Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,880 23 apr 2024 17:38
  • -0,035 (-0,10%) Dagrange 33,785 - 34,090
  • 5.322.034 Gem. (3M) 7,6M

Shell nieuwtjes.

5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 maart 2018 16:40
    'Shell wil belang in Kazachse sectorgenoot'

    Gepubliceerd op 5 mrt 2018 om 16:20 | Views: 39

    Royal Dutch Shell A 16:21
    25,43 +0,06 (+0,24%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell overweegt een belang te nemen in het Kazachse staatsbedrijf KazMunayGas. Dat bedrijf wordt volgend jaar naar de beurs gebracht. Voordat de aandelen publiek gaan zou Shell al een belang willen verkrijgen, zo meldden ingewijden.

    Shell werkt in Kazachstan al samen met KazMunayGas. De bedrijven zijn onder meer samen actief in olie- en gasprojecten in de velden van Kashagan en Karachaganak. Shell is in het land ook al meer dan twee jaar verwikkeld in een geschil met autoriteiten over contractuele verplichtingen. Dat gaat om een bedrag van 1,8 miljard dollar.

    De overheid in Kazachstan heeft meerdere privatiseringen op de rol staan. Dit in navolging van de sterke daling van de olieprijs die onder meer een grote hap nam uit de overheidsinkomsten van het land.

    Hoe groot het belang is dat Shell in zijn Kazachse branchegenoot wil verwerven is niet bekend. KazMunayGas werd eind september vorig jaar nog gewaardeerd op ruim 20 miljard dollar. De Kazachse overheid zou circa een kwart van de energiereus willen verkopen.
  2. forum rang 10 voda 5 maart 2018 19:55
    'Start corruptieproces tegen Shell in Milaan uitgesteld tot 14 mei'

    De start van het corruptieproces tegen oliemultinationals Shell en Eni is uitgesteld tot 14 mei. Dat berichten verschillende media, waaronder persbureau Bloomberg. Het proces zou oorspronkelijk maandag 5 maart van start gaan. Voor de zaak is een andere rechter aangesteld, omdat de huidige rechter een te drukke agenda heeft, zo bericht Bloomberg.

    Een van de grootste corruptiezaken in het bedrijfsleven

    Shell, een aantal ex-bestuurders van het bedrijf, het Italiaanse Eni en zijn bestuursvoorzitter Claudio Descalzi staan terecht in een van de grootste corruptiezaken in het bedrijfsleven uit de geschiedenis. Voor bestuurders dreigt gevangenisstraf, voor bedrijven boetes.

    De zaak draait om een betaling in 2011 van ruim $1,3 mrd door Shell en het Italiaanse Eni voor de overname van de olieconcessie OPL245 in Nigeria. Shell zou hebben geweten dat meer dan $1 mrd van dat bedrag terecht zou komen bij Malabu, het bedrijf van de voormalige Nigeriaanse olieminister Dan Etete, die eerder was veroordeeld wegens witwassen.

    Shell en Eni zouden volgens de aanklagers ook hebben geweten dat Etete het geld zou gebruiken om overheidsfunctionarissen om te kopen.
    Shell en Eni ontkennen de aantijgingen.

    fd.nl/ondernemen/1244634/start-corrup...
  3. forum rang 10 voda 6 maart 2018 16:24
    Shell wil Amerikaanse schalietak uitbreiden - media
    Verschuiving focus van aardgas naar olie.

    (ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell wil zijn schalie-activiteiten in de Verenigde Staten uitbreiden, waarbij de Brits-Nederlandse energiereus in een poging de continuïteit van het bedrijf te waarborgen zich meer wil focussen op olie in plaats van aardgas. Dit meldde Bloomberg dinsdag op basis van commentaar van Greg Guidry, executive vice-president van de divisie EVP Unconventionals.

    Daarbij kijkt 's werelds op één na grootste oliemaatschappij naar deals in regio's waar het concern al actief is, zoals het Permian basin in Texas, projecten in het Canadese Montney en Duvernay en Vaca Muerta in Argentinië, aldus Guidry.

