Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos februari 2018

4.984 Posts
Pagina: «« 1 ... 205 206 207 208 209 ... 250 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BLOO7 24 februari 2018 11:13
    quote:

    Geert07 schreef op 24 februari 2018 10:44:

    [...]De gemiddelde post van AD heeft meer diepgang dan al jouw posts bij elkaar. Hij onderbouwt zijn mening tenminste, zonder daarbij op de man te spelen. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar als belegger is het ook wel eens goed om open te staan voor een andere mening.

    Maar houd jij het maar bij je 'hup Gala hup' aanmoedigingen. Ik neem aan dat je ook een poster van Onno boven je bed hebt hangen?

    En nog even voor de duidelijkheid: ik heb een long positie in GLPG.
    Hij houdt het bij algemeenheden.
    Wie lang genoeg op de beurs meeloopt kent dit soort pseudo-analisten.
    Je eigen mening vorming is nog steeds het belangrijkst.
    Galapagos is een leuk groeiverhaal.
    En de kans op overname loert (bovendien) om de hoek.
    Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen.
  2. [verwijderd] 24 februari 2018 11:58
    quote:

    BLOO7 schreef op 24 februari 2018 11:13:

    [...]

    Hij houdt het bij algemeenheden.
    Wie lang genoeg op de beurs meeloopt kent dit soort pseudo-analisten.
    Je eigen mening vorming is nog steeds het belangrijkst.
    Galapagos is een leuk groeiverhaal.
    En de kans op overname loert (bovendien) om de hoek.
    Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen.
    Ik vind jouw post anders ook bijzonder algemeen. Maar ik respecteer je mening, net als die van AD. Overname kan inderdaad. Graag zelfs, zijn we meteen van de stress vanwege de volatiliteit af. De beurscrash wil ik immers niet meemaken. Ik parkeer mijn geld wel effe op het boekje. Eerst moet Gilead over de brug komen...
  3. jumoro 24 februari 2018 11:59
    Altijd lastig zo'n dag na de cijfers, je krijgt in en uitstappers en grote partijen kunnen de prijs wat laten dalen en stijgen, iets wat ik met mijn 200 stukjes niet kan beinvloeden. Het is echter wel zo dat er voor alle uitstappers ook instappers zijn. Een deel daarvan zijn vaste beleggers die als geen ander weten dat er geen rare verassingen in het cijfer verhaal zaten. Die gaan er net als ik vanuit dat we eind volgende week gewoon weer een paar euro hoger staan. Er is in het hele verhaal immers niets veranderd. Ik houd mijn pakketje aandelen vast en hoop dat we met elkaar een fantastich jaar gaan beleven.
  4. Lammy 24 februari 2018 13:36
    Als de koers in de regio blijft tussen 86-94 euro, is het natuurlijk wel ideaal. Wanneer we terug een opeenvolging van (bij voorbehoud goed) nieuws krijgen, staan we snel aan de 100-105 euro. Hoe dan ook is de uitkomst voor alle biotech aandelen binair. Ofwel worden de geneesmiddelen goedgekeurd of wordt het bedrijf overgenomen en krijg je een royaal rendement, ofwel stokt het en verliezen we. Maar de huidige prijsfluctuaties zijn in relatie tot het end-point irrelevant.
  5. [verwijderd] 24 februari 2018 16:50
    quote:

    schreef op 24 februari 2018 16:40:

    Wanneer wordt filgonitib gekeurd?, zal een keer tijd worden.
    De FDA approval duurt ongeveer 10 maanden na completion fase 3.

    In noord Amerika schat ik marktintroductie begin 2020 en dan alleen voor vrouwen met reuma. Voor mannnen schat ik 2021, in verband met afronding manta studie naar negatieve invloed op spermaproductie.

    Voor Europa weet ik het niet. Ik kan geen fase 3 studie voor filgotinib vinden, maar misschien kijk ik verkeerd.

    Voor andere indicaties, bijvoorbeeld ziekte van Crohn, denk ik dat marktintroductie 2021 wordt.

    Ik sta uiteraard open voor onderbouwde correcties op bovenstaande.
  6. forum rang 4 holenbeer 24 februari 2018 17:23
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 24 februari 2018 16:50:

    [...]

    De FDA approval duurt ongeveer 10 maanden na completion fase 3.

    In noord Amerika schat ik marktintroductie begin 2020 en dan alleen voor vrouwen met reuma. Voor mannnen schat ik 2021, in verband met afronding manta studie naar negatieve invloed op spermaproductie.

