Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,234 25 apr 2024 09:56
  • +0,001 (+0,08%) Dagrange 1,230 - 1,239
  • 57.186 Gem. (3M) 2,2M

PostNL februari 2018

2.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geert07 26 februari 2018 21:37
    quote:

    regenboog schreef op 26 februari 2018 18:21:

    Waarom in vredesnaam indertijd niet aan de Belgen verkocht!!
    Onbegrijpelijk zo'n kans te laten liggen.
    De aandeelhouders zijn de dupe van mismanagement.
    Zelfde verhaal als bij Akzo. De koers is zowel bij Post.nl als Akzo nog niet eens in de buurt van het bod gekomen. Wel heel veel mooie beloftes over waardecreatie, dat dan weer wel.
  2. williedevil 26 februari 2018 21:40
    In feite is er helemaal niets nieuws onder de zon. Dit klungelige bestuur zit er al 7 jaar en is in die 7 jaar geen enkel moment in staat geweest ook maar enige aandeelhouderswaarde te creëren. Ze willen niet, maar kunnen en mogen ook niet van de RvC. De aandeelhouder wordt door de politiek uitgemaakt voor kapitalistische honden in de debatten over PostNL en er is niemand in het bestuur of RvC die daar ook maar een klein beetje tegengas tegen geeft (logisch is vrijwel helemaal opgebouwd uit PvdA-leden). Wanneer staat er weer eens een grootaandeelhouder op???
    In ieder geval is het wel zo dat bij de Q&A al wel een paar heel kritische vragen werden gesteld over het vertrouwen in toekomstige cijfers, ik denk dat Herna het nog heel moeilijk gaat krijgen bij de AvA.
    En de achterlijke mededeling dat de nieuwe CFO slim en intelligent is net als Jan Bos zegt me eigenlijk alweer genoeg, behalve dan dat daar zelfs nog weer een kulargument overheen kan dat hij zo goed zou passen bij Herna en een belangrijke rol speelde in de onderhandelingen met BPost en oh ja hij is ook nog eens afkomstig van Post International. Een betere kun je niet hebben, nondeju moet dat bedrijf dan echt helemaal naar de slachtbank gedragen worden???
  3. forum rang 7 rene l 26 februari 2018 22:02
    quote:

    Hansbeleg schreef op 26 februari 2018 20:41:

    Misschien hadden ze voor de invoering van deze ACM regel eens wat harder met de vuist op tafel moeten slaan.

    Persoonlijk zou ik al snel een eind aan het gesprek gemaakt hebben en zeggen dat ik de zaak in eerste instantie voor een tijdje plat zou leggen wanneer er binnen een week geen normaal voorstel op tafel zou liggen, en daarna rustig weggelopen zijn.
    En uiteraard zou ik dit ook doen.

    Vrije marktwerking, ik vind het prima, maar laat al die lokale postbedrijven er dan ook zelf maar voor zorgen dat ze de post bezorgen bij de geadresseerde.

    Wanneer ze dat niet lukt zijn ze ongeschikt voor hun werk en hebben ook geen enkele toegevoegde waarde.

    Het is toch absurd dat je verplicht word om je concurrent te helpen en dat dit je ook nog geld kost.
    Hoe gek wil je het webben.

    Ze willen wel de lusten, maar niet de lasten, absurd dat dit over de rug van PostNL gaat.
    Vergeet niet dat PostNL het enige bedrijf is dat een compleet geautomatiseerd sorteersysteem heeft met een 100% landelijke dekking.
    Ze hebben hiervoor flink geinvesteerd.
    Sandd heeft daarom ook geen enkele toegevoegde waarde.

    Maar ja, zo gaat dit in Nederland, in Nederland kan dit alleen.
    In het buitenland kijken ze vol onbegrip toe.
  4. Moneyball 26 februari 2018 22:13
    Vorig jaar al meerdere keren gezegd; Herna is een prutser. Je kunt niet een bod afwijzen, zeggen dat je beter zelfstandig lange termijn aandeelhouderswaarde te creeren en vervolgens de koers meerdere keren laten klappen op je verkeerde inschatting. Wat moet je in hemelsnaam nog meer doen totdat je weggestuurd wordt?!

