Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 27,710 25 apr 2024 15:55
  • -0,050 (-0,18%) Dagrange 27,630 - 27,930
  • 727.733 Gem. (3M) 2,1M

PB

1.512 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 januari 2018 21:48
    Ahold: Oost West Thuis Best

    ANALYSE
    door Nico Inberg
    gepubliceerd 24 jan 2018 om 08:15

    Een gemengd beeld bij de omzetcijfers van AholdDelhaize vandaag:

    Sterke performance in Nederland
    Zwakke prestaties in België

    Prijsdruk houdt omzetgroei VS beperkt

    De Nederlandse tak doet het meer dan uitstekend, met een omzetgroei van 6%, maar in de VS en vooral in België ondervindt Ahold toch serieuze concurrentie. Het goede nieuws is dat over het afgelopen jaar de vrije kasstroom 'significant' hoger uitkomt dan de eerder aangegeven €1,6 miljard.

    Significant betekent in vakjargon 12-20% hoger. De hogere kasstroom komt door minder investeringen, een betere beheersing van het werkkapitaal en hogere dividenden van joint ventures.

    Ahold deelt het concern op in vijf regio's:

    Zie link:

    Gekeken naar de performance van de verschillende regio's ontstaat er een heel gemengd beeld. Albert Heijn in Nederland doet het ontzettend goed, België kampt met felle concurrentie en in de VS is er prijsdruk en magere omzetgroei.

    Dollar zat tegen in 2017
    De dollar zat tegen in 2017. Gemiddeld gezien daalde de eurodollar in 2016 van 1,12 naar 1,05, terwijl in 2017 de eurodollar juist steeg van 1,05 naar uiteindelijk 1,20. Het verschil in het vierde kwartaal: in 2016 een gemiddelde koers van 1,085 tegenover een gemiddelde koers van 1,185 in Q4-2017.

    Dat geeft een behoorlijke omzetdaling bij de Amerikaanse winkels in euro's van boven de 7%. Omdat Ahold weinig tot geen invloed heeft op de valutakoersen kijkt men liever naar de omzetverandering bij een constante wisselkoers. Gezien over het gehele jaar boekt Ahold, zelfs met de verzwakte dollar, nog wel een omzetstijging van 0,6%.

    Vergelijkbare groei per regio
    Een nog betere vergelijkingsbasis is de vergelijkbare groei, zonder valuta dus en zonder extra of minder winkels. Hier komt goed naar voren dat de marktpositie van Albert Heijn in Nederland ontzettend sterk is.

    In Nederland was sprake van prijsinflatie van 2,8% waardoor de vergelijkbare groei zelfs uitkwam op 6%. In België gaat het niet goed: over het gehele jaar gezien daalde de vergelijkbare omzet met 0,2% (in 2016 +1,7%).

    Eerder vorig jaar al, in september, verving Ahold de topman in België, waarschijnlijk door de slechte resultaten daar.

    De Verenigde Staten
    In de VS is het een heel andere ballgame. De concurrentie is er zoals altijd moordend en de opkomst van Amazon als fysieke retailer zet alle marktpartijen op scherp. Er is dan ook weinig prijsinflatie (bij Ahold USA 1,1% en bij Delhaize America 0,7%) en de groei is er moeizaam, en minder dan in 2016.

    De opening van de eerste Amazon Go winkel kreeg ontzettend veel aandacht, maar zet vooralsnog weinig zoden aan de dijk en moet vooral gezien worden als een experiment. Het zet de concurrentie nog meer op scherp en geeft wel richting aan de manier waarop retailers naar klantbeleving kijken.

    Centraal en Zuid-Oost-Europa tenslotte boekte een vergelijkbare omzetgroei van 0,3%, door een krimp van de omzet in Griekenland.

    Conclusie
    De winstcijfers worden pas op 23 februari bekendgemaakt, maar Ahold bevestigt al wel de operationele marge van 3,9%, zoals ook eerder gecommuniceerd. De vrije kasstroom komt significant hoger uit waarschijnlijk rond de €1,8-1,9 miljard en dat is het goede nieuws.

    Ahold heeft een sterke balans, de netdebt/ebitda ratio ligt rond de 0,8 waardoor deze kasstroom maximaal aangewend kan worden voor enerzijds investeringen in klantbehoud en prijszetting, en anderzijds distributie naar aandeelhouders in de vorm van dividend en inkoop van eigen aandelen.

    In België is werk aan de winkel, terwijl de concurrentie in de VS de prijzen laag houdt en daardoor de omzetgroei beperkt. In Nederland is het feest bij Albert Heijn. Al met al geen juichend, maar wel, zoals Ahold zelf zegt, een solide rapport, met genoeg elementen om op voort te bouwen.