    Voor Europa weet ik het niet. Ik kan geen fase 3 studie voor filgotinib vinden, maar misschien kijk ik verkeerd.

    Voor andere indicaties, bijvoorbeeld ziekte van Crohn, denk ik dat marktintroductie 2021 wordt.

    Ik sta uiteraard open voor onderbouwde correcties op bovenstaande.
    Dat moet zijn: mogelijke negatieve invloed. Of heb jij al gegevens waaruit blijkt dat die negatieve invloed er bij mensen, beter gezegd, mannen, is bij hogere doses? Want zo ja, dan zou het hele onderzoek niet meer nodig zijn, dat scheelt weer cash burn.

    Jouw herhaalde informatie roept wat vragen op:

    Waarom denk je dat er niet meteen goedkeuring zou kunnen komen voor bv. mannen met reuma boven de 60, die de 1e en de 2e lag al achter de rug hebben?
    Weet jij hoeveel mannen met reuma, jonger dan zeg 50, er zijn? Ik lees bij het reumafonds dat ca. 40 % van de mensen met reuma ouder dan 65 is. Grote kans dat het merendeel van de mannen met reuma ouder dan 50 is en bij wijze van spreken al vergeten is wat sperma ook al weer was.

    Wanneer verwacht jij het volgende significante persbericht en wat schat jij in dat het effect op de koers zal zijn? Ik verwacht nog dit kwartaal een PB met een effect van > 10 %, plus. Dat kan zondag zijn, kan ook nog een paar weken duren.

    Wat verwacht je dat het effect zal zijn op de koers van goede of zelfs uitstekende fase 3 data, en de aankondiging dat de FDA nu aan zet is? Zou de koers in de 10 maanden dat de FDA bezig is alvast vooruit kunnen lopen op een goedkeuring of zou iedereen wachten tot die goedkeuring daar is?

    Er zijn een heleboel mensen die niet op die goedkeuring hebben gewacht, maar zijn ingestapt op 3, 5, 10, 20, 30 enz. euro en die zich nu een kriek lachen.
    Die zien hun portefeuille ieder jaar groeien en weten dat als ze straks eventueel reuma of andere ontstekingsziekten krijgen, er fantastische medicijnen klaar zijn en nog fantastischer medicijnen in de pijplijn zitten. En dat ze die nog makkelijk kunnen betalen ook.

    Uiteraard fluctueert de koers fors, elke paar maanden is er een dip en een top. Of dat dit jaar weer zo zal zijn is de vraag: elke dip kan in theorie aanleiding zijn voor een overnamebod, dus in theorie bestaat de kans dat niemand het tot een serieuze dip laat komen, maar de dip al koopt voordat het een dip is.

    Natuurlijk zijn er ook risico's, je hebt er al aardig wat beschreven, zowel marktrisico's, als biotechrisico's, als specifieke Galapagos-risisco's. Die risico's zijn allemaal bekend (anders kon jij ze immers niet beschrijven) en dus in de koers verdisconteerd. Immers, als al die risico's er niet waren, wisten we zeker dat we meerdere blockbusters zouden hebben en zou de koers meerdere 100-en euro's doen. De grote partijen en analisten rekenen allemaal met die bekende risico's en hun statistische waarschijnlijkheid en komen daarmee op aannemelijke koersen en koersdoelen. Vel daarvan boven de 100 euro.

    De vraag is dus, zijn er nog onbekende risico's die significante invloed op de koers kunnen hebben, en die de huidige aandeelhouders en de huidige analisten niet zien of met hun beperkte analytische vermogens niet op waarde kunnen schatten?
    Zie jij die wel?
    Zo ja, dan zou ik ze hier delen, dan heb je de kans dat ze de koers beïnvloeden in een richting die voor jou gunstig is. Voor ons heeft dat als voordeel dat we goedkoper nog meer GLPG kunnen oppikken. Win-win dus.

    Zo nee, dan ben ik bang dat de markt alles wat jij beschrijft allang weet en verdisconteerd heeft, en dat je hooguit het sentiment hier op het forum wat zou kunnen beïnvloeden. Dat is uiteraard erg leuk, maar zal geen effect op de koers hebben.
  7. durobinet 24 februari 2018 18:05
    Laat ik ook maar weer eens van me horen.
    Holenbeer, je schrijft ondermeer:

    "De vraag is dus, zijn er nog onbekende risico's die significante invloed op de koers kunnen hebben, en die de huidige aandeelhouders en de huidige analisten niet zien of met hun beperkte analytische vermogens niet op waarde kunnen schatten?"

