Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 januari 2018 20:52
    Tsjechische premier moet mogelijk terechtstaan voor fraude met EU-subsidie

    De Tsjechische miljardair en premier Andrej Babis heeft vrijdag zijn immuniteit verloren. Het Tsjechische parlement heeft dat met een meerderheid van 111 stemmen voor en 69 tegen besloten, zo meldt persbureau Reuters. De uitslag van de stemming betekent dat Babis vervolgd kan worden voor een mogelijke fraude met een EU-subsidie tien jaar geleden.

    De succesvolle zakenman heeft die aantijgingen tegengesproken. Eerder deze week overleefde zijn kabinet een vertrouwensstemming in het Tsjechische parlement niet. De regeringsploeg van Babis was pas in december van start gegaan.
    Babis is de op een na rijkste man van Tsjechië. Zijn eurosceptische partij ANO behaalde bij de algemene verkiezingen in oktober een eclatante overwinning. Het verlies van zijn immuniteit kan ook betekenen dat de vorming van een nieuwe Tsjechische regering bemoeilijkt wordt.

    fd.nl/economie-politiek/1237571/tsjec...
  2. forum rang 10 voda 22 januari 2018 16:20
    AFM waarschuwt voor Nederlands Innovatiefonds
    Aanbieder geeft onjuiste informatie en verdacht van misbruik opgehaalde geld.

    (ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft maandag beleggers gewaarschuwd voorvoor aanbiedingen van het Nederlands Innovatiefonds.

    Bij het aanbieden van obligaties wordt volgens de AFM door het Nederlands Innovatiefonds onjuiste informatie verstrekt en essentiële informatie weggelaten. Ook vermoedt de AFM dat slechts een beperkt deel van het opgehaalde geld is besteed aan nieuwe, innovatieve technologieën en dat het overgrote deel van het opgehaalde bedrag in zijn geheel niet is belegd en is gebruikt voor andere doelen.

    Daarmee is het Nederlands Innovatiefonds in overtreding, aldus de toezichthouder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 6 haas 23 januari 2018 10:28
    De AFM heeft een waarschuwing uit doen gaan over het Nederlands Innovatiefonds B.V. Die geven obligaties uit waarvan de AFM het idee heeft dat de zaak niet kosher is. Raar dat ze dat op deze manier oppakken.

    Immers, als het niet kosher is, dan klaagt de AFM ze toch gewoon aan?

    Nu maken ze een marktpartij zwart zonder dat een rechter zich er over buigt. Ik vind dat een ongewenste gang van zaken.
  4. forum rang 10 voda 24 januari 2018 16:17
    Qualcomm in beroep tegen boete van Brussel
    Besluit heeft geen impact op operationele activiteiten.

    (ABM FN-Dow Jones) Qualcomm gaat in beroep tegen de boete die de Europese Commissie de chipfabrikant oplegde. Dit meldde het Amerikaanse bedrijf woensdagmiddag in een kort persbericht.

    Qualcomm moet volgens de Europese Commissie een boete betalen van 997 miljoen euro vanwege misbruik van zijn marktpositie in LTE baseband chipsets. Dit maakte de Europese Commissie eerder vandaag bekend.

    Volgens Brussel weerhield Qualcomm concurrenten ervan deze markt te betreden door aan Apple, een grote klant, "significante betalingen" te doen om niet bij een van deze rivalen te kopen. Apple zou voor zijn iPhone en iPad exclusief gebruik maken van de chips van Qualcomm.

    Dergelijke afspraken zijn verboden volgens de mededingingsregels van de EU.

    De misdraging duurde meer dan vijf jaar, aldus de Commissie, die stelde dat "geen concurrent Qualcomm effectief kon uitdagen in deze markt, ongeacht hoe goed hun producten waren".

    Qualcomm is het "sterk oneens" met de boete en gaat in beroep bij het Europese Hof. "We hebben er vertrouwen in dat de overeenkomst [met Apple] niet in strijd is met concurrentieregels van de Europese Unie of nadelig is geweest voor de marktconcurrentie of voor Europese consumenten", zei hoofd juridische zaken Don Rosenberg van Qualcomm.