    Het commentaar van de Shell-man weerspiegelt de groeiende ambitie van energiereuzen als Shell, Exxon en Chevron om te investeren in de schalie-sector, wat een verschuiving markeert van het bedrijfsmodel van de bedrijven, dat zich jarenlang richtten op complexe offshore diepwaterprojecten in afgelegen regio's.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 8 maart 2018 16:40
    'Shell praat over grote mediterrane gasdeal'

    Gepubliceerd op 8 mrt 2018 om 09:39 | Views: 1.948

    Royal Dutch Shell A 16:22
    25,62 -0,03 (-0,10%)

    LONDEN (AFN) - Shell praat over een langjarige deal om gas te kopen uit twee grote gasvelden in het oosten van de Middellandse Zee. Dat meldden ingewijden rond de gesprekken aan persbureau Bloomberg.

    Het gaat om het Leviathan-gasveld in Israëlische wateren en het Aphrodite-veld voor de kust van Cyprus. Shell praat over een tienjarig contract ter waarde van 25 miljard dollar met de ontwikkelaars van die velden. Het gas zou moeten gaan naar een LNG-fabriek van Shell in Egypte. De onderhandelingen zouden voor het einde van dit jaar afgerond moeten worden.

    Leviathan is in handen de Israëlische bedrijven Delek Group en Ratio Oil Exploration, samen met het Amerikaanse Noble Energy. Noble en Delek bezitten samen met Shell het nabijgelegen Aphrodite-veld.
  5. [verwijderd] 8 maart 2018 20:37
    Sky News: Shell teams with Blackstone in $10B bid for BHP's U.S. shale unit

    Mar. 8, 2018 2:18 PM ET|About: BHP Billiton Limited (BHP)|By: Carl Surran, SA News Editor
    Royal Dutch Shell (RDS.A, RDS.B) and P-E firm Blackstone (NYSE:BX) are working together on a joint $10B bid for BHP Billiton's (NYSE:BHP) U.S. shale assets, Sky News reports.

    A joint Shell-Blackstone offer would be only one of several credible proposals that BHP expects to receive for the shale operations, according to the report.

    BHP said last year it would exit its underperforming U.S. shale oil and gas business after coming under pressure from activist investor Elliott Management to sell the assets.

    For Shell, buying the BHP business would accelerate its plans for shale to become a material cash engine by the mid-to-late 2020s.
  6. forum rang 10 voda 8 maart 2018 23:12
    Van Beurden: 'Shell kan in 2050 drie keer zoveel gas produceren als olie'

    De ambitie van Shell om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen sterk te verminderen kan ertoe leiden dat het bedrijf in 2050 drie keer zoveel gas produceert als olie. Nu is de verdeling nog ongeveer 50%. Dat zei Shell-ceo Ben van Beurden woensdag in Houston op de olieconferentie Cera Week.

    Shell-ceo Ben van Beurden.Foto: Reuters

    Eind vorig jaar lanceerde Shell de ambitie om zijn CO2-voetafdruk in de wereld drastisch te verminderen. Niet alleen bij de eigen activiteiten, maar ook bij het eindgebruik van zijn producten moet de CO2-voetafdruk in 2050 zijn gehalveerd. Olie en gas blijven kernactiviteiten van Shell de komenden decennia, aldus Van Beurden woensdag, maar in de toekomst zal Shells profiel heel anders zijn.

    'Ik kan nog niet precies zeggen op welke manier, maar ik kan u een idee geven van de schaal', zei Van Beurden woensdag.

    200 grote windparken op zee
    'Het halen van de ambitie zou kunnen betekenen dat het aandeel van aardgas in onze productmix groeit van 50% nu naar 75%. Het kan betekenen dat dat we energie gaan verkopen opgewekt in 200 grote windparken op zee. Dat is meer dan negen keer de hoeveelheid offshore wind die er nu in de wereld is. [...] Ik heb het niet over het bouwen van 200 windparken. Shell hoeft niet de hardware te bezitten om elektronen aan klanten te verkopen. We kunnen ze inkopen en doorverkopen, zoals we ook niet de oliebron hoeven te bezitten om benzine te verkopen, we kunnen de ruwe olie inkopen', aldus Van Beurden.

