Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,175 16 apr 2024 13:02
  • -0,100 (-1,37%) Dagrange 7,080 - 7,200
  • 74.058 Gem. (3M) 272,7K

TomTom Februari 2018

2.606 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mjmj 23 februari 2018 09:13
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 23 februari 2018 02:58:

    [...]
    Lijkt me stug. Er is ongeveer 64 mln km weg in de wereld, onverharde wegen meegerekend, zie:
    world.bymap.org/Roadways.html

    Zelfs als Mapbox elk van de twee rijrichtingen apart mee zou tellen, kom je er nog niet. (Let ook op het verschil kms/miles.)
    Onbetrouwbare club, dat Mapbox...

    NB. Tomtom claimt een kleine 50 mln km (in SD kwaliteit).

    Dus is telkens weer een bijzondere meerwaarde van jou BdB: het doorprikken van uitspraken op basis van de feiten. Kan je die 64 mln km nog verder onderverdelen bv naar gebied (US, EU, ..) of type weg?
  2. dubbel f 23 februari 2018 09:15
    quote:

    harrysnel schreef op 22 februari 2018 17:39:

    [...]

    Mooi. Ik geef op dit forum weer hoe ik aankijk tegen de gang van zaken bij TomTom. Dat blijft een interpretatie maar dikwijls wel gebaseerd op controleerbare feiten. Wellicht trekt VEB op basis van die feiten andere conclusies. Dat kan. Heb echter gemerkt aan de reacties en AB-tjes dat er meer mensen zijn die zich kunnen vinden in sommige bijdragen die ik plaats. Als dat niet het geval zou zijn dan "ligt het aan mij" en is mijn verbazing/aversie over wat ik zie gebeuren verder niet interessant. Omdat het een "gedeelde mening" is vind ik het goed dat de VEB op de hoogte is van wat er onder de beleggers leeft. Op deze manier kunnen we de VEB ook helpen om de belangen van de gewone aandeelhouder te behartigen.
    Je verwoord precies wat ik denk. Niemand weet hoe het precies gaat lopen met dit aandeel maar één ding is zeker, ze nemen de aandeelhouders niet serieus! Daarom voorzie ik de VEB van zoveel mogelijk munitie. Nogmaals dank voor je posts!
  3. forum rang 6 tatje 23 februari 2018 09:55
    Is het niet geweldig, voor alle forumleden die Harold verketteren.

    17 april is de AVA, dan zal je eens wat horen, dan spuien heel veel forumleden hun gal over Harold.

    Ik vind dat iedereen die commentaar heeft op Harold de AVA 2018 op 17 april moet bezoeken en van leer moet trekken.

    ""Of krijgen we de lippen niet van elkaar.""

    Ben er van overtuigd, dat IR alle posten meeleest en hetgeen ze belangrijk vinden, opslaan.

    Misschien 1 op de 1000 posten bereikt Harold.

    Tja Harold, een visie wordt je niet in dank afgenomen.

    je hebt personen, die zeggen constant, wacht maar op de AVA, dan zal ik.....

    Of ze zeggen niets, of ze zwakken het af, of ze laten zich met een kluitje in het riet sturen.

    Vandaag rietdekken we niet, zegt iemand die een huis van een nieuw rieten dak voorziet.

    Riet is ziek.
  4. forum rang 6 tatje 23 februari 2018 10:47
    corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...

    PND classic in de auto.

    Maar PND voor motorrijders wordt ook een grote markt.

    Ik denk dat uiterlijk in 2019, de consumer PND classic daling, wordt opgevangen door de PND motor brommer e.d.

    Consumer PND gaat dus nooit verlooooooren :-)

    Q3 Taco but PND classic was - 25% but PND motors en brommers was een stijging, per saldo een daling bij PND van 22%.

