Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hamers: Outperformance voor prikkie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 8 maart 2018 17:13
    "en ik verheug me op al die schuimende politici vanavond bij de grootverdieners van de NPO, die geen enkel risico lopen.

    Want dat doet Hamers wel. Mocht ING gaat achterblijven, dan weten de aandeelhouders hem wel te vinden."

    Andersom dus. Juist bij de TV lig je er zo uit als je het niet goed (genoeg) doet. Zie Humberto Tan.

    Hamers, welk risico loopt hij? Een gouden handdruk mocht hij onverhoopt jarenlang de verkeerde keuzes maken? De aandeelhouders hebben niets te zeggen.
  2. [verwijderd] 8 maart 2018 17:31
    ondanks alle mooie koersstijgingen, er blijft maar 1 ding (terecht ?) hangen bij het publiek : ING is overeind gehouden met belastinggeld. Niets anders telt, of ik het er nu eens mee ben of niet. En als een bank en zijn raad dat niet aanvoelt, worden ze het mikpunt van spot en hoon.
  3. chogogo 8 maart 2018 17:47
    Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar ING vanwege het faciliteren van internationale corruptie en witwassen in vier afzonderlijke zaken. Dat blijkt uit processtukken in handen van NRC. Het OM vermoedt dat bij ING sprake is van „breed falend beleid”.
    Als Hamers dan ook daadwerkelijk dan zijn inkomsten dik teruggeeft aan de staat en het kietje indraait vind ik het goed.
  4. Sorong 8 maart 2018 18:07
    Wat een gejank maar weer. De hele dag door, het activistische NPO journaal voorop: 'personeel ING woedend' ,om vervolgens die stelling op geen enkele manier te onderbouwen.
    Dit gaat eigenlijk nergens over, behalve over demagogie en über politiek correcte politici: kijk mij eens deugen. Een normaal debat over CEO salarissen is niet mogelijk op deze manier.
    Als mensen er een probleem mee hebben, onderneem actie, boycot ING, zeg je rekeningen op en kies een andere bank. Als je dat er niet voor over hebt, niet zeuren.
  5. [verwijderd] 8 maart 2018 18:39
    Voor de duidelijkheid: Hamers loopt geen enkel risico, alleen al vanwege het feit dat hij nu al meer geld verdiend heeft dan de gemiddelde Nederlander kan verdienen ook al zou hij/zij tot zijn 300 ste verjaardag kunnen doorwerken. Waarom moet zo n man meer dan 100 keer zo veel verdienen als een schoonmaker? Zou hij dat baantje liever hebben met de gedachte dat toiletpotten reinigen zoveel schoner werk is?
  6. Bonost 8 maart 2018 19:03
    Jammer Arend Jan, je mist volledig het punt waar het om gaat.
    Het gaat er niet om wat hij verdient, want dat zijn altijd salarissen die de gewone man nooit zal halen. Of het nu 1 miljoen is of 3 miljoen. Dit had men vantevoren moeten inschatten en hem op een hoger salaris moeten aannemen. Waar het om gaat is de absurde salarisverhoging. Iedereen bij de ING heeft aan het herstel meegewerkt, dus het verschil tussen 1,7% en 50% is dan het feit dat kwaad bloed zet.

    N.B. Ik heb geen medelijden met mensen die een jaarinkomen van 2 miljoen hebben. Dus hoe hij zich op de golfbaan voelt heb ik en vele anderen met mij geen boodschap aan.
  7. Meel 8 maart 2018 19:16
    Ik ken best veel mensen die bij ING werken, ik heb er 4 gevraagd of het ze ook maar ene moer kan schelen, het antwoord van alle 4 is nee.
    Alle 4 zjn zeer blij met ING als werkgever en kan het geen reet schelen dat de ceo meer is gaan verdienen...
    Tot nu toe heb ik alleen mensen schande horen roepen die er op geen manier what so ever mee te maken hebben, dan is het dus niks anders dan afgunst van het volk en populisme van politici..
  8. johjoh 8 maart 2018 19:31
    quote:

    chogogo schreef op 8 maart 2018 17:47:

    Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar ING vanwege het faciliteren van internationale corruptie en witwassen in vier afzonderlijke zaken. Dat blijkt uit processtukken in handen van NRC. Het OM vermoedt dat bij ING sprake is van „breed falend beleid”.
    Als Hamers dan ook daadwerkelijk dan zijn inkomsten dik teruggeeft aan de staat en het kietje indraait vind ik het goed.
    Dus wat je zgt klopt niet Arend
    geen wantoestanden, pure criminaliteit (helaas zelden vervolgd), schandalen, rechtszaken, boetes en die hele bullshitbankenbingo bij ING in al die jaren.
  9. forum rang 5 Bart Meerdink 8 maart 2018 19:50
    quote:

