Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Versatel moet Versatel kopen!

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 oktober 2004 17:59
    Versatel zou nu het beste haar eigen geld voor overnames moeten steken in Versatel aandelen omdat die belachelijk laag gewaardeerd zijn.

    Hierdoor wordt de winst per aandeel voor de aandeelhouders hoger en het aandeel meer waard. Men zou bijvoorbeeld een 20 % belang kunnen nemen van +- 100 miljoen aandelen voor 150 miljoen euro, als het niet meer is, maar tegen de tijd dat ze dat ingeslagen hebben zal de koers al wel aardig oplopen.

    Dit zou voor beleggers ook een aanzienlijk goed teken zijn van vertrouwen in het management in Versatel. En er zijn nog maar 400 miljoen uitstaande aandelen.

    De 100 miljoen aandelen kunnen dan vervolgens weer gebruikt worden voor overnames en slaat Versatel 2 vliegen in 1 klap. Beter dan dat geld op de bank laten staan lijkt mij.

    Groetjes Stefan
  2. [verwijderd] 14 oktober 2004 18:51
    Nee, zo werkt het niet. Ten eerste zou de prijs helemaal niet laag blijven als je zoveel aandelen uit de markt probeert te halen. (Zie wat er met de koers is gebeurd door 14M extra aandelen.)

    Ten tweede is het op termijn ook helemaal niet gunstig ten opzichte van het geld gebruiken voor overnames. Versatel mag laag gewaardeerd staan, kleine niet-levensvatbare telco-tjes zoals Berlikomm zijn nog veel aantrekkelijker geprijsd als je het geduld hebt op een goed koopmoment te wachten. Versatel staat nu qua beurswaarde op 1,1x omzet (en grootschalig kopen zou die prijs nog opdrijven), Berlikomm kostte slechts 0,6x de omzet. En het is 6x EBITDA voor Versatel en het was slechts 4x EBITDA voor Berlikomm.

    Ik ben er van overtuigd dat ze morgen al overnames konden doen als ze bereid waren de prijs/prestatie verhouding van Versatel aan te kopen. Maar dan zouden we er niet beter van worden. Dus zoeken ze naar iets wat aanzienlijk voordeliger is, en dat kost gewoon wat tijd.

  3. [verwijderd] 14 oktober 2004 20:11
    Ennuh HGM?

    Als die rare snuiter, die laatst in dat video bericht glashard verkondigd dat we (nu al) op weg zijn naar de 75 cent, nou eens gelijk krijgt. Even hypothetisch gesproken. Dan kun je denk ik in de weg omhoog wel enkele tientallen miljoenen aandelen aanschaffen voor gemiddeld 1 euro.

    Wat ik vooral wil zeggen is dat aandelen versatel mij geen slechte currency lijkt voor overnames. Als (tja als) Versa bij de herstructurering 30 miljoen van het ontstane kasgeld had gebruikt om 100 miljoen eigen aandelen in te kopen, dan waren wij daar in 2004 erg blij mee geweest. Toen had het gekund, op 30 cent
  4. [verwijderd] 14 oktober 2004 22:09
    Dan had de koers nu ook hoger staan. Dus waren we nog te laat. Versa is nu gewoon goedkoop in veel ogen. Blijft een risico als ze alles kunnen uitrollen zoals de doelstellingen dat beogen. Worden de uitspraken waar dan kunnen we een goed rendement zien. Versa is goed on track ! hopelijk blijft dat zo...

    Greetz Koekie !
  5. atitlan 15 oktober 2004 09:38
    Bij de overname van Berlikom heeft Versatel nieuw aandeelen ter waarde van 1,46 uitgegeven.
    Bij de warrantconversie voor 1,50.

    Het wordt heel aantrekkelijk om de verwatering ongedaan te maken door deze aandelen op het huidige niveau terug te komen.
    De verwatering is dan weer ongedaan en het levert een mooie boekwinst op (toch gauw 4 miljoen euro).
  6. [verwijderd] 15 oktober 2004 09:53
    quote:

    AlexisColby schreef:

    Ennuh HGM?