    Het bedrijf meldde verder dat het besluit van Brussel geen consequenties heeft voor de operationele activiteiten van Qualcomm.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Qualcomm 1,3 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 24 januari 2018 16:57
    AFM: boilerrooms gebruiken nepnieuws

    Gepubliceerd op 24 jan 2018 om 14:35 | Views: 837

    AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt dat malafide handelsbedrijven steeds vaker nepnieuws publiceren via sociale media, dat dan door reguliere media wordt opgepikt. De fraudeurs proberen zo bij beleggers betrouwbaar en legitiem over te komen.

    De AFM waarschuwde afgelopen jaar voor vijftien zogeheten boilerrooms. Dat zijn bedrijfjes die potentiële beleggers telefonisch benaderen en waardeloze of niet-bestaande aandelen proberen aan te smeren.

    Naast nepnieuws gebruiken fraudeurs ook steeds vaker gefingeerde analyses over bekende aandelen. Ook worden gedupeerden van boilerrooms geregeld gebeld door andere fraudeurs die zich voordoen als juridisch adviseurs die willen helpen om het verloren geld terug te krijgen.

    Het aanpakken van boilerrooms is niet eenvoudig, stelt de AFM. De oplichters zijn vaak in het buitenland gevestigd en ze opereren vaak onder wisselende namen.
  6. forum rang 10 voda 26 januari 2018 17:25
    Amerikaanse miljoenenboete voor BNP Paribas

    Gepubliceerd op 26 jan 2018 om 17:14 | Views: 13

    BNP Paribas 17:04
    68,05 +0,05 (+0,07%)

    NEW YORK (AFN) - BNP Paribas moet in de Verenigde Staten een boete betalen van 90 miljoen dollar (72 miljoen euro) wegens manipulatie van valutakoersen. Dat heeft Justitie in de VS bepaald. BNP is de zesde bank die schuld bekend in de kwestie, zo meldden de autoriteiten.

    BNP beloofde volledig mee te werken aan het aanhoudende onderzoek naar frauduleus gedrag door handelaren. BNP zei eerder al dat het spijt heeft van de misstappen die in het verleden zijn begaan, en dat maatregelen zijn getroffen waardoor de regels voortaan beter zullen worden nageleefd. Eerder kreeg de bank al een boete van 247 miljoen dollar van de koepel van centrale banken, de Ferderal Reserve.

    Eerder bekenden ook Citicorp, JPMorgan Chase, Barclays en Royal Bank of Scotland en UBS schuldig te zijn. Zij waren samen goed voor ruim 2,7 miljard dollar aan boetes.
  7. forum rang 10 voda 7 februari 2018 20:43
    Rabobank betaalt megaboete in witwaszaak VS

    Rabobank schikt een zaak over mogelijke witwaspraktijken in de Verenigde Staten voor 298 miljoen euro, zo heeft de bank laten weten.

    Economieredactie 07-02-18, 20:27 Laatste update: 20:39

    Het gaat om een dochter van Rabobank, genaamd RNA. De bank zou signalen hebben genegeerd dat bij afdelingen in Californië klanten geld aan het witwassen waren. Ook zou er sprake zijn geweest van belemmering van het onderzoek. Dat laatste heeft Rabobank ook erkend. Onlangs nam de bank voor dit alles al een voorziening op van 310 miljoen euro.

    Amerikaanse autoriteiten deden sinds 2013 onderzoek naar de zaak. De witwaspraktijken zouden hebben plaatsgevonden bij locaties van Rabobank in de buurt van de grens met Mexico. Het zou gaan om illegaal verkregen geld van drugkartels en andere criminele organisaties.

    Mexicaanse buur
    Gepantserde auto's met cash reden af en aan bij de Rabobank in ­Calexico, een stadje in de woestijn van Californië dat is vergroeid met de Mexicaanse buur Mexicali. De andere 118 Rabo-filialen in Californië zaten geregeld verlegen om extra contanten, maar de buitenpost op 2 uur rijden van San Diego en 2 minuten wandelen van de grens moest wekelijks een geldwagen laten komen om een overschot aan dollars af te voeren, beschreef een anonieme bron eerder.

    Het geld kwam veelal uit Mexicali, vermoedelijk onder meer van mensen die banden onderhielden met Mexicaanse drugskartels. ,,Het was niet ongebruikelijk dat een groot bedrag aan contant geld werd gestort en dat het vervolgens weer naar Mexico werd overgemaakt."

    Van een klant met een rugzak met 350.000 dollar erin keken bankmedewerkers niet op. ,,Een paar keer gebeurde het dat iemand een miljoen kwam storten." In zo'n geval moest de Rabobank volgens de Amerikaanse wet de herkomst controleren en indien nodig alarm slaan.

