg. Maar "helpen" is het niet. Doe daar dan ook niet moeilijk over.
  3. [verwijderd] 26 maart 2018 13:24
    Facebook Hired a Former DARPA Head To Lead An Ambitious New Research Lab (Regina Dugan)

    Dugan will bring the same sink-or-swim mindset to Facebook. “This method is characterized by aggressive, fixed timelines, extensive use of partnerships with universities, small and large businesses, and clear objectives for shipping products at scale,” Zuckerberg said in a post announcing the hire.

    Artikel van Time uit 2016... #nuffsaid #DARPA #BigBrada
  4. putter 26 maart 2018 16:57
    Ik heb nooit mee gedaan aan faceboek, ga het ook nooit doen. Hoef niet zo nodig gevonden worden door jan en alleman en zeker niet voor de marketing van producten, bepaal mijn leven zelf.Face book is part of the secret goverment die 1 doel heeft , absolute macht over de bevolking. Ik vind het wel knap hoe het geinstutionaliseerd is in alles.
  5. forum rang 5 theo1 26 maart 2018 17:02
    Nu ben ik minder chagrijnig dan vanochtend dus met wat meer nuance:
    Facebook is nog steeds gewoon een reclameboer die zijn data verkoopt aan wie maar betaalt. Dat is gewoon een feit. Wat ik onethisch vind is dat ze alle activiteit van hun gebruikers tracken en dat alle activiteit van hun gebruikers koopwaar is. Een krant verkoopt ook advertentieruimte om artikelen heen, maar een krant houdt niet precies bij wie welk artikel leest en gaat niet die gegevens verkopen aan wie het maar hebben wil. Dat is het wezenlijke verschil. Komt natuurlijk ook omdat dat bij een papieren krant technisch onmogelijk is en daarom wil ik niet van die papieren krant af, ook al vindt iedereen me een fossiel. Interesseert me niet.

    Mensen gebruiken facebook als een digitaal fotoboek, maar intussen is alles wat ze doen te koop. Ik vind dat achterbaks. Ze mogen er best geld aan verdienen, wat mij betreft mogen ze er achterlijk veel geld aan verdienen, daar heb ik geen probleem mee, maar doe dat straight. Verkoop een product en vraag daar een prijs voor. Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Dat is eerlijk. Vraag een abonnementsprijs of zo. Verkoop banners. Maar ga niet je gebruikers bespioneren en die gegevens verkopen. En dan ook nog van die pseudo-idealistische prietpraat uitslaan. Dat vind ik heel fundamenteel niet deugen. Dat vind ik slecht en verwerpelijk. Dat geldt net zo goed voor google trouwens en alle bedrijven die dit soort dingen doen. Zoals ik ook onder het artikel van Inberg aangaf: met tabak, drank, wapens en olie heb ik geen problemen. Hiermee wel. Dit gedrag vind ik echt een hele fundamentele grens over gaan. "Sociale" media is de enige sector die ik om ethische redenen niet aan wil raken.

    Ander punt waar ik me aan stoor is adverteerders die pretenderen dat ze hun publiek helpen. Dat vind ik het toppunt van hypocriet. Adverteerders willen dingen verkopen. Dat is volkomen legitiem. Waarom daar omheen draaien? Unilever wil me pindakaas en ijsjes verkopen. Mercedes wil me auto's verkopen. Nike wil me sportschoenen verkopen. Mag. Geen probleem. Maar ga niet net doen alsof je daar mijn leven zinvol mee maakt. Want dat is gewoon onzin. Bedrijven maken daar alleen maar zichzelf belachelijk mee. Het treurige is dat marketingfiguren dat niet door hebben.
  6. Verkruimel 27 maart 2018 05:53
    Ik hoop dat Elon Musk een Internetreclamebemiddelaar begint die de winst deelt met de reclamelezer, en die ook macht geeft (wat wil ik delen met wie). Op het moment dat je geld verdienen kunt met reclamekijken wordt het verhaal heel anders. The Economist had onlangs een verhaal hoe onwaarschijnlijk veel onze gegevens waard zijn - daarvan kunnen best een paar tientjes naar onszelf.
  7. privee 27 maart 2018 10:59
    Alles van Google ook maar de deur uit?
    Zie deze link uit de liveblog van vandaag op IEX
    mobile.twitter.com/iamdylancurran/sta...

    Als je dit combineert met wat China aan het uittesten is met database koppelingen met geregistreerd gedrag op internet maar ook via camera's middels gezichtsherkenning etc om zo goed burgerschap te waarborgen, dan krijg je een beetje een idee waar dit heen kan gaan met een iets meer op controle ingestelde overheid.