    Als die rare snuiter, die laatst in dat video bericht glashard verkondigd dat we (nu al) op weg zijn naar de 75 cent, nou eens gelijk krijgt. Even hypothetisch gesproken. Dan kun je denk ik in de weg omhoog wel enkele tientallen miljoenen aandelen aanschaffen voor gemiddeld 1 euro.
    Ik denk dat je op die manier hooguit een paar miljoen stukken op zou pikken. De koers kan namelijk alleen zo ver dalen omdat er helemaal niemand koopt en er een paar miljoen stukken zijn die per se van hun eigenaar af willen. ;-)

    Die omzetten van 3-4M per dag die we zien op dagen dat de koers wegzakt bestaat uit stukken die door handelaars wel 3-4x naar elkaar toegeschoven worden. Als je op zo'n dag alles opkoopt vang je misschien 1M stukken voor het aanbod opdroogt. De verkopers hebben namelijk heel snel in de gaten dat er iemand is die alles opkoopt. En dan stoppen ze acuut met leveren, want de verkopen op dat niveau dienden alleen om goedkoper terug te kunnen kopen, niet om de pf van een LT belegger te spekken.

    Versatel zou bovendien moeten melden zodra ze eigen stukken gaan inkopen, en dat zou ook al een koersreactie opleveren.
  7. [verwijderd] 15 oktober 2004 11:25
    en over iets melden hebben we het al eerder gehad, daar is Versatel niet zo goed in en al heel lang.
    Of er valt helemaal niets te melden (wat goed maar ook slecht kan zijn) of men wil daar geen tijd in stoppen, maar hebben daar toch mensen voor in dienst, wat moeten die daar dan nog.
    Ik vind het jammer dat Versatel zo gesloten is.
    Het niet transparant (willen) zijn is voer voor doemdenkers en manipulatoren, die terecht van alles creatief kunnen spuien en daar wellicht ook reakties (koers- en mailreakties) mee teweeg brengen.
    Trading update of zo nu Berlikomm min of meer geintegreerd is zou best kunnen, of andere zaken die laten doorschemeren waar het bedrijf mee bezig is.
    Een Telfort meldt laatst nog een x-aantal klanten te bezitten...gaat misschien nergens over hoor ik de meesten al denken, maar het geeft wel iets aan en dat is dat het klantenbestand toch groeiende is en DAT kan weer aanleiding zijn om positiever te zijn over het fonds.
    Versatel heeft mijns inziens genoeg bezigheden, waar best iets over te melden zou zijn. Voortgang in Duitsland, voortgang in Belgie waar men bijvoorbeeld ook mobiele diensten probeert te slijten, dat is ook in Nederland gaande, verder de licentie van wat was het ook alweer(waar je draadloos verbindingen mee kon leggen, kostte Versatel zo'n 6 of 7 ton en ik dacht dat Telfort de andere gelukkige was die dezelfde licentie kon kopen voor meer maar ook over een langere periode te gebruiken....ben dus even de naam kwijt...wie-oh-wie) en zo zijn er wellicht wel meer zaken te roepen.....abonnees voor Zonnet, onnet klanten en dies-meer-zij.
    Maar integendeel....je hoort eigenlijk niets.....toch wel jammer en zijn in mijn ogen gemiste kansen.....
    ANL
  8. [verwijderd] 15 oktober 2004 11:28
    snel een reaktie op mijn eigen bericht.....

    een dooddoener is natuurlijk om updates aan de markt nu af te doen als ''vlak voor de cijfers'' of iets dergelijks.
    in dit geval wellicht terecht, maar ik praat ook over de overige periodes dat het windstl blijft natuurlijk....even ter verduidelijking.
    ANL
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0693 -0,09%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.093,60 -0,24%
Gold spot 2.320,28 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links