Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 18,895 18 apr 2024 17:35
  • -0,045 (-0,24%) Dagrange 18,600 - 18,945
  • 1.751.071 Gem. (3M) 2M

PB

2.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 januari 2018 16:04
    'Philips is jaar sterk geëindigd'

    Gepubliceerd op 26 jan 2018 om 11:13 | Views: 1.207

    Philips Koninklijke 15:47
    33,69 +0,29 (+0,87%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft een sterk vierde kwartaal gedraaid, verwachten analisten in doorsnee. Het medisch technologiebedrijf profiteert van de sterke ordergroei in de eerste negen maanden van het jaar en de hogere omzet die het daardoor kan behalen.

    Philips heeft de afgelopen tijd de drie divisies gereorganiseerd en aan de productiviteit gesleuteld, waardoor de marges ook verder gestegen zijn. Ook in 2018 kan het bedrijf daar de vruchten van plukken.

    De marktvorsers rekenen op een omzet van net geen 18 miljard euro in 2017. Dat is aanzienlijk lager dan de 24,5 miljard euro van een jaar eerder, maar toen was het inmiddels afgestoten Philips Lighting nog meegeteld. Tellen we die divisie in 2016 niet mee, dan kwam de omzet dat jaar uit op 17,4 miljard euro.

    De omzetgroei is te zien in alle drie de divisies. Analisten verwachten in het vierde kwartaal een groei van 6,3 procent bij Personal Health, 4,9 procent bij Diagnosis and Treatment en 5,5 procent bij Connected Care & Health Informatics. In alle gevallen is die groei hoger dan voor heel 2017.

    Het bedrijfsresultaat aangepast voor eenmalige posten komt volgens de kenners uit op een kleine 2,2 miljard euro. Een jaar geleden lag dat, exclusief Lighting, rond de 1,9 miljard euro.
  2. forum rang 7 bezinteergebelegt 29 januari 2018 18:24
    quote:

    Turbo player schreef op 27 januari 2018 16:45:

    Zou dit genoeg zijn voor een plus dinsdag ? Ieder bedankt voor reactie
    Denk dat ze morgen mooie cijfers laten zien en dan alsnog, vlgs goed Amsterdams gebruik, een koersdoodschop krijgen.

    Verw8 terug naar de 32-ers.

    Heb er wat putten 34 op genomen.

    Maar kans bestaat ook dat ze die putten morgen om 9.01 door de plee trekken.

    Dat ben ik ook al gewend.

    Kortom, ik gok ( meer is het dus niet ) op een daling van een procentje of 5.

  3. forum rang 10 voda 30 januari 2018 11:32
    Beursblik: Philips onderliggend redelijk
    Aangepaste EBITA echter onder verwachting volgens Morgan Stanley.

    (ABM FN-Dow Jones) Ondanks dat het aangepaste EBITA resultaat van Philips tegenviel waren de cijfers onderliggend redelijk in het vierde kwartaal. Dit stelden analisten van Morgan Stanley dinsdag in een reactie op de cijfers.

    De aangepaste EBITA van 884 miljoen euro, met een marge van 16,7 procent, was 2,2 procent lager dan de consensus, terwijl de omzet 2,4 procent onder de verwachtingen uitkwam.

    De analisten stelden dat ze op basis van de cijfers hun taxaties voor 2018 nauwelijks zullen aanpassen. Morgan Stanley rekent dit jaar op een aangepaste EBITA van 2,4 miljard euro, ten opzichte van 2,15 miljard euro in 2017.

    Kijkend naar het volledige jaar 2017 merken ze op dat de bruto marge, in hun ogen erg belangrijk, op jaarbasis met 40 basispunten is gestegen tot 46,0 procent. De prestaties van de divisies van Philips was grotendeels conform de verwachting.

    Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies met een koersdoel van 29,70 euro op het aandeel.

    Het aandeel Philips sloot maandag 0,8 procent hoger op 33,90 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 30 januari 2018 15:01
    Philips sluit pact met Medtronic

    Gepubliceerd op 30 jan 2018 om 14:52 | Views: 78

    Philips Koninklijke 14:41
    32,52 -1,38 (-4,07%)

    AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips slaat de handen ineen met branchegenoot Medtronic bij het verder ontwikkelen van een patiëntenplatform voor longkankerpatiënten. Dat maakten de partijen bekend, zonder daarbij financiële details te melden.

