Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 25 apr 2024 15:42
  • -0,024 (-2,65%) Dagrange 0,880 - 0,910
  • 2.442.636 Gem. (3M) 6,9M

Pharming maart 2018

20.968 Posts
Pagina: «« 1 ... 918 919 920 921 922 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 maart 2018 01:01
    Ik liep weer eens meer dan 20 pagina's achter. Meeste heb ik nu gelezen.

    Ben het helemaal eens met onderstaande berichten van MisterTP m.b.t. video van De Vries www.youtube.com/watch?v=mprq_l3A5Zo&a...
    Daarom breng ik ze nog een keer onder de aandacht.

    23 maart 11.44 uur
    quote:
    Duidelijk verhaal van Sijmen, Q1 2018 zit er bijna op en zijn verhaal impliceert goede resultaten in dit kwartaal. Dit sluit aan bij de cijfers over 2017, ik hoop zelf op een omzetstijging van 20% in Q1 2018 t.ov. Q4 2017.

    Daarnaast geeft Sijmen aan dat Pharming meer dan genoeg Cash heeft en genereert om de lopende projecten en de groeiende omzet te financieren. Een emissie is niet noodzakelijk conform dit nieuwsbericht.

    Sijmen noemt naar mijn mening uit voorzichtigheid toch de mogelijkheid voor een kleine emissie indien er een prachtkans zich voordoet. Een prachtkans zou bijvoorbeeld een acquisitie kunnen zijn van een bedrijf die een interessant nieuw medicijn heeft ontwikkeld. In een dergelijk hypothetisch geval zou een emissie, om de acquisitie uit te kunnen voeren, wat mij betreft prima zijn.

    23 maart, 13.28 uur
    quote:
    Er is geen emissie nodig om de huidige bedrijfsvoering van Pharming te continueren. Onderzoek en ontwikkeling plus de omzetgroei kan uit de huidige aanwezige cash en toekomstige cashflow worden voldaan.

    Dat het medicijn voor de ziekte van Pompe en overige toepassingen van Ruconest pas over enkele jaren cash gaan genereren klopt. Er wordt echter tijdens de onderzoeksfase al waarde voor het bedrijf gecreëerd. Immers iedere mijlpaal in het traject is een stap dichter bij het vergroten van het cash genererend vermogen. De ontwikkelingstrajecten hebben dus wel een effect op de verwachte toekomstige kasstromen van het bedrijf en daardoor, tijdens de gehele looptijd van het onderzoekstraject, een opwaarts effect op de koers.

  2. [verwijderd] 25 maart 2018 01:07
    quote:

    CW1884 schreef op 23 maart 2018 15:05:

    Pharming heeft in 2017 een fenomenale prestatie geleverd. Sijmen de Vries is een uitstekende CEO die het bedrijf richting een positieve cashflow heeft geloodst.

    Ik begrijp alleen het enorme enthousiasme over dit filmpje niet.

    Ik begrijp dat u wederom geen aandelen Pharming heeft. Ik heb u al eens aangegeven, dat u zowel de negatieve, als de positieve kanten van een bericht dient te plaatsen, om een juiste afweging te maken en niet aan de hand van uw portefeuillebezit. U creëert nu uw waarheid en niet de echte feitelijke waarheid. De realiteit is anders.

    Velen van ons hier op het forum hebben in 2017 spectaculaire winsten op dit aandeel gemaakt. En de koers zal ook dit jaar zo nu en dan wel eens flink stijgen of dalen. Maar ik verwacht niet een vergelijkbare stijging met die we tussen december 2016 en februari 2018 hebben gezien.

    Beleggers zullen vanaf nu heel veel geduld moeten hebben. Het is nu weer een lange termijn belegging met als risico dat Pharming aan het einde misschien toch uit de markt gedrukt wordt door Shire en/of CSL Behring.

    Hieronder wat citaten van Sijmen de Vries met daaropvolgend mijn mening.

    SdV
    “Outlook uitgegeven voor 2018, geen aanleiding om die outlook te veranderen”


    Mijn mening:
    Dus nog steeds de relatief teleurstellende verwachting: “tenminste één kwartaal nettowinst”

    De heer de Vries bedoelt hiermee, dat hoogstwaarschijnlijk Q1 nog geen nettowinst kan genereren, omdat we nog altijd warrants boven ons hoofd hebben hangen. Groeit de omzet wederom “significant” of “explosief” in Q1 wordt dit anders. Na aanleiding van januari en februari 2018 was dit niet het geval, anders kon de heer de Vries dit op 07.03.2018 niet op deze manier melden.