    De ambitie zou volgens de Shell-baas ook kunnen inhouden dat het bedrijf 50 miljard liter biobrandstof gaat verkopen per jaar, genoeg om elk voertuig in de Verenigde Staten drie keer vol te tanken. En het kan betekenen dat er door Shell 20 miljoen ton CO2 onder de grond wordt opgeslagen 'en bossen worden aangeplant die heel New Mexico en Oklahoma zouden kunnen bedekken'.

    'Verandering is een kans'
    De voorbeelden zijn volgens Van Beurden geen boodschappenlijst maar een manier om de schaal van de transformatie te illustreren. 'Misschien klinkt het als heel veel verandering en dat is het ook. Maar verandering is ook een kans. En het is de ook de schaal van verandering die nodig is in de hele wereld om de doelen van het Parijs-akkoord te halen. Dat is de realiteit en de realiteit is verandering', aldus Van Beurden.

    Nigeria
    Maar voor hem is dat niet de enige uitdaging voor de sector. Succesvol blijven in de energietransitie is minstens zo belangrijk. 'We zijn bedrijven, geen charitatieve instellingen.' Van Beurden wil dat Shell voor beleggers het beste bedrijf in de sector wordt. Onder andere door te investeren in diepzee-olie, chemie, schalie-olie en nieuwe energie, zoals windmolens en zonne-energie hoopt hij de daarvoor benodigde kasstromen te creëren.

    De derde grote uitdaging is volgens Van Beurden het verkrijgen van steun in de samenleving voor wat het bedrijf wil gaan doen. Die steun krijgen, betekent volgens hem 'omgaan met de uitdagingen die onze reputatie naar beneden halen, zoals de uitdagingen die verband houden met Nigeria'. Shell wordt in Italië aangeklaagd voor grootschalige corruptie bij een grote oliedeal in 2011. Ook ligt het bedrijf onder vuur van milieu- en mensenrechtenorganisaties die vinden dat Shell in Nigeria grote milieuschade veroorzaakt en in het verleden mensenrechten heeft geschonden.

    'Het gaat niet alleen om het beheersen van de impact op onze reputatie, maar er zodanig mee omgaan dat er een oplossing komt. Dat betekent in positie komen die ons in staat stelt om die uitdagingen voor altijd achter ons te laten. Dat is complex. Ik doe niet alsof het makkelijk is, maar we moeten vertrouwen opbouwen. En om dat te doen moeten we ook opnieuw naar onze producten kijken. Als industrie hebben we dat laten liggen, vind ik.'
    ‘'Als we geen actie ondernemen op de totale methaanemissies in het hele aardgassysteem, dan wordt het argument dat aardgas een brandstof is met een lagere CO2-uitstoot ondermijnd'’• Ben van Beurden

    Methaanuitstoot aanpakken
    Van Beurden wijst onder andere op de methaanuitstoot die weglekt bij de productie en het transport van gas. Methaan is een veel krachtiger broeikgasgas dan CO2. 'Als we geen actie ondernemen op de totale methaanemissies in het hele aardgassysteem, dan wordt het argument dat aardgas een brandstof is met een lagere CO2-uitstoot ondermijnd', aldus Van Beurden.

    Bert van Dijk

    fd.nl/ondernemen/1245007/gas-kan-binn...
  7. forum rang 7 Thorgall 9 maart 2018 10:52
    quote:

    jasmits schreef op 9 maart 2018 10:18:

    De verhaaltjes van v. Beurden interesseren de belegger niet.
    Hij moet direkt beginnen met de terugkoop Shell aandelen.
    Daar wacht de belegger op!.

    de belegger wacht ook niet op inkoop van de aandelen. De gemiddelde nederlandse belegger in shell zit er in voor lange termijn en kijkt alleen naar zijn dividend per kwartaal. Koers zal hem en ook mij een worst wezen.
  8. forum rang 10 voda 9 maart 2018 15:22
    Shell en Blackstone bieden op schalietak BHP - media
    10 miljard dollar geboden.

    (ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell en Blackstone hebben de handen ineen geslagen om een overnamebod van 10 miljard dollar te doen op de Permian schaliedivisie van BHP Biliton. Dit schreef Sky News donderdag op basis van bronnen.