    Philips en Medtronic spreken over een uitbreiding van patiënten- en gegevensbeheer. Het platform is ontworpen om het stellen van een diagnose vanaf de eerste kenmerken tot aan de behandeling van de aandoening te stroomlijnen.

    Het betreft het ontwikkelen en vercommercialiseren van het zogeheten LungGPS platform. Zodra een patiënt met longknobbels is geïdentificeerd, helpt software bij het begeleiden van de patiënt, waardoor een snelle evaluatie mogelijk is van degenen die mogelijk risico lopen op longkanker, zo werd gemeld.
  5. forum rang 10 voda 31 januari 2018 16:37
    Philips krijgt opdracht van VPS Healthcare
    Overeenkomst heeft duur van tien jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft van VPS Healthcare in Abu Dhabi de opdracht gekregen voor de levering van het Tasy Electroni Medical Record-systeem voor de ziekenhuizen en klinieken in de Emiraten, Oman en India. Dit maakte het elektronicaconcern uit Amsterdam woensdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

    Met het softwaresysteem van Philips kan de klant de bestaande patiëntensystemen op verschillende IT-platforms overbrengen naar één geïntegreerd systeem voor monitoring, controle en begeleiding van alle klinisch en logistieke processen.

    De EMR-systemen van Philips draaien al op circa 1.000 locaties in Brazilië en Mexico en zijn op veel andere locaties integraal onderdeel van de Philips IntelliSpace Enterprise Editio voor de beheersing van klinische ondernemingen.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips vlak op 32,65 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 9 februari 2018 21:33
    Pioniers in fotonica willen voorsprong uitbouwen

    De nieuwe generatie chips werkt zoveel mogelijk met laserlicht. Dat maakt snelle mobiele netwerken mogelijk, helpt datacenters, autonoom autorijden en ook de zorg. Twee Nederlandse chipsfabrikanten uit Twente en Eindhoven willen de miljardenmarkt van fotonische chips veroveren.

    De chipswereld staat op de drempel van een nieuw tijdperk waarin computers nog sneller, nauwkeuriger, kleiner en bovendien ook zuiniger gaan werken. In de nieuwe generatie chips wordt waar mogelijk met licht gewerkt, in plaats van met stroom. Na bijna twee decennia van experimenteren en proefdraaien is de technologie klaar voor de sprong voorwaarts. Deze zogenoemde fotonische chips werken met de kleinst mogelijke lasercomponenten. Twee Nederlandse bedrijven staan op het punt om deze nieuwe miljardenmarkt te veroveren. Met dank aan het stevige ecosysteem van technologiebedrijven rond Philips en een uniek staaltje samenwerking van overheden, bedrijven en universiteiten.

    Nederland is mede door honderd jaar kennis van licht en, in een later stadium, ook computerchips bij Philips een voorhoedespeler in fotonica. Dit betreft vooral het genereren en detecteren van licht. De landelijke en lokale overheden willen ermee aan de slag - het wordt expliciet genoemd in het regeerakkoord - en de universiteiten van Enschede, Nijmegen en Eindhoven zijn er druk mee bezig, net als de hogeschool in Twente.

    De integratie van licht (en sensoren en filters) in computerchips gaat de komende jaren voor grote doorbraken zorgen. Er zijn nu twee belangrijke drijvende krachten achter deze vooruitgang. De telecommarkt gaat in stapjes van 4G-breedband naar 5G, zodat oneindig veel meer data nog veel sneller vervoerd kunnen worden. Bij de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wil heel Japan op 5G zijn overgestapt, en China wil hierin niet achterblijven. Dat is een mooi richtpunt voor alle partijen die hierbij zijn betrokken. En zonder fotonische chips is de stap naar 5G vrijwel ondenkbaar, zo klinkt het in het Nederlandse kamp.

    De tweede drijver is de capaciteit van datacenters. Aan de zogenoemde 'cloud' moeten voortdurend nieuwe datacenters worden toegevoegd, want de vraag naar het opslaan van data is enorm. De computerservers binnen die centers kunnen op termijn profiteren van chips die met licht werken - en veel minder koeling nodig hebben - maar in een eerder stadium ontstaat al een grote markt voor snelle fotonische verbindingen tussen datacenters.