    Kan de percentages niet meer vinden, denk dat ze wel goed zijn.
  5. Pieterbell 23 februari 2018 11:48
    quote:

    *Natte krant* schreef op 23 februari 2018 11:11:

    Allemaal leuk en aardig hoor. Al zetten ze de pnd in alle huishoudelijke apparaten.
    De koers is niet omhoog te branden.
    Morgen NK,
    @TT actief in IOT (Internet Of Things), persoonlijk zie ik daar wel brood in.
    Binnen nu en 5 jaar hebben we 50+ devices in en rond het huis om de mens te ondersteunen en nog afhankelijker van techniek te maken.

    @TT inside, the global benchmark to support mankind!

    Dat zou getuigen van visie ipv dat gepruts met 13 in een dozijn consumenten prullen, betwijfel of @TT dit soort visionairs in z'n gelederen heeft!!

    Heb besloten om na jaren een gastendoekje in de ring te gooien en voor voor een gedeelte van m'n positie een verlies te nemen van rond de 50 cent p/a..

    Succes.........Peter
  6. Topper 23 februari 2018 12:01
    Wordt tijd dat het bestuur om de komende AVA eens verantwoording gaat afleggen over de taak van het creëren van aandeelhouderswaarde. Voor het derde jaar op rij faalt men hierin.
    - In 2016 werd de koers begin van het jaar om zeep geholpen door de afwijzende houding tov opsplitsing (twv 18 euro volgens TT international) en vasthouden aan een zelfstandige koers. Koers ging dat jaar zelfs naar de 6 en werd gehalveerd tov de top in december 2015 boven de 12 euro.
    - In 2017 is de koers wederom in bedwang gehouden door de teleurstellende consumer resultaten en de omzetverlaging.
    - Voor 2018 ziet het er voor de koers wederom teleurstellend uit op basis van omzet en winstverwachting.

    De beloning van het bestuur en halen van performance targets is volledig gebaseerd op B2B. Consumer wordt niet meegenomen. De aandeelhouder boet juist al meerdere jaren voor de neergang van Consumer. Totaal de omgekeerde wereld. Ik verwacht dat de VEB ook de komende AVA weer enorm kritisch zal zijn. Maar wat echt zou helpen is een (activistische) aandeelhouder die e.e.a. in beweging brengt. De Mol, FIL ?

    Als je je als bestuur niet wilt inzetten voor koersaanwas haal het dan van de beurs. Acht die kans nog steeds aanwezig. Kunnen ze zich verschuilen achter "de markt ziet de lange termijn waarde niet. Zelf hebben we nog ingekocht tegen gemiddeld 9,25 euro"
  7. harrysnel 23 februari 2018 12:10
    quote:

    tatje schreef op 23 februari 2018 09:55:

    Is het niet geweldig, voor alle forumleden die Harold verketteren.

    17 april is de AVA, dan zal je eens wat horen, dan spuien heel veel forumleden hun gal over Harold.

    Ik vind dat iedereen die commentaar heeft op Harold de AVA 2018 op 17 april moet bezoeken en van leer moet trekken.

    ""Of krijgen we de lippen niet van elkaar.""

    Ben er van overtuigd, dat IR alle posten meeleest en hetgeen ze belangrijk vinden, opslaan.

    Misschien 1 op de 1000 posten bereikt Harold.

    Tja Harold, een visie wordt je niet in dank afgenomen.

    je hebt personen, die zeggen constant, wacht maar op de AVA, dan zal ik.....

    Of ze zeggen niets, of ze zwakken het af, of ze laten zich met een kluitje in het riet sturen.

    Vandaag rietdekken we niet, zegt iemand die een huis van een nieuw rieten dak voorziet.

    Riet is ziek.
    De visie van Harold. Klinkt mooi.

