Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Danone voorziet verdere winstgroei

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 jul Meer omzet en hoger resultaat bij Danone
  2. 17 jul Russische brouwer Carlsberg onder staatscontrole 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tuut 28 maart 2018 15:42
    Het Franse bedrijf Danone verkocht een deel van zijn belang in het Japanse zuivelbedrijf Yakult Honsha Co. De voltooiing van de transactie wordt vermeld in het bericht van Danone S.A.

    Het Japanse bedrijf is een van de wereldleiders op de markt van producten met probiotica. Danone verkocht 24,6 miljoen aandelen van de Japanse fabrikant en verlaagde zo zijn aandeel van 21,29% tot 6,61%. De transactiewaarde voor de verkoop van 14,68% van de aandelen bedroeg 1,3 miljard euro. Aanvankelijk werd verondersteld dat de transactiewaarde ongeveer 1,5 miljard euro zou bedragen. Over de verkoop van aandelen die Danone in februari heeft gemeld.

    De Franse zuivelproducent is van plan om het ontvangen geld van de verkoop van aandelen te sturen om zijn schulden te verminderen en de organische groei te versnellen. Tegelijkertijd zegt de boodschap dat Danone de grootste aandeelhouder van Yakult blijft en dat de bedrijven hun langetermijnsamenwerkingsverband zullen voortzetten.

    Danone werd opgericht in 1919 en is nu aanwezig in meer dan 140 landen. In Rusland is het bedrijf sinds 1992 actief: de producten van Danone worden geproduceerd in 20 Russische fabrieken. Yakult Honsha werd opgericht in 1935. De producten worden verkocht in de landen van de regio Azië-Stille Oceaan, in de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Amerika.

    Lees ook: In 2016 kan China de grootste beursintroductie doorstaan
  2. Tuut 28 maart 2018 15:46
    Danone heeft aangekondigd dat het de verkoop van 14% van zijn belang in het Japanse probiotische drankenbedrijf Yakult voor € 1,3 miljard heeft afgerond.

    Danone had eerder een belang van 21,29% in Yakult en heeft nu meer dan 24 miljoen aandelen in het bedrijf verkocht, hoewel Danone een belang van 7% in Yakult zal behouden.

    Het bedrijf beweert dat de verkoop is goedgekeurd omdat Danone zijn activiteiten wil stroomlijnen en zich wil concentreren op andere gebieden om de groei te versnellen.

    Yakult behoudt zijn samenwerkingsactiviteiten met Danone ondanks de deal en Danone blijft de grootste aandeelhouder van Yakult.

    Het cijfer van € 1,3 miljard is ongeveer 39 maal dat van het netto-inkomen van Yakult in 2017, aldus Danone.

    Danone kondigde de intentie aan om in maart een belang in het bedrijf te verkopen en beweerde dat deze stap "in overeenstemming was met de voortdurende focus op een gedisciplineerde kapitaalallocatie."

    In een verklaring zei Danone: "Danone en Yakult zullen hun gezamenlijke inspanningen om probiotica te promoten intensiveren via de gezamenlijk opgerichte Global Probiotics Council. De partijen zijn ook van plan het Ishoku Dogen-programma uit te breiden dat tot doel heeft het inzicht in het verband tussen voeding en gezondheid te verdiepen.

    "Vanuit commercieel oogpunt zullen de partners de haalbaarheid van nieuwe samenwerkingsprojecten bestuderen, zoals de distributie van Yakult-producten door Danone op Europese markten waar het merk momenteel geen substantiële omzet heeft, met Spanje als een eerste testmarkt."
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links