    Het is goed mogelijk bij een blijvende omzetstijging, dat Q2 al een netto winst laat zien. Helaas is de heer de Vries geen waarzegger geworden. Ik ga er vanuit dat hij dit ook niet is en daarom kan hij dit niet met zekerheid zeggen. Q3 en eventueel Q4 kunnen door de kosten van de financiering en bij te geringe omzetverhoging er best voor zorgen, dat de operationele winsten hoger worden, maar door deze “extra” lasten de netto winsten laten dalen, waardoor er eventueel negatieve netto winsten (verliezen) ontstaan. Immers bij iedereen is toch bekend dat vanaf Q3 de lening terugbetaald moet worden.

    Misschien een idee voor iedereen om berichten, uitspraken etc. van een bedrijf in het juiste perspectief te zien en niet eenzijdig

    SvD
    “Ten aanzien van Ruconest druk bezig met geconcentreerde ampul voor intramusculaire toediening bij acute aanvallen en subcutane toediening bij profylactisch”


    Mijn mening:
    Impliciet wordt hier dus aangegeven dat intraveneuse toediening met name voor profylactisch niet ideaal is. Dus Shire heeft met Lanadelumab een voorsprong met subcutane toediening

    Lanadelumab heeft sowieso een lichte voorsprong qua goedkeuring. Ruconest werkt goed en is bewezen goed genoeg voor goedkeuring voor preventief gebruik. Echter toediening zoals nu gebeurd is voor de patiënten niet zo prettig. Het is meer dan logisch dat Pharming bezig is met andere toedieningsmogelijkheden zoals SC, zodat dit prettiger is voor de patiënten. Immers Pharming is er niet alleen om geld te verdienen, maar ook voor de patiënten. Daar komt bij als Pharming stil blijft zitten, terwijl er steeds meer concurrentie cq concurrerende medicijnen op de markt komt, is Pharming binnen enkele jaren helemaal nergens meer. De vraag bij mij is dan: “hebben we geïnvesteerd in een bedrijf, voor slechts enkele jaren of omdat we geloof hebben in het bedrijf?”. Ik heb sinds de goedkeuring in de USA, het terugkopen van de rechten en de nieuwe toedienings- en toepassingsmogelijkheden zeer veel geloof in Pharming.

    SvD
    “Toepassing van Ruconest voor nieuwe ziektebeelden onderzoeken, waarbij we van plan zijn klinisch onderzoek te gaan starten”


    Mijn mening:
    Als klinisch onderzoek nog moet starten duurt het nog minimaal 4 jaar voordat die toepassing op de markt is. Dus niet voor 2022.

    Klopt, waarbij vergeten wordt dat derden reeds bezig zijn met andere toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld het ziekenhuis in Bazel, welke al in fase 2 is gearriveerd. Dus tussen nu en 2 jaar is de eerste “nieuwe” toepassingsmogelijkheden hoogstwaarschijnlijk een feit. De zin hierboven geeft aan, dat Pharming bezig is, om te kijken of er hiernaast nog meer mogelijkheden zijn. We praten inmiddels al over 3 ziektebeelden ipv 2. Met andere woorden 3 verschillende medicijnen.

    SvD
    “In de loop van volgend jaar klinisch onderzoek voor de ziekte van Pompe starten”


    Mijn mening:
    Nieuw medicijn ontwikkelen duurt minimaal 5 jaar, dus als klinisch onderzoek in 2019 start niet voor 2024 op de markt.

    Medicijn voor ziekte van Pompe duurt inderdaad nog jaren. Aan de andere kant is dit wederom een nieuw medicijn voor Pharming, wanneer dit wordt goedgekeurd. Wederom meer omzet en “veel” meer winst.

    SvD
    “Geen plannen om verdere emissies te doen. We kunnen bestaande onderzoeken zelf financieren uit de kasstroom. Maar mocht het zo zijn dat we nieuwe ontwikkelingsplannen willen versnellen of in parallel willen ontwikkelen dan zou mogelijkerwijs een kleine emissie plaats kunnen vinden. Maar dat is dan puur voor groeikapitaal, we hebben het niet nodig voor de business en ook niet om onze financiële verplichtingen na te komen.”