    Dankzij 5G en geïntegreerde fotonische chips komen ook autonome auto's serieus in beeld. In satellieten zweven al fotonische chips mee om voortdurend over de hele wereld acht verschillende broeikasgassen te meten. En chips van 4x4 mm meten 10.000 keer nauwkeuriger hoe een vliegtuigvleugel doorbuigt. Ook kunnen boeren met fotonische chips beter meten of hun land te nat of te droog is. En binnen afzienbare termijn zitten deze chips in smartphones, en kan iedereen zelf vaststellen of zijn moedervlekken een gang naar de dokter nodig maken. Dat geldt ook voor ademanalyse.

    ‘Zonder fotonische chips is de stap naar 5G vrijwel ondenkbaar’

    Fotonica kan de zorg verlichten
    Fotonica is meer dan alleen chips maken. Het opwekken, transporteren en detecteren van allerlei soorten licht hoort hier ook bij. Er is veel belangstelling voor lichtgebruik vanuit de medische wereld, vooral voor varianten van infrarood licht, die dieper in het lichaam kunnen kijken.

    Bloedsuiker meten zonder bloed te prikken is nu al mogelijk. Bij allerlei neurologische en psychische afwijkingen kan licht straks ook een rol spelen. Tijdens het tamelijk wetenschappelijke congres in San Francisco waren maar liefst 364 onderzoeken in te zien die over hersenen en fotonica gingen.

    Er is veel aandacht voor de invloed van licht op grote ziekten als Alzheimer en Parkinson, maar ook voor het gebruik van licht bij het behandelen van depressies, autisme, slapeloosheid en verslavingen. Hoewel er nog niet heel erg lang onderzoek wordt gedaan, zijn de eerste uitkomsten op vele terreinen zeer bemoedigend.

    De behandeling bestaat soms uit een nogal primitief aandoende gekoelde helm vol infrarode lampjes, maar het grote voordeel is hier wel dat er geen risicovolle en belastende inwendige behandeling nodig is, of een handvol medicijnen met de nodige bijwerkingen.

    Grote ontwikkelingen
    Vrijwel het gehele Nederlandse ecosysteem rond fotonica presenteerde zich vorige week op een groot congres in San Francisco. Chipmakers, softwareschrijvers, het aan de overheid gelieerde TNO en branche-organisaties als PhotonDelta en PhotonicsNL stonden bijeen om het verhaal te vertellen hoe Nederland vooroploopt in deze sector. En hoe het denkt die voorsprong vast te houden en uit te gaan buiten.

    De teneur onder de Nederlanders is helder: 'We staan nu waar elektronische computerchips 35 jaar geleden stonden. Aan de vooravond van heel grote ontwikkelingen.' Zelfs de Wet van Moore, die stelt dat iedere twee jaar de capaciteit en de snelheid van de microchip verdubbelt, zal met de fotonische chip herschreven moeten worden.

    LioniX International uit Enschede, van origine een producent van computerchips, lanceerde al in 2001 een platform voor de ontwikkeling en productie van fotonische chips, waarbij waar mogelijk silicium, koper of aluminium vervangen worden door licht: dikwijls laserlicht. Die inmiddels superkleine laser wordt nu geïntegreerd in de chip, waar hij moet communiceren met onderdeeltjes die nog steeds met silicium of koper werken.

    Het bedrijf van ruim vijftig medewerkers is vorig jaar een geheel nieuwe fase ingegaan om het nu nog grootste, en meest kostbare, struikelblok weg te werken: het gaat de productie en verpakking van de nieuwe chips automatiseren. De belangrijkste reden dat LioniX International hier kansen ziet, is dat nog niemand geautomatiseerd lasers op een chip plakt, die verbindt met alle bestaande elektronica op die chip, en vervolgens aan die chip weer draadjes plakt om hem in een groter circuit op te nemen.

    ‘Je moet het zien als een doosje waarin alles verpakt zit, en dat kant en klaar wordt geleverd om te worden opgenomen in alle techniek die bijvoorbeeld in een smartphone zit. Dat heet ‘packaging’ en het maakt nu nog 70% of meer van de prijs uit’, zegt Arne Leinse, chief commercial officer bij LioniX. ‘In die assemblage zit dus de ruimte om op te schalen.’ Omdat iedere klant zijn eigen samenstelling van een chip kiest, komen er de komende jaren tal van assemblagelijnen.

