Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1185 1186 1187 1188 1189 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2018 23:21
    FF wat gebazel:

    De Boilerroom der boilerrooms (FED) heeft dus ingegrepen op Wallstreet, het mag natuurlijk niet uit de (lees: hun) hand lopen.

    Dat de tradingdesks in de VS het heerlijk vinden om de EU traders een oor aan te naaien is ook mooi terug te zien. Het had namelijk al bij opening daar omhoog gekund, volgens mij, maar in plaats daarvan werd over de EU-sluiting heen omlaag gedreigd.

    Maandag EU waarschijnlijk omhoog (door 'greed' en 'fear of missing out', maar ik vermoed dat de VS weer zal draaien; omlaag en waarschijnlijk pas weer na EU-sluiting.

    Vrijdag liet een stijging in de rigcount zien. Niet schokkend, maar bedenk wel dat de rigs van vandaag niet meer veel van doen hebben met die rigs van een tijdje terug. Maar dit aantal, in combinatie het na-echoën van die 10m mijlpaal, doet meestal niet veel goeds voor de olieprijs tijdens de Azië-sessie. Waarschijnlijk is dat genoeg om een mogelijk bounce in de toch erg snel gedaalde olieprijs te temperen of zelfs te neutraliseren; nu een disconnect met de aandelen die de olie eerder wel meetrokken. De dollar zal hierin maandag wel eens het laatste woord kunnen hebben.

    Dinsdag en woensdag cijfers (olie). Ik verwacht neerwaartse druk op de olieprijs. De algos hebben meestal het laatste woord op die dagen, gelukkig is aan de headlines meestal af te zien wat hun 'masters' ermee willen.

    Kortom: Ik verwacht een bulltrap hier maandag. Maar denk ook dat die het niet gaat halen tot donderdag.

    RDSA kan echt lager; technisch, op sentiment en een kastlijk of twee in een paar weken.

    De afweging wordt dus of je voor het divi wil riskeren een paar maanden onderwater te zitten met je 'pluk erbij'. Komt wel goed; volgende kwartaalcijfers minstens hier, waarschijnlijk hoger.

    'kansje' nog mogelijk dus en een slipper op de loer.

    Fijn weekend

  2. [verwijderd] 10 februari 2018 23:39
    P.S. re: olieheadlines. Let vooral op reuters. Die zijn echt sneaky, snake oil merchants.

    www.newsnow.co.uk/h/?search=oil&l...

    P.P.S Ga je voor 'snatching victory from the jaws of defeat', overweeg dan zeker een hedge mocht de koers duiken na de divi. Het moet natuurlijk geen 'champignon voor de pluk' worden. Remember 24.20 ;-)
  3. Lammetod 11 februari 2018 10:10
    quote:

    Adek 2001 schreef op 10 februari 2018 18:18:

    [...] nee na half zes gaat de stekker eruit bij ING. Zelfs de veiling weken ze niet bij. Doe het meeste bij de giro
    Bedankt Adek voor je reactie , sorry voor de laate reactie maar het is hier CARNAVAL dus vandaar de laate reactie ALAAF ALAAF , nu gaan feesten weer
  4. [verwijderd] 11 februari 2018 21:01
    Aangaande de US voorraden hier een interessant artikel. Een kijk op de gepubliceerde cijfers, die blijkbaar een vertekend beeld schetsen.

    www.fin24.com/Economy/World/opecs-oil...

    De koers van het aandeel is natuurlijk onderhevig aan meerdere invloeden, bovenstaande betrekking hebbende op de olieprijs is goed om in het achterhoofd te houden bij een algehele weging.
  5. forum rang 7 Thorgall 11 februari 2018 21:18
    quote:

    Zelden schreef op 11 februari 2018 21:01:

    Aangaande de US voorraden hier een interessant artikel. Een kijk op de gepubliceerde cijfers, die blijkbaar een vertekend beeld schetsen.

    www.fin24.com/Economy/World/opecs-oil...

    De koers van het aandeel is natuurlijk onderhevig aan meerdere invloeden, bovenstaande betrekking hebbende op de olieprijs is goed om in het achterhoofd te houden bij een algehele weging.
    Artikel bevat geen nieuws. Verder is het zo dat als deskundigen zeggen dat de olieprijs omhoog gaat je er donder op kunt zeggen dat ie daalt en vice versa. Ik voel me zeer comfortabel in deze aandelen. De meesten hier zitten er in voor de lange termijn. Zo'n daling hoe er dan bij. Komt goed.
  6. [verwijderd] 11 februari 2018 23:59
    Jij wist dus dat de wekelijkse cijfers cumulatief een sterkere afname lieten zien dan de maandelijkse achteraf gecorrigeerde en dat dat sinds kort precies andersom is? Dat laatste is i.i.g. nieuws voor mij.

    Over daling gesproken, het volgende artikel stelt dat na de 10% die de markt net gelaten heeft er, volgens 'deskundigen' ;-), waarschijnlijk nog een aderlating van 17% in het verschiet ligt. En de partijen die in het artikel hieronder worden opgevoerd zijn ook partijen die belangstelling hebben voor een aandeel als RDSA danwel het schuldpapier c.q. de koers hier gaan beinvloeden.

    www.zerohedge.com/news/2018-02-11/wor...

    Mijns inziens ook iets om mee te nemen in een weging voor de korte termijn van het aandeel RDSA.

    Begrijp me niet verkeerd, ik denk ook dat het goed komt. Later.

    Maar als er zo gerotzooid wordt met een aandeel als RDSA op de AEX als met die 24.20 stunt van vorige week dan gaat dat ten koste van het vertrouwen (in het aandeel én de AEX natuurlijk) en "voelt" het niet meer zo "comfortabel". Tijd om een wat aktiever houding aan te nemen want dat het 'vanzelf' goed komt kan, maar het lijkt erop dat enige mate van timing ervoor kan zorgen dat het beter komt. Eerder.

    P.S. Weet iemand wie voor die 24.20 naar voren geschoven is geworden, door wie heeft 'de pot' gedumpt?
  7. forum rang 7 Thorgall 12 februari 2018 08:50
    quote:

    Thorgall schreef op 11 februari 2018 21:18:

    [...]Artikel bevat geen nieuws. Verder is het zo dat als deskundigen zeggen dat de olieprijs omhoog gaat je er donder op kunt zeggen dat ie daalt en vice versa. Ik voel me zeer comfortabel in deze aandelen. De meesten hier zitten er in voor de lange termijn. Zo'n daling hoe er dan bij. Komt goed.
    mooie inhoudelijke reactie, maar mijn grote punt is dat de mening van deskundigen vaak een contra indicatie is. Een 17 daling? Knap voorspeld. Ik leerde vroeger op de universiteit dat als die deskundigen echt zo goed waren, ze geen prognoses meer af zouden geven. Dan zouden ze namelijk op de Bahamas zitten.
  8. forum rang 7 Thorgall 12 februari 2018 09:17
    Nee hoor, ik baseer mijn mening op met dan 30 jaar ervaring met beleggen en zie deskundigen er meer naast zitten dan correct. Verder geeft Warren Buffet, de succesvolste belegger aan hen actief beleid te voeren omdat dat niet tot extra resultaten leidt. Hij stapt in bedrijven waarin hij gelooft en blijft zitten. Ik geloof die visie. Zorgt ook voor minder stress.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1185 1186 1187 1188 1189 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links