    Zo goed als alle bekende biotechbedrijven hebben veel aandeelhouders en analisten die er hun analyses op los laten en die tot een koerswaarde komen die per dag wat wisselt. Maar waarom stort de koers in elkaar als er iets mis gaat bij die bekende risico's en hun statistische waarschijnlijkheid?
    Je zou dan zeggen dat de koers nauwelijks van zijn plaats moet komen want de mogelijkheid van misgaan was ingecalculeerd toch?
    Aan de andere kant kan de koers wel veel hoger als blijkt dat de risico's meevallen of als het medicijn (zo goed als) goedgekeurd wordt. En daar zitten we nu op te wachten.
    Het zijn niet zozeer de onbekende risico's die significante invloed op de koers kunnen hebben, maar de bekende risico's! Zoals het langer duren van de goedkeuring bijv. als de FDA niet zo overtuigd is als de meesten hier en op welk gebied dan ook (o.a. sperma). Er zijn voorbeelden zat dat bedrijven welke overtuigd waren van goedkeuring en hun aandeelhouders ook, op het laatste moment teruggefloten werden.
    Alleen daarom al is het verstandig om (ook of juist) als LT belegger in bio een verzekering te hebben in de vorm van putopties of door af en toe winst af te romen (en misschien in een dip weer bij te kopen).
    En beleggers die al hun geld in welk biobedrijf dan ook stoppen zijn in mijn ogen geen goede beleggers, maar gelukzoekers. En als ze geluk hebben op hun borst kloppen dat ze het zo goed gezien hebben! En dat is fijn voor ze, maar de wereld vergaat als het anders uitpakt.
    Ook al weet je nog zoveel over een (bio)bedrijf, het kan misgaan!

    Voor de duidelijkheid: wat er hier soms ook anders beweerd wordt door enkelen, ik heb een wat wisselende vaste hoeveelheid aandelen en ook callspreads alsmede geschreven putopties en wat gekochte putopties.

    Daarnaast weet ik ondanks mijn vrij hoge leeftijd nog steeds wat sperma ook al weer was/is. ;-)
  8. [verwijderd] 24 februari 2018 18:19
    quote:

    holenbeer schreef op 24 februari 2018 17:23:

    [...]
    Dat moet zijn: mogelijke negatieve invloed. Of heb jij al gegevens waaruit blijkt dat die negatieve invloed er bij mensen, beter gezegd, mannen, is bij hogere doses? Want zo ja, dan zou het hele onderzoek niet meer nodig zijn, dat scheelt weer cash burn.

    Jouw herhaalde informatie roept wat vragen op:

    Waarom denk je dat er niet meteen goedkeuring zou kunnen komen voor bv. mannen met reuma boven de 60, die de 1e en de 2e lag al achter de rug hebben?
    Weet jij hoeveel mannen met reuma, jonger dan zeg 50, er zijn? Ik lees bij het reumafonds dat ca. 40 % van de mensen met reuma ouder dan 65 is. Grote kans dat het merendeel van de mannen met reuma ouder dan 50 is en bij wijze van spreken al vergeten is wat sperma ook al weer was.

    Wanneer verwacht jij het volgende significante persbericht en wat schat jij in dat het effect op de koers zal zijn? Ik verwacht nog dit kwartaal een PB met een effect van > 10 %, plus. Dat kan zondag zijn, kan ook nog een paar weken duren.

    Wat verwacht je dat het effect zal zijn op de koers van goede of zelfs uitstekende fase 3 data, en de aankondiging dat de FDA nu aan zet is? Zou de koers in de 10 maanden dat de FDA bezig is alvast vooruit kunnen lopen op een goedkeuring of zou iedereen wachten tot die goedkeuring daar is?

    Er zijn een heleboel mensen die niet op die goedkeuring hebben gewacht, maar zijn ingestapt op 3, 5, 10, 20, 30 enz. euro en die zich nu een kriek lachen.
    Die zien hun portefeuille ieder jaar groeien en weten dat als ze straks eventueel reuma of andere ontstekingsziekten krijgen, er fantastische medicijnen klaar zijn en nog fantastischer medicijnen in de pijplijn zitten. En dat ze die nog makkelijk kunnen betalen ook.

    Uiteraard fluctueert de koers fors, elke paar maanden is er een dip en een top. Of dat dit jaar weer zo zal zijn is de vraag: elke dip kan in theorie aanleiding zijn voor een overnamebod, dus in theorie bestaat de kans dat niemand het tot een serieuze dip laat komen, maar de dip al koopt voordat het een dip is.