    Bedoel je daarmee zijn bedrijfsmatige kijk op de markten waar TomTom actief is? Dus dat Goddijn het hele Sports avontuur nog zag zitten toen GoPro en FitBit al kopje onder waren gegaan en bijna verdronken? Bedoel je daarmee zijn uitspraak dat “sporthorloges lekker lopen” in BNR interview en dat hij vervolgens in 2017 moet uitleggen hoe hij het bloeden denkt te stoppen bij Sports? Bedoel je daarmee het feit dat Goddijn verrast werd door de instortende PND verkoop in 2016 en week voor Q3 results met een omzetwaarschuwing moest komen? Of doel je op zijn uitspraak “firing on four cylinders” vlak voor de teloorgang van Consumer en afvlakken groei bij Telematics? Of heb je het over zijn “decline is not a given for Consumer” uitspraak op Investor Day eind 2016? Of refereer je aan de uitspraak vorig jaar dat er nog een leuke verrassing zat aan te komen bij Consumer waar het uiteindelijk uitdraaide op een forse afboeking op onverkoopbare voorraad prullaria die marge in Q4 2017 naar 59% terugschopte? Of bedoel je de wereldwijde “Get Going” campagne voor Sports waar hij zijn goedkeuring aan gaf en waar een middelbare scholier al kon zien dat er niet nagedacht was over doelgroepbenadering maar enkel vanuit product gedacht werd? Hint je soms op feit dat hij visionair is omdat er onder zijn leiding mooie produkten zijn geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld Scooter navigatie waarbij een oplossing is gevonden voor een niet bestaand probleem want een scooter daar rijd je immers stoer op rond in eigen stad waar je de weg kent en je staat als jongere voor l#l met zo’n extra “bejaarden spiegeltje” aan je stuur terwijl je juist op scooter graag gezien wordt? Of doel je op het briljante idee om Health bandjes te introduceren waar je als laatst overgebleven Europees Tech Consumentenmerk de concurrentie aangaat met Apple en marktleider FitBit? Of vond je de Bandit een goed idee waar de reclame van “geit-met-camerahelm-suist-van-berg” mooi afbreuk doet aan het imago van betrouwbaar/veilig dat TomTom nastreeft binnen Automotive en Telematics waar het zaken doet met verzekeringsbedrijven en leasemaatschappijen? Of heb je het hier over visie op wat langere termijn en bedoel je daarmee zijn “I think that it is to early to say” stokpaardje als het gaat over “verder dan een jaar”. Of verwijs je naar zijn lange termijn visie dat het technologisch landschap onzeker is? Of gaat het over zijn diepgaande visie op orderboek Automotive waar hij gedurende heel 2017 niets kan zeggen over wanneer de beslissingen over orders zullen vallen om vervolgens als 2018 net begonnen is te zeggen dat het dit jaar een minder jaar wordt qua orders?

    Of heb je het bij visie over zijn kijk op waardering van assets/kijk op het aandeel? Dus dat hij bereid is geweest om E3 miljard voor TeleAtlas neer te tellen terwijl zijn hele bedrijf nu nog geen E1,8 miljard waard is op beurs....en dat hij dit als volkomen normaal accepteert? Bedoel je dat je het vindt getuigen van visie dat hij bereid is geweest 40X Bedrijfswaarde/EBITDA te betalen voor TeleAtlas in 2007 en het bedrijf TomTom zelf nu 10X Bedrijfswaarde/EBITDA doet na ruim 10 jaar investeren in deze Maps en dat hij dit acceptabel vindt en daarbij beweert dat TomTom voor ligt op concurrentie? Bedoel je met visie hebben dat hij instituten laat instappen op E56 en zelf 1,5 jaar later op E6 bijkoopt? Verwijs je naar zijn opmerking dat de prijs die Intel voor MobilEye betaalt interessant is en noem je dat visie? Of doel je op feit dat er een aandeleninkoop plaats heeft gevonden die vertrouwen beoogde uit te stralen van TomTom zelf in de eigen lange termijn strategie waarbij gemiddeld E9,26 wordt betaald per aandeel en dat Goddijn vervolgens nu komt met een zwakke outlook, somber verhaal over orderboek 2018 en aangepaste definitie van EPS die het aandeel op dag van cijfers E2 lager zet dan dat er betaald is tijdens de aandeleninkoop? Vind je dat een verstandige volgorde en prijs je Goddijn daarvoor? Getuigt het van visie omdat er onder zijn leiding analisten afhaken die niet begrijpen hoe zij de spreadsheets moeten invullen omdat de informatie vanuit TomTom te kort schiet?

