Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname TMG door Grootaandeelhouders aanstaande??

632 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 december 2017 19:56
    Mediahuis, Talpa en TMG bereiken akkoord

    Belangen wisselen van hand.

    (ABM FN-Dow Jones) Mediahuis, Talpa en Telegraaf Media Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het belang van Talpa in TMG en de verkoop van het belang van TMG in Talpa Radio. Dit maakten de partijen vrijdagavond bekend.

    Talpa zal het belang van 29,16 procent in TMG verkopan aan Mediahuis, terwijl ook het belang van 23 procent van TMG in Talpa Radio wordt verkocht.

    Mediahuis betaalt in contanten een bedrag van 6,00 euro per aandeel TMG aan Talpa voor een belang van 29,16 procent in TMG, gelijk aan ruim 13,5 miljoen aandelen TMG. De prijs per aandeel is gelijk aan de prijs die is betaald onder het openbaar bod op alle aandelen in TMG van 19 april 2017.

    De koopprijs die Talpa in contanten betaalt voor het 23 procent belang van TMG in Talpa Radio resulteert voor TMG in een boekwinst van ruim 8 miljoen euro. De transactie is onder voorbehoud van advisering door de medezeggenschapsraad van TMG.

    Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot vrijdag 2,7 procent lager op 5,66 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 13 december 2017 20:29
    Centrale ondernemingsraad TMG stemt in met verkoop belang Talpa Radio
    Belang 23 procent procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De centrale ondernemingsraad (COR) van Telegraaf Media Groep (TMG) is het eens met de verkoop van het belang van TMG in Talpa Radio aan Talpa. Dit maakte het mediabedrijf woensdag nabeurs bekend.

    Verkoop van dit belang van 23,0 procent was een van de voorwaarden van de deal die TMG, Talpa en Mediahuis op 1 december met elkaar sloten. Ook werd toen afgesproken dat het belang van 29,2 procent van Talpa in TMG zou worden verkocht aan Mediahuis.

    Met de goedkeuring van de COR kunnen beiden transacties naar verwachting uiterlijk 20 december worden afgerond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 18 januari 2018 18:42
    Mediabedrijf TMG wil af van beursnotering

    Gepubliceerd op 18 jan 2018 om 18:19 | Views: 78

    TMG 12:19
    5,70 -0,02 (-0,35%)

    AMSTERDAM (AFN) - De Telegraaf Media Groep wil zijn notering aan de beurs in Amsterdam beëindigen. Daartoe heeft de huidige meerderheidsaandeelhouder, de Vlaamse branchegenoot Mediahuis, een verzoek ingediend bij beursbedrijf Euronext Amsterdam.

    Mediahuis nam vorige maand een belang van ruim 29 procent in TMG over van Talpa, het bedrijf van John de Mol. Ook kocht het bedrijf op de beurs nog stukken bij, zodat het nu in totaal 98,5 procent in handen heeft. Om ook het restant te verwerven begint Mediahuis een wettelijke uitkoopprocedure.

    ,,De beursexit biedt TMG rust en ruimte zodat we ons volledig kunnen richten op het uitvoeren van de toekomstplannen'', aldus topman Marc Vangeel van het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf.
  4. forum rang 10 voda 24 januari 2018 18:38
    Verzoek einde beursnotering TMG goedgekeurd

    Gepubliceerd op 24 jan 2018 om 18:19 | Views: 26

    TMG 17:29
    5,92 +0,02 (+0,34%)

    AMSTERDAM (AFN - Het verzoek voor de beëindiging van de beursnotering van Telegraaf Media Groep (TMG) is goedgekeurd door beursexploitant Euronext. De laatste handelsdag in het aandeel TMG is op 21 februari.

    Het verzoek werd vorige week ingediend door de huidige meerderheidsaandeelhouder van TMG, de Vlaamse branchegenoot Mediahuis. Het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf is sinds 1971 genoteerd aan de beurs in Amsterdam.
  5. Leeser1959 15 februari 2018 12:38
    quote:

    johnny baboa schreef op 19 januari 2018 18:54:

    Ik heb nog aandelen , wat krijg ik hier nog voor ??
    Je kan ze nu nog tot en met 21 februari verkopen op de beurs, daarna moet je een tijd(je) wachten voordat de vastgestelde koers (waarschijnlijk 6 euro) voor het restant van de aandelen aan jou uitbetaald gaat worden.
  6. forum rang 10 voda 1 maart 2018 16:38
    Belgen maken TMG winstgevend

    Gepubliceerd op 1 mrt 2018 om 13:09 | Views: 1.186

    TMG 21 feb
    6,00 0,00 (0,00%)

    ANTWERPEN (AFN) - Het Belgische Mediahuis is er in een paar maanden tijd in geslaagd mediabedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) winstgevend te krijgen. Volgens topman Gert Ysebaert van Mediahuis betaalden onder meer ingrepen in de top van het bedrijf zich uit, terwijl ook op de advertentiemarkt sprake was van een licht herstel.

