Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,868 18 apr 2024 17:35
  • -0,093 (-9,63%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 37.599.271 Gem. (3M) 6,9M

Pharming maart 2018

20.968 Posts
Pagina: «« 1 ... 903 904 905 906 907 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Burdie65 23 maart 2018 14:37
    quote:

    kingkong1 schreef op 23 maart 2018 14:24:

    Wij gaan zometeen all-in
    Beste Kingkong1..., ik vind het prima dat u in Pharming investeert. (Zouden meer mensen moeten doen!)
    Vanuit uw standpunt zou ik zeggen....., Wij zijn zojuist all-in gegaan!

    Waarom zou een ´grote´investeerder reeds van tevoren aangeven om (extra) in te stappen? Hiermee zou de koers al vóór dat u uw inkopen doet gaan stijgen en koopt u uiteindelijk duurder in.
    M.i. wel erg nobel van u en uw vrienden om eerst andere Pharming investeerders te laten profiteren! ;-)

    MvG,

    Bart
  2. siepels 23 maart 2018 15:02
    quote:

    KarenT schreef op 23 maart 2018 10:44:

    [...]

    De cijfers waren bij mij perfect volgens verwachting. Maar het probleem zijn de hosanna's die direct al goud verwachten en anderen zo gek krijgen om daar in mee te gaan en een veel te hoge prijs te geven voor een aandeel.
    Ik gaf niet voor niets de waarschuwing dat we terug zouden kunnen vallen na de cijfers. 'Zouden kunnen' want het kon ook de andere kant op. Daarom met te veel aandelen de cijfers in gegaan achteraf gezien en wat winst zien verdampen.
    Erg gemakkelijk: je zit LT en doet aan daghandel.
    Welke mening je ook brengt, voor de helft heb je altijd gelijk.
  3. CW1884 23 maart 2018 15:05
    Pharming heeft in 2017 een fenomenale prestatie geleverd. Sijmen de Vries is een uitstekende CEO die het bedrijf richting een positieve cashflow heeft geloodst.

    Ik begrijp alleen het enorme enthousiasme over dit filmpje niet.

    Ik begrijp dat u wederom geen aandelen Pharming heeft. Ik heb u al eens aangegeven, dat u zowel de negatieve, als de positieve kanten van een bericht dient te plaatsen, om een juiste afweging te maken en niet aan de hand van uw portefeuillebezit. U creëert nu uw waarheid en niet de echte feitelijke waarheid. De realiteit is anders.

    Velen van ons hier op het forum hebben in 2017 spectaculaire winsten op dit aandeel gemaakt. En de koers zal ook dit jaar zo nu en dan wel eens flink stijgen of dalen. Maar ik verwacht niet een vergelijkbare stijging met die we tussen december 2016 en februari 2018 hebben gezien.

    Beleggers zullen vanaf nu heel veel geduld moeten hebben. Het is nu weer een lange termijn belegging met als risico dat Pharming aan het einde misschien toch uit de markt gedrukt wordt door Shire en/of CSL Behring.

    Hieronder wat citaten van Sijmen de Vries met daaropvolgend mijn mening.

    SdV
    “Outlook uitgegeven voor 2018, geen aanleiding om die outlook te veranderen”


    Mijn mening:
    Dus nog steeds de relatief teleurstellende verwachting: “tenminste één kwartaal nettowinst”

    De heer de Vries bedoelt hiermee, dat hoogstwaarschijnlijk Q1 nog geen nettowinst kan genereren, omdat we nog altijd warrants boven ons hoofd hebben hangen. Groeit de omzet wederom “significant” of “explosief” in Q1 wordt dit anders. Na aanleiding van januari en februari 2018 was dit niet het geval, anders kon de heer de Vries dit op 07.03.2018 niet op deze manier melden.

    Het is goed mogelijk bij een blijvende omzetstijging, dat Q2 al een netto winst laat zien. Helaas is de heer de Vries geen waarzegger geworden. Ik ga er vanuit dat hij dit ook niet is en daarom kan hij dit niet met zekerheid zeggen. Q3 en eventueel Q4 kunnen door de kosten van de financiering en bij te geringe omzetverhoging er best voor zorgen, dat de operationele winsten hoger worden, maar door deze “extra” lasten de netto winsten laten dalen, waardoor er eventueel negatieve netto winsten (verliezen) ontstaan. Immers bij iedereen is toch bekend dat vanaf Q3 de lening terugbetaald moet worden.

