Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

December er op of er onder????

1.859 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 93 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Slnc 1 januari 2016 17:36
    quote:

    henrico26 schreef op 31 december 2015 16:31:

    Even een citaat uit het persbericht:

    "It is not envisaged that Macintosh Retail Group NV and its shareholders will enjoy financial benefit from any such transactions"

    Ik begrijp wat men zegt in deze, denk niet dat je moet verwachten dat er bij de afwikkeling veel overblijft voor aandeelhouders. Vooral mensen die voor de val zijn ingestapt zullen de plank flink mis slaan en voor veel geld het schip ingaan.

    Neemt niet weg dat in mijn ogen de huidige koers toch geen juiste afspiegeling is van de reële (rest) waarde van de hele onderneming bij de afwikkeling faillissement. Ik geloof er niet in dat er helemaal niets overblijft voor de aandeelhouders, als het nog € 0.10 p/a is en ik zonder verlies kan uitstappen ben ik tevreden.

    Ik denk dat men in ieder geval zegt om maar een statement te maken en te zeggen dat mensen er verstandig aan doen om géén onnodig hoge risico's te nemen.
    beter stop je met beleggen aangezien je er niks van snap
    nou geldt dat voor de meeste mensen die dit aandeel in het laatste half jaar gekocht hebben aangezien het al tijden duidelijk was dat dit niks meer ging worden
  2. forum rang 4 bik 1 januari 2016 22:58
    quote:

    Slnc schreef op 1 januari 2016 17:36:

    [...]

    beter stop je met beleggen aangezien je er niks van snap
    nou geldt dat voor de meeste mensen die dit aandeel in het laatste half jaar gekocht hebben aangezien het al tijden duidelijk was dat dit niks meer ging worden
    M.a.w: Al vind u,dat de boel nog 0,20 p.a. waard is,het geld gaat NIET meer naar U.Er zijn nog 10 tallen schuldeisers veur U.De arme curateuren motten toch ook nog bezoldigd worden.U komt achterin de euliebollenrij.Ook happy newyear.nog.brrrrrr.
  3. henrico26 2 januari 2016 14:04
    Ik had al langer een positie in Macintosh voor de val, om de schade te beperken heb ik bijgekocht op een koers van € 0.055. Ik had nog een stille hoop op een uitschieter naar een koers van > € 0.10. Achteraf gezien had ik niet moeten bijkopen en/of ze beter kunnen verkopen op € 0.08/0.09 om de schade te beperken.

    Vooralsnog een dure misser en geen verstandige beslissing van me geweest geef ik toe, met beleggen maak je soms ook dure fouten. Toch heb ik 2015 nog redelijk positief kunnen afsluiten ondanks een matig beursjaar.

    Ik heb er niets aan om hier nog teveel over in te zitten, ik heb het in principe afgeschreven en laat het gewoon staan. Wellicht dat er nog eens een kleine opleving komt en ik ze alsnog van de hand kan doen. Of anders gewoon afwachten of er überhaupt nog iets overblijft, een kleine kans maar heb weinig meer te verliezen.

  4. nestel 4 januari 2016 15:28
    4cts op hoog volume... daar wordt gecoverd. Ze hebben het geld elders nodig en ruiken daar kansen.. 5 cts al..

    Piet particulier pas op, trap niet in de shorters val! Zodra deze vraag wegvalt dan gaan we gewoon in twee keer knipperen met de ogen terug naar 2 a 3...

    Chapeau voor diegene die met een kooporder van 4500 stuks bestens de koers op 5 zette..
    En er stappen er meer in op 5 cts. zie ik...

    Wie niet horen wil...
  5. MartijnN1932 4 januari 2016 15:30
    Ach op 0,54 cent gekocht op de gok, ik bedoel een jaar lang staatsloten kopen 1 pm
    kostte evenveel geld, dus waarom niet. .

    nu 3ct p/a over, das meer dan dat ik overheb van het kopen van staatsloten ...

    (bij Imtech ging dit me veel slechter af)
    even zonder gekkigheid, jammer voor alle medewerkers dat wederom een bedrijf zo slecht gemanaged/bestuurd is, dat het failliet moet gaan.

    Ik wens dan ook in deze het personeel veel succes toe met het vinden van een nieuwe baan..
  6. ch@rter 4 januari 2016 17:23
    quote:

    nestel schreef op 4 januari 2016 15:28:

    4cts op hoog volume... daar wordt gecoverd. Ze hebben het geld elders nodig en ruiken daar kansen.. 5 cts al..

    Piet particulier pas op, trap niet in de shorters val! Zodra deze vraag wegvalt dan gaan we gewoon in twee keer knipperen met de ogen terug naar 2 a 3...

    Chapeau voor diegene die met een kooporder van 4500 stuks bestens de koers op 5 zette..
    En er stappen er meer in op 5 cts. zie ik...