    TMG schreef over de eerste zes maanden van het jaar nog een verlies van ruim 11 miljoen euro. Het bedrijf achter merken als dagbladen De Telegraaf, het Noord-Hollands Dagblad, weekblad Privé en videoportaal Dumpert werd halverwege vorig jaar overgenomen.

    Exacte cijfers over de tweede jaarhelft van TMG, sinds Mediahuis de controle heeft, gaf Ysebaert niet. Hij sprak van een positieve bijdrage aan het nettoresultaat van de groep van enkele miljoenen. Hij benadrukte desgevraagd dat de opbrengsten van de verkoop van puzzeldochter Keesing en het belang in Talpa Radio daarbij buiten beschouwing zijn gelaten. Op termijn zal Mediahuis met exacte cijfers over TMG naar buiten komen.

    Groepsomzet

    De groepsomzet van Mediahuis, waar ook de activiteiten van NRC Media onder vallen, viel over heel 2017 uiteindelijk 49 procent hoger uit op 616 miljoen euro. De nettowinst daalde bijna met een vijfde tot 14,8 miljoen euro.

    In de jaarcijfers van Mediahuis zijn de resultaten van Media Groep Limburg (MGL) voor een deel opgenomen. De uitgever van onder meer dagblad De Limburger werd eveneens in 2017 ingelijfd.
  7. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:27
    Mediahuis neemt Wayne Parker Kent over

    (ABM FN-Dow Jones) Het Belgisch-Nederlandse Mediahuis heeft een principeakkoord bereikt over de overname van het Amsterdamse mediabedrijf Wayne Parker Kent. Dit maakten beide partijen donderdag bekend, zonder financiële details te melden.

    Voorgenomen is dat Mediahuis-dochter Telegraaf Media Groep 100 procent van de aandelen in WPK verwerft. Hierbij zal Slaven Mandic, naast zijn rol als CEO van WPK, de functie van directeur advertising bij TMG gaan vervullen.

    Beide partijen zullen de handen ineen slaan richting de Nederlandse advertentiemarkt.

    Mediahuis had al vorig jaar een belang verworven in WPK.

    "Reeds in mei 2017 gingen wij samen met WPK een strategisch partnership aan waarbij Mediahuis intekende op een kapitaalsverhoging en zo de ambitieuze groei van WPK ondersteunde", stelde Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis. "Inmiddels werken we op veel vlakken, zowel in Nederland als in België, nauw samen en is de toegevoegde waarde voor ons beiden groot. Het verwerven van 100 procent van de aandelen van WPK is voor ons dan ook een logische volgende stap die tegelijkertijd de impact van Mediahuis in de Nederlandse markt vergroot."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:27
    Futures wijzen op een lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteerden donderdag rond het middaguur lager. Futures op de toonaangevende S&P 500 index gingen tot 0,5 procent in het rood.

    Woensdag sloten de Amerikaanse beurzen nog met stevige winsten. De uitslag van de tussentijdse verkiezingen in de VS werden positief geïnterpreteerd. Hierbij kregen de Democraten de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, terwijl de Republikeinen de meerderheid in de Senaat behielden. "Een impasse is misschien niet zo'n slechte uitkomst", oordeelden analisten van Bank of America.

    "De Democraten namen de controle over het Huis van Afgevaardigden over en de Republikeinen handhaafden de controle over de Senaat. Historisch gezien heeft de Amerikaanse aandelenmarkt geprofiteerd van een verdeeld Congres. Beleggers denken dat de regering het moeilijk vindt om nieuwe wetgeving in te voeren, waardoor de economie ongeremd doortikt", zei analist David Madden van CMC Markets.

    "Deze uitslag plaveit de weg voor de groeivertraging van de Amerikaanse economie die al enige tijd ons basisscenario is", stelde econoom Bill Diviney van ABN AMRO. "Met een geannualiseerde groei van 3 tot 4 procent draait de economie op dit moment op volle toeren. De groei ligt ook ruim boven het potentiële niveau dat de Amerikaanse centrale bank raamt op 1,8 procent. We verwachten dat vanaf begin volgend jaar het momentum afzwakt, vooral door de vertraging van de investeringsactiviteit."

    Vanavond wordt het rentebesluit van de Fed gepubliceerd. De centrale bank zal de rente naar verwachting handhaven, en hinten op een vierde verhoging bij de bijeenkomst in december.