    POSITIEF

    Goed aandeel, maar we wachten op een goed koopmoment. Staat op watchlist.
    POSITIEF OP 24 JAN 2018 OM 08:15

    De verhoging van de vrije kasstroom is een aangename verrassing en zou wel eens de meeste aandacht kunnen krijgen vandaag. Ahold is zeker te behouden en rond €18 of lager koopwaardig.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/273031/Ah...
  2. forum rang 10 voda 26 februari 2018 16:12
    Muller volgt Boer op als CEO Ahold Delhaize - media
    Wisseling zou al bij fusie zijn vastgelegd.

    (ABM FN-Dow Jones)Topman Dick Boer van Ahold Delhaize wordt op korte termijn opgevolgd door ex-Delhaize-topman Frans Muller. Dit schreef De Standaard maandag.

    Deze afspraak zou al zijn gemaakt toen Ahold en Delhaize twee jaar geleden fuseerden. Muller is momenteel deputy CEO van het supermarktconcern. Volgens de krant kan de aankondiging van de wisseling van de wacht deze week al worden gedaan.

    Boer zou voorzitter van de raad van commissarissen worden.

    Het aandeel Ahold Delhaize steeg maandag 1,4 procent tot 17,86 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 27 februari 2018 16:15
    Correctie: beursblik: Ahold Delhaize voldoet aan eigen verwachtingen
    Markt benieuwd naar vrije kasstroom.

    (ABM FN-Dow Jones)Ahold Delhaize heeft in 2017 vermoedelijk aan de eigen margeverwachting voldaan terwijl de vrije kasstroom boven verwachting zal zijn. Dit verwacht KBC Securities en is tevens de consensus van analisten.

    Zowel KBC Securities als de markt in het algemeen rekenen op een onderliggende marge van rond de 3,9 procent, in lijn met wat Ahold Delhaize zelf verwacht.

    Op 24 januari kwam het Belgisch-Nederlandse supermarktconcern al met pro forma omzetcijfers. Daaruit bleek dat de omzet in het vierde kwartaal van 2017 is uitgekomen op 15,8 miljard euro.

    KBC Securities rekent wat betreft de onderliggende EBIT op 640 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017. In het vierde kwartaal van 2016 kwam deze onderliggende operationele winst nog uit op 608 miljoen euro. De consensus rekent op 624 miljoen euro. Verder rekent KBC Securities op een onderliggende EBITDA van 1.068 miljoen euro, gelijk aan de marktconsensus. In 2016 behaalde Ahold Delhaize een onderliggende EBITDA van 1.045 miljoen euro.

    Kijkend naar de verschillende regio's, rekent KBC Securities op een onderliggende operationele marge van 4,2 procent voor Ahold USA. Dit is nipt boven de 4,1 procent waar de markt op rekent en een daling van 5 basispunten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. In Nederland wordt gerekend op een onderliggende operationele marge van 5,2 procent door KBC Securities, waar de consensus 5 procent is. Dit zou op jaarbasis een verbetering van 23 basispunten zijn. In België voorspelt KBC Securities een onderliggende operationele marge van 2,1 procent, tegen een consensus van 2,4 procent. Dat zou een daling van 21 basispunten zijn ten opzichte van een jaar eerder.

    Benieuwd naar kasstroom

    Waar de markt verder benieuwd naar is, is de ontwikkeling van de kasstroom, aldus KBC Securities. Bij de pro forma cijfers die Ahold Delhaize in januari vrijgaf, maakte het concern bekend dat de vrije kasstroom dit jaar aanzienlijk boven de eigen verwachting van 1,6 miljard uitkomt.

    Ahold Delhaize opent woensdag om 06:45 uur de boeken. Dinsdag noteerde het aandeel 0,3 procent hoger op 17,87 euro.

    Correctie: om volledige naam Ahold Delhaize weer te geven.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 27 februari 2018 16:34
    Blik bij Ahold Delhaize op nieuws over topman

    Gepubliceerd op 27 feb 2018 om 12:38 | Views: 3.354

    Ahold Delhaize 16:17
    17,97 +0,16 (+0,88%)

    AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft zijn winst afgelopen jaar naar verwachting opgevoerd. Bij de resultaten die het supermarktconcern woensdag presenteert, zijn alle ogen evenwel gericht op mogelijke aankondigingen over een eventueel afzwaaien van topman Dick Boer.

    De Belgische krant De Standaard berichtte maandag over een aanstaande stoelendans aan de top. Boer zou worden opgevolgd door ex-Delhaize-topman Frans Muller. Boer zou vervolgens voorzitter worden van de raad van commissarissen. Ahold Delhaize wilde niet op de speculaties ingaan.