    Of heb je het bij visie over “zijn kijk op de wereld”? Is hij een visionair omdat hij denkt dat iedereen het volkomen normaal vindt dat hij zich vol op het zeilen stort en meedoet aan WK en daarvoor traint terwijl zijn bedrijf door het putje gaat op de beurs? Heeft hij visie omdat hij verrast is door de aanwezigheid van ontevreden aandeelhouders op de AVA? Of getuigt het van een ethische visie dat hij geen enkele verantwoordelijkheid voor zichzelf ziet tov de overige aandeelhouders?

    Mijn mening: Goddijn is volledig van de wereld en het enige pad dat hij duidelijk ziet is de weg naar persoonlijk gewin. Dat noem ik geen visie maar graaien.
  8. forum rang 6 tatje 23 februari 2018 12:42
    Hallo Harrysnel.

    Harold heeft maar 1 doel.

    De beste in SDC en een super overname bod.

    De rest is helemaal ondergeschikt aan dat doel.

    Jouw uitspraak zal ik bewaren.

    Kom er te zijner tijd op terug.

    Gaat Harold straks de geschiedenis in, als de grote verliezer en bedrieger, dan zal ik op dit forum door het slijk gaan.

    Of ik alles wat Harold doet en zegt, kan waarderen, nee.

    Maar het doel heiligt voor mij nog steeds alle middelen.

    Kan jouw uitspraken helemaal plaatsen en ook niet weerleggen.

    Maar ja, HET DOEL .....................

    Goed dat je jouw mening uitdraagt :-)
  9. Regenboog33 23 februari 2018 12:44
    Je ziet dat bijna iedereen murw geslagen is, men berust zich in het constant downplayen van het aandeel. HG en consorten doen toch wat ze zelf willen en dat is in ieder geval geen aandeelhouderswaarde creëren (leugen van vorige AVA: HG zal zorgen dat er aandeelhouderswaarde wordt gecreëerd).

    Lie & Treat is het nieuwe adagium van TT.
  10. [verwijderd] 23 februari 2018 13:02
    quote:

    tatje schreef op 23 februari 2018 12:42:

    Hallo Harrysnel.

    Harold heeft maar 1 doel.

    De beste in SDC en een super overname bod.

    De rest is helemaal ondergeschikt aan dat doel.

    Jouw uitspraak zal ik bewaren.

    Kom er te zijner tijd op terug.

    Gaat Harold straks de geschiedenis in, als de grote verliezer en bedrieger, dan zal ik op dit forum door het slijk gaan.

    Of ik alles wat Harold doet en zegt, kan waarderen, nee.

    Maar het doel heiligt voor mij nog steeds alle middelen.

    Kan jouw uitspraken helemaal plaatsen en ook niet weerleggen.

    Maar ja, HET DOEL .....................

    Goed dat je jouw mening uitdraagt :-)
    Snap niets van dit soort posts. Alle bewijs/aanwijzingen ten spijt blijft iemand gewoon HG verdedigen. Zelfs al zou HG uit zijn op een zo hoog mogelijk overnamebod voor alle aandeelhouders, dan nog zijn zijn acties of gebrek daaraan contrair daaraan.

    Het is toch veel beter om een bod te krijgen, als je aandeel al € 12 noteert, dan als je aandeel rond de € 8 moddert? En dat je je aandeelhouders met loze of foute beloften het bos instuurt?

    Er is wel een voordeel aan zijn handelen en bescherming van zijn vrouw. Iedere overnemende partij zal menen dat het met een goede CEO een heel stuk beter zou gaan.

    Stel je voor dat een kapitaalkrachtige speler als Philips het nu voor een prikkie van de beurs haalt en dan de kaarten naast Baidu aan talrijke andere geïnteresseerden aanbiedt... Zij weten dan binnen de kortste keren met hun naam en historie een waarde van € 25 per aandeel te realiseren.