    Mijn mening:
    Dit bevestigd volgens mij alleen maar dat Pharming niet de spectaculair cash genererende machine wordt die sommigen hier denken. Een nieuwe emissie is dus niet uitgesloten bovenop de 650 miljoen aandelen (inclusief opties) die er al zijn.

    Er zijn een heleboel forumleden/aandeelhouders, die dit gedeelte van de heer de Vries bewust of onbewust verkeerd (wensen te) begrijpen. Er is absoluut geen emissie meer nodig voor Pharming. De heer de Vries geeft dit zeer duidelijk aan. Een logisch nadenkend iemand begrijpt ook dat er vanaf januari 2018 tot en met september 2018 elke maand minimaal € 5 miljoen in de kas erbij komt. Pharming krijgt dus elke maand meer geld in de kas, ondanks de investering in R&D. Maar stel nu dat Pharming een bedrijf over kan nemen, zodat Pharming per direct een tweede medicijn ter beschikking heeft, wat extra inkomsten oplevert, voor deze overname (acquisitie) heb je geld nodig. Pharming heeft weliswaar € 60 miljoen in kas (31.12.2017), maar dit zal niet voldoende zijn om een bedrijf over te nemen in de biotechwereld. Daarvoor kan eventueel dan een emissie mogelijk zijn. Dit is wat de heer de Vries heeft bedoeld.
    Ook mooi om terug te lezen.
  3. forum rang 4 The Pigeonman 25 maart 2018 05:04
    quote:

    De strandloper schreef op 24 maart 2018 21:38:

    [...]
    Die fiets wil je toch niet meer na 73 jaar!!
    Nu ga je toch op je electrische fiets!!
    Jazeker wel, mooi voor mijn kleinkinderen. :-) en ik fiets nog zonder ondersteuning en vooral op de racefiets! Vorig jaar meegedaan aan Alpe d’Huzes. Dat was top. :-)
  4. [verwijderd] 25 maart 2018 09:11
    quote:

    The Pigeonman schreef op 25 maart 2018 08:49:

    [...]

    Plaats 6 volgens mij met een spinning erbij! :-(
    Ja, jammer van zijn uitglijder/spin....
    Wel weer top hoe Max de auto na de uitbraak met een volledige 360 draai op de baan hield en gewoon weer verder kon...
    Volgende keer hopelijk een podium...
  5. [verwijderd] 25 maart 2018 09:23
    quote:

    Bones schreef op 25 maart 2018 00:48:

    Beginnen die mooie praatjes weer, van 1.17 tot 1.05 elke cent een stoploss gezet van 5K.
    Kijken wat ik overhoud.

    Stoploss orders?
    Niet zo verstandig, hapgaphap ik lust ze wel voor deze prijs.......
    MW kan de stoploss orders zien, zal hierop anticiperen en proberen om ze weg te kopen waarna de koers weer hoger staat op het einde van de dag en u helaas dan mogelijk zonder zit......
    U moet zelf weten wat u doet maar ik zou never nooit geen stoploss orders ingeven tenzij de vooruitzichten van het bedrijf slecht zijn.....nvt hier...

    Fijn weekend allemaal en toedeloe
  6. [verwijderd] 25 maart 2018 09:30
    quote:

    Jager63 schreef op 24 maart 2018 08:05:

    [...]
    Levensgenieter, hoop voor jou dat je een paar leuke dagen hebt. Mijn zoon Jan houdt het voornamelijk nog bij de Europese circuits. De Tarzanbocht is voor hem heel bekend terrein.
    Dank je Jager63!
    Jammer dat er vandaag geen podium inzat voor onze Max....
  7. forum rang 4 Bromsnor 25 maart 2018 10:49
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 24 maart 2018 17:41:

    [...]

    Beste Peter,

    Bedankt voor jouw aardige woorden.

    Ik haal inderdaad hele hoge rendementen en het is vrij controleerbaar omdat ik binnen 1 minuut mijn instap of uitstap bekend maak (in tegenstelling tot vele anderen op de IEX fora die pas na een bepaalde koersbeweging vertellen dat ze winst hebben gemaakt).

