Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,878 19 apr 2024 09:58
  • +0,009 (+1,09%) Dagrange 0,869 - 0,884
  • 1.924.949 Gem. (3M) 6,9M

Pharming februari 2018

16.048 Posts
Pagina: «« 1 ... 676 677 678 679 680 ... 803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Forest 24 februari 2018 13:10
    [quote alias=TripleV id=10660695 date=201802241216]
    Weekend, tijd voor relativeren.

    Ik zit al geruime tijd in onder andere Biotechfondsen en dan met name Galapagos, Pharming en Kiadis.

    Inherent aan de kleine koersprijs van Pharming is, dat er relatief veel kleine beleggers en daghandelaren hierin te vinden zijn. Bij Galapagos ligt dit iets anders, en Kiadis zit er ergens tussenin.

    Mede daardoor en het hoge aantal uitstaande aandelen leent Pharming er zich bij uitstek voor om regelmatig grote koersfluctuaties te laten zien.

    Zo ook afgelopen week: het geduld raakt bij velen op en dat is natuurlijk koren op de molen van de shorters. Een niets nieuws zeggend krantenbericht van vrijdag doet dan de rest.

    De oorzaak voor de misinterpretatie van dit bericht moet worden gezocht in het feit dat velen niet de moeite hebben genomen om zich goed in de materie te verdiepen.

    Feit is dat Ruconest superieur is en blijft aan alle plasma gebaseerde alternatieven. De reden hiervoor is dat Ruconest een effectief en veilig middel is op basis van een "grondstof" die ongelimiteerd verkrijgbaar is.

    Plasma is schaars en de kwaliteit is niet constant.

    Het zogenaamde intraveneuze voordeel van plasma gebaseerde middelen weegt niet op tegen de nadelen.

    Sommigen zijn er wellicht vanuit gegaan dat Pharming het monopolie zou hebben
    in de markt. Welnu, dat is nog niemand gelukt en zal ook iemand ooit lukken.

    Het is dus zaak dat Pharming een groeiend aandeel in de groeiende markt verwerft. Dat gaat op basis van de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, prijs en effectiviteit van Ruconest zeker lukken.

    Het verdienmodel bij Pharming is meer dan excellent gezien het feit dat men zelf de produktie alsmede verkoop in eigen hand heeft.

    Bij Galapagos is dit bijvoorbeeld niet het geval en Kiadis is nog niet zover.

    Waar ongeduld toe kan leiden hebben we onlangs bij Kiadis kunnen zien waar de koers maanden lang op of onder de 8 werd gehouden waardoor veel korte termijn beleggers wegliepen, om vervolgens in korte tijd naar de 11-12 te spuiten terwijl dat bedrijf nog op approval wacht.

    Een belangrijke overeenkomst hebben Pharming en Kiadis gemeen, namelijk een groot onderscheidend vermogen met de concurrenten.

    Parming bedient zich niet van plasma als basismateriaal en Kiadis ziet mogelijk kans het bloed te behandelen buiten het lichaam in plaats van door middel van tabletten en/of injecties.

    Het onderscheidend vermogen is voor een bedrijf van doorslaggevend belang, Pharming voldoet hieraan en heeft in tegenstelling tot onder andere Galapagos
    en Kiadis een bewezen superieur geneesmiddel in de markt, de beide eerstgenoemden moeten dat bewijs nog leveren.

    Het gevaar zit vanuit het aandeelhoudersstandpunt gezien toch wel degelijk in een overnamebod welk tekort kan gaan doen aan de enorme potentie van het bedrijf. Ik vrees dat veel aandeelhouders bij een bod van 2 euro overstag zullen gaan waardoor zij niet volledig gaan profiteren van de potentie van Pharming.

    Waarom ik bang ben voor een overname is dat er veel grote jongens zijn die met Pharming/Ruconest een panklare en snel zeer lucratieve handel kunnen kopen zonder er iets voor hoeven te doen.

    Ik houd mijn belangen in alle drie de bedrijven aan waarbij mijn verwachtingen bij Pharming het grootst zijn.

    Topper!
  2. [verwijderd] 24 februari 2018 13:13
    quote:

    PharmOptimist schreef op 24 februari 2018 11:58:

    [...]

    Beschermen tegen een mogelijke marktaandeel uitbreiding vanwege Lana...