    Kenners voorzien in doorsnee een nettowinst van 368 miljoen euro voor Ahold Delhaize over de laatste drie maanden van 2017. Over het hele boekjaar komt de winst volgens een begin januari door het bedrijf zelf opgestelde consensus onder analisten uit op ruim 1,4 miljard euro.

    Voortgezette activiteiten

    Een jaar eerder gingen op pro forma basis nog winsten uit voortgezette activiteiten in de boeken van respectievelijk 158 miljoen en bijna 1,1 miljard euro. Om goedkeuring voor de fusie te krijgen moesten toen onderdelen worden afgestoten en mede daarom viel de winst lager uit.

    Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn kwam eind vorige maand al met omzetcijfers over 2017. Daaruit bleek dat het bedrijf in de laatste maanden van vorig jaar vooral in Nederland goede zaken heeft gedaan, mede dankzij sterke verkopen rondom de feestdagen in december. Analisten van KBC Securities vonden het evenwel een minpunt dat de omzetontwikkeling in de Verenigde Staten aan de zwakke kant bleef.

    Op basis van de voorlopige cijfers schatte Ahold Delhaize de onderliggende winstmarge over heel 2017 vorige maand op 3,9 procent. Daarbij zou de vrije kasstroom aanmerkelijk hoger uitkomen dan verwacht. Dat komt onder meer door lager dan geraamde investeringen en hogere dividenden uit joint ventures.
  5. forum rang 10 voda 28 februari 2018 16:15
    Beursblik: Ahold Delhaize voordeligste kruidenier
    Jefferies ziet ruimte voor verbetering.

    (ABM FN-Dow Jones)Ahold Delhaize bevestigde woensdag zijn status als meest begeerlijke Europees supermarktaandeel, met een lage waardering en de nodige ruimte voor verbetering in 2018. Dat stelden analisten van Jefferies woensdag in een rapport.

    Vooral de sterkere marge in de Verenigde Staten viel mee bij de jaarcijfers, volgens het analistenteam, dankzij kostenbesparingen en een forse margeverbetering bij Delhaize America. De marge in Nederland viel tegen, door hogere pensioenlasten, en ook België stelde teleur, wat aanleiding is voor drastische ingrepen.

    De analisten zien "meer dan genoeg nieuwe initiatieven" met behoorlijk drastische veranderingen in België die nu al lijken door te sijpelen in de omzet, nu logistieke problemen en de effectiviteit van kortingsacties worden aangepakt.

    Jefferies verwacht dat de forse hogere investeringen van 1,9 miljard euro in 2018 Ahold Delhaize gaan helpen om de succesvolle multichannel-aanpak voor voedingsmiddelen in Nederland te kopiëren naar Amerika en België.

    De concurrentie in de VS en Nederland versnelde of vertraagde de afgelopen maanden niet merkbaar. Ahold Delhaize zegt de Amerikaanse voordeelsupermarkten goed bij te benen qua prijzen, zoals het stijgende marktaandeel van met name Food Lion ook bevestigde.

    Ahold liet verder weten dat de Amerikaanse belastinghervorming de vrije kasstroom blijvend zal spekken met 200 miljoen. Jefferies ziet ook de onderliggende vrije kasstroom in 2018 met ongeveer 200 miljoen euro stijgen, terwijl de marge met 20 basispunten omhoog gaat.

    Jefferies heeft een koopadvies en koersdoel van 22,80 euro op Ahold Delhaize, dat volgens de analisten met afstand het goedkoopste Europese supermarktaandeel is. Ze rekenen op een kasstroom-rendement van 9 procent in 2018, uitgaande van een aandeleninkoop voor 2 miljard euro. Dit kan in 2019 oplopen tot 9,5 procent, als er dan nog eens voor 750 miljoen euro wordt ingekocht en de synergievoordelen verder oplopen.

    Het aandeel Ahold Delhaize steeg woensdag 3,4 procent tot 18,56 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 28 februari 2018 16:33
    Winstgevendheid en kasstroom Ahold Delhaize flink omhoog
    Dividend met ruim 10 procent verhoogd.

    (ABM FN-Dow Jones)Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2017 de winstgevendheid, zoals analisten ook voorzagen, zien stijgen en in combinatie met een flink hogere vrije kasstroom betekende dit ook een meer dan 10 procent hogere dividenduitkering. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de supermarktuitbater.

    CEO Dick Boer zei in een toelichting dat de combinatie van Ahold en Delhaize vlotter synergievoordelen wist te realiseren dan voorzien. Dat gebeurde tegelijk met een stijgende marge en gelijkblijvende of zelfs groeiende marktaandelen in de belangrijkste markten waarin Ahold Delhaize actief is.

    De onderliggende EBITDA daalde op jaarbasis van 1.092 miljoen naar 1.081 miljoen euro, waar analisten vooraf mikten op 1.068 miljoen euro. De onderliggende EBIT daalde fractioneel van 635 miljoen naar 631 miljoen euro. Hier rekenden analisten op een toename tot 624 miljoen euro.