  7. forum rang 10 voda 9 februari 2018 21:36
    Deel 2:
    Grote ontwikkelingen
    Zelfs de Wet van Moore zal met de fotonische chip herschreven moeten worden

    Leinse is als commerciële man niet bang om pittige uitspraken te doen. ‘In 2025 moeten we hiermee wereldmarktleider zijn. We hebben nu €1 mln startkapitaal (onder andere van Oost NL, red.) om de infrastructuur voor assemblage van de PICs (Photonic Integrated Circuits) werkend te krijgen. Op korte termijn moet de volgende grote zak geld worden opgehaald. De provincie Overijssel en de gemeente Enschede doen in het huidige initiatief al mee, en de landelijke overheid zal ook geld in de ontwikkeling van fotonica moeten steken.’

    LioniX International werkt nu nog met iets meer dan vijftig mensen vanuit de Gallery en de cleanroom van de Universiteit Twente. Maar die ruimte wordt te klein. Het vorig jaar speciaal voor de assemblage opgerichte bedrijf ‘PHIX Photonics Assembly’ opereert vanuit de iets verderop gelegen High Tech Factory. Daar worden nu de eerste machines van het Duitse Fraunhofer uitgepakt, waarmee het bedrijf al jaren samenwerkt.

    ‘In 2025 willen we naar een omzet van enkele miljarden en dan werken hier een paar duizend mensen’, zegt Leinse. Het zijn bijna on-Nederlandse uitspraken, zo ambitieus. Maar ze zijn in dit geval wel ergens op gestoeld: een lange geschiedenis, kennisvoorsprong en intensieve samenwerking binnen Nederland met alle betrokken partijen. Belangenorganisaties als PhotonDelta dragen bijvoorbeeld ook actief bij aan het vormen van wereldstandaarden - net zoals decennia geleden gebeurde bij halfgeleiders - en het ontwikkelen van de weg daar naartoe, door het opruimen van technische struikelblokken.

    Drie componenten
    Technisch bestuurder Luc Augustin van het Eindhovense SmartPhotonics stond op het congres in San Francisco tegenover zijn vrienden van LioniX International. Vrienden. De twee bedrijven kijken met verschillende, complementaire technieken naar soortgelijke en ook andere markten. SmartPhotonics, een combinatie van een doorgestarte Philips-afdeling en een start-up vanuit de TU Eindhoven, gebruikt indium fosfide (InP) voor zijn fotonisch geïntegreerde chips. 'Dit is hét materiaal voor lasers’, aldus Augustin. Het wordt al twintig jaar gebruikt voor lasers in optische communicatie. 'Wij voegen er nu allerlei functionaliteiten aan toe die met de laser geïntegreerd kunnen worden.'

    De techniek van het Twentse LioniX International wordt TriPleX genoemd: de naam komt niet van hout, maar van de drie componenten die op elkaar worden gebonden. 'InP is vooral goed in het genereren en detecteren van (laser)licht en in snel schakelen', licht Augustin toe. 'TriPleX is geschikt om bijvoorbeeld hoge kwaliteit filters voor licht te maken, maar er kan geen licht in gegenereerd worden. Daarom is de combinatie van de twee vaak noodzakelijk. Dat is precies waarom het automatisch assemblageproces van PHIX cruciaal is om beide technologieën verder te laten groeien.'
    Het unieke van de technologie is dat het ontwerpproces drastisch wordt vereenvoudigd, stelt Augustin. 'We kunnen naast lasers ook detectoren en filters op een kleine chip zetten. Dat is schaalbare techniek, daardoor kan het steeds goedkoper. En de markt wil dat alles steeds kleiner wordt: die trekt aan ons. Wij produceren de chips volgens het ontwerp van onze klanten. De grootste groeimarkt voor onze technologie zijn de verbindingen tussen datacenters.'
    Augustin spreekt van een 'enorme ontwikkelingsfase' voor fotonische chips. 'Straks komt de markt voor zelfstandig rijdende auto’s eraan, maar ook sensoren voor vliegtuigen en gassensoren voor medische toepassingen. Onze technologie kan voor al deze markten worden ingezet, zonder dat er bij ons iets aan het proces verandert. Deze markten liften dus mee op het succes van de datacommunicatie. Afgelopen jaar hebben we €7 mln kapitaal opgehaald bij vooral Nederlandse investeerders. We zijn van 20 naar 44 mensen gegroeid. Dit jaar doen we weer een financieringsronde om onze productiefaciliteit op de High Tech Campus in Eindhoven uit te breiden.'