    Volgens Shire maar ook controlerende FDA zijn er geen wezenlijke bijwerkingen?
    Shire staat aan de top van de berg en kan alleen maar marktaandeel verliezen (percentage van de potentiële markt). Shire heeft al een behoorlijk marktaandeel verloren aan Ruconest door productie problemen en een inferieure kwaliteit tov Ruconest. Dit gaan we naar overtuiging terug zien in de cijfers op 7 maart! Pharming is net de expeditie naar boven begonnen en kan hier alleen maar winnen.

    T.a.v. mogelijke bijwerkingen Shire / Lana en dat FDA zich hierover geen zorgen maakt is voorbarig omdat de FDA eerst alles grondig gaat onderzoeken. We weten dat met Ruconest het er veel beter uitziet! De reden dat FDA dit process iets sneller af probeert te ronden komt doordat Shire een verzoek ingediend heeft hiertoe, gedreven door de omstandigheid dat ze hun huidig product niet (meer) kunnen leveren, veel proforma invoices ingeboekt hebben (groot risico voor toekomstige cijfers als men uiteindelijk toch niet kan uitleveren middels een vervanger).

    Shire verliest steeds meer terrein door het toedoen van Pharming middels Ruconest. Zelfs als Pharming maar 15% van de potentiële totale markt zou behalen dan is dat goed vooor rond de 450-500 milj omzet met een winst van rond de 250 milj dus de toekomst ziet er heel rooskleurig uit voor Pharming! Shire kan alleen maar achteruit en Pharming alleen maar vooruit..... Have fun and enjoy the ride... ik hou mijn aandelen vast en ga flink bijkopen...
  3. [verwijderd] 24 februari 2018 13:15
    quote:

    TripleV schreef op 24 februari 2018 12:16:

    Weekend, tijd voor relativeren.

    Ik zit al geruime tijd in onder andere Biotechfondsen en dan met name Galapagos, Pharming en Kiadis.

    Erg goed verwoord TripleV.

    Ook ik zit voor de langere termijn in KP en PH en heb vertrouwen in beide bedrijven en hun produkten.

    Succes en een goed weekend allen.
  4. [verwijderd] 24 februari 2018 13:17
    quote:

    Eagle-57 schreef op 24 februari 2018 12:35:

    [...]

    Goed verhaal TripleV, AB!
    Daar sluit ik mij bij aan.
    Het onderscheid van/in deze producten tussen Pharming en Shire is weer eens duidelijk aangegeven.
    Blijkbaar is een groot aantal beleggers hiervan totaal niet op de hoogte en hebben zich vrijdag weer laten foppen...door berichten die via Shire in de media zijn gekomen....hoe objectief kan het dan vooral ook niet zijn.
  5. [verwijderd] 24 februari 2018 13:38
    Shire staat aan de top van de berg en kan alleen maar marktaandeel verliezen (een percentage van de potentiële markt). Shire heeft al een behoorlijk marktaandeel verloren aan Ruconest door productie problemen en een inferieure kwaliteit tov Ruconest. Dit gaan we naar overtuiging terug zien in de cijfers op 7 maart! Pharming is net de expeditie naar boven begonnen en kan hier alleen maar winnen.

    T.a.v. mogelijke bijwerkingen Shire / Lana moet men nog maar afwachten en of hier een marktovertuiging voor komt is maar zeer de vraag. We weten dat met Ruconest het er veel beter uitziet! De reden dat FDA dit process iets sneller af probeert te ronden komt doordat Shire een verzoek ingediend heeft hiertoe, gedreven door de omstandigheid dat ze hun huidig product niet (meer) kunnen leveren, veel proforma invoices ingeboekt hebben (groot risico voor toekomstige cijfers als men uiteindelijk toch niet kan uitleveren middels een vervanger).

