Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tip van de Dag !

579 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Cézan 13 maart 2018 07:57
    Toekomstige tip?

    Stukje voorgeschiedenis bron FD 19dec. 2017

    ‘Laadpalenfabrikant Alfen naar Amsterdamse beurs’

    Alfen bestaat al sinds 1937 maar maakte de omslag naar elektrische laadpalen in 2007.
    Alfen bestaat al sinds 1937 maar maakte de omslag naar elektrische laadpalen in 2007.Foto: Alfen

    Alfen, een specialist in de opslag van energie en het opladen van elektrische auto's, komt volgend jaar naar de Amsterdamse beurs. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. Bij het bedrijf zelf was vanochtend niet direct iemand bereikbaar om het bericht te bevestigen.

    Alfen maakt onder meer transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en legt elektriciteitsnetwerken neer voor glastuinbouw en industrie. Het bedrijf is onder meer betrokken bij het project in Den Haag waar de lichtmasten van het ADO-stadion op batterijen worden aangesloten.

    Bernard ten Doeschot

    Het bedrijf uit Almere draaide in 2016 een omzet van €72 mln en boekte een bedrijfsresultaat van €1,6 mln. Onder de streep bleef er €1,2 mln over. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel heeft de firma 186 werknemers.

    Het bedrijf komt uit de portefeuille van Infestos, het investeringsvehikel van multimiljonair Bernard ten Doeschot. Dat nam in 2014 een belang van 65% in het concern, dat tot dan toe in handen was van bouwconcern TBI. Alfen bestaat al sinds 1937 maar maakte de omslag naar elektrische laadpalen in 2007 en naar de productie van grote batterijen in 2013.

    ABN Amro en Barclays

    ‘De opkomst van het elektrisch rijden is onomkeerbaar', zo motiveerde Ten Doeschot de overname drie jaar geleden in het FD. De oud-bestuurder van koolstofproducent Norit ziet een enorm marktpotentieel voor laadpalen, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. In 2016 behaalde het bedrijf 93% van zijn omzet nog in Nederland, aldus het jaarverslag.

    Volgens Reuters heeft Infestos zakenbankiers van ABN Amro en Barclays in de arm genomen om de beursgang te begeleiden. Het debuut moet plaatsvinden in de eerste helft van 2018, waarbij zou worden gemikt op een beurswaarde van €500 mln tot €600 mln.

  2. lowcost 13 maart 2018 21:06
    - Genfit a publié mardi soir ses résultats financiers pour l'année 2017, marquée par un renforcement très significatif de la trésorerie. Celle-ci s'élevait à 273,8 millions d’euros au 31 décembre 2017, contre 152,4 millions d’euros un an plus tôt. Une forte hausse liée à l'émission d’obligations convertibles (OCEANE) de 180 millions d’euros réalisée en octobre 2017 dans un contexte de forte augmentation des dépenses opérationnelles.

    Les charges d’exploitation de la société biopharmaceutique se sont élevées à 63,6 millions d’euros l'année dernière (contre 40,9 millions d’euros en 2016) dont 85% consacré à la recherche et au développement.

    A lire aussi
    Créez et gérez votre portefeuille virtuel
    L'essai clinique de phase 3 baptisé RESOLVE-IT mené sur Elafibranor, le produit phare de Genfit, évalué dans le traitement de la stéatose hépatique non alcoolique, la "NASH", plus communément appelée "maladie du soda", constitue logiquement le principal poste de dépenses.

    Pour ce programme, la société rappelle que les résultats cliniques de la première phase de l'essai (sur un premier groupe d’environ 1000 patients) devraient être publiés à la fin de l’année 2019, "si les délais estimés pour sa réalisation et pour l’analyse de ces résultats sont respectés".

    Dans le cas où les résultats seraient satisfaisants, "une autorisation conditionnelle de mise sur le marché, notamment aux Etats-Unis et en Europe, pourrait ainsi être obtenue par elafibranor dans la NASH au cours de l’année 2020 sous réserve de l’approbation des autorités réglementaires", ajoute Genfit.

