Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Sterk technisch beeld bij NEO

TA: Sterk technisch beeld bij NEO

NEO is een vrij bekende cryptomunt onder de cryptovolgers. Momenteel staat de munt op plek nummer 6 op coinmarketcap gemeten naar marktwaarde. De totale marktwaarde van NEO is momenteel circa 8,4 miljard bij een koers van 129$. Saillant detail, de ICO prijs van deze munt was destijds 0,036$.

Oprichting

Sinds 2014 werd er in China gewerkt aan dit project. Het werd in 2015 gereleased als open-source software op Github. GitHub is een populaire website waarop software kan geplaatst worden. Voorheen stond het project bekend onder de naam Antshares. In juni afgelopen jaar werd een naamswijziging doorgevoerd. De founders zijn Da Hongfei en Tony Tao. Ze hebben een prima team van actieve ontwikkelaars.

Wat is NEO?

Het is een blockchain voor de ontwikkeling van een slimme decentrale economie met behulp van slimme bezittingen (smart assets). Net als Ethereum gebruikt het een uniek blockchain algoritme waar ook slimme contracten mogelijk zijn. Je kunt in feite meer dan alleen slimme bezittingen ontwikkelen en uitgeven, maar ook decentrale applicaties. NEO wordt vaak genoemd als het "Chinese Ethereum".

Yield

Er is nog een reden waarom NEO een bijzondere cryptomunt is. NEO is eigenlijk een soort aandeel en keert dan ook dividend uit.
Een NEO aandeel is een eigendomsrecht van de blockchain. Je kunt deze dan ook niet opdelen. Je kunt alleen hele NEO aandelen aanhouden. Dividend wordt uitbetaald in de vorm van GAS. GAS geeft een gebruiker het recht om slimme eigendommen en contracten uit te geven op de NEO blockchain en stellen de gebruiker in staat om bepaalde gebruikerskosten te betalen.

Technische Analyse:

Nadat NEO eind 2017 boven de weerstandszone rond 48/55$ is gebroken zagen we een spectaculaire stijging tot aan ruim 206$(top 15 januari 2018). Hierna is een correctie gestart die mooi is opgevangen door een aantal steunpunten. De topjes rond 82$ uit december zorgde op slotbasis voor steun. Hierboven vormde NEO een hogere koersbodem. Tevens is de koers intraday opgevangen door de stijgende bodemlijn. In de daggrafiek van NEO hebben we in het geel een stijgende bodemlijn ingetekend. Zolang deze trendlijn intact is liggen de kansen voor NEO in de opwaartse richting.

Grafiek NEO
Klik op het plaatje voor een grote versie

Steun en weerstanden

Steun voor NEO zien we nu rond 108$ waar de bodems liggen van 22 tot 25 februari. Ingetekend in de grafiek met een groene steunlijn. Voorlopig lijkt NEO even te stranden op de dalende toppenlijn van de afgelopen 2 maanden(rode dalende lijn). Indien deze toppenlijn wordt gebroken mag een herstel worden verwacht richting de all time high op 206$.

Hier ligt een zware weerstand voor NEO gevormd door de top van 15 januari 2018. Indien deze top gebroken wordt mag voor NEO een grotere koersstijging worden verwacht. Koersen van boven de 300$ worden dan zeker mogelijk. Een methode om het koersdoel te bepalen is door de huidige zijwaartse bandbreedte op te tellen bij het uitbraakniveau. We kunnen circa 120$ optellen bij 205$ en dat levert een koersdoel op van 325$. Positief is ook dat het 55 daags gemiddelde(blauwe lijn) een stijgende trend laat zien. Dit duidt op een positieve technische conditie.

Auteur: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Tot 2018 schreef hij namens de technische desk van Tostrams.nl.

Meer over Justin Blekemolen

Recente artikelen van Justin Blekemolen

  1. aug '22 Alphabet: Big Tech-topper
  2. jun '22 Centrale banken zitten klem
  3. apr '18 Stijgende rentes, dalende banken

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links