    Het bod van Shell en Blackstone zal volgens de bronnen slechts een van de diverse voorstellen zijn die BHP zal krijgen voor de schaliedivisie. Wanneer een overeenstemming kan worden bereikt met beide partijen, dan zou dat de grootste overname van Shell zijn sinds de aankoop van BG Group begin 2016, toen de Brits-Nederlandse oliereus 35 miljard pond op tafel legde.

    Naar verwachting moet het later dit jaar tot een deal komen. BHP liet weten dat het een beursgang overweegt voor de schalietak, als het bedrijf niet tevreden is over de hoogte van de biedingen.

    De bronnen stelden dat een samenwerking met Blackstone Shell meer financiële slagkracht geeft.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot donderdag 0,2 procent lager op 25,60 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 13 maart 2018 14:46
    Shell zet Noorse olievelden in etalage - media
    Belangen in Draugen en Gjoa bedragen 45 en 12 procent.

    (ABM FN-Dow Jones)Shell wil van zijn belangen in de Noorse olievelden Draugen en Gjøa af. Dit meldde het Noorse persbureau TDN Direkt na bevestiging van het Brits-Nederlandse energieconcern.

    In het olieveld Draugen heeft Shell een belang van 44,56 procent en het belang in Gjøa bedroeg 12 procent.

    "Draugen en Gjøa zijn nog steeds van significante waarde", zei CEO Rich Denny van Norske Shell. "Deels vanwege de sterke prestaties", voegde hij toe. "De verkoop van de belangen in Draugen en Gjøa kan ertoe bijdragen dat er meer aandacht is voor de overige upstream activiteiten in Noorwegen en groei van de portefeuille door exploratie of nieuwe commerciële kansen", zei Denny.

    Shell noteerde op een rood Damrak 0,3 procent hoger op 25,72 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 15 maart 2018 16:14
    Hans Wijers vertrekt bij Shell
    Gerard Kleisterlee benoemt.

    (ABM FN-Dow Jones)Hans Wijers vertrekt als commissaris bij Royal Dutch Shell. Dit bleek donderdag uit het jaarverslag van het energiebedrijf.

    Wijers stelt zich niet voor herbenoeming beschikbaar bij de komende jaarlijkse vergadering. Hij was negen jaar werkzaam voor Shell en was Senior Independent Director, voorzitter van het remuneratie Comité en voorzitter van de Commissie voor Corporate en Social Responsibility.

    Shell heeft woensdag Gerard Kleisterlee, voormalig CEO van Philips, benoemd tot Deputy Chair and Senior Independent Director en lid van het Nomination and Succession Committee.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 16 maart 2018 15:13
    Shell en Eni misleidden Nigeriaanse toezichthouders - media
    Oliebedrijven zouden schadevergoedingen ontlopen.

    (ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell en Eni hebben mogelijk Nigeriaanse toezichthouders om de tuin geleid door olielekken op conto te schrijven van diefstal en sabotage. Dit zou Amnesty International volgens persbureau Bloomberg hebben geschreven in een rapport.

    Door diefstal en sabotage op te geven als reden van de olielekken, en niet als operationele fout, hoefden de oliebedrijven geen schadevergoeding te betalen voor de getroffen gebieden in Nigeria. Volgens Amnesty International gaat het om 89 zaken, waarvan 46 van Shell en 43 van Eni. Mocht dit kloppen, dan betekent dit dat tientallen getroffen gemeenschappen onterecht geen schadevergoeding hebben gekregen.

    De Nigeriaanse tak van Shell zou tegenover Bloomberg de beschuldigingen van Amnesty al hebben ontkracht.

    Het rapport van Amnesty is voorgelegd aan de Nigeriaanse overheid, die mogelijk het onderzoek naar de olielekken uit 2011 en 2014 zal heropenen.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot donderdag 0,6 procent lager op 25,04 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 16 maart 2018 15:15
    Shell verkoopt belangen in Nieuw-Zeeland
    OMV betaalt 578 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell heeft belangen in Nieuw-Zeeland verkocht aan OMV voor 578 miljoen dollar. Dit maakte de Brits-Nederlandse oliereus donderdagavond bekend.