    Onder de streep restte een nettowinst van 744 miljoen euro, tegenover 178 miljoen euro een jaar eerder.

    Dit gebeurde bij een omzet van 15.763 miljoen euro, wat conform de eerder afgegeven pro forma cijfers van Ahold Delhaize was. De vergelijkbare omzetgroei tegen constante wisselkoersen bedroeg 1,6 procent.

    "Verrassend sterk" noemde InsingerGilissen die omzetgroei bij de voorlopige cijfers al.

    De kwartaalomzet in de Verenigde Staten, waar het concern circa 60 procent van zijn omzet realiseert, daalde bij de winkelketens van Ahold en Delhaize mede als gevolg van de zwakke dollar en bij de Amerikaanse ketens van Delhaize daalde de omzet met 7,4 procent. De vergelijkbare omzet steeg echter wel, bij Ahold USA met 0,6 procent en bij Delhaize USA met 1,5 procent.

    In Nederland steeg de omzet met 6,4 procent en in België was er een krappe omzetstijging van 0,8 procent. In Centraal en Zuidoost-Europa, waar Ahold actief is in Tsjechië en Delhaize in Servië, Roemenië en Griekenland, steeg de kwartaalomzet met 4,0 procent.

    In heel 2017 steeg de omzet met 0,6 procent tot 62,7 miljard euro, wat volledig te danken was aan de stijging van online verkopen. In het vierde kwartaal steeg de online omzet met maar liefst 23,2 procent. De omzet in de winkels bleef constant. De analistenconsensus ging voor het hele jaar uit van een totale omzet van 62,6 miljard euro.

    Analisten gaven aan bij de definitieve cijfers met veel aandacht te kijken naar de ontwikkeling van de kasstroom van Ahold Delhaize. Bij de voorlopige cijfers liet de supermarktketen al weten dat de vrije kasstroom ruim boven de eerder afgegeven 1,6 miljard euro uit zou komen. Dit werd uiteindelijk 1.926 miljoen euro, circa een derde meer dan in 2016. Aan deze vrij kasstroom droeg het vierde van 2017 voor 903 miljoen euro bij.

    "Ze kunnen dat in ieder geval goed gebruiken voor investeringen in de operaties en teruggave aan aandeelhouders", merkte InsingerGilissen destijds al op.

    Aandeelhouders van Ahold Delhaize kunnen over 2017 een dividend tegemoet zien van 0,63 euro, 10,5 procent meer dan in 2016.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,8 procent hoger op 17,96 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 28 februari 2018 16:33
    Beursblik: resultaten Ahold Delhaize licht meevallend
    KBC Securities herhaalt koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones)Ahold Delhaize heeft in 2017 licht meevallend gepresteerd. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities woensdag.

    Volgens de analist deed de supermarktketen het op alle niveaus beter dan voorzien. Daarbij zei Vandenberghe vooral gecharmeerd te zijn van de ontwikkeling van de marges in Amerika.

    Verder noemde hij de eerste indicaties voor 2018 en de nieuwe Amerikaanse belastingwet "ondersteunend" voor zijn beleggingscasus.

    Bij de voorlopige cijfers liet de supermarktketen al weten dat de vrije kasstroom ruim boven de eerder afgegeven verwachting van 1,6 miljard euro uit zou komen. Dit werd uiteindelijk 1.926 miljoen euro, circa een derde meer dan in 2016. Vandenberghe rekende op 1,8 miljard euro.

    Het voorgestelde dividend van 0,63 euro per aandeel was een cent minder dan KBC Securities verwachtte, maar juist een cent hoger dan de consensus.

    Vandenberghe merkte nog op dat het aandeel Ahold Delhaize 10 tot 20 procent goedkoper is dan Europese sectorgenoten, wat in de ogen van de analisten te gortig is gezien het winstmomentum, het "superieure" rendement op het ingezette kapitaal en de vrijkasstroom. Daarbij zal het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro steun geven aan de aandelenkoers, denkt de marktvorser, die zijn koopadvies met koersdoel van 22,00 euro herhaalde.

    Het aandeel Ahold Delhaize handelde woensdag, kort na opening, 1,2 procent hoger op 18,18 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 28 februari 2018 16:33
    Nieuwe strategie Delhaize België - media
    Focus op lagere prijzen.

    (ABM FN)Ahold Delhaize wil nog voor de zomer met een nieuw plan komen om de activiteiten van Delhaize België te versterken. Dit schreef de krant De Tijd aan de hand van de presenatie van het management over de jaarcijfers.

    'Delhaize doet het niet fantastisch, dat merken we allemaal', zei CEO Dick Boer.