    Augustin heeft dezelfde ambitie als Leinse. 'De nieuwe markten vragen om meer productiecapaciteit. We hebben nu al een eerste productielijn in Eindhoven, maar we gaan een geheel nieuwe fabriek bouwen: die moet er in 2020 staan. De plannen hiervoor zijn in de maak en dit gaat ertoe leiden dat wij in 2025 marktleider zijn in de productie van geïntegreerde fotonische chips op basis van InP. Wij maken dus lasers en circuits met lasers, en die kunnen weer door PHIX aan de passieve chips van LioniX International worden gekoppeld.'

    Niek Nijenhuis, verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en marketing bij PhoeniX Software in Enschede, ziet hoe snel de fotonische markt volwassen wordt. Twee jaar geleden ging verreweg het grootste deel van zijn omzet naar universiteiten voor onderzoek, nu komt de vraag vooral uit het bedrijfsleven, van zowel jonge als gevestigde bedrijven.

    Het nog kleine PhoeniX (35 werknemers) groeit snel met tegen de 40% per jaar en heeft nu een vertegenwoordiger in de VS. Op de conferentie in San Francisco maakte AIM Photonics uit Boston, een partner van PhoeniX, bekend een sensor te hebben ontwikkeld die het giftige gas sarin kan detecteren.

    De helft van alle klanten komt nu uit de VS: bedrijven die zich bezighouden met onder andere data en telecom, bio-sensing en defensie. De kracht van PhoeniX is volgens Nijenhuis ook weer de standaardiseren van de design-omgeving, en zorgen dat de software neutraal is ten opzichte van de gebruikte fotonica-technologie, of die nu van LioniX International komt of van SmartPhotonix. Het bedrijf is ook nauw betrokken bij de ‘packaging’ in de nieuwe fabriek van LioniX International die er gaat komen.

    Steun van de overheid
    De fotonica-sector is specifiek genoemd in het regeerakkoord, maar zonder dat de coalitie hier een concreet bedrag bij heeft gezet. Er is al wel geld gereserveerd in een zogenoemde regio-enveloppe.

    De sector overlegt op dit moment met het ministerie van Economische Zaken over een bedrag van circa €130 mln. Dit moet zowel door de overheid als bedrijfsleven worden opgebracht, een publiek-private samenwerking dus. Publieke partijen in dit kader zijn het Rijk en de provincies. De onderhandelingen gaan nu nog over zowel het bedrag zelf als de verdeling tussen overheid en bedrijfsleven.

    Met het overheidsgeld moet via infrastructuur en expertise de Nederlandse kennisvoorsprong en bedrijvigheid in geïntegreerde fotonica door worden ontwikkeld, om een stevigere commerciële positie op de wereldmarkt te realiseren. Dit moet gaan gebeuren in het nationaal georganiseerde Photonic Integration Technology Center (PITC), met vestigingen in Eindhoven en Enschede. Zo moeten de integratietechnologie en alle activiteiten die daarmee samenhangen (‘packaging’, testen, assemblage, machine-ontwikkeling en optimalisatie van productie) in samenwerking met het bedrijfsleven naar een industrieel niveau wordt gebracht.

    Commerciële partijen als PHIX Photonics Assembly krijgen niets van de hierboven genoemde overheidsbijdragen, net zomin als SmartPhotonics of LioniX International. Wel kunnen deze partijen betaald gebruik maken van de infrastructuur in en expertise van het PITC.

    Klaas Broekhuizen

    fd.nl/morgen/1240642/pioniers-in-foto...
  8. forum rang 10 voda 9 februari 2018 22:33
    Philips stopt productie in Cleveland

    Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 22:32 | Views: 0

    Philips Koninklijke 17:36
    29,63 -0,62 (-2,03%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips stopt in de tweede helft van dit jaar met de productie van medische scanners in het Amerikaanse Cleveland, Ohio. Tegelijkertijd wordt geïnvesteerd in de activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in Cleveland.

    Volgens Philips wordt de productie verplaatst naar Israël en China en wordt voor de betrokken werknemers een vertrekregeling getroffen. Om hoeveel werknemers het gaat werd niet gemeld. Philips investeert ook in opleidingsfaciliteiten in Cleveland.

