Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nico & Royce: Koersdip biedt koopkansen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 15:30 IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 5 februari 2018 17:40
    Beleggen in een nerveus beursklimaat blijft altijd een moeilijke zaak. Gelukkig zijn er sublieme posters op IEX, waaronder Coldplay die met zijn aandelenfabriek voortreffelijk fundamenteel werk verricht.
    Op 11 december plaatste hij een belangrijke posting die ik mij terharte nam: zet eens een diporder op bayer onder de honderd Euro. Het is en blijft ook maar een keuze, maar....in zo'n nerveus klimaat durf ik die order toch te laten staan. Vandaag aangetikt, opgehaald of aangesmeerd. Zoiets weet je pas over.....maanden, jaren.

    Maar Tokyo min 2,55, Sydney min 1,55 Seoul min 1,30 AEX min 1,29 DAx min 1,00 procent.

    Ondanks alle analyses: geen mens weet wat de trend voor de komende weken wordt en een mens moet soms ook gewoon durven kopen in dit klimaat.

    Peter
  2. [verwijderd] 5 februari 2018 19:35
    Mensen trap er niet in. De Aex gaat veel verde dalen morgen en komende weken. Aex kan zelfs ruim onder de 400 punten terexht komen deze week.

    Royce en zijn collega's riskeren uw geld mer hun adviezen. De DNB zou de adviezen van Royce en zijn collega's onder loep moeten nemen. Het is bizar ze wtend dat de rente stijgt en dat we in dezelde situatie als in 1987 zitten! Beurs is aan het crashen.
  3. [verwijderd] 5 februari 2018 19:39
    Morgen daalt de Aex nog veel verder miscchien zelfs met 8% of meer. Het gaat jaren duren voordat de Aex weer herstelt vanaf de bodem. De bodem zal rond de 350 punten zitten. De rente blijft doorstijgen en hoerdoor kan het wel 10 jaar duren voordat de Aex boven de 400 punten weer komt. Kijk naar 1987 en 1929.
  4. [verwijderd] 5 februari 2018 19:51
    quote:

    Realist2018 schreef op 5 februari 2018 19:39:

    Morgen daalt de Aex nog veel verder miscchien zelfs met 8% of meer. Het gaat jaren duren voordat de Aex weer herstelt vanaf de bodem. De bodem zal rond de 350 punten zitten. De rente blijft doorstijgen en hoerdoor kan het wel 10 jaar duren voordat de Aex boven de 400 punten weer komt. Kijk naar 1987 en 1929.
    Dat met name de beurzen in de U.S. te hoog stonden dat moge duidelijk zijn. Dan moet je gewoon naar de K/W's kijken.

    Maar je moet dingen niet door elkaar gaan halen. De Europese economie komt nu pas op gang. Daar zit zeker nog rek in de koersen, maar je moet het per individueel geval bekijken. Kijk anders eens naar goede dividendaandelen. Want de rente op je spaarrekening is en blijft nog geruime tijd om van te huilen. TINA komt snel weer om de hoek kijken. Ongefundeerd roepen dat de koers van de AEX morgen met 8% daalt is wel erg makkelijk. Kan ook maar weer zo omhoog.
  5. Maan Arkenbosch 5 februari 2018 20:07
    Feit is dat de koersen naar index 534, gaan. Wordt deze genomen, dan is de ""beer"" los. De belasting verlaging in de V.S. moet gefinancierd worden en de lonen stijgen behoorlijk,dus gaat de Fed de rente in maart verhogen. Inmiddels nadert de 10 jr. kapitaalmarkt rente in de V.S.de 3% en breekt door de 30 jarige trend. Tel daarbij de Italiaanse verkiezingen met Berlusconi, Lega Nord en de 5 Sterren beweging op 4 maart, en het is ===> Wegwezen.......
  6. Stephan010 5 februari 2018 20:41
    quote:

    Realist2018 schreef op 5 februari 2018 19:35:

    Mensen trap er niet in. De Aex gaat veel verde dalen morgen en komende weken. Aex kan zelfs ruim onder de 400 punten terexht komen deze week.