    Maar met HG gebeurt dat dus niet. Het #Goddijnresign krijgt vanzelf meer navolging en dan zit HG echt niet rustig meer. Dan wordt die meerderheid van de aandelen zelfs nog een blok aan zijn / hun been.
  11. [verwijderd] 23 februari 2018 13:11
    Hoe duidelijker het wordt dat HG er een (bewuste) rommel van maakt, en voor veel mistvorming zorgt. Des te harder het aandeel zakt. Waar blijft het bedrijf die a publiek een bod doet? Waarom blijft dit uit. Wie trekt de boel een keer los. Ik gun de aandelen meer aan weet ik wie dan Goddijn en consorten.
  12. forum rang 6 benbelegger 23 februari 2018 13:49
    quote:

    harrysnel schreef op 23 februari 2018 12:10:

    [...]

    De visie van Harold. Klinkt mooi.

    Bedoel je daarmee zijn bedrijfsmatige kijk op de markten waar TomTom actief is? Dus dat Goddijn het hele Sports avontuur nog zag zitten toen GoPro en FitBit al kopje onder waren gegaan en bijna verdronken? Bedoel je daarmee zijn uitspraak dat “sporthorloges lekker lopen” in BNR interview en dat hij vervolgens in 2017 moet uitleggen hoe hij het bloeden denkt te stoppen bij Sports? Bedoel je daarmee het feit dat Goddijn verrast .....enz.

    Vette AB, Harry!

    Je hebt nu zo ongeveer alle knopen die er zijn aangereikt aan Harold, het wordt tijd dat hij ze gaat tellen.

  13. forum rang 6 Tordan 23 februari 2018 14:20
    quote:

    harrysnel schreef op 23 februari 2018 12:10:

    [...]

    De visie van Harold. Klinkt mooi.

    Bedoel je daarmee zijn bedrijfsmatige kijk op de markten waar TomTom actief is? Dus dat Goddijn het hele Sports avontuur nog zag zitten toen GoPro en FitBit al kopje onder waren gegaan en bijna verdronken? Bedoel je daarmee zijn uitspraak dat “sporthorloges lekker lopen” in BNR interview en dat hij vervolgens in 2017 moet uitleggen hoe hij het bloeden denkt te stoppen bij Sports? Bedoel je daarmee het feit dat Goddijn verrast werd door de instortende PND verkoop in 2016 en week voor Q3 results met een omzetwaarschuwing moest komen? Of doel je op zijn uitspraak “firing on four cylinders” vlak voor de teloorgang van Consumer en afvlakken groei bij Telematics? Of heb je het over zijn “decline is not a given for Consumer” uitspraak op Investor Day eind 2016? Of refereer je aan de uitspraak vorig jaar dat er nog een leuke verrassing zat aan te komen bij Consumer waar het uiteindelijk uitdraaide op een forse afboeking op onverkoopbare voorraad prullaria die marge in Q4 2017 naar 59% terugschopte? Of bedoel je de wereldwijde “Get Going” campagne voor Sports waar hij zijn goedkeuring aan gaf en waar een middelbare scholier al kon zien dat er niet nagedacht was over doelgroepbenadering maar enkel vanuit product gedacht werd? Hint je soms op feit dat hij visionair is omdat er onder zijn leiding mooie produkten zijn geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld Scooter navigatie waarbij een oplossing is gevonden voor een niet bestaand probleem want een scooter daar rijd je immers stoer op rond in eigen stad waar je de weg kent en je staat als jongere voor l#l met zo’n extra “bejaarden spiegeltje” aan je stuur terwijl je juist op scooter graag gezien wordt? Of doel je op het briljante idee om Health bandjes te introduceren waar je als laatst overgebleven Europees Tech Consumentenmerk de concurrentie aangaat met Apple en marktleider FitBit? Of vond je de Bandit een goed idee waar de reclame van “geit-met-camerahelm-suist-van-berg” mooi afbreuk doet aan het imago van betrouwbaar/veilig dat TomTom nastreeft binnen Automotive en Telematics waar het zaken doet met verzekeringsbedrijven en leasemaatschappijen? Of heb je het hier over visie op wat langere termijn en bedoel je daarmee zijn “I think that it is to early to say” stokpaardje als het gaat over “verder dan een jaar”. Of verwijs je naar zijn lange termijn visie dat het technologisch landschap onzeker is? Of gaat het over zijn diepgaande visie op orderboek Automotive waar hij gedurende heel 2017 niets kan zeggen over wanneer de beslissingen over orders zullen vallen om vervolgens als 2018 net begonnen is te zeggen dat het dit jaar een minder jaar wordt qua orders?

