Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Dipperig

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 2 februari 2018 11:28
    Over een paar dagen is de beurs weer rustig en keren wij weer terug naar het oude patroon. Dat is ook de reden dat Flow Traders niet stijgt. Ik verwacht dat de volatiliteit ook snel weer minder wordt. De rente's stijgen maar de rente was wel erg laag. Dit is weer een overdreven reactie van de beurs wereldwijd, waarbij shorters op inspelen. Creëren van paniekvoetbal.

    De beurs, of het nu hier is of in de VS, is lichtelijk overspannen en reageert soms heel vreemd. Kijk bijvoorbeeld naar de koersbeweging van Amazon het laatste uur gister of de reactie op de cijfers van Alibaba. Er zijn partijen die blijkbaar geld willen verliezen of proberen te verdienen met spelletjes.
  2. Marco1337 2 februari 2018 11:53
    Wat een onzin renee, jij bent net als vele anderen er in de loop van de jaren van overtuigd geraakt dat de beurs alleen maar omhoog kan. Er hoeft binnenkort maar iets te gebeuren of er ontstaat een kettingreactie die in mijn ogen voor een flinke dip gaat zorgen. Mijn tip: dek jezelf in met een aantal index puts zodat je in ieder geval een deel van je winsten over de afgelopen jaren veilig stelt. En mocht er niks gebeuren kun je het zien als een soort verzekering waardoor je in ieder geval rustig hebt kunnen slapen ;)
  3. forum rang 6 rene66 2 februari 2018 13:37
    quote:

    Marco1337 schreef op 2 februari 2018 11:53:

    Wat een onzin renee, jij bent net als vele anderen er in de loop van de jaren van overtuigd geraakt dat de beurs alleen maar omhoog kan. Er hoeft binnenkort maar iets te gebeuren of er ontstaat een kettingreactie die in mijn ogen voor een flinke dip gaat zorgen. Mijn tip: dek jezelf in met een aantal index puts zodat je in ieder geval een deel van je winsten over de afgelopen jaren veilig stelt. En mocht er niks gebeuren kun je het zien als een soort verzekering waardoor je in ieder geval rustig hebt kunnen slapen ;)
    Ik kijk naar de bedrijfswinsten, de stand van de economie, de vooruitzichten de komende anderhalf jaar en de nog steeds heel lage rente en er komt nog steeds meer geld in de markt. Ik verwacht dat het de komende jaren nog goed blijft gaan.

    Het is wel zo dat er dingen gebeuren die niemand kan verklaren, zoals de hoogte van de dollar in vergelijk met de euro. Gisteravond ging de koers van Amazon plots een paar procent naar beneden, terwijl alle vooruitzichten goed waren. Na beurs en na de cijfers sprong de koers weer omhoog, om het verlies meer dan goed te maken. Ik zit mij op zo moment af te vragen welke partijen nu in hemelsnaam bezig zijn met spelletjes.

    Een kettingreactie kan inderdaad zo gebeuren, daar heb je gelijk in,want het grootste deel van de handel is geautomatiseerd.

    De beurs moet wel enorm in elkaar klappen alvorens mijn nachtrust slechter zal worden. Maar een aantal puts is geen verkeerd idee.

  4. forum rang 6 rene66 2 februari 2018 13:46
    Rising government bond yields have been contributing to the unease in equity markets after a strong run, analysts and investors said, amid growing bets that central banks will need to push interest rates higher.

    Yields on 10-year U.S. Treasurys rose to 2.791% on Friday from 2.773% late Thursday, which was their highest afternoon level since April 2014. Yields on 10-year German government bonds rose to 0.679% from 0.650%. Yields rise as prices fall.

    “The rise in yields has spooked the equity market,” said Patrick Spencer, vice chairman of equities at Baird. When bond yields go up, it costs companies more to borrow money and can trigger fears that central banks may need raise interest rates quickly as inflation picks up, he said.

    Still, Mr. Spencer believes that technology will keep inflationary pressures muted longer term while a brightening earnings picture in the U.S. will keep the market on an upward trend. Analysts’ projections for U.S. earnings in 2018 have been upgraded significantly over the past month, while results for the fourth quarter have largely exceeded expectations.

    Investors may get a better sense of the inflation picture and the Fed’s trajectory later Friday as the U.S. monthly jobs report is released. The data is expected to show a pickup in hiring at the start of the year after a slightly soft gain in December, while wage figures will be watched closely.
  5. Buyknow 2 februari 2018 15:25
    De daling van pharming is een typisch geval van dump and pump. Shorters hebben blijkbaar veel verloren. Er wordt in 1 klap veel aandelen verkocht zodat deze goedkoper ingekocht kunnen worden. Voor de slot zal waarschijnlijk pharming herstellen en heel misschien in de plus eindigen. Je wilt natuurlijk de kans niet missen wannneer valaent een bod uitbrengt. Pharming is nog steeds een aantrekkelijk prooi en goedkoop om overgenomen te worden.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links