    Risico's
    Rabobank moet vanwege de ligging hebben geweten dat de risico's groot waren, toen het in 2002 een filiaal in Calexico kocht als onderdeel van de overname van de Valley Independent Bank. Het zou zelfs een uitzonderlijk winstgevend filiaal zijn geweest, vanwege alle grote bedragen die de grens over gaan, overigens ook in legale transacties van bonafide bedrijven.

    www.ad.nl/economie/rabobank-betaalt-m...
  8. forum rang 10 voda 12 februari 2018 16:28
    Nieuwe fraudeaanklacht tegen Barclays

    Gepubliceerd op 12 feb 2018 om 11:13 | Views: 528

    Barclays 16:11
    193,60 +0,70 (+0,36%)

    LONDEN (AFN) - Barclays heeft een extra aanklacht wegens fraude aan de broek in verband met een omstreden investeringsronde in 2008 waarbij de Britse bank in zee ging met nieuwe geldschieters uit het Midden-Oosten. Het agentschap dat ernstige fraudezaken in het Verenigd Koninkrijk onderzoekt (SFO) heeft dat de firma laten weten.

    Barclays maakte in juni vorig jaar bekend dat de bank verdacht wordt van malversaties rond de financieringsovereenkomst met onder meer het staatsfonds dat de oliedollars van Qatar belegt. De deal zorgde ervoor dat Barclays, dat door de kredietcrisis bijna door zijn kapitaalreserves heen was, geen beroep hoefde te doen op staatssteun.

    De manier waarop de miljardendeal tot stand kwam, riep achteraf veel vragen op bij toezichthouders. Zo werden belangrijke details over de kapitaalinjecties verzwegen voor het publiek en de aandeelhouders. Ook zouden onderhandse betalingen zijn gedaan zijn aan vertegenwoordigers van de Arabische geldschieters.

    Verweer

    Het SFO liet destijds ook al weten dat een miljardenlening die Barclays in november 2008 verstrekte aan de Qatarese overheid, eveneens tegen het licht werd gehouden. Inmiddels is besloten dat de bank ook in verband met die transactie wordt aangeklaagd voor fraude.

    Barclays laat weten zich tegen de aanklachten te zullen verweren. De bank gaat er niet van uit dat de dienstverlening aan consumenten en bedrijven erdoor in het gedrang komt.
  9. forum rang 10 voda 16 februari 2018 17:21
    Klagen helpt?

    BinckBank moet half miljoen vergoeden

    Gepubliceerd op 16 feb 2018 om 17:17 | Views: 0

    Binck 17:00
    4,82 -0,03 (-0,62%)

    AMSTERDAM (AFN) - BinckBank moet een boete betalen van 500.000 euro omdat het zijn zorgplicht heeft verzaakt. Dat heeft de beroepscommissie van financieel klachteninstituut Kifid bepaald. BinckBank zou een tussenpersoon zonder vergunning op zijn platform hebben toegelaten en moet nu opdraaien voor circa de helft van de geleden schade.

    Een consument besloot in 2008 een deel van zijn oudedagsvoorziening te beleggen. De vermogensbeheerder die hij in de hand nam, beschikte echter niet over de vereiste vergunning. Twee jaar later resteert nog slechts een fractie van het ingelegde geld. De gedupeerde consument trok daarop aan de bel.

    Gebruikt een vermogensbeheerder een rekening van een bank voor beleggingen van derden, dan is daarvoor een vergunning nodig. Ontbreekt deze dan is de bank verplicht hier onderzoek naar te doen. Dit heeft BinckBank niet gedaan.

    Volgens het Kifid heeft echter ook de consument deels schuld, omdat die zich niet had verdiept in de achtergrond van de betreffende vermogensbeheerder. Daarom is de helft van de gelden schade voor rekening van hem zelf. Verder moet nog overeenstemming worden bereikt over de rente over het boetebedrag.
  10. forum rang 10 voda 18 februari 2018 16:29
    Drie mensen opgepakt voor miljardenfraude Indiase bank

    De Indiase federale politie heeft drie mensen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de oplichting van de Punjab National Bank. Daar werd $1,8 mrd (€1,4 mrd) ontvreemd, maakte de bank eerder deze week bekend.