    Of heb je het bij visie over zijn kijk op waardering van assets/kijk op het aandeel? Dus dat hij bereid is geweest om E3 miljard voor TeleAtlas neer te tellen terwijl zijn hele bedrijf nu nog geen E1,8 miljard waard is op beurs....en dat hij dit als volkomen normaal accepteert? Bedoel je dat je het vindt getuigen van visie dat hij bereid is geweest 40X Bedrijfswaarde/EBITDA te betalen voor TeleAtlas in 2007 en het bedrijf TomTom zelf nu 10X Bedrijfswaarde/EBITDA doet na ruim 10 jaar investeren in deze Maps en dat hij dit acceptabel vindt en daarbij beweert dat TomTom voor ligt op concurrentie? Bedoel je met visie hebben dat hij instituten laat instappen op E56 en zelf 1,5 jaar later op E6 bijkoopt? Verwijs je naar zijn opmerking dat de prijs die Intel voor MobilEye betaalt interessant is en noem je dat visie? Of doel je op feit dat er een aandeleninkoop plaats heeft gevonden die vertrouwen beoogde uit te stralen van TomTom zelf in de eigen lange termijn strategie waarbij gemiddeld E9,26 wordt betaald per aandeel en dat Goddijn vervolgens nu komt met een zwakke outlook, somber verhaal over orderboek 2018 en aangepaste definitie van EPS die het aandeel op dag van cijfers E2 lager zet dan dat er betaald is tijdens de aandeleninkoop? Vind je dat een verstandige volgorde en prijs je Goddijn daarvoor? Getuigt het van visie omdat er onder zijn leiding analisten afhaken die niet begrijpen hoe zij de spreadsheets moeten invullen omdat de informatie vanuit TomTom te kort schiet?

    Of heb je het bij visie over “zijn kijk op de wereld”? Is hij een visionair omdat hij denkt dat iedereen het volkomen normaal vindt dat hij zich vol op het zeilen stort en meedoet aan WK en daarvoor traint terwijl zijn bedrijf door het putje gaat op de beurs? Heeft hij visie omdat hij verrast is door de aanwezigheid van ontevreden aandeelhouders op de AVA? Of getuigt het van een ethische visie dat hij geen enkele verantwoordelijkheid voor zichzelf ziet tov de overige aandeelhouders?

    Mijn mening: Goddijn is volledig van de wereld en het enige pad dat hij duidelijk ziet is de weg naar persoonlijk gewin. Dat noem ik geen visie maar graaien.
    Prima verwoord. AB nogmaals.
  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 23 februari 2018 14:32
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 23 februari 2018 07:41:

    Je vergeet de fiets-/voetpaden ;-)
    Ja, en de elephant trails! Kunnen ze bij TomTom nog wat van leren:
    thecdm.ca/news/faculty-news/2014/03/2...

    Sometimes they are as real as the road system or as frustrating as a regulatory regime that blocks the ability of Tesla motors to deal directly with customers in many states. (Car dealers fighting Elon Musk should take a caution from the fact that at the turn of the 20th century, it was the horse dealers association that was trying to block car dealers from expanding!).

2.606 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links