    Wie niet horen wil...
    Er valt niets te coveren als je niet short kunt.
    De rest van jou verhaal klopt wel.
    Pure sjuffle.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 februari 2018 19:54
    De Vereniging van Effectenbezitters en de curatoren bundelen de krachten in het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement van Macintosh.

    Het onderzoek dient er toe duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden die hebben geleid tot het faillissement van deze beursgenoteerde retailonderneming bekend van winkelformules als Scapino, Manfield en (voorheen) Kwantum.

    Ook zullen de VEB en curatoren samenwerken indien uit het oorzakenonderzoek blijkt van mogelijk aansprakelijke partijen.

    Macintosh ging in december 2015 failliet.

    Samenwerking
    De Curatoren van Macintosh en VEB zijn overeengekomen dat na afronding van het oorzakenonderzoek onder bepaalde voorwaarden aan de VEB inzage zal worden gegeven in de resultaten van het oorzakenonderzoek, voor zover met die inzage de belangen van de aandeelhouders die door VEB worden vertegenwoordigd worden gediend.

    Tevens zijn Curatoren en VEB een regeling overeengekomen over de verdeling van eventueel bij aansprakelijke partijen te verkrijgen gelden. Curatoren en de VEB menen dat met een dergelijke overeenkomst (die door de rechter-commissaris is goedgekeurd) de belangen van de gezamenlijke schuldeisers van Macintosh en die van haar aandeelhouders op evenwichtige wijze worden gediend.

    Voordelen voor VEB en curatoren
    De VEB en curatoren kiezen bewust voor deze manier van onderzoek. Het voordeel van deze overeenkomst is dat aldus onderzoeken en conclusies worden gebundeld en dat geen afzonderlijke onderzoeken plaats vinden. Meer bepaald wordt aldus ook een afzonderlijke door de VEB eventueel te entameren kostbare enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer vermeden. Daarnaast geeft een bundeling van eventuele aanspraken meer duidelijkheid en zekerheid aan eventueel aansprakelijk te stellen partijen in die zin dat in voorkomend geval geen afzonderlijke procedure door de VEB jegens betrokkenen aanhangig zal worden gemaakt.

    VEB verheugd over samenwerking
    De VEB is zeer verheugd over de samenwerking. VEB-directeur Paul Koster: “Niet alleen is een gedegen en voortvarend onderzoek naar de gang van zaken bij Macintosh verzekerd; wij krijgen in voorkomend geval ook toegang tot het onderzoeksrapport. Als dat rapport leidt tot aansprakelijkheid van bepaalde betrokkenen jegens beleggers, is de kans op succesvolle schadeclaims van de zijde van beleggers aanzienlijk vergroot.”

    De VEB zet in sommige gevallen vraagtekens bij de informatievoorziening van Macintosh aan beleggers.

    Zo liet bestuursvoorzitter Staelens in september 2015 nog in het VEB-ledenblad Effect weten dat de toekomst voor Macintosh na de verkoop van de activiteiten buiten de Benelux er rooskleurig uit zou zien: “Na de desinvesteringen zijn we straks bijna schuldenvrij. Daardoor kunnen we onze investeringen versnellen. We kunnen dan kapitaaluitgaven doen en investeren in ons transformatieprogramma. Tenslotte zijn investeringen in de Benelux veel rendabeler dan in Engeland omdat we hier marktleider zijn.”.

    Verder gaf accountant EY gaf op 18 maart 2015 een goedkeurende verklaring bij de Macintosh jaarrekening over 2014 zonder continuïteitsvoorbehoud. “Wij hebben specifiek aandacht besteed aan de gehanteerde veronderstellingen met betrekking tot de toekomstige omzet en het resultaat, teneinde te beoordelen dat kan worden voldaan aan de financieringsconvenanten in het komende jaar. Op grond hiervan hebben ook wij geen onzekerheid van materieel belang geïdentificeerd.”



    De VEB is bij beursgenoteerde bedrijven - als vanouds - kritisch op het gevoerde bestuur, het toezicht door commissarissen en op de werkzaamheden van de externe accountant en wenst vorenstaande aspecten onderzocht te zien. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoeksrapport zal besloten worden of jegens bestuurders, commissarissen en accountant nadere stappen worden gezet.



    De curatoren verwachten het onderzoek af te ronden in de loop van 2019.



1.859 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 93 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,41 +0,91%
EUR/USD 1,0664 +0,12%
FTSE 100 8.045,06 +0,26%
Germany40^ 17.966,30 +0,59%
Gold spot 2.303,28 -1,03%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+40,00%
ALLFUN...
+4,43%
PROSUS
+4,02%
Accsys
+3,26%
Pharming
+2,33%

Dalers

RANDST...
-5,57%
Akzo N...
-5,20%
NSI
-3,67%
Fugro
-1,37%
AMG Cr...
-1,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links