    Jongeren uit de gelederen van de Congrespartij protesteerden vrijdag in New Delhi tegen Nirav Modi.Foto: Reuters

    De gearresteerden zijn twee medewerkers van de Punjab Bank en een derde persoon, die tekenbevoegd zou zijn voor bedrijven verbonden aan de vermeende hoofddader, Nirav Modi. De drie worden vandaag verhoord, meldt persbureau Reuters.

    Modi is de eigenaar en naamgever van een groot juweliershuis. De exclusieve sieraden van zijn bedrijf worden door Hollywoodsterren als Kate Winslet en Naomi Watts gedragen. Om een deel van het vermogen van de gevluchte juweliersmiljardair veilig te stellen vorderde de Indiase justitie vrijdag sieraden in Nirav Modi-winkels.

    Het is onbekend waar Modi zich nu bevindt. In de eerste week van januari, nog voordat de fraude werd ontdekt, ontvluchtte hij India met een aantal familieleden. De zakenman werd nog wel gesignaleerd op het World Economic Forum in Davos. Daar staat hij op een groepsfoto met de Indiase premier Narendra Modi en andere Indiase hooggeplaatste zakenlieden.

    De fraude zou zijn uitgevoerd met zogenoemde 'letters of undertaking'. Dat zijn garanties van een bank aan een andere bank en bedrijven om een bepaald bedrag op een bepaalde datum te betalen. Twee filiaalmedewerkers zou die verbintenisbrieven sinds 2011 frauduleus hebben verstrekt zonder die in het systeem van de bank op te nemen en zonder borg te innen van Modi's bedrijven.

    Daarmee konden Modi en de aan hem verbonden bedrijven bij andere banken geld opnemen. De fraude bleef lang onopgemerkt omdat het interne netwerk van de bank niet was verbonden met Swift, het wereldwijde netwerk waarmee banken transacties aan elkaar uitvoeren.

    De fraude kwam na zeven jaar uit doordat een van de frauderende bankmedewerkers met pensioen ging en nieuwe verzoeken van Modi's bedrijven werden geweigerd.
    'Binnen zes maanden weer normaal'

    De getroffen Punjab National Bank zegt dat de bank niet in de problemen zal komen door de fraude. Zelfs als de bank de hele rekening van 114 mrd roepie moet betalen denkt Punjab er weer bovenop te komen. In een telefoongesprek met analisten stelt ceo Sunil Mehta: 'we hebben een netwerk van 7000 filialen, één filiaal kan het systeem van de hele organisatie niet verpesten. Het gaat om veel geld, maar we hebben de capaciteit om het te normaliseren, misschien al in zes maanden.' De Indiase zakenkrant Business Standard meldt dat het telefoongesprek na een kwartier abrupt werd beëindigd.

    Lennart Zandbergen

    fd.nl/economie-politiek/1242522/drie-...
  11. forum rang 10 voda 21 februari 2018 16:35
    Brussel deelt hoge kartelboetes uit

    Gepubliceerd op 21 feb 2018 om 12:20 | Views: 1.509

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie deelt miljoenenboetes uit aan verschillende bedrijven die kartels vormden. Vier bedrijven die per schip auto's en andere voertuigen transporteren moeten gezamenlijk 395 miljoen euro betalen, twee leveranciers van bougies 76 miljoen euro en de leveranciers van remsystemen 75 miljoen euro. De bedrijven hebben volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) de EU-regels geschonden.

    ,,Wij tolereren geen concurrentieverstorend gedrag dat Europese consumenten en industrieën treft'', aldus de Deense. In het geval van de zeevervoerders gaat het om het Chileense bedrijf CSAV, de Japanse vervoerders "K" Line, MOL en NYK, en het Noors-Zweedse WWL-EUKOR. Tussen oktober 2006 en september 2012 hadden zij prijsafspraken voor het vervoer van onder meer nieuwe personenauto's, vrachtwagens en landbouwvoertuigen. Daardoor werden Europese importeurs en uiteindelijk hun klanten financieel benadeeld, aldus Vestager.

    In het geval van de elektrische ontstekers vormden het Duitse Bosch en de Japanse bedrijven Denso en NGK van 2000 tot 2011 een kartel. Zij leverden aan autofabrikanten in Europa waarbij ze afspraken elkaar niet te beconcurreren.

