Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis 1e kwartaal 2018

639 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2018 19:22
    quote:

    Profitmaker schreef op 8 maart 2018 16:21:

    [...]

    lachen als een boer met kiespijn ja :-)
    Nou dat valt wel mee hoor. Was maar een hele kleine positie, nog geen procent van wat ik enige tijd geleden, ruim voor de cijfers, in calls en aandelen Boskalis had belegd.
    Dus meer nu in een jubelstemming omdat ik tijdig afscheid genomen had.
    En vandaag eerst direct mijn gisteren gekochte paar calletjes verkocht en later flink wat sprinters long teruggekocht en die doen het niet slecht, en de komende beursdagen enkel beter, toch? Verlies op die calletjes is in een zucht weer goedgemaakt.
    Het gaat immers om de profit die je wil maken.
  2. EQ140 8 maart 2018 22:12
    quote:

    andrejes schreef op 8 maart 2018 16:05:

    gaat gewoon naar DL ben ik bang voor. Morgen wat adviesverlagingen.
    17 augustus vorig jaar had ik al melding gemaakt dat de winst net boven de euro per aandeel zou uitkomen. Hiermee blijft de k/w erg hoog, Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar de vooruitzichten over dit jaar zijn niet beter en 2019 is nog ver weg. Ik heb geen stukken Boskalis hoewel het een mooi bedrijf is (Hollands trots) De bottelnek is de olieprijs die eest boven de €75 -80 moet gaan. V.S heeft erg veel schalie-olie en de olie landen kunnen de dollars niet missen om de produktie te reduceren. Boskalis heeft nog een (vrij) lange weg te gaan.
  3. [verwijderd] 9 maart 2018 07:31
    nettowinst van 150 miljoen euro
    9 maart 2018

    De omzet van Boskalis is in 2017 gedaald naar 2,34 miljard euro, zo heeft het bedrijf donderdag 8 maart bekend gemaakt. Dit werd veroorzaakt door de slechtere omstandigheden op de gas- en oliemarkt op zee. De omzetdaling van 10 procent was verwacht en conform de verwachting.

    De baggeraar heeft het jaar wel met zwarte cijfers afgesloten. Er werd een nettowinst van 150 miljoen euro geboekt, tegenover een nettoverlies van 564 miljoen euro in 2016. Het grote verlies werd toen veroorzaakt door een grote afschrijving. Volgens Boskalis blijven de lange termijn megatrends waarop het bedrijfsmodel is gebaseerd positief. “Ofschoon de lange termijn trends positief zijn, vertalen deze zich niet over de volle breedte in kansrijke projecten op de korte termijn. In een aantal van de regio’s en markten waarin Boskalis actief is, ontwikkelt de vraag zich de komende jaren minder gunstig en zijn de vooruitzichten onzeker.”, zo laat het bedrijf weten.

    Woensdag 7 maart werd al bekend dat Boskalis verdwijnt uit de Amsterdamse AEX-index. Het bedrijf degradeert naar de MidKap. De wijziging gaat per 19 maart in.
  4. [verwijderd] 9 maart 2018 07:40
    Maritiem concern Boskalis ziet de markt pas op zijn vroegst volgend jaar aantrekken.

    Dat zegt bestuursvoorzitter Peter Berdowski in een gesprek met deze krant naar aanleiding van jaarcijfers van 2017. Daaruit blijkt dat de omzet 10% is gedaald, en het genormaliseerde bedrijfsresultaat is gehalveerd ten opzichte van 2016. Beleggers zetten het aandeel donderdag 10% lager na magere vooruitzichten voor dit jaar.

    „Ik zit er volstrekt niet anders in dan vorig jaar. We hebben toen al gezegd dat ons resultaat zou uitbodemen. Tegen het personeel heb ik gezegd dat we een prima prestatie hebben neergezet gezien de marktomstandigheden. Want vergeet niet dat we in het afgelopen jaar ook nog een grote reorganisatie hebben doorgevoerd”, zegt Berdowski over de magere ontvangst van de resultaten.

    Het maritiem concern heeft een paar jaar geleden een strategie uitgezet om te verbreden naar de offshoremarkt, omdat daar hogere marges te verdienen zouden zijn dan bij het baggerwerk. Vooralsnog lijkt dat nog niet het geval, ook omdat er door lagere investeringen in de olie- en gasindustrie minder werk is. Dat zet druk op de prijzen.