    Elafibranor est également évalué dans la Cholangite Biliaire Primitive (CBP ou PBC pour Primary Biliary Cholangitis) dans le cadre d’un essai clinique de Phase 2.

    La PBC est une maladie rare chronique, avec des besoins non satisfaits et seulement deux molécules aux statuts de médicament orphelin approuvées à ce jour. Cette maladie est caractérisée par une altération des canaux biliaires intra-hépatiques qui réduit la capacité du foie à éliminer des toxines, et peut conduire à la cicatrisation des tissus hépatiques et la cirrhose.

    "L’obtention des résutats de l’étude clinique de phase 2 évaluant elafibranor dans la PBC est prévue à la fin 2018", indique Jean-François Mouney, Président Directeur Général de Genfit.

    Soulignant les "étapes importantes" franchies en 2017, le dirigeant estime que la trésorerie de 274 millions d'euros affichée fin 2017 "donne une grande liberté de manoeuvre dans la perspective de la commercialisation d’elafibranor à l’horizon 2020".

    Sur ce point, M. Mouney évoque une stratégie inchangée qui est "de générer une double source de revenus en conservant à la fois des droits dans certains territoires et en réservant une part significative du marché pour de futurs partenariats".

    Attention ! Recevez nos « alertes push » en temps réel à chaque information sur GENFIT grâce à notre application TradingSat Bourse.

    Vous suivez cette action ?
    Recevez toutes ses infos en temps réel :

    Votre email
    F. B. - ©2018 Tradingsat.com

    je donne mon avis
  3. Pinkman 17 maart 2018 09:22
    Nog een tip of idee Kneut? Ik zit vol in Gaussin, heb een aanzienlijke hoeveelheid Tigenix die ik liever niet van de hand doe voor er meer duidelijkheid is. Verder heb ik nog MdxHealth waar ik veel verlies op heb evenals EvokePharma waar ik ook redelijk in het rood sta. Maar ik heb nog een budget van ongeveer 4K die ik graag in iets nieuws zou steken, heb je een aandeel dat op jouw radar staat misschien? Dan kan ik me er alvast even inlezen.... Grtz
  4. kneut 17 maart 2018 15:10
    Cupertino, CA/ACCESSWIRE/maart 16, 2018/Aemetis, Inc (AMTX) kondigde vandaag aan dat haar universele biobrandstoffen dochteronderneming in India heeft de bouw van een geavanceerde biodiesel voorbehandelings eenheid om de lage kosten grondstoffen worden verstrekt aan het proces voltooid plant onder de BP Singapore Pte Limited (bps) leveringsovereenkomst in koolstofarme hoge kwaliteit gedistilleerde biodiesel. De nieuwe pre-Treatment unit maakt het gebruik van hoge vrije vetzuren afval grondstoffen door universele biobrandstoffen, terwijl voldoen aan de biodiesel kwaliteitsnormen die door internationale brandstof normen. De geavanceerde biodiesel voor behandeling eenheid werd gebouwd om biodiesel te leveren aan de EU en de VS in het kader van de drie jaar leveringsovereenkomst getekend met bps in mei 2017.
    "de voltooiing van de geavanceerde biodiesel voorbehandelings eenheid stelt het team in staat om zich te concentreren op de inbedrijfstelling en de verwerking van BP de lage kosten grondstoffen die onder de bps leveringsovereenkomst te produceren en te verkopen koolstofarme hoge kwaliteit biodiesel in internationale markten, "verklaarde Eric McAfee, Voorzitter en CEO van Aemetis. "we verwachten om grondstoffen te ontvangen en de productie te beginnen in april met zendingen naar bps om te beginnen in het tweede kwartaal van 2018. "
    De Aemetis fabriek in Koolen, Andhra Pradesh, India heeft een capaciteit van 50.000.000 liter per jaar en is de eerste en enige India biobrandstoffen producent goedgekeurd onder de lage koolstof brandstof standaard voor de levering van biodiesel in Californië. In april 2017, Aemetis ingediend een octrooi op procestechnologie ontwikkeld op de Koolen fabriek voor de omzetting van een breed scala van afvalstoffen in biodiesel.
  5. [verwijderd] 20 maart 2018 18:22
    GNC Holdings eruit met klein verliesje. Ga hem later weer terugkopen denk ik.
    Valt uit het plaatje technisch.