    Philips stelt dat Cleveland maar een relatief klein deel van de activiteiten van het bedrijf vertegenwoordigt. Het concern legde in 2014 de productie bij de fabriek Cleveland nog stil nadat de Amerikaanse toezichthouder FDA onvolkomenheden in het productieproces had gevonden.
  9. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:27
    Akzo en Philips werken samen tegen algen

    Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 11:35 | Views: 1.147

    Akzo Nobel 16:11
    77,32 +1,46 (+1,92%)

    Philips Koninklijke 16:11
    30,40 +0,77 (+2,60%)

    AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel en Philips werken samen aan een techniek om algengroei op olietankers tegen te gaan. Het is de bedoeling om binnen vijf jaar een eerste versie op de markt te hebben, zegt een woordvoerder van Akzo.

    De bedrijven onderzoeken de mogelijkheden om ledlampjes die UV-licht uitstralen van Philips te integreren in beschermende coatings van Akzo. Dat zou de groei van algen, schelpen en andere vormen van aanslag moeten tegengaan. Schepen kunnen daardoor sneller varen, wat brandstof scheelt. Ook is minder onderhoud nodig.
  10. forum rang 10 voda 14 februari 2018 16:45
    Philips langer in zee met Advanced ICU Care

    Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 15:19 | Views: 276

    Philips Koninklijke 16:26
    30,67 +0,66 (+2,18%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn samenwerking verlengd met Advanced ICU Care, de grootste aanbieder van zorg op het gebied van zogeheten tele-ICU in de Verenigde Staten. Beide partijen hebben daarvoor een nieuwe twaalfjarige overeenkomst getekend. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

    Advances ICU Care doet al sinds 2006 zaken met Philips. Het bedrijf gebruikt monitoringstechnologie van het Nederlandse concern bij bijna duizend ziekenhuisbedden verspreid over de VS.
  11. forum rang 10 voda 16 februari 2018 16:09
    Oud-topman Philips haalt uit naar opvolgers

    Gepubliceerd op 16 feb 2018 om 06:23 | Views: 2.684

    Philips Koninklijke 15:47
    31,40 +0,33 (+1,05%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het schort bij Philips aan ondernemerschap. Dat oordeel velt oud-topman Jan Timmer in een boek over zijn leven, bericht het Eindhovens Dagblad.

    Timmer stelt onder meer dat aandeelhouders te veel invloed hebben gekregen op het concern. Hij omschrijft de verhuizing van het hoofdkantoor van Eindhoven naar Amsterdam als een symbolische daad, die de aandacht afleidde van de echt belangrijke zaken.

    In plaats van de voortdurende ontmanteling had Philips volgens Timmer omgebouwd kunnen worden tot een houdstermaatschappij met daaronder juridisch zelfstandige divisies. De verkoop van de divisie Halfgeleiders (NXP) was volgens de oud-topman een strategische fout waardoor het bedrijf zijn technologische hart verloor.

    Ideeën voor groei

    Timmer betreurt het dat de Philips-top, afgezien van de medische sector, niet meer ideeën heeft ontwikkeld om tot groei te geraken. ,,Ik denk dat het vooral schortte aan ondernemerschap, aan durf, aan ideeën." Philips is inmiddels een zorgtechnologiebedrijf.

    In de Volkskrant zegt Timmer verder dat Europese bedrijven zich laten koloniseren door Angelsaksische multinationals en aandeelhouders. Volgens hem is de macht in Nederlandse bedrijven te veel komen te liggen bij aandeelhouders.
  12. forum rang 10 voda 21 februari 2018 16:10
    Amundi meldt eerste belang in Philips
    Kapitaalbelang en stemrecht boven drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones)Amundi Asset Management heeft een eerste belang in Philips gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 februari 2018.

    Amundi meldde een kapitaalbelang van 3,09 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 26 februari 2018 18:32
    Philips doet deel belang Lighting van de hand

    Gepubliceerd op 26 feb 2018 om 18:04 | Views: 164

    Philips Koninklijke 17:39
    31,78 +0,28 (+0,89%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips is voornemens zijn belang in Philips Lighting te verkleinen van een kleine 30 procent tot iets meer dan 18 procent. Het gezondheidstechnologiebedrijf kondigde aan ongeveer 16,2 miljoen aandelen in het afgesplitste bedrijfsonderdeel in de verkoop te doen.

    Philips Lighting heeft toegezegd 2,2 miljoen van de eigen aandelen in te kopen en van de beurs te halen. De transactie is gebonden aan een aantal voorwaarden. De transactieprijs moet nog worden vastgesteld. Het aandeel zakte maandag 0,9 procent tot 33,05 euro.

    De transactie staat gepland voor 1 maart.
2.101 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links