    Het management verkondigde iets te willen doen aan de prijsperceptie. Deze moeten lager waarbij de naam van Delhaize als dure keten zou moeten verdwijnen.

    Bij de Belgische tak van Delhaize ging de bedrijfswinst in het laatste kwartaal van 2017 met meer dan de helft omlaag.

    Ahold Delhaize wil de keten Albert Heijn in de nieuwe strategie als voorbeeld nemen, stond te lezen in De Tijd.

    De CEO verklaarde verder niet te willen snijden in de jobs.

    Het aandeel van Ahold Delhaize ging woensdag 3,0 procent hoger op 18,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 28 februari 2018 16:39
    'Bestuur Ahold Delhaize beslist over stichting'

    Gepubliceerd op 28 feb 2018 om 10:54 | Views: 2.291

    Ahold Delhaize 16:18
    18,63 +0,67 (+3,74%)

    ZAANDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het besluit om een optie-overeenkomst met de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize (SCAD) te verlengen ligt bij het bestuur van het supermarktconcern. Aandeelhouders mogen niet meebeslissen. Het besluit moet daarna nog goedgekeurd worden door de raad van commissarissen. Dat meldde het bedrijf woensdag in zijn jaarverslag.

    De optie-overeenkomst loopt eind dit jaar af en heeft de mogelijkheid tot verlenging wanneer beide kanten dat goedkeuren. SCAD kan met de huidige afspraken preferente aandelen Ahold Delhaize verkrijgen en daarmee een beschermingswal opwerpen tegen een mogelijke overname van de onderneming. De eerste gesprekken over een mogelijke verlenging zijn inmiddels begonnen.
  10. forum rang 10 voda 1 maart 2018 21:58
    De leeuw is ziek

    ‘De leeuw van Delhaize is gestorven’ riepen sentimentele Belgische beleggers toen ‘hun’ supermarkttrots in 2016 door Ahold werd ingelijfd. Officieel een fusie, maar zo voelde het niet. Volgens de gekrenkte Belgische aandeelhouders lag de Vlaamse Leeuw uit het logo van Delhaize met zijn poten in de lucht.

    In die metafoor zit misschien wel meer waarheid dan de beleggers destijds vermoedden. De leeuw is niet dood, maar erg gezond is hij ook niet. De zaken die meekwamen met de fusie/overname van Delhaize zijn onder curatele van Zaandam geplaatst. Een Canadees, Xavier Piesvaux, is er neergezet als ceo om orde op zaken te stellen onder de hoede van Wouter Kolk die er naast Nederland nu ook België heeft bijgekregen.

    Woensdag kwam Ahold Delhaize met keurige cijfers over het jaar 2017, behalve in België dus. De supermarkten bij onze zuiderburen kampten af en toe met lege schappen door problemen in de bevoorrading. De Jost Group die voor de Belgische supermarktexploitant reed, bleek met de sociale zekerheid te hebben gefraudeerd. Bovendien worstelt het land sowieso met een tekort aan chauffeurs.

    Misschien mede daarom laten de Belgen de Delhaize-supermarkten een beetje links liggen. Die hebben ook nog eens het imago dat ze duur zijn. Een concurrent als Colruyt heeft dat imago niet. Als de cijfers worden gecorrigeerd voor openingen en sluitingen van winkels dan was er in twee van de vier kwartalen in 2017 een krimp van de omzet bij Delhaize. Met de onderliggende operationele marge - het bedrijfsresultaat (ebit) als percentage van de omzet - was het ook droevig gesteld. In het vierde kwartaal kwam die marge niet boven de 1% uit. Onder meer reclame-acties om publiek naar de supermarkten te trekken drukten de rendementen.

    In marge-opzicht blijft het Belgische smaldeel ver achter bij de rest van het concern. In datzelfde laatste kwartaal van 2017 kwam Delhaize America met zijn Food Lions winkels tot een marge van 4%. Ahold USA kende met zijn Giant- en Stop & Shop-supermarkten een rendement van 4,2%. Albert Heijn, Etos, Gall&Gall en Bol.com wisten in Nederland een marge te behalen van 4,7%. Het beste ging het met Midden- en Zuid-Oost Europa (Tsjechië, Servië, Bulgarije, Griekenland). De ketens met namen als Albert, Maxi en Shop &Go wisten 5,4 cent bedrijfsresultaat te persen uit elke euro winkelomzet.