    Het is toch #*$#* niet voor te stellen dat je - omdat Henk K dreigt met afnemen UP - je aan het lijntje gaat lopen en HOOPT op politieke goedheid? Een beetje CEO laat zich niet als een schoolmeisje wegsturen maar eist dan keiharde garanties en/of organiseert een machtspositie vis a vis de politiek. Niets van dat alles. Splits de toko, lok een bod uit van een andere partij en voer de druk richting politiek op met medestanders. Nee, Herna poldert en staat met lege handen. Chapeau chapeau, en nu wegwezen graag.
  5. forum rang 6 prinszicht 26 februari 2018 22:57
    Het wordt er niet beter op. Dat is een understatement. Maar van HV hoor je voorlopig niets meer. Na q2 2017 gingen wij eigenaren van 4,07 naar 3,17. Herna ging toen gewoon op vakantie. Hoe anders was het geweest als zij toen was opgehouden met liegen. Ofwel bedelbrief MET aanpassing Outlook. Dan ook 3,17 maar wel de ellende boven water. Echter was de formatie in volle gang dus mocht er niet gesproken worden. ING deed nog wat positieve adviezen en plaatste het aandeel zelfs op de favorietenlijst. En wij eigenaren maar blijven denken, en kopen, na het zuur komt het zoet. 2018 het beloofde jaar stond immers voor de deur. Geen tradingupdate met q3, geen tijdige waarschuwing want pas in november kwamen alle problemen aan het licht. Niet alleen de UPD, maar ook extra investeringen en internationaal. Alles liep na november 2017 in het honderd. Dit is krommer dan een hoepel. We moesten de formatie afwachten en daarom werd er gezwegen. Dit alles in het kader van partijbelang. John refereerde al eens aan het communisme van vroegere tijden. Nu is hij stil. Of aan het handelen. Dan komt Mona met een beslissing wat in het kader van het nieuwe jaar en de verwachtte winst alleen maar voor meer euforie moest zorgen. Vandaag worden we met droge ogen getrakteerd op de harde waarheid die is omringd met keiharde leugens en hypocriet gelach tijdens de call. Niets sorry. Maar hulde voor onze slimme Jan en de nog slimmere man van International. VEB en AFM hoeven niet eens te graven om hier een zaak van te maken. Maar het grote geld regeert. De grote jongens zijn stil en stemmen voor tijdens de ava. De particuliere belegger wordt aan zijn lot overgelaten en is niets meer dan een hond.
  6. Moneyball 26 februari 2018 23:01
    quote:

    Martijn van M schreef op 26 februari 2018 18:28:

    Zeer, zeer teleurstellende Q4 cijfers... met eigenlijk een verhaal waarbij PostNL zelf een significante factor over het hoofd lijkt te zien (?):

    Omzet weliswaar iets hoger dan verwacht (dankzij de pakketjes), maar opvallend is vooral dat de winstmarges in vrijwel alle opzichten teleurstellend zijn... en eigenlijk zelfs vooral teleurstellend dankzij de pakketjes, want de UCOI is bij de pakketjes zelfs helemaal niet gestegen t.o.v. Q4 2016 en de UCOI van de pakketjes bleef maar liefst 4 miljoen bij de analisten verwachting (terwijl de post-tak 2 miljoen achter bleef bij de verwacht, en internationaal zelfs 2 miljoen hoger dan de verwachting). Als de UCOI van de pakketjes wel had voldaan aan de consensusverwachting dan was de totale UCOI consensusverwachting wel bijna gerealiseerd.

    Conclusie: PostNL blijkt vooral bij de pakketjes de overduidelijk hoge verwachtingen in termen van de UCOI niet waar te hebben gemaakt.

    Verder is het eigenlijk bizar om te zien dat PostNL wel haar UCOI 2017 doelstelling heeft weten te behalen, om vervolgens een joekel van een winstwaarschuwing af te geven voor 2018 (UCOI 2018 zal immers veel lager zijn dan UCOI 2017) + de jaren erna inclusief 2020... waarbij de argumentatie enkel lijkt te zijn gericht op de marktregulatie van de post. In het nieuwe perspectief lijkt geen woord te worden gewijd aan de teleurstellende marges bij de pakketjes.

    Het progressieve dividend verhaal proberen ze te handhaven, vooral op basis van vertrouwen in de eigen capaciteiten (in combinatie met het positieve eigen vermogen, de cash op de balans & de wetenschap dat vanaf 2019 de rentelasten flink lager zullen zijn). Valt wellicht wel iets voor te zeggen, maar het wekt de schijn van een zwalkend dividendbeleid waarbij de principes inmiddels eigenlijk sinds de Q4 2016 regelmatig worden geschonden... en het betreffen eigenlijk enkel mislukte pogingen om de aandeelhouders te bekoren (eerst vorig jaar bij de jaarcijfers waarbij het dividend niet meer dan een goedmakertje voor het afgewezen bod van Bpost leek te zijn, vervolgens afgelopen zomer bij de Q2 cijfers waarbij het dividend onverwacht hoog was, en vandaag wordt op welhaast wanhopige wijze het progressieve divdendbeleid gehandhaafd met een besluit om in 2018 éénmalig een hogere payout ratio te introduceren).

    Postedomme PostNL!

    (Ome Jan heeft in mijn ogen op een waardeloze manier afscheid genomen, zijn vergezicht voor 2020 is immers bij zijn afscheid eigenlijk in de prullenbak verdwenen. Zijn opvolger, Ome Pim van de Internationale tak, was afgelopen zomer al in beeld gekomen als een mogelijke opvolger indien Verhagen zou vertrekken)

    De retoriek van Verhangen is wat mij betreft niet langer geloofwaardig, want haar 'vertrouwen' in eigen kunnen spoort eigenlijk niet met de 'vrees' voor de politieke besluitvorming over de toekomst van de post... ofschoon die vrees wel gegrond lijkt omdat de politiek de ACM in staat stelt om zich eigenlijk te gedragen als ware het een ongewenste luis in de pels van PostNL.