    "Het is erg onwaarschijnlijk dat de Fed vandaag de rente verhoogt. December kent in de polls inmiddels een percentage van meer dan 70 procent van de ondervraagden die een renteverhoging waarschijnlijk vinden. Voor vandaag is dat net 7 procent”, aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

    Vanmiddag staan in de VS de wekelijkse eerste steunaanvragen op de agenda.

    De euro/dollar noteerde op 1,1412. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1435 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1441 op de borden.

    Olie noteerde woensdag tot 0,2 procent hoger. Rusland en Saoedi-Arabië zouden overwegen hun olieproductie te verlagen. Oliekartel OPEC komt komend weekend bijeen. Mogelijk resulteert deze bijeenkomst in een productieverlaging.

    Bedrijfsnieuws

    Nabeurs komt Walt Disney met de resultaten over het afgelopen kwartaal. Analisten zijn met name benieuwd naar de stand van zaken rond de streaming services van het amusementsconcern. Ook gaat de interesse uit naar de plannen rond de overgenomen delen van Fox.

    Costco Wholesale daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent. In de negen weken tot 4 november behaalde Costco een omzet van 24,8 miljard dollar, een stijging van 10,4 procent op jaarbasis, zo werd woensdag nabeurs bekend.

    Slotstanden

    De Dow Jones index steeg woensdag 2,1 procent naar 26.180,30 punten, de breder samengestelde S&P 500 index werd 2,1 procent meer waard op 2.813,89 punten en techbeurs Nasdaq won zelfs 2,6 procent op 7.570,75 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 mei 2019 18:33
    Tech en media Bartjens
    Slimme Belgen

    Doorgaans zorgen moedermaatschappijen voor de financiering van hun dochters. Maar de omgekeerde wereld kan ook, zoals de Telegraaf Media Groep laat zien.

    TMG werd in 2017 overgenomen door het Belgische Mediahuis. Onmiddellijk na de overname verkocht TMG een deel van het tafelzilver. Puzzelboekenmaker Keesing en het belang in Sky Radio gingen voor een bedrag van bij elkaar €180 mln van de hand. Vervolgens verstrekte TMG een lening van €140 mln aan Mediahuis. Dit jaar is daar nog eens €19 mln bijgekomen, zo blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekening van TMG.

    Dochter financiert moeder dus. Hoe dat zo? De lening maakt deel uit van een herfinanciering van Mediahuis en haar dochters. Door het geld van TMG hoeft Mediahuis minder te lenen bij de banken.

    De opbrengst van het tafelzilver had ook als superdividend terug gekund naar de moeder, zoals destijds is gebeurd bij NRC na de overname door Egeria. Maar zo'n lening doet toch wat sympathieker aan dan een superdividend. Voor je het weet roepen werknemers dat het bedrijf wordt leeggetrokken.

    TMG op haar beurt had helemaal geen behoefte aan €180 mln op de bank. Dat kost alleen maar geld, terwijl de uitgever van de Telegraaf nu tenminste nog een rentevergoeding ontvangt van Mediahuis. Maar als TMG het geld nou helemaal niet nodig had, waarom dan toch Keesing en Sky verkocht?

    De transactie rond Sky was het gevolg van een radiodeal met Talpa. Maar de verkoop van Keesing kwam uit de koker van Mediahuis. De Belgen wilden een buffer voor reorganisatielasten en het afdekken van verliezen. TMG was destijds niet in goede doen: er stroomde elke dag meer geld uit dan er binnenkwam.

    Achteraf blijkt dat Mediahuis TMG voor een habbekrats in handen heeft gekregen. De Belgen betaalden destijds €180 mln voor een belang van 60% in TMG. De 40% van de familie Van Puijenbroek is, zonder dat er geld aan te pas kwam, omgezet in een belang in Mediahuis.

    Van de €180 mln heeft Mediahuis anderhalf jaar later dus al €160 mln teruggekregen in de vorm van een soepele lening. Het doet denken aan overnames door private-equitypartijen, waar het overgenomen bedrijf vaak zijn eigen overname financiert. Slimme Belgen dus.

    Twee nuances. Ten eerste is het is een beetje wijsheid achteraf. Door een geslaagd kostenbesparingsprogramma wordt er inmiddels geld verdiend bij TMG, maar toen de Belgen het bedrijf overnamen was het - in managementjargon - een brandend platform.

    Ten tweede, dat er nu weer geld wordt verdiend is uitsluitend het gevolg van kostenbesparingen. De omzet krimpt nog steeds. Als daar geen verandering in komt zal er straks opnieuw gereorganiseerd moeten worden. En dat kost geld.
    Bartjens
632 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,28%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,24 +0,77%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links