Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Triodos Vastgoed fonds

263 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Leeser1959 15 juni 2017 10:55
    Persbericht

    Triodos Vastgoedfonds kondigt emissie aan

    Zeist, 15 juni 2017 – Triodos Vastgoedfonds N.V. (het “Fonds” of “Triodos Vastgoedfonds”), het eerste Europese duurzame vastgoedfonds, heeft het voornemen om maximaal 11.463.182 nieuwe gewone aandelen uit te geven (“Aangeboden Aandelen”). De emissie vindt plaats via een private placement onder gekwalificeerde beleggers, welke eerder deze week is afgerond, en een public placement onder zittende en nieuwe beleggers, welke naar verwachting later deze week van start zal gaan, hangende goedkeuring van het prospectus door de Autoriteit Financiële Markten (de “AFM”). De prijs van de aan te bieden aandelen is vastgesteld op EUR 2,80 per Aangeboden Aandeel (de “Aanbiedingsprijs).

    De emissie stelt het Fonds in staat de balans van het fonds te versterken en verleent daarmee een solide financieringsstructuur voor het uitbouwen van de portefeuille in de toekomst. Het biedt het Fonds de mogelijkheid nieuwe panden te acquireren die voldoen aan de duurzame criteria van het Fonds en daarmee kan het Fonds zijn positieve impact in de bebouwde omgeving verder vergroten. Guus Berkhout, Fondsmanager Triodos Vastgoedfonds: “De vastgoedsector speelt een cruciale rol in de transitie van een op koolstof gebaseerde economie naar een op duurzame energie gebaseerde economie. Triodos Vastgoedfonds, als eerste zero-emissie vastgoedfonds, speelt een toonaangevende rol in deze transitie. Wij zijn ervan overtuigd dat onze aanpak aantoont dat de vastgoedsector een actieve bijdrage kan leveren in de strijd tegen klimaatverandering door het terugbrengen van de uitstoot van CO2.”

    Gezien de recente positieve ontwikkeling van de vastgoedsector is het Fonds van mening dat de emissie op een goed moment komt. “De marktcondities in de vastgoedsector hebben zich significant verbeterd. Dalende werkeloosheidscijfers, specifiek in sectoren gerelateerd aan kantorenvastgoed, hebben positief bijgedragen aan het verlagen van de leegstand. Daarnaast is de rente historisch laag met als gevolg dat investeerders op zoek gaan naar rendement. Vastgoed wordt daarbij vaak gezien als een aantrekkelijke optie. Verder zien we ook dat de vraag naar specifiek duurzaam vastgoed toeneemt, waarbij vaak sprake is van een sterkere relatie tussen huurder en verhuurder als gevolg van het gezamenlijk realiseren van een energie-efficiënt gebruik van de gebouwen. Dit kan bijdragen aan een hogere bezettingsgraad en daarmee aantrekkelijke rendementen”, aldus Guus Berkhout.

    Private placement Voorafgaand aan de public placement van nieuwe gewone aandelen heeft een private placement plaatsgevonden. Tijdens de private placement zijn toezeggingen afgegeven door gekwalificeerde beleggers voor het aankopen van 5.357.143 nieuwe gewone aandelen onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde prijs als de aandelen die worden aangeboden tijdens de public placement. Als gevolg van de private placement worden 5.357.143 nieuwe gewone aandelen uitgegeven voor een bedrag van EUR 15 miljoen.

    De private placement is op woensdag 14 juni 2017 afgerond. De nieuwe gewone aandelen die worden uitgegeven als resultaat van de private placement, zullen per vrijdag 16 juni 2017 genoteerd worden bij Euronext Amsterdam.



    Guus Berkhout: “Gezien de over het algemeen positieve tendens in de duurzame vastgoedsector, zijn we er van overtuigd dat Triodos Vastgoedfonds goed gepositioneerd is voor deze aandelenemissie. De interesse die we hebben ontvangen tijdens de private placement onderschrijft deze overtuiging. We kijken er naar uit de portefeuille van het Fonds verder te ontwikkelen en daarmee de positieve impact die we realiseren via onze investeringen verder te vergroten.”

    Details emissie Alle details van de emissie zijn beschikbaar in de Technical Information Memorandum en het prospectus, welke, afhankelijk van goedkeuring door de AFM, naar verwachting deze week gepubliceerd zullen worden. Beide documenten zullen beschikbaar worden gesteld via www.triodos.com/vastgoedfonds.


    Over Triodos Vastgoedfonds Triodos Vastgoedfonds is opgericht in 2004 en is het eerste duurzame vastgoedfonds in Europa. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten.