    Royce en zijn collega's riskeren uw geld mer hun adviezen. De DNB zou de adviezen van Royce en zijn collega's onder loep moeten nemen. Het is bizar ze wtend dat de rente stijgt en dat we in dezelde situatie als in 1987 zitten! Beurs is aan het crashen.
    Wat een drama queen ben jij.
    Beurzen gaan NIET altijd omhoog maar af en toe ook een gezonde correctie.
  7. Fundbuster 5 februari 2018 22:34
    Een correctie is het zeker, gezond is hij zeer zeker niet. Veel en veel te snel om een normale of gezonde correctie te mogen heten. En wie dit een dipje wil noemen zit in de ontkenningsfase. Je kon een paar minuten geleden AEX’en oprapen voor 523. Da’s bijna 50 punten in een dag of vijf. Wie van de heup durft te schieten kán een wereldzaak doen natuurlijk...
    er heerst nu angst. Mocht die vervallen tot paniek (en die is niet ver meer!) dan is 450 komende vrijdag niet zo utopisch.
    En ik zie een aanwijzing dat die paniek er komt. Kijk even naar de kwartierchart in de Bund future. Wordt als een idioot gekocht. Terwijl alle redelijkheid gebiedt dat je in obligaties een slachting zou moeten verwachten.
    Die wordt dus vermoedelijk gekocht door types die de Bund als het mindere euvel zien. T-bonds zelfde verhaal.

    En dat geeft te denken. Eén hypothese is, dat de handel nu bezig is met het doodknijpen van particulieren. Eerst in de aandelen, daarna in de obligaties.
    Een andere, en die steun ik, is dat de realiteit de bull-droom heeft ingehaald. Als die bonds hun winsten zouden vasthouden dan zou ik me morgen en overmorgen een soort van rust kunnen voorstellen. En dan een ouderwetse crash.

  8. Fundbuster 6 februari 2018 02:10
    Gemengde signalen. Volume Wallstreet hoogste in tenminste zes maanden, wil zeggen er zit power achter de dalingen. Een rally in obligaties: vluchtende aandelenbeleggers, een reactie op recente dalingen, misschien. Maar dan: een aantrekkende dollar??? Op het geleuter van Mnuchin won de Euro een dollarcent. Op het geleuter van Draghi over het geleuter van Mnuchin nóg een. En nu zou de Euro dalen?!?
    En nóg iets dat slecht past: in een markt als deze zou een spike in goud best logisch zijn. Nada. Drie dollar.

    Ik kom er niet uit met mijn mussenverstand. En -met alle respect- niemand op de fora van IEX voor zover ik zien kan. Wat missen we?
    Het zal toch niet zo zijn dat de clou niet op Waalstraat gezocht moet worden maar in de valutahandel? Dat de angst feitelijk de angst is voor een ouderwets smerige valuta-oorlog met Commandant Lassard (Trump)? Herstel: een handels- én valuta-oorlog. Iets waar beurskoersen onmogelijk bij kunnen winnen.

    Als (hele grote ‘als’ natuurlijk) de handel in dit spoor zit, wat heeft dan de knuppel in het hoenderhok gegooid? Mnuchin? Trump, die hem niet terugfloot?

    Dit is natuurlijk een woeste theorie waar iedereen gaten in kan schieten, maar als er iets van klopt heeft die baviaan in het Witte Huis zijn moment wel heel erg sluw gekozen: de gratis Euro’s zijn bijna op en Europa hangt als los zand aan elkaar. De Engelsen zijn er klaar mee, Oost-Europa schurkt onbehaaglijk dicht tegen het Nationaal-Socialisme aan, Frankrijk en Italië blijven potverteren en niemand waagt zich aan een immigratiewet die ook tandjes heeft. Turkije gijzelt het continent met de opslag van vluchtelingen. En Timmermans maar lobbyen voor Europa...

    Dit is natuurlijk zwartkijkerij voor gevorderden, maar je hoeft geen genie te zijn om je te kunnen voorstellen dat “Europa” uit elkaar dondert. Dit jaar nog. Binnen deze gedachtengang hebben we nu alleen nog maar wat inleidende artillerie horen donderen in de verte. Misschien is dit wel waar de markten bang voor zijn. Een perspectief van ongekende economische ravage aan weerszijden van de oceaan. Met King Louie als eerste oorzaak.

    Spijtig: tegen de tijd dat de dingen duidelijker worden zitten alle Vola’s op dertig-plus.

    - Kost dat nou, zo’n cursus Chinees?

14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links