    Meel schreef op 8 maart 2018 19:16:

    Ik ken best veel mensen die bij ING werken, ik heb er 4 gevraagd of het ze ook maar ene moer kan schelen, het antwoord van alle 4 is nee.
    Alle 4 zjn zeer blij met ING als werkgever en kan het geen reet schelen dat de ceo meer is gaan verdienen...
    Tot nu toe heb ik alleen mensen schande horen roepen die er op geen manier what so ever mee te maken hebben, dan is het dus niks anders dan afgunst van het volk en populisme van politici..
    Dit heb ik van nu.nl, dit zijn zeker relevante partijen. Verder hebben de miljoenen klanten van ING de winst van de bank bijeengebracht, half Nederland heeft er een rekening. ING heeft de laatste jaren de tarieven fors verhoogd, ondanks dat we nu zelf onze bankzaken digitaal regelen. Zelf hebben ze daarentegen het laatste kwartaal de kosten juist uit de hand laten lopen, onder Hamers dus. En het hogere salaris van de CEO trekt ook de salarissen van de subtop mee omhoog na enige tijd. Ik vind dat onnodig en ongewenst. De salarissen bij banken zijn nu al hoger dan elders.

    www.nu.nl/economie/5167172/minister-h...

    Bonden
    Volgens CNV-onderhandelaar Ike Wiersinga heeft de verhoging gevolgen voor het lopende cao-overleg. De FNV vindt dat Hamers al te veel verdiende en dat de verhoudingen met zijn personeel nu nog schever groeien.

    De bond gaat uit van een factor twintig bij het verschil tussen de topman en de laagstbetaalde werknemer. Volgens die maatstaf komt FNV uit op een salaris van ongeveer 1 miljoen euro.

    Beleggers
    Pensioenbeheerder PGGM wil als aandeelhouder van ING een toelichting op de voorgestelde verhoging. PGGM vraagt zich af ''of de loonsverhoging verstandig is''.

    Ambtenarenpensioenfonds ABP stelt in algemene zin dat beloningen ''verantwoord, goed doordacht en transparant'' moeten zijn. Ook moeten die gekoppeld zijn aan ''het realiseren van uitdagende prestaties''. Het ABP gaat pas in april tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in op de beloning van Hamers.

    Eumedion, de belangenvereniging van institutionele beleggers, laat ook weten met ING te willen praten.
  10. relpinda 8 maart 2018 19:52
    En voor al die mensen die ING aandelen bezitten kunne naar de ALV op 23 april as en/of zelf vooraf digitaal stemmen of downloaden en emailen je leest het allemaal hier:

    www.ing.com/Investor-relations/Shareh...

    Annual General Meeting of ING Groep N.V. on Monday, 23 April 2018 at 2 PM
    2 min read Listen
    To the shareholders of ING Groep N.V.
    The annual General Meeting of ING Groep N.V. will be held on Monday, 23 April 2018 at 2 pm in the Muziekgebouw aan ‘t IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam, the Netherlands.

    Availability of meeting documents
    Agenda (NL/EN), Explanation to the Agenda (NL/EN) and the announcements that are required by virtue of law and the Articles of Association of ING Groep N.V.;
    The 2017 Annual Report, including the Annual Accounts, other information and the reports of the Executive Board and the Supervisory Board;
    Application of the Dutch Corporate Governance Code by ING Groep N.V.
    The profile of the Executive Board and the Supervisory Board.
    Attending the meeting and exercising your right to vote
    To attend the meeting, you are required to register not later than Wednesday 18 April 2018. Shareholders can register for the meeting online via the EVO platform (electronic voting platform). This platform is available from Monday 26 March 2018 after 18:00 CET until 17.30 CET on Wednesday 18 April 2018. In addition, shareholders can register in writing with ING Bank Issuer Services, location TRC 02.039, Foppingadreef 7, 1102 BD Amsterdam, email: iss.pas@ing.nl). Shareholders can register in writing only (see above address).

    If you are unable to attend the meeting on Monday 23 April 2018, but would nevertheless like to participate in the decision-making, you can arrange to be represented by a proxy. You can also cast your vote online prior to the meeting using the EVO platform from Monday 26 March 2018 after 18:00 CET until 17.30 CET on Wednesday 18 April 2018. In addition, you can use the voting form (available as from 26 March 2018), which you can download and send to ING Bank N.V. The voting form should reach ING Bank N.V. not later than Wednesday 18 April 2018. You can find the postal address on the form. For questions, you can e-mail: iss.pas@ing.nl. You can also follow the annual meeting live on this website on Monday 23 April 2018.