    De verkoop volgt na een tweejarige beoordeling van de bezittingen van Shell in Nieuw-Zeeland. De desinvestering maakt onderdeel uit van het plan van de oliereus om voor 30 miljard dollar aan activiteiten van de hand te doen voor het einde van 2018.

    De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders. Shell denkt de transactie in het vierde kwartaal van dit jaar te kunnen afronden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 20 maart 2018 19:26
    Van Beurden: 'Stel haalbare doelen, anders wordt energietransitie grote teleurstelling'

    Ceo Ben van Beurden van ShellFoto: Shell

    Het idee dat de wereld op korte termijn zonder olie of gas kan, is niet reëel. Shell-topman Ben van Beurden pleit voor het stellen van haalbare doelen. Gebeurt dat niet dan 'wordt de energietransitie een grote teleurstelling'. Dat zei Van Beurden maandagavond in de eerste Elsevier Economielezing in De Rode Hoed in Amsterdam.

    De Shell-bestuursvoorzitter hield voor een uitverkochte zaal een pleidooi voor samenwerking met overheden, ngo's, bedrijven en burgers om de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen succesvol te realiseren. Daarbij benadrukte hij, zoals hij eerder ook al deed, dat meer realisme nodig is.

    Disruptie
    'Het is allemaal niet zo eenvoudig als wel eens wordt beweerd. Zelfs als iedereen op stroom (of waterstof) gaat rijden, kunnen we niet zonder gas of olie. Zelfs als elk apparaat met een stekker in de wereld vanaf nu zijn stroom zou krijgen via zonne- of windenergie, kunnen we niet zonder gas of olie. Zelfs als elk huis, kantoor en elke fabriek perfect wordt geïsoleerd, kunnen we niet zonder gas of olie', aldus Van Beurden.

    'Ik weet wat een groot aantal van jullie op dit moment denkt', hield hij zijn gehoor voor. '“Daar verzinnen ze wel iets op.” [...] Een nieuw – nu nog onbekend – antwoord... Een disruptie... Iets met een app...“'

    Google
    Maar volgens Van Beurden hebben zelfs de grootste disrupters – de techbedrijven in Silicon Valley – ervaren dat de energietransitie anders werkt dan de ICT-markt. Van Beurden: 'In 2008 nam Google met de beste bedoelingen van de wereld het initiatief om in de Verenigde Staten in 2030 het gebruik van kolen en olie drastisch te verlagen. Door op te roepen om elektriciteit uit kolen en olie terug te brengen tot nul. [...] Google staakte deze campagne in november 2011. Het stelde de doelen niet bij, maar gaf ze op', aldus Van Beurden.

    En dus moeten verwachtingen en doelstellingen reëler worden, meent Van Beurden. Zo wees hij er bijvoorbeeld op dat maar 20% van het wereldwijde energiesysteem elektriciteit is. Dat kan wel worden vergroend met windmolens en zonnepanelen, maar dan houd je nog steeds die overige 80% over.

    Relevante producten
    'Vervoerders die een zware vracht over de weg of over het water over een grote afstand elektrisch willen verplaatsen, staan op dit moment voor de keuze: vervoer ik mijn vracht, óf vervoer ik de batterijen? Want allebei is vooralsnog niet werkbaar.'

    Shell ziet in de onzekere toekomst veel kansen. 'Natuurlijk moet Shell aantrekkelijk zijn voor investeerders. Maar we kunnen op de lange termijn alleen geld blijven verdienen als we de soort energie leveren waar de samenleving om vraagt. We moeten relevante producten leveren', aldus Van Beurden.

    Bert van Dijk

    fd.nl/ondernemen/1246570/van-beurden-...
  14. forum rang 10 voda 21 maart 2018 16:26
    Shell verwacht groei Downstream activiteiten
    Energiebedrijf geeft nieuwe doelstellingen af.

    (ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell verwacht dat de Downstream activiteiten in de komende jaren flink zullen groeien. Dit bleek uit doelstellingen die het Nederlands-Britse energiebedrijf woensdag bekend maakte.