    Wat te doen in België? In ieder geval lege schappen voorkomen, een logische en duidelijke route door de winkel ontwerpen en producten opnemen waar de consument behoefte aan heeft, uiteraard tegen de juiste prijs. Zaanse reanimatietechnieken dus voor de Vlaamse leeuw.
    Reageren? bartjens@fd.nl

    Bartjens

    fd.nl/ondernemen/1244098/de-leeuw-is-...
  11. forum rang 10 voda 9 maart 2018 15:27
    Delhaize doet vleesbedrijf in de ban

    Gepubliceerd op 9 mrt 2018 om 12:14 | Views: 1.297

    Ahold Delhaize 15:08
    18,34 +0,19 (+1,06%)

    BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische supermarktketen Delhaize zet de samenwerking met vleesbedrijf Verbist stop. Dat laat het onderdeel van het Nederlands-Belgische supermarktconcern Ahold Delhaize weten naar aanleiding van het geknoei met invriesdata van vlees bij het bedrijf.

    ,,Deze vaststellingen hebben geleid tot een volledige en onherstelbare vertrouwensbreuk", zo laat Delhaize weten in een verklaring. Een dag eerder werd al bekend dat Delhaize en de Belgische branchegenoot Colruyt een grote lading vlees uit de schappen haalden. Ook Colruyt doet Verbist in de ban. Daarnaast wordt gezind op stappen om via rechter de schade te verhalen.

    Dierenrechtenorganisatie Animal Rights meldde donderdag dat het vlees ook in Nederland bij groothandelsketen Makro was beland, maar het bedrijf weerspreekt dat. Makro was weliswaar klant van Verbist, maar kocht alleen vers rundvlees in en dus geen ingevroren producten. De samenwerking is na aanleiding van de ophef stopgezet. Ook heeft Makro alle producten van Verbist uit de schappen genomen.

    Verbist hoort ook het slachthuis in Izegem waar dierenrechtenactivisten vorig jaar mishandeling van runderen vastlegden. De onthulling leidde tot veel ophef. Dat slachthuis moest toen tijdelijk dicht.
  12. kassiebora 12 maart 2018 18:38
    Ahold Delhaize successfully priced a dual tranche debt offering of fixed rate notes and floating rate notes for a total amount of €800 million

    Zaandam, the Netherlands, March 12, 2018 - Koninklijke Ahold Delhaize N.V. announced today that it has successfully launched and priced €500 million fixed rate notes due in 2026 and €300 million floating rate notes due in 2021.

    The 8-year fixed rate notes will bear a coupon of 1.125 per cent per annum and were issued at a price of 99.107 per cent of the nominal value.

    The 3-year floating rate notes will bear a coupon of 18 basis points over 3-month EURIBOR per annum and were issued at a price of 100.449 per cent of the nominal value.

    The senior unsecured offering is expected to be rated BBB/Baa1 by Standard & Poor's and Moody's respectively. The securities were placed with a broad range of institutional investors across Europe.

    The settlement of both issues will take place on March 19, 2018. The net proceeds from the offering will be used for the refinancing of existing debt and for general corporate purposes.

    BNP PARIBAS, Deutsche Bank, Goldman Sachs International and J.P. Morgan acted as joint lead managers. The notes will be listed on Euronext Amsterdam.

  13. forum rang 10 voda 29 maart 2018 17:47
    Activist wil gifpil Ahold Delhaize kwijt - media
    Stichting drukt volgens CIAM koers.

    (ABM FN)De activistische aandeelhouder CIAM wil dat Ahold Delhaize zijn beschermingsconstructie intrekt. Dit meldde persbureau Reuters donderdag.

    De supermarktuitbater heeft in de vorm van een stichting een zogenoemde gifpil waardoor ongewenste kopers kunnen worden geweerd.

    Deze stichting moet in december dit jaar worden verlengd, en daar heeft CIAM weinig oren naar. Het bestaan van een dergelijke constructie drukt de koers namelijk, vind de activist, die volgens Reuters een belang in Ahold Delhaize heeft van minder dan een procent.

    Op 11 april staat er een jaarvergadering op de agenda, waar verlenging van de stichting ook besproken zal worden, maar geen stempunt is.

    Het aandeel Ahold Delhaize steeg donderdag kort voor het slot 1,0 procent op19,26 euro

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 5 april 2018 16:21
    Beursblik: Muller als topman Ahold Delhaize goede keus
    KBC Securities verrast door volledige vertrekt Dick Boer.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van CEO Dick Boer komt niet als een complete verrassing. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag.

    Vanochtend kondigde Ahold Delhaize aan dat Boer per 1 juli wordt opgevolgd door Frans Muller, momenteel nog vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize.

    Deze transfer noemde Vandenberghe zoals verwacht, maar hij had er niet op gerekend dat Boer ook daadwerkelijk Ahold Delhaize zou verlaten, maar de rol van voorzitter op zich zou nemen.

    Voorbeurs meldde de supermarktketen echter dat Mats Jansson ook vertrekt en Jan Hommen de nieuwe voorzitter wordt.