    You can attend the meeting and exercise your voting right only if you have been registered as a shareholder by an intermediary (as defined in the Securities Giro Act (Wet giraal effectenverkeer) on the Record date (Monday 26 March 2018), or if you are entered in the shareholders’ register.

    EVO platform
    ING Group wishes to encourage the participation of its shareholders. In this context, ING Group makes use of the EVO platform. The EVO platform makes it easier for shareholders to cast their vote prior to the meeting by issuing binding voting instructions to a third party, the civil-law notary Ms J.J.C.A. Leemrijse, at Allen & Overy in Amsterdam, the Netherlands, or her substitute. Furthermore, shareholders can register for the meeting via the EVO platform, issue a proxy to a third party and view or change voting instructions that have already been issued. The aforementioned civil-law notary will carry out all voting instructions during the meeting. If you wish to make use of the options offered by the EVO platform, you can register from Monday 26 March 2018 after 18:00 CET until 17.30 CET on Wednesday 18 April 2018 here.

    Ja ook ik ben long ING al heel lang

    LZA
  11. Wikogro 9 maart 2018 10:18
    Het is idd een buitensporige loonsverhoging cijfermatig bekeken maar met een salaris van € 1.7 miljoen bivakkeert hij toch in de onderste regionen van de Aex zeg maar hij was het lachertje van deze grote jongens.
    Als ik kijk naar de ceo van Shell die een salaris + heeft van +/- 10 miljoen en die dan de pensioenen verlaagd met 3-6% op termijn door schrappen toeslag maar wel het dividend jaarlijks verhoogd voor z’n aandeelhouders noem ik dat behoorlijk asociaal en wat ik verder niet begrijp dat de COR van Shell hierin heeft ingestemd.
    Politici komen of gaan naar deze multinationals en gaan ook met eenzelfde riant salaris naar huis het zijn tenslotte carrière politici die het nu nog voor ‘ slechts ‘ € 200.000 ‘ doen als springplank naar waar ze nu zo tegen ageren maar geloof me het is alleen voor de bühne en met verkiezingen in zicht nog even harder op het gaspedaal gaan staan ......samengevat .....allemaal poppenkast ofwel volksverlakkerij.
    Ik denk tot slot als je aandelen ingbank koopt je aardig wat meer rente vangt dan nu op u spaarrekening .
    de lening voor de redding van ingbank heeft de Nederlandse belastingbetaler een riant bedrag opgeleverd ik zou het in de toekomst zo weer doen......??
  12. [verwijderd] 9 maart 2018 10:32
    Wat toch weer een reacties op basis van jaloezie!
    Uiteindelijk is dit nog goed voor de schatkist ook. De opbrengst vanuit de inkomstenbelasting is hoger dan vanuit de vennootschapsbelasting. Dus ook voor de staat (en daarmee voor ons allen) een goede deal. Jammer dat elke nuance is dit debat ontbreekt...
  13. forum rang 4 Red_ 9 maart 2018 12:09
    quote:

    Sorong schreef op 8 maart 2018 18:07:

    Wat een gejank maar weer. De hele dag door, het activistische NPO journaal voorop: 'personeel ING woedend' ,om vervolgens die stelling op geen enkele manier te onderbouwen.
    Dit gaat eigenlijk nergens over, behalve over demagogie en über politiek correcte politici: kijk mij eens deugen. Een normaal debat over CEO salarissen is niet mogelijk op deze manier.
    Als mensen er een probleem mee hebben, onderneem actie, boycot ING, zeg je rekeningen op en kies een andere bank. Als je dat er niet voor over hebt, niet zeuren.
    leuk gezegd, maar je hypotheek of bedrijfsfinanciering kun je niet zomaar opzeggen of naar andere bank brengen.
    dat kortzichtige "zeg je je rekening op" ben ik inmiddels ook wel klaar mee als argument...
  14. watergeus 9 maart 2018 19:31
    AJK moet weer bij z'n oren gegrepen worden. snapt het niet. Vegelijking wolters kluwer slaat nergens op. als die toko failliet gaat, jammer dan bij ING komen ze ons belasting betalers weer om een aalmoes vragen , om te betalen voor hun wangedrag.Als je het verschil ook qua emotie niet begrijpt ben je een domme ezel AJK.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links