    „Ik zie wat zwaluwen in de lucht als het gaat om gasprojecten op de middellange termijn. Wereldwijd wordt de vraag naar gas groter”, zegt de Boskalis-topman. „Er zullen nieuwe gasvelden worden ontsloten voor de kust van onder meer Oost- en West-Afrika. Wij zien kansen als het gaat om dat vloeibare gas bij de gebruikers te krijgen, dus het moment dat het van een schip terug moet naar land voor verdere distributie. Daar kunnen we baggeren, steigers aanleggen en de tankers afhandelen.” Daarbij wil Boskalis de verdiensten verhogen door dit soort projecten aan te nemen, in plaats van als een onderaannemer diensten te verlenen door een schip te verhuren.

    Berdowski is wel voorzichtiger als het gaat om het herstel van de olieprijs richting $100 per vat, die zorgde voor recordresultaten in het nabije verleden. „We houden er rekening mee dat de olieprijs zich de komende jaren rond de $50 en $60 per vat zal bewegen. De druk op de prijs blijft door de grote hoeveelheden schalie die op de markt komt.”

    Toch blijf Berdowski op de lange termijn overtuigd van het bedrijfsmodel van Boskalis. „Fossiel zal in de komende decennia de boventoon blijven voeren. Daar zullen een heleboel mensen niet blij van worden, maar we zien daarbij net zoals Shell een verschuiving van kolen naar gas, dat een minder grote CO2-uitstoot heeft. Naast fossiel zal er in de energiebehoefte voorzien worden door bijvoorbeeld wind en zonnecellen op het land.”

    De Boskalis-topman wijst erop dat er wat de energietransitie nog volop uitdagingen zijn. „Nederland is een klein land met een relatief energie-intensieve industrie, landbouw en transport. We lopen er hier tegen aan hoe we die transitie inpasbaar krijgen, ook gezien de piekmomenten op het energienet.”

    Hoewel de maritiem dienstverlener een kabelhijsschip voor de aanleg van windmolenparken kocht, waren de opbrengsten uit windenergie lager in het afgelopen jaar. „De contracten voor windenergie zijn voor de komende jaren bekend, omdat dit projecten zijn die door overheden worden betaald. We schatten in dat deze jaarlijks rond de €4 miljard zal bedragen. In vergelijking tot de markt voor olie en gas is de windenergie een nagel van een pink”, zegt Berdowski.

    In Nederland gingen de zaken ook goed, onder meer met het natuurproject MarkenWadden. „We hebben wat minder gedaan als het gaat om dijkwerken. We hoeven niet prestigieuze zeeweringen aan te nemen tegen bodemprijzen”, zo verwijst Berdowski naar het zeesluisproject in IJmuiden waar bouwers BAM en VolkerWessels €168 miljoen op toe moesten leggen. „We hebben het geluk dat we kunnen kiezen voor projecten op basis van marge in plaats van volume.”
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 9 maart 2018 08:19
    Normaliter mag je wel wat herstel verw88.

    De cijfers waren niet slechter dan de markt feitelijk al wist want PB had dat al een paar keer aangegeven.

    Dividend blijft gewoon een euro, geen aanpassing dus en orderboek zag er m.i. goed uit.

    Dan is die min 11 van gisteren gewoon absurd. Maar ja, het gebeurde wel.

    Verw8 vandaag dan ook voorzichtig wat terugkomers.

    Beetje als Corbion, doodschop op cijfertjesdag (-9) en gisteren 2,5% terug.
  6. forum rang 4 andrejes 9 maart 2018 08:57
    quote:

    andrejes schreef op 8 maart 2018 16:11:

    [...]
    Een herhaling is geen verhoging toch?? Vaak gezien op de dag van cijfers een herhaling en daarna een nieuw advies
    en dat is de eerste helaas gisteren koersadvies herhaald nu verlaagd, maar 33,50 euro is nog een eind weg

    Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Boskalis

    Koersdoel naar 33,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones)KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Boskalis verlaagd van 37,00 naar 33,50 euro, maar handhaafde het advies op Accumuleren.

    Analist Bart Cuypers besloot tot de koersdoelverlaging nadat Boskalis donderdag met jaarcijfers kwam en de koers met dubbele cijfers daalde. Volgens de analist was dit het gevolg van enerzijds een verslechtering van het werkkapitaal en anderzijds de melding dat het een uitdaging wordt voor de maritieme dienstverlener om dit jaar het nettoresultaat uit 2017 te evenaren. Voor deze melding rekende Cuypers nog op een nettowinst voor Boskalis in 2018 van 155 miljoen euro en lag de consensus op 150 miljoen euro.

    Cuypers rekent voor 2019 op een "bescheiden" verbetering voor Boskalis.

    Het aandeel Boskalis sloot donderdag op 10,8 procent lager op 26,88 euro.

    Door: ABM Financial News.

639 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 0,00%
EUR/USD 1,0689 +0,17%
FTSE 100 7.847,99 0,00%
Germany40^ 17.841,90 +0,40%
Gold spot 2.378,42 +0,74%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links