    Noodles en Comp gekocht. Staat al op de watchlist rond de 4,5. Helaas toen niet gekocht.

    Hij spiket nu op hoog volume. Zit erin rond de 8. Mooi reversal aandeel.
    Wellicht al in korte periode een mooie winst.
  6. kneut 22 maart 2018 15:24
    Aemetis, Inc: Aemetis voltooit de belangrijkste milieu-evaluatie en het toelaten van mijlpaal die nodig is voor de financiering en de bouw van cellulose-ethanol plant

    Cupertino, CA/ACCESSWIRE/maart 22, 2018/Aemetis, Inc (NASDAQ: AMTX) kondigde vandaag aan dat het bedrijf een belangrijke mijlpaal bereikt door het invullen van de belangrijkste federale en staat agentschap toelaat en milieu-goedkeuringen voor de bouw van de cellulose-ethanol fabriek in de rivieroever, Californië.
    Aemetis heeft zijn bevinding van geen significante impact ( "FONSI ") ontvangen in het kader van de National Environmental Policy Act ( "NEPA "). Deze goedkeuring bevestigt verder de eerder ontvangen California Environmental Quality Act ( "CEQA ") goedkeuring.
    "ontvangst van zowel CEQA en FONSI goedkeuringen zijn de belangrijkste toelaat mijlpalen voor de federale lening Programma's op deze schaal, met inbegrip van de in afwachting van $125.000.000 USDA 9003 lening garantie, " zei Eric McAfee, Voorzitter en CEO van Aemetis.
    Na ondertekening van een 55 jaar huurovereenkomst op de rivieroever site in februari 2017, Aemetis begon het proces van het verkrijgen van CEQA goedkeuring, een vereiste voor eventuele bouwactiviteiten in Californië. Wij geloven dat goedkeuring in het kader van de strikte CEQA milieu-evaluatieproces positief weerspiegelt op de milieu-eigenschappen van de rivieroever plant. Vandaag de dag wordt het landbouwafval dat in het productieproces wordt gebruikt verbrand, dat bijdraagt aan de vervuiling in een van de slechtste luchtkwaliteit in het land. De Aemetis project verzacht deze verbranding door het omzetten van afval boomgaard hout en moer schelpen in schoon, onder nul koolstof, hernieuwbare geavanceerde cellulose-ethanol.
    De federale FONSI goedkeuring werd bereikt na maanden van intense herziening van de milieu-effecten van de cellulose-ethanol faciliteit, met inbegrip van de gevolgen voor de bouw, lawaai, voertuig verkeer, luchtkwaliteit, solide afvalbeheer, kustgebieden, historische eigenschappen en historisch behoud, biologische hulpbron, landbouwgrond bescherming, en waterkwaliteit in aanvulling op andere milieu-reviews. Al deze milieu-overwegingen bleken ofwel onaangetast of minimaal getroffen binnen strikte parameters. De FONSI toegepast op zowel de bouw en de werking van de cellulose-ethanol faciliteit.
579 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,75 -1,28%
EUR/USD 1,0633 +0,07%
FTSE 100 7.811,21 -1,94%
Germany40^ 17.737,10 -1,61%
Gold spot 2.381,34 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+4,52%
FASTNED
+2,89%
DSM FI...
+1,39%
Arcadis
+1,19%
B&S Gr...
+1,09%

Dalers

Arcelo...
-7,48%
Aperam
-6,13%
JUST E...
-4,37%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links