    Verhagen zal denk ik moeten opstappen wanneer de roep om 'consolidatie' niet wordt gerealiseerd via het proces van de politieke besluitvorming... want in dat geval zou eigenlijk mogen worden geconcludeerd dat de inzet van Verhagen op dat punt helemaal niets zou hebben opgeleverd - behalve wellicht onnodig veel stress voor de aandeelhouders.

    Voorlopig lijkt Verhagen niet langer in staat te zijn om het vertrouwen van de financiële markt te winnen.

    PLAATJE:

    (Deze keer zijn de kleuren voor het eerste voor ieder kwartaal enkel gericht op de 10 belangrijkste kern factoren, waarbij ik de 'overige' activiteiten niet langer heb meegenomen omdat PostNL zelf in haar presentatie deze factor zelf soms koppelt aan 'intercompany')
    AB voor je analyses Martijn. Ik denk dat het wel duidelijk is dat jouw conclusies (helaas) niet de juiste waren. Niettemin waardering voor je kennis van PostNL en het delen ervan. Persoonlijk ben ik het meest geïnteresseerd in het strategische spel tussen partijen. Mijn ervaring is dat er 2 manieren zijn om in dat spel te krijgen wat je wilt. Positie en perceptie. Oftewel zorgen dat je machtspositie organiseert of perceptie van machthebbers beïnvloed. Herna heeft beide nagelaten. Politiek is niet gevoelig voor haar klaagzang zolang er geen dreiging is. Dat geklaag koste in Q3 ook al een flinke koersklap en nu stoot ze zich aan precies hetzelfde. Mijn AVA voorstel zou zijn HV eruit. Ze heeft geen geloofwaardigheid meer. Als alternatief (niet mijn voorkeur) haar basissalaris naar het bedrijfsgemiddelde i.c.m. een optiepakket dat alleen waarde heeft boven het bod van BPost. Wat heeft ze de afgelopen jaren nu feitelijk gepresteerd?
  7. gerrit 69 26 februari 2018 23:22
    KBC-Securities geeft vandaag een koopadvies met koersdoel naar € 5,20
    Hoewel ik nooit erg positief ben geweest op het stoffige imago van PostNL, kan ik ze niet helemaal ongelijk geven, want mocht er werkelijk overname interesse zijn dan is € 5,20 makkelijk haalbaar.
    Voor veel beleggers gaat op die koers een strik er omheen en snel wegwezen.
    Vandaag is goed te zien op de daggrafiek dat € 3,20 toch een goede steun kan zijn.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/TPG-g...
  8. Hansbeleg 27 februari 2018 00:15
    Het lijkt er een beetje op dat eind januari al meer bekend was, toen begon PostNL ineens te zakken voordat de beurs all over zakte. Vanaf die top 4.35 staan we nu op 3.25. Dat is toevallig, of niet 25%, ongeveer het percentage waarmee de UCOI is verlaagd. 80M op de 345 = 23%.
    Dan zouden we niet meer verder down hoeven te gaan. We zullen het zien vandaag hopelijk zijn de nog komende nieuwe analisten targets op sijn minst ruim boven de 3.5.
  9. [verwijderd] 27 februari 2018 01:12
    quote:

    rene l schreef op 26 februari 2018 22:02:

    [...]

    Persoonlijk zou ik al snel een eind aan het gesprek gemaakt hebben en zeggen dat ik de zaak in eerste instantie voor een tijdje plat zou leggen wanneer er binnen een week geen normaal voorstel op tafel zou liggen, en daarna rustig weggelopen zijn.
    En uiteraard zou ik dit ook doen.

    Vrije marktwerking, ik vind het prima, maar laat al die lokale postbedrijven er dan ook zelf maar voor zorgen dat ze de post bezorgen bij de geadresseerde.

    Wanneer ze dat niet lukt zijn ze ongeschikt voor hun werk en hebben ook geen enkele toegevoegde waarde.

    Het is toch absurd dat je verplicht word om je concurrent te helpen en dat dit je ook nog geld kost.
    Hoe gek wil je het webben.

    Ze willen wel de lusten, maar niet de lasten, absurd dat dit over de rug van PostNL gaat.
    Vergeet niet dat PostNL het enige bedrijf is dat een compleet geautomatiseerd sorteersysteem heeft met een 100% landelijke dekking.
    Ze hebben hiervoor flink geinvesteerd.
    Sandd heeft daarom ook geen enkele toegevoegde waarde.

    Maar ja, zo gaat dit in Nederland, in Nederland kan dit alleen.
    In het buitenland kijken ze vol onbegrip toe.
    Klopt helemaal. Daarom pakketten afsplitsen in een newco met een nieuw bestuur en RvC. Creëert direct waarde en Herna en Jacques en de ACM kunnen lekker doorpolderen met de post.
2.429 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links