    Shire verliest steeds meer terrein door het toedoen van Pharming middels Ruconest. Zelfs als Pharming maar 15% van de potentiële totale markt zou behalen dan is dat goed vooor rond de 450-500 milj omzet met een winst van rond de 250 milj dus de toekomst ziet er heel rooskleurig uit voor Pharming! Het percentage van 15% is een percentage dat Pharming minimaal zal behalen of inmiddels al in the pocket heeft. Het percentage dat uiteindelijk behaald zal worden ligt mijns inziens nog veel hoger. Shire kan alleen maar nog achteruit en Pharming kan alleen maar vooruit..... Have fun and enjoy the ride... ik hou mijn aandelen vast en ga flink bijkopen...
  6. Lonely Shepherd 24 februari 2018 14:13
    quote:

    Deneus schreef op 24 februari 2018 12:50:

    Shire draait momenteel niet goed,de salesmanagers lopen weg al 20 stuks hebben we gelezen,nu ook dat de productielijn nog steeds niet draait, dus nog steeds verkopen van de oude zending met metaaldeeltjes.
    Ik heb enkele keren reeds gelezen dat er metaaldeeltjes zitten in het geneesmiddel dat moet worden ingespoten. Wat moet ik mij daarbij voorstellen???
    Een geneesmiddel voor inspuiting moet pyrogeenvrij zijn dwz mag geen substanties bevatten die koorts kunnen veroorzaken. Maar anderzijds worden metaaldeeltjes wel in toegelaten? Las ergens 'geleverd met filtertje'. Dat is toch absurd, wordt er bij elke vial een microporefilter meegeleverd? Welke arts houd zich daarmee bezig? Maar vooral hoe komt het dat dat niet wordt tegen gehouden?
    Ik zie toch geen spoken? Kan iemand hierop antwoorden aub. Met dank
  7. [verwijderd] 24 februari 2018 14:15
    quote:

    Techspec schreef op 24 februari 2018 13:38:

    Shire staat aan de top van de berg en kan alleen maar marktaandeel verliezen (een percentage van de potentiële markt). Shire heeft al een behoorlijk marktaandeel verloren aan Ruconest door productie problemen en een inferieure kwaliteit tov Ruconest. Dit gaan we naar overtuiging terug zien in de cijfers op 7 maart! Pharming is net de expeditie naar boven begonnen en kan hier alleen maar winnen.

    T.a.v. mogelijke bijwerkingen Shire / Lana moet men nog maar afwachten en of hier een marktovertuiging voor komt is maar zeer de vraag. We weten dat met Ruconest het er veel beter uitziet! De reden dat FDA dit process iets sneller af probeert te ronden komt doordat Shire een verzoek ingediend heeft hiertoe, gedreven door de omstandigheid dat ze hun huidig product niet (meer) kunnen leveren, veel proforma invoices ingeboekt hebben (groot risico voor toekomstige cijfers als men uiteindelijk toch niet kan uitleveren middels een vervanger).

    Shire verliest steeds meer terrein door het toedoen van Pharming middels Ruconest. Zelfs als Pharming maar 15% van de potentiële totale markt zou behalen dan is dat goed vooor rond de 450-500 milj omzet met een winst van rond de 250 milj dus de toekomst ziet er heel rooskleurig uit voor Pharming! Het percentage van 15% is een percentage dat Pharming minimaal zal behalen of inmiddels al in the pocket heeft. Het percentage dat uiteindelijk behaald zal worden ligt mijns inziens nog veel hoger. Shire kan alleen maar nog achteruit en Pharming kan alleen maar vooruit..... Have fun and enjoy the ride... ik hou mijn aandelen vast en ga flink bijkopen...
    Jij snapt het; en twee keer plaatsen kan ook geen kwaad!
  8. [verwijderd] 24 februari 2018 14:17
    quote:

    Lonely Shepherd schreef op 24 februari 2018 14:13:

    [...]

    Ik heb enkele keren reeds gelezen dat er metaaldeeltjes zitten in het geneesmiddel dat moet worden ingespoten. Wat moet ik mij daarbij voorstellen???
    Een geneesmiddel voor inspuiting moet pyrogeenvrij zijn dwz mag geen substanties bevatten die koorts kunnen veroorzaken. Maar anderzijds worden metaaldeeltjes wel in toegelaten? Las ergens 'geleverd met filtertje'. Dat is toch absurd, wordt er bij elke vial een microporefilter meegeleverd? Welke arts houd zich daarmee bezig? Maar vooral hoe komt het dat dat niet wordt tegen gehouden?
    Ik zie toch geen spoken? Kan iemand hierop antwoorden aub. Met dank

    Klopt, maar dat is niet uit te leggen.
  9. [verwijderd] 24 februari 2018 14:21
    quote:

    Deneus schreef op 24 februari 2018 12:50:

    Ongelofelijk wat ik hier vanmorgen lees,lijkt wel of pharming aan de afgrond staat.
    En dit omdat er mogelijk een nieuw medicijn op de markt komt, een medicijn waar nog niet eens goedkeuring voor is!!!
    Shire draait momenteel niet goed,de salesmanagers lopen weg al 20 stuks hebben we gelezen,nu ook dat de productielijn nog steeds niet draait, dus nog steeds verkopen van de oude zending met metaaldeeltjes.