    Ik ben dit jaar ook met optie handel begonnen omdat ik een instrument wilde om ook aan koersdalingen te verdienen. Zo heb ik bijvoorbeeld dit jaar veel geld verdiend met meerdere koersdalingen van Altice. Ik heb echter ook missers hoor. Vorige week nog € 2450 verloren omdat mijn put opties Aegon waardeloos afliepen. Ik was net een week te vroeg met mijn verwachting van een koersdaling als gevolg van dreiging handelsoorlog.

    Maar ook in 2018 ligt mijn rendement al weer boven de 30%. (In 2016 en in 2017 rendementen boven de 100%). Ik lees ontzettend veel (kranten, jaarverslagen, persberichten, website en persberichten concurrenten etc).

    Dat is ook wat mij opvalt in jouw posts. Er staat hoogst zelden een inhoudelijke analyse van het bedrijf zelf of een macro-economische analyse in. Het gaat altijd over koersdoelen, voldoende gedaald of gestegen etc.. Ik ben van mening dat je als belegger alleen bovengemiddelde rendementen haalt als je het bedrijf inhoudelijk bestudeert en als je een verwachting hebt van de lange termijn economische ontwikkeling.

    Mijn regels zijn ongeveer als volgt:
    1) Bestudeer het bedrijf zelf zeer grondig;
    2) Macro-economie heeft meer invloed op een koers dan welke invloedsfactor dan ook. Een bedrijf kan nog zo fantastisch zijn, als Trump een handelsoorlog begint daalt alles (behalve uitzonderingen als flow traders die het moet hebben van onrust)
    3) Durf verlies te nemen. Veel beleggers blijven bij verlies zitten omdat ze eerst winst willen hebben. Verlies nemen kan echter soms de beste beslissing ooit zijn.
    4) schrijf voor jezelf op waarom je instapt of uitstapt. De redenen moeten fundamenteel bij het bedrijf of de macro-economie liggen.
    5) technische analyse op aandeelniveau is wat mij betreft complete onzin.
    6) het kan ook verstandig zijn om een hele periode alleen maar cash te hebben
    7) formuleer voor je instapt: “wat is het ergste dat met deze belegging kan gebeuren”. Ik heb bijvoorbeeld op dit moment heel veel lange termijn call opties Galapagos. In de koers van dat aandeel zit op dit moment een natuurlijke bodem doordat er een voortdurende dreiging van een overname door Gilead is.
    8) een groot deel van de bekende analisten zitten er ook regelmatig naast. Na de jaarcijfers van Altice waren bij BNR beurswatch twee analisten die vonden dat het beter ging met Altice (waarschijnlijk vonden ze dat omdat de koers was gestegen op dag van de jaarcijfers). Het aandeel is deze week echter 13% gedaald. Vorm altijd een eigen oordeel.

    Tot slot: met Pharming ben ik afgelopen jaar ook een paar keer te vroeg uitgestapt. Ik dacht het kan nu echt niet verder stijgen. Maar ik zat er toch naast. Echter per saldo ben ik door uitstappen op € 1,60 en op 1,415 uiteindelijk even ver als beleggers die net als ik op € 0,216 zijn ingestapt en er nu nog inzitten.

    Ik denk dat Pharming echt een kwestie van heel lange termijn wordt met kans op hoog rendement, maar ook een groot risico dat Pharming het verliest van miljardenconcerns als Shire en CSL Limited.

    Ik zie bij het aandeel Pharming in 2018 niet meer de hoge rendementen die ik in 2017 wel zag.

    Goed verhaal AD, af en toe krijg je kritiek over je heen, vind ik zeer onterecht.
    Ten aanzien van verlies nemen: Ik maakte de grote fout in het verleden door niet tijdig uit Antonov en Imtech te stappen en dronk de gifbeker bijna helemaal leeg.
    De koersdoelen die hier soms afgegeven worden (€ 10,=) neem ik even niet serieus. Dat op termijn medicijnen niet meer uit bloedplasma worden gemaakt, maar alleen maar uit konijnenmelk al evenmin. Patienten stappen niet radicaal over.

    Maar welke handelwijze je ook voert: het gaat om het totaal rendement en niet om een bepaald aandeel.
20.968 Posts
Pagina: «« 1 ... 918 919 920 921 922 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links