    "Deze activiteiten zullen waarde blijven genereren voor onze aandeelhouders en klanten. We zijn van mening dat onze Marketing divisie de meest winstgevende in de sector is, en [onderdeel] Chemicals had in 2017 een recordjaar", zei Downstream directeur John Abbott. Downstream omvat de activiteiten die de olie omzet in producten en vervolgens verkoopt, via bijvoorbeeld tankstations.

    De winstgevendheid van Marketing zal volgens Shell in 2025 met meer dan 2,5 miljard dollar zijn gestegen en de winst bij Chemicals zal in dat jaar naar verwachting tot 3,5 miljard tot 4,0 miljard dollar zijn gegroeid.

    Onderdeel Marketing behaalde in 2017 een aangepaste winst van krap 4,0 miljard dollar, terwijl Chemicals goed was voor 2,6 miljard dollar.

    Shell herhaalde de verwachting dat de Downstream tak in 2020 een jaarlijkse vrije autonome kasstroom zal opleveren van 6 miljard tot 7 miljard dollar. Vijf jaar later moet dat zijn opgelopen tot 9 miljard tot 12 miljard dollar. Hierbij rekent het energiebedrijf met een olieprijs van 60 dollar per vat.

    Ieder jaar wil Shell tussen 7 miljard en 9 miljard dollar investeren in Downstream, wat een rendement op het gemiddeld geïnvesteerde kapitaal moet opleveren van ruim 15 procent.

    Wat betreft de tak Refining & Trading, in 2017 goed voor een winst van 2,5 miljard dollar, wil Shell de geïntegreerde break-even marges in 2020 verlagen met een kwart ten opzichte van 2011 tot 2013.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 23 maart 2018 11:42
    Canada probeert Shell te verleiden met belastingvoordelen - media
    Brits-Nederlandse energiereus overweegt LNG-project in British Columbia.

    (ABM FN-Dow Jones)De Canadese provincie British Columbia probeert Royal Dutch Shell te overtuigen om verder te gaan met de ontwikkeling van LNG-projecten ter waarde van circa 40 miljard Canadese dollar door de belastingdruk te verlagen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag laat op basis van commentaar van John Horgan, de premier van de provincie.

    "Na vijf jaar praten over één, twee, drie en zelfs vijf LNG-faciliteiten, zijn er tot dusver nul", zei Horgan. "Met de veranderingen kunnen we er nu mogelijk één krijgen", voegde hij toe.

    De provincie zal een extra belasting van 3,5 tot 5 procent over de netto inkomsten van LNG-projecten schrappen. Daarnaast zei Horgan dat nieuwe projecten lagere elektriciteitstarieven, in lijn met andere industriële gebruikers, hoeven te betalen.

    In British Columbia zijn fabrikanten vrijgesteld van omzetbelasting op machines en materieel. LNG-projecten zullen voortaan ook onder deze regelgeving vallen, maar de verloren inkomsten [van de provincie] moeten worden terugbetaald zodra het project operationeel is.

    Shell en zijn partners Mitsubishi, PetroChina en Korea Gas zullen naar verwachting dit jaar een definitieve investeringsbesluit nemen over de bouw van een faciliteit in Kitimat, in het noorden van de provincie. Het project maakt het mogelijk om Canadees gas te verschepen naar Aziatische markten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 23 maart 2018 11:42
    Shell verkoopt belang in Irakees olieveld
    Belang in West Qurna 1 olieveld verkocht voor 406 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell verkoopt het volledige belang van 19,6 procent in het olieveld West Qurna 1 in Irak voor 406 miljoen dollar aan een dochteronderneming van ITOCHU. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus vrijdag voorbeurs.

    De koper zal tevens een schuld van 144 miljoen dollar overnemen.

    De verkoop heeft de vereiste goedkeuring gekregen van de betrokken toezichthouders en zal naar verwachting in de komende dagen worden voltooid, zei Shell. De ingangsdatum van transactie is met terugwerkende kracht 31 december 2015.

    Sinds 2009 nam Shell deel aan het project, dat zal worden voortgezet door ExxonMobil.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links