    Ook het Amerikaanse TRW en de Duitse bedrijven Bosch en Continental maakten illegale afspraken in 2010 en 2011, voor zowel elektronische als hydraulische remsystemen. Daarvan waren Daimler, BMW en Volkswagen de dupe.
  12. forum rang 10 voda 6 maart 2018 20:59
    Boete voor aan teakfonds gelieerde eigenaar van financieel advieskantoor

    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Patrick Kloezen een boete van €150.000 opgelegd. Hij heeft volgens de toezichthouder leiding gegeven aan financieel advieskantoor Visie, zonder dat hij door de AFM getoetst was op zijn geschiktheid en betrouwbaarheid.

    Teakhout in een haven in Myanmar.Reuters

    De AFM stelt in een persbericht dat Kloezen in 2015 een half jaar lang de feitelijke leiding had over Visie, in plaats van de de door de AFM goedgekeurde directeur Natascha Burgman-Koers. Zij moet daarvoor een boete van €20.000 betalen. De AFM bestempelt haar als medepleger van de overtreding.

    €120 mln
    Visie en diens mede-eigenaar Kloezen speelden een rol bij het GFH Paraplufonds, waarnaar Het Financieele Dagblad vorig jaar onderzoek deed. Dit €120 mln grote beleggingsfonds moest op last van de AFM op slot, omdat de toezichthouder twijfels had over de waardering van illiquide beleggingen. Deze minder goed verhandelbare beleggingen waren goed voor ongeveer een kwart van de totale waarde van het fonds.

    Een deel van het vermogen van GFH-fonds bleek via Luxemburg in een teakhoutplantage te zijn geïnvesteerd. Kloezen en drie zakenpartners waren bij deze plantage betrokken. Naar schatting is zo'n €12 mln, oftewel 10% van het fondsvermogen, in teakbeleggingen terechtgekomen.

    Woekerpolissen
    Visie richtte zich op het binnenhalen van klanten voor het GFH-fonds. Het waren vooral mensen met een woekerpolis. Met behulp van Visie konden zij hun dure beleggingsverzekering omzetten in een participatie in het GFH Paraplufonds, dat hun vermogen in Europese aandelen en obligaties zou beleggen.

    Kloezen wil niet reageren, zo laat hij via zijn advocaat weten. Uit het boetebesluit blijkt dat de 47-jarige Kloezen zich heeft verzet tegen de straf. Hij wijst er bijvoorbeeld op dat de overtreding maar kort duurde en dat er geen schade is aangericht bij andere marktpartijen. Verder betoogt Kloezen dat er er geen gevaar voor herhaling is, en heeft Visie zijn vergunning inmiddels ingeleverd.

    Lagere boete
    De AFM gaat daar niet in mee. Ook voor Kloezens argumenten om het boetebesluit niet te publiceren is de toezichthouder niet gevoelig. Wel is de boete met het oog op zijn financiële draagkracht verlaagd van het basisbedrag van €2 mln tot €150.000.

    Lees ook
    Longread | Duizenden woekerpolisklanten verstrikt in teak

    Het illiquide deel van het GFH Paraplufonds, waarvoor Visie klanten aanbracht, zit nog steeds op slot. Het liquide deel is eind vorig jaar afgesplitst en weer opengegaan. Sindsdien kunnen participanten opnieuw geld inleggen, en ontvangen beleggers die in de uitkeringsfase zitten weer geld uit het fonds.

    Jeroen Molenaar

    fd.nl/beurs/1244813/boete-voor-aan-te...
  13. forum rang 10 voda 7 maart 2018 16:18
    Doet mij denken aan Begaclaim van vroeger. Alles liep ook zonder waarde af!
    Had er een paar duizend euro in gestoken!

    Miljardenclaim tegen Nederlandse Staatsloterij naar de beurs
    Claimomvang van mogelijk vier miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones)De claimzaak tegen de Nederlandse Staatsloterij gaat naar de beurs om geld op te halen om rechtszaken over de claim te voeren. Dat heeft Litigation Investments woensdag bekend gemaakt.

    De miljardenclaim is gebaseerd op een arrest van de Hoge Raad van 30 januari 2015 over de jaren 2000 tot 2008. Daaruit blijkt volgens Litigation dat de Staatsloterij de deelnemers in die periode heeft misleid. De Staatsloterij meldde niet dat ook onverkochte loten in de trekkingen werden meegenomen.