    En als er goedkeuring zou komen, ben je gewoon van af nu 2 jaar verder, voordat het op de markt komt.
    Laat pharming lekker zijn werk doen,en wacht de cijfers maar af dat is het enigste wat belangrijk is.

    Zo is het, dank voor het bericht!
  10. [verwijderd] 24 februari 2018 14:26
    quote:

    Techspec schreef op 24 februari 2018 14:21:

    [...]

    Zo is het, dank voor het bericht!
    En dat doel ik niet op het eerste deel maar alles wat daarna volgt natuurlijk!
    Ik wel iets kwijt over het eerste deel: Pharming staat absoluut niet aan de afgrond maar is een expeditie begonnen naar de Ultieme top!
  11. Lonely Shepherd 24 februari 2018 14:28
    Waar ik wel 'bang' voor ben is mochten er bv prionen (type Jacob Kreuzvelt) vanuit de konijnen in de medicatie geraken. De sterkte van Pharming is dat ze een totaal nieuw productieplatform hebben waar eventueel na jaren of na decennia iets dergelijks "zou kunnen" worden gevonden. Is denk ik niet op te sporen.
    Maar metaaldeeltjes wel ...
  12. [verwijderd] 24 februari 2018 14:30
    quote:

    Lonely Shepherd schreef op 24 februari 2018 14:28:

    Waar ik wel 'bang' voor ben is mochten er bv prionen (type Jacob Kreuzvelt) vanuit de konijnen in de medicatie geraken. De sterkte van Pharming is dat ze een totaal nieuw productieplatform hebben waar eventueel na jaren of na decennia iets dergelijks "zou kunnen" worden gevonden. Is denk ik niet op te sporen.
    Maar metaaldeeltjes wel ...
    Wat dacht je van de overdracht via plasma.
  13. [verwijderd] 24 februari 2018 14:37
    quote:

    Lonely Shepherd schreef op 24 februari 2018 14:28:

    Waar ik wel 'bang' voor ben is mochten er bv prionen (type Jacob Kreuzvelt) vanuit de konijnen in de medicatie geraken. De sterkte van Pharming is dat ze een totaal nieuw productieplatform hebben waar eventueel na jaren of na decennia iets dergelijks "zou kunnen" worden gevonden. Is denk ik niet op te sporen.
    Maar metaaldeeltjes wel ...
    Met op plasma gebaseerde producten lopen de patiënten een veelvoud aan risico’s t.o.v. een behandeling met Ruconest middels alle potentiële aan bloed gerelateerde gevaren/ziektes/virussen,etc
    Geen enkele bijwerking met Ruconest
  14. Lonely Shepherd 24 februari 2018 14:47
    Heel zeker over zaken die we reeds kennen.
    Maar over prionen weten we nog zeer weinig. Igv 'prionen Jacob Kreutzveldt' gaat het over centraal zenuwstelsel.
    Ik lig er niet wakker van, maar bij het bedenken waar kan het fout lopen voor Pharming, kom ik daarop uit. Realistisch gezien is er dus quasi geen enkel risico.
  15. [verwijderd] 24 februari 2018 14:51
    quote:

    Lonely Shepherd schreef op 24 februari 2018 14:47:

    Heel zeker over zaken die we reeds kennen.
    Maar over prionen weten we nog zeer weinig. Igv 'prionen Jacob Kreutzveldt' gaat het over centraal zenuwstelsel.
    Ik lig er niet wakker van, maar bij het bedenken waar kan het fout lopen voor Pharming, kom ik daarop uit. Realistisch gezien is er dus quasi geen enkel risico.
    Die kans is reëler dat men het oploopt met besmet bloed (plasma)
16.048 Posts
Pagina: «« 1 ... 676 677 678 679 680 ... 803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links