    Natuurlijk zijn er ook risico's, je hebt er al aardig wat beschreven, zowel marktrisico's, als biotechrisico's, als specifieke Galapagos-risisco's. Die risico's zijn allemaal bekend (anders kon jij ze immers niet beschrijven) en dus in de koers verdisconteerd. Immers, als al die risico's er niet waren, wisten we zeker dat we meerdere blockbusters zouden hebben en zou de koers meerdere 100-en euro's doen. De grote partijen en analisten rekenen allemaal met die bekende risico's en hun statistische waarschijnlijkheid en komen daarmee op aannemelijke koersen en koersdoelen. Vel daarvan boven de 100 euro.

    De vraag is dus, zijn er nog onbekende risico's die significante invloed op de koers kunnen hebben, en die de huidige aandeelhouders en de huidige analisten niet zien of met hun beperkte analytische vermogens niet op waarde kunnen schatten?
    Zie jij die wel?
    Zo ja, dan zou ik ze hier delen, dan heb je de kans dat ze de koers beïnvloeden in een richting die voor jou gunstig is. Voor ons heeft dat als voordeel dat we goedkoper nog meer GLPG kunnen oppikken. Win-win dus.

    Zo nee, dan ben ik bang dat de markt alles wat jij beschrijft allang weet en verdisconteerd heeft, en dat je hooguit het sentiment hier op het forum wat zou kunnen beïnvloeden. Dat is uiteraard erg leuk, maar zal geen effect op de koers hebben.

    Je hebt gelijk voor wat betreft studie naar “mogelijke” negatieve invloed. Mijn formulering was hier onnauwkeurig. Daarbij verwacht ik ook niet dat het uiteindelijk een issue gaat zijn. Het enige risico is dat het vertragingen kan opleveren of beperkingen in eerste aanleg voor de market approval

    Ik lees verder alleen maar wat jouw inziens met de koers kan gebeuren de komende maanden. Dat was echter niet de vraag die werd gesteld. De vraag was: wanneer verwacht men dat filgotinib op de markt komt, en mijn antwoord was zoals eerder omschreven.
  9. [verwijderd] 24 februari 2018 18:28
    @holenbeer, het is echt een misverstand om te denken dat de markt efficiënt is in de mate die je beschrijft. En beleggers/analisten zijn het ook vaak oneens over van alles en nog wat.

    @durobinet,

    Een ingecalculeerd risico betekent niet dat vaststaat of dat risico zich wel of niet zal voordoen. Niet vervelend bedoeld, maar ik moet gewoon eerlijk zijn: dit soort inzichten zijn soms iets wat je simpelweg hebt of niet hebt. Snap niet waarom iemand zo graag een actieve belegger wil zijn zonder dit soort vrij simpele concepten te begrijpen. Maar ok het is uw keuze.

    Wat het all-in gaan betreft ben ik het met u eens. Maar als je aan het verzekeren gaat en al dan niet winst afromen moet je natuurlijk wel goed timen. Als blijkt dat je jarenlang een contra indicator bent vind ik niet dat je in de positie zit om anderen over risico management de les te lezen. Dan ben je namelijk ook geen goede belegger.
  10. durobinet 24 februari 2018 18:42
    quote:

    asti schreef op 24 februari 2018 18:28:

    @holenbeer, het is echt een misverstand om te denken dat de markt efficiënt is in de mate die je beschrijft. En beleggers/analisten zijn het ook vaak oneens over van alles en nog wat.

    @durobinet,

    Een ingecalculeerd risico betekent niet dat vaststaat of dat risico zich wel of niet zal voordoen. Niet vervelend bedoeld, maar ik moet gewoon eerlijk zijn: dit soort inzichten zijn soms iets wat je simpelweg hebt of niet hebt. Snap niet waarom iemand zo graag wilt beleggen zonder dit soort vrij simpele concepten te begrijpen.

    Wat het all-in gaan betreft ben ik het met u eens. Maar als je aan het verzekeren gaat en al dan niet winst afromen moet je natuurlijk wel goed timen. Als blijkt dat je jarenlang een contra indicator bent vind ik niet dat je in de positie zit om anderen over risico management de les te lezen. Dan ben je namelijk ook geen goede belegger.
    Asti, ik reageer niet inhoudelijk op jouw posting omdat jij niet inhoudelijk reageert en dan komen we tot niets!
    Jij blijft stug volhouden dat ik verkeerd time of timede en mijn antwoord is steeds geweest en nog steeds dat je absoluut niet kunt weten na een enkele opmerking van mij al dan niet goed getimed, hoe mijn porto eruit ziet en wat ik met mijn trades tot nog toe verdiend heb aan GLPG.
    Dus wil je ophouden met je zgn. niet vervelend bedoelde opmerkingen?
    En ga je er wel mee door, dan krijg je geen reactie van me.
    Iedereen weet onderhand nu wel hoe je over mij en mijn "verkeerde" beslissingen denkt en velen hebben er geen behoefte meer aan dat keer op keer te moeten lezen.