    Toch maar weer brieven schrijven en aandelen post.nl dan maar ??
  8. Manofaction 27 maart 2018 12:46
    Volslagen onzin artikel, van iemand die gehersenspoeld is sinds zijn geboorte. Ik heb nog meegeschreven aan de eerste besturingssystemen, voordat Bill Gates in beeld kwam, met zijn mislukte DOS. En Facebook is wel degelijk weg te denken. Als je tenminste wete hoe het anders kan. Het is een typisch product, met door Amerikanen gemaakt verdien model. Helaas krijgen gelijke alternatieven in de rest van de wereld geen kans.. Europa is '' te oud '' en leeft nog in de 20e eeuw ( enige uitzonderingen nagelaten) en geeft zijn creative ( vaak jonge ) vernieuwers geen kans. Bovenstaande geldt overigens ook voor alle andere succesverhalen van Amerikaanse makelij. We hebben in Europa en met name Nederland geweldige initiatieven gezien. Nagenoeg allen zijn vroegtijdig vastgelopen. Geen financiering, geen overheid die het begrijpt. Dan ga je naar de US en daar krijg je het wel gefinancierd, maar moet je ook mee in de American Way. Wij maakten bijvoorbeeld een spelcomputer met sprookjesfiguren. In de US werd ons te verstaan gegeven dat dit soldaten en generaals moesten worden. Dat bracht volgens hen, meer bucks. Bye bye facebook.
  9. Manofaction 27 maart 2018 12:59
    Het zit in de primitieve aard van de mens om alles tot slaaf te willen maken en te gebruiken voor het eigen belang. Die aard zit ook in de leiders die wij ' kiezen ' of hebben toegelaten over ons te regeren. Zij omarmen ( onbewust ) alles wat het volk tot slaaf maakt en hen daarmee de macht laat behouden. Bijbelse en andere voorspellingen waren niet zo moeilijk te maken, omdat men in die tijd ook al de menselijke ziel en het menselijke brein observeerde. Dus de mens/machine gaat er komen. En de totale onderdrukking vanzelfsprekend ook. Want met onze technische 'vooruitgang' , bedenken wij tegelijkertijd onze eigen ketenen. omdat we ons collectief moreel niet evenredig ontwikkelen.
    En post.nl is geen goed idee. DHL is vanaf dit jaar al veel goedkoper en beter. Dus dat gaat post.nl verliezen. De brievenbussen zijn ze zelf al aan het opruimen, de rest doet de markt voor ze :)
  10. Henk30 30 maart 2018 10:29
    1: Als niet facebook gebruiker, die nooit een kontrakt met ze heeft afgesloten, is de aan mijn uitgespioneerde PC gebonden data al lang bij ze, iedere site heeft via de eeuwige facebook buttons en trackers op alle sites. Als ik het niet geblokkeerd had was het nog veel meer geweest. Er bestaan zelfs drive by technieken die iedere toestenaanslag, en muisbeweging registregen en ´naar huis zenden, handig voor overheden zoals de Chinese of andere. Registreer ik me op die computer/ via de browser wordt al die al verzamelde data direkt aan mijn naam gekoppeld en misbruikt.
    2: In duitsland zijn ze met veiligheid een stuk verder en het zo handig zijn als me hier inplaats engels wat meer duits zouden leren.En bijv Xing inplaats een amerikaanse firma gebruiken.Ixquick en co, europese VPN, zoekalternatieven naast Google, er zijn alternatieven.
    3 Een aan uit schakelaar werkt altijd, voor weinig kosten gedurende minstesn twintig jaar.Via het instabiele en gehackte internet ben je uren bezig met programmeren en updaten en vernieuwen van konstant verouderde HW en idioot hoge rekeningen ervoor te betalen.
    Dom dus, niet smart. Net zoals peperdure samrtphones kopen die al na 3 jaar niet meer bruikbaar zijn, of onbruikbaatr gemaakt worden.
  11. forum rang 4 efreddy 2 april 2018 22:29
    In België is de hondenbelasting al ruim 30 jaar geleden afgeschaft en aangezien een Nederlander naar België komt om te verjongen aangezien ze er minstens 25 jaar achter lopen had ik niet verwacht dat dit in Nederland (blijkbaar) niet het geval zou zijn.
    Ik heb mijn facebook account ook niet verwijderd om de heel eenvoudige reden dat ik geen facebook account heb en ik ben dat ook niet van plan.
    Ongeacht het feit dat de belastingambtenaar gerust mag weten dat ik een hond heb omdat ik daar toch geen belasting voor hoef te betalen heb ik geen enkele behoefte om dit op facebook mee te gaan delen.
  12. forum rang 4 holenbeer 4 april 2018 23:53
    quote:

    efreddy schreef op 2 april 2018 22:29:

    In België is de hondenbelasting al ruim 30 jaar geleden afgeschaft en aangezien een Nederlander naar België komt om te verjongen aangezien ze er minstens 25 jaar achter lopen had ik niet verwacht dat dit in Nederland (blijkbaar) niet het geval zou zijn.
    Ik heb mijn facebook account ook niet verwijderd om de heel eenvoudige reden dat ik geen facebook account heb en ik ben dat ook niet van plan.
    Ongeacht het feit dat de belastingambtenaar gerust mag weten dat ik een hond heb omdat ik daar toch geen belasting voor hoef te betalen heb ik geen enkele behoefte om dit op facebook mee te gaan delen.
    Maar wel op IEX :-)
    Hondenbelasting hangt hier van de gemeente af, genoeg gemeenten zonder.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links