    Vandenberghe zei tevreden te zijn met Muller als nieuwe CEO, gezien zijn ervaring en kennis van de onderneming, vooral in Amerika. Muller was tussen oktober 2016 en januari 2018 ad interim verantwoordelijk voor Delhaize America.

    De analist denkt dat Muller in staat is om Ahold Delhaize naar een volgend niveau te tillen.

    KBC Securities heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. "We denken dat het bedrijf nog altijd ondergewaardeerd is", aldus Vandenberghe die verder wees op de "erg gezonde" kasstroom die Ahold Delhaize genereert. Ook beschikt de onderneming volgens de marktvorsers over een "sterke" balans en een "aantrekkelijk" groeiprofiel. Reden dat het aandeel geldt als één van de favorieten van KBC voor 2018. Het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro zal daarbij voor een extra steun in de rug zorgen, aldus Vandenberghe.

    Donderdag, op een groene beurs, won het aandeel Ahold Delhaize 0,9 procent op 19,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 5 april 2018 16:24
    CEO Ahold Delhaize vertrekt
    Frans Muller opvolger Dick Boer.

    (ABM FN-Dow Jones) CEO Dick Boer vertrekt per 1 juli aanstaande bij Ahold Delhaize en wordt opgevolgd door Frans Muller. Dit maakte de supermarktuitbater donderdag voorbeurs bekend.

    Muller is momenteel nog vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize. Ook was hij tussen oktober 2016 en januari 2018 ad interim verantwoordelijk voor Delhaize America.

    Boer zal na 1 juli nog beschikbaar zijn als adviseur tot medio 2019.

    Naast de bestuurswisseling meldde Ahold Delhaize ook dat voorzitter Mats Jansson vertrekt als commissaris op de aandeelhoudersvergadering van 11 april aanstaande. Hij wordt opgevolgd door Jan Hommen, die momenteel nog vice-voorzitter is. In het verleden was Hommen onder meer CEO van ING.

    Ook Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire zullen vertrekken als commissaris. Volgens Ahold Delhaize omdat hun andere werkzaamheden hen onvoldoende ruimte laten om ook nog commissaris bij Ahold Delhaize te zijn.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot woensdag 0,9 procent hoger op 19,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 5 april 2018 16:24
    VEB stelt vragen over beschermingsconstructie Ahold Delhaize
    Activistische aandeelhouder ging belangenbehartiger al voor.

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters heeft Ahold Delhaize per brief om opheldering gevraagd over een beschermingsconstructie van de supermarktketen.

    De kwestie betreft een aflopende optie van de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize om cumulatief preferente aandelen te verwerven als bijvoorbeeld een ongewenste koper voor Ahold Delhaize zich meldt.

    Een voorstel tot een vijfjarige verlenging van de optieovereenkomst stond in 2016, als stempunt, op de agenda voor een bijzondere aandeelhoudersvergadering. Dit agendapunt werd echter geschrapt nadat het stemadviesbureau Glass Lewis aandeelhouders had geadviseerd tegen te stemmen.

    Het verlengingsvoorstel kwam in 2017, zonder opgaaf van redenen, niet opnieuw op de agenda te staan, constateerde de VEB. En in februari van dit jaar stelde Ahold Delhaize zich op het standpunt dat zij in samenspraak met de stichting, zonder tussenkomsten van de aandeelhoudersvergadering, maar wel onder goedkeuring van de raad van commissarissen, kan besluiten de optieovereenkomst te verlengen. En dit is tegen het zere been van de VEB.

    "Het is het zoveelste bewijs dat als er geld nodig is de aandeelhouders erbij betrokken worden, maar als er een beslissing genomen moet worden over de toekomst van het bedrijf ons verteld wordt dat we onze mond moeten houden", aldus directeur Paul Koster van de VEB, die er op wees dat Ahold Delhaize "lange tijd de verwachting [heeft] gewekt dat de aandeelhoudersvergadering kon besluiten over de verlenging van de bestaande beschermingsconstructie."

    Overigens is niet alleen de VEB ongelukkig met de situatie. Volgens persbureau Reuters is ook de activistische aandeelhouder CIAM fel gekant tegen de beschermingsconstructie. Deze constructie drukt de koers namelijk, vind de activist, die volgens Reuters een belang in Ahold Delhaize heeft van minder dan een procent.

    De jaarvergadering van Ahold Delhaize vindt op 11 april plaats.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot woensdag 0,9 procent hoger op 19,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 11 april 2018 16:01
    Bestuur Ahold Delhaize bepaalt eventuele verlenging beschermingsconstructie
    VEB vraagt om Bava.

    (ABM FN-Dow Jones) Het bestuur van Ahold Delhaize zal zelf besluiten of een verlenging van de optie die de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize momenteel heeft verstandig is. Dit bleek woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van de supermarktketen.

