Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Beleggers zijn gek

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stiefan 18 februari 2018 16:01
    Bedankt voor het overzicht. Grafieken zijn altijd leuk en interessant. Kan ik die ook vergroot zien? Ik word nu doorgelinkt naar iexOne.

    Grafieken zijn vooral goed voor discussies :)
    Interessant dat ik heel vaak de laatste tijd lees hoe Bitcoin in de bulltrap of capitulatie fase zit, maar als ik dan de S&P 500 grafiek zie, volgt die op basis van de grafiek ook een aardige bulltrap vorm alleen staat hier dan weer bij "gezonde correctie". Ik hoop niet dat dit gebeurd maar ben wel benieuwd en we gaan het zien!
  2. DerksVisie 18 februari 2018 17:06
    Toch spreek je jezelf een beetje tegen. Aan de ene kant zeg je uiteindelijk kan de dip zomaar een bearmarket worden en aan de andere kant zeg je buy de dip. Ik denk dat veel mensen die de eerste dag (vrijdag) verkochten en de volgende week terug kochten een mooie premie hebben te pakken en daarbij het minste risico hebben gelopen.
  3. Fundbuster 18 februari 2018 20:21
    Grote bijdrage vandaag, bedankt AJ! Zou idd wel fijn zijn als je optie ‘klik voor groot’ nog had toevoegd, dat wel.

    Artikel van Bloomberg hielp. Deze koersen zouden buybacks interessant gemaakt hebben. Stukken plausibeler dan Quants, Aliens of het Plunge Protection Team waar je op de fora over hoort.

    Dit begon in Amerika. Daar is de retracement nu ruim 6%. In Europa 4. Jouw stuk is helder, net als de niets-aan-de-hand weekmail van Nico Inberg. Men praat erover alsof dit het was. Btfd, en business as usual. Ik hoop dat jullie het gelijk behouden, maar heel erg gerust ben ik er nog niet op...
  4. Audit4life 18 februari 2018 21:02
    Mooi stuk. Informatief. helder.

    Wat buybacks betreft heb ik wel nog vraagtekens. Denk niet dat de plotselinge daling de input was voor de buybacks. Zoals in het artikel van Bloomberg staat, stonden die buybacks al op de agenda. Is dan voor een Goldman Sachs uiteraard piece of cake om een paar Quants aan de gang te zetten die de koers effe -10% prikken, en dan plotseling (it really came out of nowhere!....uhuh), de buybacks beginnen. Maar dat is natuurlijk veeeeel te ver gezocht.... :)

    Wat ik me afvraag, is waarom er dan zoveel company's eigen aandelen inkopen. meningen lopen nogal uiteen. Kan strategischee cashburn zijn,of beetje gas extra bij koersstijging. I dunno... Misschien weten we het over een kwartaal.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links