  11. Beurskingpin 24 februari 2018 18:58
    quote:

    durobinet schreef op 24 februari 2018 18:42:

    [...]

    Asti, ik reageer niet inhoudelijk op jouw posting omdat jij niet inhoudelijk reageert en dan komen we tot niets!
    Jij blijft stug volhouden dat ik verkeerd time of timede en mijn antwoord is steeds geweest en nog steeds dat je absoluut niet kunt weten na een enkele opmerking van mij al dan niet goed getimed, hoe mijn porto eruit ziet en wat ik met mijn trades tot nog toe verdiend heb aan GLPG.
    Dus wil je ophouden met je zgn. niet vervelend bedoelde opmerkingen?
    En ga je er wel mee door, dan krijg je geen reactie van me.
    Iedereen weet onderhand nu wel hoe je over mij en mijn "verkeerde" beslissingen denkt en velen hebben er geen behoefte meer aan dat keer op keer te moeten lezen.



    Moedig van jou om toch toe te geven dat jouw investeringsbeslissingen overwegend niet goed getimed waren. Toppie!
  12. [verwijderd] 24 februari 2018 19:17
    quote:

    durobinet schreef op 24 februari 2018 18:42:

    [...]

    Asti, ik reageer niet inhoudelijk op jouw posting omdat jij niet inhoudelijk reageert en dan komen we tot niets!
    Jij blijft stug volhouden dat ik verkeerd time of timede en mijn antwoord is steeds geweest en nog steeds dat je absoluut niet kunt weten na een enkele opmerking van mij al dan niet goed getimed, hoe mijn porto eruit ziet en wat ik met mijn trades tot nog toe verdiend heb aan GLPG.
    Dus wil je ophouden met je zgn. niet vervelend bedoelde opmerkingen?
    En ga je er wel mee door, dan krijg je geen reactie van me.
    Iedereen weet onderhand nu wel hoe je over mij en mijn "verkeerde" beslissingen denkt en velen hebben er geen behoefte meer aan dat keer op keer te moeten lezen.

    Is natuurlijk niet gebaseerd op een enkele opmerking. En u bekritiseerde anderen hun keuzes in uw post, dat is natuurlijk geen probleem, maar vooral dan moet u zelf ook kunnen omgaan met kritiek.

    De niet vervelend bedoelde opmerking ging overigens niet zozeer over het door u genoemde aankoopgemiddelde GLPG en dergelijke, maar over uw opmerking over risico.

    leestrainer.nl/Begrijpend%20lezen/gro...
  13. durobinet 24 februari 2018 19:29
    quote:

    asti schreef op 24 februari 2018 19:17:

    [...]
    Is natuurlijk niet gebaseerd op een enkele opmerking.

    De niet vervelende bedoelde opmerking ging niet overigens niet over het door u genoemde aankoopgemiddelde GLPG en dergelijke, maar over uw opmerking over risico.
    Okay, alleen nog even over risico dan.
    Je schreef aan holenbeer: "Een ingecalculeerd risico betekent niet dat vaststaat of dat risico zich wel of niet zal voordoen."

    Natuurlijk staat in een ingecalculeerd risico vast dat dat risico zich WEL of NIET zal voordoen. Het doet zich voor of doet zich niet voor, andere smaken zijn er niet! En daar is over nagedacht en is ingecalculeerd.
    Hier laat ik het bij, de rest is van nul en generlei waarde!
  14. forum rang 4 egeltjemetstekel 24 februari 2018 19:43
    quote:

    asti schreef op 24 februari 2018 19:17:

    [...]
    Is natuurlijk niet gebaseerd op een enkele opmerking. En u bekritiseerde anderen hun keuzes in uw post, dat is natuurlijk geen probleem, maar vooral dan moet u zelf ook kunnen omgaan met kritiek.

    De niet vervelend bedoelde opmerking ging overigens niet zozeer over het door u genoemde aankoopgemiddelde GLPG en dergelijke, maar over uw opmerking over risico.

    leestrainer.nl/Begrijpend%20lezen/gro...
    he gezellig! Komt ineens een kudde oude koeien voorbij!
    Ga jij ze even goed melken?
4.984 Posts
Pagina: «« 1 ... 205 206 207 208 209 ... 250 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links