Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CEO van NXP cashte half miljard

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. knax63 19 maart 2018 10:40
    deze man heeft 10 jaar gebouwd aan het bedrijf tot wat het nu is en daarom zijn die aandelen gestegen . hij heeft na natuurlijk wel het tij mee en hij is wel zo slim om de winst op tijd binnen te halen.
    Proficiat voor die man1
    Ik zie vaak niet dat mensen het pad waarderen om tot het eind resultaat te komen.
    deze beschrijvende tekst is prima te begrijpen voor mensen die geen insider zijn bij deze bedrijven. en goed te volgen in historische volgorde.
  2. Manofaction 19 maart 2018 12:55
    Iedereen is hier beter van geworden en dat heeft hij dus heel erg goed gedaan en hij heeft het ook zelf verdiend. Hij neemt ook de risico's. Chapeau. Heel wat anders dan die bankboeven. Die nemen geen nekel risico, want als het misgaat hollen ze weg, omdat ze ineens voor de familie willen zorgen en laten de rotzooi aan de belastingbetalers. Daar wordt iedereen slechter van. De klanten, de belastingbetalers, en de aandeelhouders al niet veel beter. Dus een totaal ander kaliber en deze soort moet niet eens in hetzelfde stuk genoemd worden. En NXP is gewoon een prachtbedrijf geworden en de markt doet zijn werk. Laat die neo-communistisch/linkse afgunst dus maar stoppen en die politici eens doen waarvoor ze gekozen zijn. Er gaan miljarden belastinggeld via Brussel naar volledig corrupte landen en landen die op dit moment weer een genocide aan het plegen. Daar moeten ze zich mee bezig houden. Daarvoor zitten ze daar.
  3. n1947 19 maart 2018 13:34
    we konden nxp allemaal voor 10 euro kopen maar durfden niet.philips en zijn ceo konden/zagen het ook niet.hoed af voor deze ziener.moeten er meer zijn in nederland.top.heel veel respect.philips brandde nxp alleen maar af.deze man bouwde op!.kunnen we allemaal van leren.en toen de banken in de shit zaten hebben wij ze gered.regering had moeten zeggen:dan willen wij 51 % v d aandelen.en dat moeten ze altijd doen als ze een bedrijf redden.dat moeten ze nu al vastleggen!.goed gedaan BOS.maar niet heus.moest aan zijn job na zijn vertrek uit de politiek denken.fijne dag allemaal.ik bedenk dit met lagere school opleiding.groeten,nico
  4. Santa Cruz Biker 19 maart 2018 15:49
    Als je van een noodlijdend bedrijf met een schuld van 6 miljard een goedlopend bedrijf van 50 miljard kunt maken (en een voorbeeld nu voor de hele semicon industry), mag je van mij die 1% hebben en houden. Rick Clemmer heeft altijd zijn opties en aandelen vastgehouden, daar waar anderen na 300% waardevermeerdering zeker zouden zijn uitgestap. Dit is ook een verschil tussen Rick Clemmer en bijvoorbeeld een ongetalenteerde beancounter als Frans van Houten.
    Waar ik me trouwens meer zorgen over maak is dat de belangrijkste aandeelhouders door de jaren heen Amerikaanse (pensioen)fondsen zijn geweest en niet onze NL pensioenfondsen. Hadden zij wat beter uitgekeken in hun achtertuin (hoever is Eindhoven van Amsterdam?) dan had menig pensioenfonds nu niet zo op de blaren hoeven zitten. Maar nee zij zaten dik in de banken en vastgoed. Afijn dat verhaal met afloop kennen we inmiddels...
    Mag hopen dat de SP's/GroenLinksen daar eens vragen over gaan stellen.
  5. forum rang 5 theo1 20 maart 2018 11:53
    400 miljoen is heel erg veel geld, maar Clemmer heeft ook voor heel veel mensen een hoop geld verdiend. Philips semi en NXP sukkelde al jaren voordat Clemmer verscheen. Hij heeft echt wel iets meer bijgedragen dan toevallig op het goede moment op komen dagen. De man is zo succesvol omdat hij anderen steeds een stap voor is. Nu dus ook weer.

    Zou dat Britse Philips pensioenfonds die aandelen nog steeds hebben? Voor Nederlandse pensioenfondsen is dat natuurlijk veel te riskant. Die moeten van DNB "veilig" beleggen in staatsobligaties met negatieve rente en bankaandelen.
  6. hans_m 20 maart 2018 12:50
    Rick Clemmer heeft zichzelf ingekocht. Hij is er altijd in blijven geloven en heeft - in moeilijke tijden - aandelen cq opties bijgekocht. Tezamen met de vergoeding voor zijn extreem harde werken kwam zijn bezit uit op ~ 1% van het totaal.
    Nu het bedrijf mede door zijn doen $ 47 miljard waard is, komt zijn deel op $ 450 miljoen.
    Ik zou zeggen: Zeer goed gedaan van hem.

    zie ook
    www.nrc.nl/nieuws/2017/05/26/zo-bouw-...
  7. Met Effekt 20 maart 2018 17:08
    Lachen, na anderhalf jaar (QCOM bod op NXP is van oktober 2016!) worden een aantal kamerleden wakker en willen de overname door Qualcom blokkeren. Ik zou zeggen, maak je niet druk en ga lekker verder slapen.

    En zoals hier boven al staat vermeld, iedereen kon ook zelf NXP aandelen kopen voor een tiende van de huidige prijs. Niet zeuren als anderen wel slim genoeg waren om dat te doen. Clemmer heeft NXP door de financiele crisis geloodst zonder staatsteun. Chapeau!
  8. ljjls 13 april 2018 19:15
    Wat is er nu zo goed aan deze gang van zaken? Wordt de wereld er beter van?
    Dat het communisme en socialisme mislukken wil niet automatisch betekenen dat kapitalisme een goed systeem is. Bovendien is het grootste deel van het geld ongedekt en bij de volgende echte crisis niks meer waard. Om alle credits bij Clemmer te leggen lijkt me nogal simplistisch. Iemand anders had dat ook zo kunnen doen of nog betere. Sluw is hij zeker, maar dat is niet het zelfde als wijs zijn.
    Dit soort hefboombeloningen zijn totaal uit verhouding net als die salarissen van voetballers.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links