    Deze Stichting, afgekort SCAD, heeft een optie om cumulatief preferente aandelen te verwerven als bijvoorbeeld een ongewenste koper voor Ahold Delhaize zich meldt. Een beschermingsconstructie die niet door iedereen wordt gewaardeerd, zo bleek in aanloop naar de jaarvergadering.

    Voorafgaand aan de vergadering liet de activistische aandeelhouder CIAM weten fel gekant te zijn tegen de beschermingsconstructie. Deze constructie drukt de koers namelijk, vindt de activist.

    Woensdag verscheen het fonds met een Nederlandse advocaat die openlijke twijfelde aan de rechtmatigheid van de hele gang van zaken rondom SCAD.

    De Verenging van Effectenbezitters roerde zich ook in aanloop naar de vergadering. De belangenbehartiger meent dat niet het bestuur maar de aandeelhouders zouden moeten beslissen over een eventuele verlenging.

    Aandeelhouders werden volgens de VEB "altijd in de waan gelaten" dat zij het laatste woord hadden over een verlenging van de optie.

    "Het is het zoveelste bewijs dat als er geld nodig is de aandeelhouders erbij betrokken worden, maar als er een beslissing genomen moet worden over de toekomst van het bedrijf ons verteld wordt dat we onze mond moeten houden", zei directeur Paul Koster van de VEB enkele dagen terug al.

    De VEB vroeg Ahold Delhaize woensdag dan ook om later dit jaar een buitengewone aandeelhoudersvergadering te organiseren om de aandeelhouders de kans te geven om te stemmen over de verlenging van de optie. "Of zou het bestuur bang zijn voor de mening van de aandeelhouder", vroeg de VEB zich hardop af.

    Vice-voorzitter Jan Hommen, die namens de door ziekte gevelde Mats Jansson als voorzitter van de vergadering verving, stelde dat Ahold Delhaize zeker niet bang is voor zijn aandeelhouders en vertrekkend CEO Dick Boer voegde toe dat Ahold Delhaize altijd "heel transparant" is geweest over de kwestie.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 11 april 2018 16:17
    Ahold Delhaize: verlengen gifpil aan bestuur

    Gepubliceerd op 11 apr 2018 om 15:17 | Views: 1.079

    Ahold Delhaize 15:56
    19,81 +0,09 (+0,47%)

    AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize blijft erbij dat het aan het bestuur en de commissarissen is om te beslissen over het verlengen van de beschermingsconstructie voor het supermarktconcern. Topman Dick Boer en vicevoorzitter van de raad van commissarissen Jan Hommen zeiden dat woensdag in een toelichting op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

    Het gaat om de Stichting Continuïteit Ahold Delhaize. Daarmee kunnen ongewenste kopers van het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn worden geweerd, of kan een opsplitsing worden tegengehouden. In december moet de mogelijkheid voor deze middelen worden verlengd.

    Over deze zogenoemde gifpilkwestie wil het bedrijf wel praten met zijn aandeelhouders, maar het is geen stempunt op de vergadering. Volgens Boer en Hommen komt dat omdat het slechts een verlenging van een eerdere overeenkomst betreft. Het bestuur en de commissarissen zullen later dit jaar een ,,zorgvuldige afweging'' maken en in dat besluit zullen ze de belangen van alle partijen meewegen.

    CIAM dreigt met gang naar rechter

    Niet alle aandeelhouders zijn het daarmee eens. De Franse activistische investeerder CIAM heeft al gedreigd naar de rechter te stappen als Ahold Delhaize de kwestie niet alsnog later dit jaar ter stemming aan zijn aandeelhouders voorlegt.

    In 2016 heeft wel een stempunt over de beschermingsconstructie op de agenda van een aandeelhoudersvergadering gestaan. Dat betrof echter niet een verlenging van de overeenkomst, maar een statutenwijziging waarvoor volgens Ahold Delhaize wel goedkeuring van de aandeelhouders vereist was. Het stempunt werd destijds van de agenda geschrapt nadat stemadviesbureau Glass Lewis aandeelhouders had geadviseerd tegen te stemmen.
  19. forum rang 10 voda 11 april 2018 16:52
    Jaarvergadering Ahold Delhaize akkoord met alle agendapunten
    Dividend goedgekeurd.

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Ahold Delhaize hebben woensdag tijdens de jaarvergadering ingestemd met alle agendapunten.

    Onder de goedgekeurde agendapunten vielen onder meer de jaarrekening 2017 en het dividendvoorstel van 0,63 euro per aandeel.

    Ook werd met de benoeming van Wouter Kolk als operationeel directeur en lid van de raad van bestuur ingestemd, evenals met de herbenoeming van René Hooft Graafland als commissaris.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
1.512 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links