    Volgens CEO Frederick Matthaei van Litigation zijn er nog zo'n vier miljoen gedupeerden die beschikken over aankoopbewijzen van staatsloten in de bewuste periode. Per gedupeerde is tussen 2000 en 2008 voor gemiddeld duizend euro aan staatsloten gekocht. Dat vertegenwoordigt een potentiële claimomvang van vier miljard euro, aldus Litigation.

    Litigation werkt momenteel aan de voorbereidingen van de beursgang, waarvan meer details naar verwachting eind maart 2018 bekend worden gemaakt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 9 maart 2018 15:31
    Rechter regelt compensatie Lehman Brothers

    Gepubliceerd op 9 mrt 2018 | Views: 1.241

    NEW YORK (ANP/AFP) - De boedel van de failliete Amerikaanse bank Lehman Brothers moet 2,4 miljard dollar neertellen als compensatie voor de rol van de bank in de hypotheekcrisis van 2008. Dat heeft een rechter in de Verenigde Staten bepaald. Het bedrag is een stuk lager dan de 11,4 miljard dollar waar sommige hedgefondsen in de zaak op uit waren.

    Het gaat om de duizenden gesecuritiseerde hypotheekleningen die Lehman Brothers voor 2008 aan de man bracht en waarbij later allemaal problemen aan het licht kwamen. Het gedoe met de rommelhypotheken leidde ook tot de ondergang Lehman Brothers zelf, wat weer voor een omvangrijke crisis binnen het mondiale financiële systeem zorgde.

    De rechtszaak over deze vergoeding was erg ingewikkeld. Uiteindelijk lukte het ook niet om een goede nieuwe inschatting te maken van de waarde van alle ingediende claims. Daarom is bij het bepalen van het bedrag uiteindelijk teruggegrepen op een oudere schatting door institutionele beleggers.
  15. forum rang 10 voda 26 april 2018 16:12
    Barclays in het rood door miljardenschikking

    Gepubliceerd op 26 apr 2018 om 09:07 | Views: 424

    Barclays 15:54
    208,95 -4,05 (-1,90%)

    LONDEN (AFN/RTR) - De Britse bank Barclays is in het eerste kwartaal diep in het rood gedoken, vooral door een miljardenschikking in een zaak over rommelhypotheken in de Verenigde Staten. Daarnaast werden de resultaten gedrukt doordat er honderden miljoen ponden opzij gezet moesten worden voor het compenseren van klanten die verzekeringsproducten aangesmeerd kregen die ze niet nodig hadden.

    Het verlies kwam uit op 764 miljoen Britse pond (875 miljoen euro), tegen een winst van 190 miljoen pond in dezelfde periode een jaar eerder. De juridische kosten en compensatiebedragen buiten beschouwing gelaten, kwam de onderliggende winst uit op 1,7 miljard pond. Dat is boven de verwachtingen van analisten. Die winst werd vooral gestuwd door hogere inkomsten uit het zakenbankieren.

    Barclays kreeg eerder dit jaar een extra aanklacht wegens fraude aan de broek in verband met een omstreden investeringsronde in 2008 waarbij de Britse bank in zee ging met nieuwe geldschieters uit het Midden-Oosten. Daar bovenop kreeg topman Jes Staley vorige maand een boete van Britse toezichthouders in een klokkenluiderszaak. Eerder werd al bekend dat hij flink de fout in was gegaan bij de afhandeling van een anonieme klacht van een werknemer.
  16. forum rang 10 voda 27 april 2018 14:53
    Ex-topbestuurders Monte Paschi voor rechter

    Gepubliceerd op 27 apr 2018 om 14:17 | Views: 52

    MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Twee voormalige topbestuurders van de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena moeten voor de rechter verschijnen. Het openbaar ministerie verdenkt oud-topman Fabrizio Viola en de voormalig voorzitter Alessandro Profumo van fraude en marktmanipulatie. Een rechter in Milaan bepaalde vrijdag dat dit proces mag doorgaan.

    Profumo en Viola zouden tussen 2012 en 2015 verschillende transacties als aandeleninkopen in de boeken hebben gezet, terwijl het in werkelijkheid om derivaten ging. Met die boekhoudkundige truc zouden ze verliezen bij 's werelds oudste bank hebben verbloemd. De eerste zitting staat gepland op 17 juli.