    Misschien een idee voor iedereen om berichten, uitspraken etc. van een bedrijf in het juiste perspectief te zien en niet eenzijdig

    SvD
    “Ten aanzien van Ruconest druk bezig met geconcentreerde ampul voor intramusculaire toediening bij acute aanvallen en subcutane toediening bij profylactisch”


    Mijn mening:
    Impliciet wordt hier dus aangegeven dat intraveneuse toediening met name voor profylactisch niet ideaal is. Dus Shire heeft met Lanadelumab een voorsprong met subcutane toediening

    Lanadelumab heeft sowieso een lichte voorsprong qua goedkeuring. Ruconest werkt goed en is bewezen goed genoeg voor goedkeuring voor preventief gebruik. Echter toediening zoals nu gebeurd is voor de patiënten niet zo prettig. Het is meer dan logisch dat Pharming bezig is met andere toedieningsmogelijkheden zoals SC, zodat dit prettiger is voor de patiënten. Immers Pharming is er niet alleen om geld te verdienen, maar ook voor de patiënten. Daar komt bij als Pharming stil blijft zitten, terwijl er steeds meer concurrentie cq concurrerende medicijnen op de markt komt, is Pharming binnen enkele jaren helemaal nergens meer. De vraag bij mij is dan: “hebben we geïnvesteerd in een bedrijf, voor slechts enkele jaren of omdat we geloof hebben in het bedrijf?”. Ik heb sinds de goedkeuring in de USA, het terugkopen van de rechten en de nieuwe toedienings- en toepassingsmogelijkheden zeer veel geloof in Pharming.

    SvD
    “Toepassing van Ruconest voor nieuwe ziektebeelden onderzoeken, waarbij we van plan zijn klinisch onderzoek te gaan starten”


    Mijn mening:
    Als klinisch onderzoek nog moet starten duurt het nog minimaal 4 jaar voordat die toepassing op de markt is. Dus niet voor 2022.

    Klopt, waarbij vergeten wordt dat derden reeds bezig zijn met andere toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld het ziekenhuis in Bazel, welke al in fase 2 is gearriveerd. Dus tussen nu en 2 jaar is de eerste “nieuwe” toepassingsmogelijkheden hoogstwaarschijnlijk een feit. De zin hierboven geeft aan, dat Pharming bezig is, om te kijken of er hiernaast nog meer mogelijkheden zijn. We praten inmiddels al over 3 ziektebeelden ipv 2. Met andere woorden 3 verschillende medicijnen.

    SvD
    “In de loop van volgend jaar klinisch onderzoek voor de ziekte van Pompe starten”


    Mijn mening:
    Nieuw medicijn ontwikkelen duurt minimaal 5 jaar, dus als klinisch onderzoek in 2019 start niet voor 2024 op de markt.

    Medicijn voor ziekte van Pompe duurt inderdaad nog jaren. Aan de andere kant is dit wederom een nieuw medicijn voor Pharming, wanneer dit wordt goedgekeurd. Wederom meer omzet en “veel” meer winst.

    SvD
    “Geen plannen om verdere emissies te doen. We kunnen bestaande onderzoeken zelf financieren uit de kasstroom. Maar mocht het zo zijn dat we nieuwe ontwikkelingsplannen willen versnellen of in parallel willen ontwikkelen dan zou mogelijkerwijs een kleine emissie plaats kunnen vinden. Maar dat is dan puur voor groeikapitaal, we hebben het niet nodig voor de business en ook niet om onze financiële verplichtingen na te komen.”


    Mijn mening:
    Dit bevestigd volgens mij alleen maar dat Pharming niet de spectaculair cash genererende machine wordt die sommigen hier denken. Een nieuwe emissie is dus niet uitgesloten bovenop de 650 miljoen aandelen (inclusief opties) die er al zijn.

    Er zijn een heleboel forumleden/aandeelhouders, die dit gedeelte van de heer de Vries bewust of onbewust verkeerd (wensen te) begrijpen. Er is absoluut geen emissie meer nodig voor Pharming. De heer de Vries geeft dit zeer duidelijk aan. Een logisch nadenkend iemand begrijpt ook dat er vanaf januari 2018 tot en met september 2018 elke maand minimaal € 5 miljoen in de kas erbij komt. Pharming krijgt dus elke maand meer geld in de kas, ondanks de investering in R&D. Maar stel nu dat Pharming een bedrijf over kan nemen, zodat Pharming per direct een tweede medicijn ter beschikking heeft, wat extra inkomsten oplevert, voor deze overname (acquisitie) heb je geld nodig. Pharming heeft weliswaar € 60 miljoen in kas (31.12.2017), maar dit zal niet voldoende zijn om een bedrijf over te nemen in de biotechwereld. Daarvoor kan eventueel dan een emissie mogelijk zijn. Dit is wat de heer de Vries heeft bedoeld.
  4. CW1884 23 maart 2018 15:10
    quote:

    patjen1960 schreef op 23 maart 2018 13:54:

    Wat er mij opvalt is dat er hier velen onder een andere nick naam ( negatieve onzin ) posten , en velen trappen erin om op die onzin te a.w.
    Klopt helemaal en ik antwoord ook naar mijn vermogen met zoveel mogelijk feiten, omdat ik hiervan m’n “hobby” heb gemaakt. Net zo lang tot de echte feiten boven water komen.
  5. CW1884 23 maart 2018 15:11
    quote:

    pfffff schreef op 23 maart 2018 15:07:

    [quote alias=CW1884 id=10732460 date=201803231505]

    CW heeft weer eens wat knip en plakwerk gedaan.... Een soort scherm om de harde werkelijkheid te verbloemen.

    Beste pffff,

    Ik doe niet aan knip en plakwerk. Ik antwoord alleen met feiten. Ik bejegen ook niemand negatief, zoals u wel doet vermoeden.
20.968 Posts
Pagina: «« 1 ... 903 904 905 906 907 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links