Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

Pharming februari 2018

16.048 Posts
Pagina: «« 1 ... 699 700 701 702 703 ... 803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 februari 2018 07:45
    quote:

    Jansplace schreef op 26 februari 2018 07:34:

    1.28 to de laatste schudden ze er ook nog uit
    Ja, zo werken die shorters, boevenpraktijken.
    Het rottige is dat je niet precies weet wanneer ze gaan coveren, anders kon je snel inspringen maar je bent altijd te laat.
    Wat 100% zeker is dat als de huidige shortposities in Pharming gesloten worden het aandeel een stijging krijgt waar je dol van wordt.

    Ik verwacht dit binnen nu en enkele dagen.
    Op slechte cijfers gaan ze niet gokken uiteraard want een blinde ziet nog wel dat de cijfers goed zullen zijn.

  2. [verwijderd] 26 februari 2018 07:48
    quote:

    TommyTP schreef op 26 februari 2018 07:45:

    Let maar op vandaag wordt er nog flink aan de boom geschud. Riemen vast, groene borden komen nu dichtbij...
    de bodem is nog steeds rond de 1.20 ..... hogere regionen zullen we wel opzoeken, maar geef het nog een week of 1-3 ...

    succes iedereen
  3. dader 26 februari 2018 07:48
    quote:

    Mwtp schreef op 26 februari 2018 07:35:

    Je gaat toch niet nu verkopen. Als je weet hoe t spel gespeeld wordt.
    Dit verkoop verhaaltje vanaf 1.50 gelezen maar inmiddels nu onder de 1.30.
    Nog steeds weet niemand hoever wij gaan zakken ondanks een positiebe beurs opening geeft de io een indicatie welke richting wij gaan bewandelen.
    Men zal schrijven dat de io niks voorstelt maar 8 van de 10 gevallen is het de juiste richting.
    Zij die vrijdag verkocht hebben (1.32)hebben misschien een goeie verkoop hebben gedaan
  4. [verwijderd] 26 februari 2018 07:49
    quote:

    dader schreef op 26 februari 2018 07:48:

    [...]
    Dit verkoop verhaaltje vanaf 1.50 gelezen maar inmiddels nu onder de 1.30.
    Nog steeds weet niemand hoever wij gaan zakken ondanks een positiebe beurs opening geeft de io een indicatie welke richting wij gaan bewandelen.
    Men zal schrijven dat de io niks voorstelt maar 8 van de 10 gevallen is het de juiste richting.
    Zij die vrijdag verkocht hebben (1.32)hebben misschien een goeie verkoop hebben gedaan
    heb jij Pharming, Dader?
  5. [verwijderd] 26 februari 2018 07:59
    Alcohol raakt zoek bij farmabedrijf Sanquin
    Bij de productie van medicijnen raakt Sanquin - vooral bekend van de Bloedbank - substantiële hoeveelheden alcohol kwijt. Dat geldt in de farmaceutische industrie als een verontrustend signaal.

    Het verlies van alcohol is een nieuwe aanwijzing dat Sanquin met zijn commerciële activiteiten tegen ernstige problemen aanloopt.

    De vermissing van alcohol kan ook financiële consequenties hebben. Het farmabedrijf van Sanquin vreest over 2016 en 2017 een naheffing van de belasting omdat mogelijk alsnog accijns moet worden betaald, zo blijkt uit een vertrouwelijke, interne rapportage van Sanquin. Als de balans van ingaande en uitgaande alcohol niet klopt, heft de fiscus over het verschil alsnog accijns.

    Het Amsterdamse farmabedrijf SPP - met 800 werknemers het grootste onderdeel van Sanquin - kampt al langere tijd met productieproblemen. Mede daardoor trekt de belangrijkste opdrachtgever, het farmabedrijf Shire, zich stapsgewijs terug. SPP (Sanquin Plasma Products) voorziet in de nabije toekomst 'zware verliesjaren', zo meldde het FD eerder deze maand.

    In de politiek leeft al langer de vrees dat een mogelijk bankroet van SPP ook consequenties heeft voor de Bloedbank en de bloedvoorziening aan Nederlandse ziekenhuizen. Om die reden is de afgelopen jaren een aantal maatregelen genomen om de farmatak op grotere afstand van de Bloedbank te zetten.

    Schrik

    Kenners van industriële productie van medicijnen reageren verbaasd op het kwijtraken van alcohol door Sanquin. 'Het kán helemaal niet dat je alcohol kwijtraakt', aldus een goed ingevoerde bron op voorwaarde van anonimiteit. 'Een farmabedrijf hoort iedere stap in het productieproces volledig te controleren.' Een andere ingewijde zegt: 'Hier schrik ik echt van. Diefstal kan ik me nauwelijks indenken. Maar als het weglekt of verdampt, is dat ernstig genoeg.'

    In de interne Sanquin-rapportage staat het alcoholverlies bovenaan een lijst 'pijnpunten'. De organisatie spreekt van 'een vooralsnog onverklaard verschil'. Niettemin stelt Sanquin nu in een reactie dat een alcoholverlies van circa 25% gebruikelijk is bij het fractioneren (een scheidingsproces) van bloed. De organisatie is in gesprek met de belastingdienst om het verschil tussen ingaande en uitgaande alcohol toe te lichten en daarmee een naheffing af te wenden. Volgens Sanquin is het uitgesloten dat de alcohol is gebruikt voor menselijke consumptie.

    Meer productieproblemen

    Het alcoholverlies is niet het enige productieprobleem bij de farmatak van Sanquin. Naar nu blijkt is een SPP-fabriek vorig jaar meerdere keren stilgelegd. Dat was noodzakelijk omdat minuscule metaaldeeltjes mogelijk in het medicijn Cinryze terecht waren gekomen. Sanquin maakt Cinryze in opdracht van Shire. Het gaat om een medicijn tegen angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gezicht of andere lichaamsdelen van patiënten plotseling kan gaan zwellen.

    Eerder deze maand bleek dat de verkoop van Cinryze in het derde kwartaal vorig jaar bijna is stilgevallen. Een Amerikaanse patiëntenorganisatie stelde onlangs in een nieuwsbrief dat het tekort aan het medicijn tot tal van noodsituaties heeft geleid. Shire heeft de levering van Cinryze in het vierde kwartaal van vorig jaar weer hervat. Amerikaanse patiënten kregen toen wel een filter meegeleverd met het advies het medicijn voor gebruik nog een keer zelf te filteren.

    Waarschuwingsbrief

    Omdat Sanquin zijn productieprocessen niet op orde had, kreeg de organisatie in 2013 al eens een waarschuwingsbrief van de Amerikaanse toezichthouder, de FDA. Tot grote opluchting van Sanquin trok de FDA zijn waarschuwingsbrief in 2016 in. Komende maand voeren vertegenwoordigers van de FDA een nieuwe inspectie uit bij het farmabedrijf van Sanquin.

    Bron: fd.nl/ondernemen/1242942/alcohol-raak...
16.048 Posts
Pagina: «« 1 ... 699 700 701 702 703 ... 803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links