    Monte dei Paschi zag zich in 2016 genoodzaakt staatssteun aan te vragen, als gevolg van slechte leningen die de bank miljarden euro's kostten. Afgelopen zomer gaf de Europese Unie Italië toestemming 5,4 miljard euro in de bank te steken. Tegelijkertijd schrapt de Toscaanse bank duizenden banen en honderden kantoren om weer winstgevend te worden.
  17. forum rang 10 voda 30 april 2018 16:19
    FIOD onderzoekt omkoping bij dochters SHV

    Gepubliceerd op 30 apr 2018 om 06:25 | Views: 1.565

    AMSTERDAM (AFN) - De fiscale opsporingsdienst FIOD doet strafrechtelijk onderzoek naar twee dochterbedrijven van SHV, het handelsconglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen. Het gaat om Econosto en Mammoet. De FIOD verdenkt de leverancier van technische onderdelen en het berging- en transportbedrijf van oplichting, omkoping, valsheid in geschrifte en overtreding van de sanctieregelgeving. Dat meldt het Openbaar Ministerie naar aanleiding van berichtgeving door het NRC.

    Eind 2016 meldden advocaten van SHV bij het Openbaar Ministerie (OM) een mogelijke misstand bij Econosto. Inkopers van olie- en chemiebedrijven in het Midden-Oosten zouden geld hebben gekregen in ruil voor bestellingen. De advocaten overhandigden vervolgens namens SHV informatie, waarna het onderzoek begon.

    Bij een strafrechtelijk onderzoek wordt altijd ook gekeken naar de rol van mogelijke betrokken partijen, zei een woordvoerster van het OM. De FIOD is daarom ook een onderzoek begonnen naar Mammoet. Zolang het onderzoek nog loopt, doet het OM geen nadere mededelingen.

    AFM

    Volgens het NRC zou bij Mammoet een flink bedrag zijn betaald aan een tussenpersoon voor het bergen van scheepswrakken in Mauritanië. De krant stelt dat het onderzoek zich ook nog op een derde SHV-dochter richt. Bij diervoederfabrikant Nutreco in Chili zouden klanten zijn misleid. Daarover wil het OM evenwel niks zeggen. SHV wilde in de krant ook geen commentaar geven.

    Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar de zaak. De toezichthouder diende onlangs al tuchtklachten in tegen twee accountants van PwC. Zij zouden jarenlang op de hoogte zijn geweest van de omstreden betalingen bij de SHV-dochters. De accountants moeten zich voor de Accountantskamer in Zwolle verantwoorden over de wettelijke controles die zijn uitgevoerd naar jaarrekeningen over de boekjaren 2011-2014.
  18. forum rang 10 voda 10 mei 2018 13:25
    'Ex-Rabo-medewerkers in vizier justitie VS'

    Gepubliceerd op 10 mei 2018 om 12:49 | Views: 391

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse justitie heeft naar verluidt enkele hooggeplaatste oud-medewerkers van Rabobank in Californië in het vizier. Het gaat om de kwestie over het witwassen van drugsgeld, waarvoor Rabobank eerder dit jaar al een megaschikking trof.

    Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat federale onderzoekers in de Verenigde Staten onder meer overwegen om John Ryan in staat van beschuldiging te stellen. Hij was voorheen de baas van Rabo's Amerikaanse dochter RNA.

    Op vestigingen van de bank in de buurt van de grens met Mexico hielden klanten zich jarenlang bezig met verdachte praktijken. De ex-medewerkers van RNA zouden daarvan op de hoogte zijn geweest, maar de kop in het zand hebben gestoken. Ook zouden ze hebben geprobeerd zaken te verdoezelen.

    Door het stof

    Rabobank schikte de kwestie in februari voor 298 miljoen euro. Rabo-topman Wiebe Draijer ging toen ook diep door het stof. ,,De overtredingen zijn ernstig, betreurenswaardig en onaanvaardbaar'', erkende hij. Voor de bank zelf was de kwestie daarmee afgerond.

    Rabobank is sinds 2002 actief in Californië en heeft daar circa honderd kantoren. De Amerikaanse justitie wilde geen commentaar geven.
2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 868,84 -0,59%
EUR/USD 1,0708 +0,10%
FTSE 100 8.061,27 +0,26%
Germany40^ 17.902,30 -1,03%
Gold spot 2.333,24 +0,74%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,34%
RENEWI
+3,78%
Fugro
+2,62%
B&S Gr...
+2,53%
Flow T...
+2,36%

Dalers

ADYEN NV
-18,13%
VIVORY...
-7,15%
Alfen ...
-5,80%
WDP
-5,24%
HEIJMA...
-3,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links