    De focus van de directie van het fonds ligt onder meer op het nog verder verduurzamen van de portefeuille. Daarbij is het continueren van de in 2014 behaalde CO2-neutraliteit een belangrijke factor. Tevens bezit het Fonds een kwalitatief goede duurzaam vastgoedportefeuille. De bezetting van het vastgoed in de portefeuille van het fonds blijft hoog. De bezettingsgraad bedraagt 92% tegenover een landelijk gemiddelde van 86%. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is ruim 4 jaar.

    Meer informatie over het fonds is te vinden in het jaarverslag: www.jaarverslagtriodos.nl/nl/tim/2016...

    Over Triodos Investment Management Triodos Investment Management brengt beleggers die hun geld in willen zetten voor blijvende, positieve verandering samen met innovatieve ondernemers en duurzame bedrijven die precies daarmee bezig zijn. Op deze manier dienen wij als katalysator in die sectoren die een sleutelrol spelen in de transitie naar een eerlijker, duurzamer en menselijker wereld.

    Onze zeer professionele beleggingsteams hebben in de 25 jaren waarin wij actief zijn als impactbelegger een enorme kennis opgebouwd over sectoren als Energie & Klimaat, Financiële Dienstverlening, Duurzame Voeding en Landbouw, Kunst & Cultuur en Duurzaam Vastgoed. Wij beleggen ook in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied. Per eind 2016 bedroeg het vermogen onder beheer van Triodos Investment Management EUR 3,3 miljard.

    Triodos Investment Management is wereldwijd actief als impactbelegger en bestaat uit Triodos Investment Management BV en Triodos Investment Advisory & Services BV. Beiden zijn volledige dochterondernemingen van Triodos Bank NV.

    Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Sandra Bergsteijn, Triodos Investment Management Telefoon: +31 (0)30 694 2422 / +31 (0)6 2189 6433 E-mail: sandra.bergsteijn@triodos.nl www.triodos.nl www.triodos.com

    --------------------




    Disclaimer

    This press release is for information purposes only and is not intended to constitute, and should not be construed as an offer to sell or a solicitation of any offer to buy Ordinary Shares in the share capital of the Fund.

    This press release is not an offer of securities for sale into the United States. The Offer Shares have not been and will not be registered under the United States Securities Act of 1933, as amended (the “US Securities Act”) or with any securities regulatory authority of any state or other jurisdiction of the United States, and, subject to certain exceptions, may not be offered or sold within the United States. The Offer Shares are being offered in accordance with Regulation S under the US Securities Act.

  2. Stapelaar 16 juni 2017 11:13
    Guus Berkhout: “Gezien de over het algemeen positieve tendens in de duurzame vastgoedsector, zijn we er van overtuigd dat Triodos Vastgoedfonds goed gepositioneerd is voor deze aandelenemissie. De interesse die we hebben ontvangen tijdens de private placement onderschrijft deze overtuiging. We kijken er naar uit de portefeuille van het Fonds verder te ontwikkelen en daarmee de positieve impact die we realiseren via onze investeringen verder te vergroten.”

    Met de zojuist afgeronde private placement tegen 2.80 euro heeft meneer Guus Berkhout 7% aan aandeelhouderswaarde afgepakt van de huidige aandeelhouders. Dit ter meerdere glorie van de beheerders van het fonds.
    De intrinsieke waarde is per vandaag 3.20 per aandeel tegen 3.45 eerder deze week.
    Een nette beheerder koopt stukken in als de onderwaardering te hoog wordt. Een onfatsoenlijke beheerder gaat extra stukken uitgeven tegen een forse discount en brengt langs die weg de discount terug.
    Als men vindt dat het fonds groter moet worden dan is de koninklijke weg om, na toestemming te hebben gevraagd aan de aandeelhouders, alle nieuwe stukken aan te bieden aan de zittende aandeelhouders met claimrechten.
  3. pim f 17 juni 2017 14:08
    quote:

    Stapelaar schreef op 16 juni 2017 11:13:

    Als men vindt dat het fonds groter moet worden dan is de koninklijke weg om, na toestemming te hebben gevraagd aan de aandeelhouders, alle nieuwe stukken aan te bieden aan de zittende aandeelhouders met claimrechten.

    Eens, dit is gelegaliseerde antroposofische diefstal
  4. pim f 28 juni 2017 16:04
    quote:

    pim f schreef op 17 juni 2017 14:08:

    [...]
    Eens, dit is gelegaliseerde antroposofische diefstal
    vind Bartjens eigenlijk ook:

    Het maatpak van Triodos Vf

    Zijn de bestaande beleggers in Triodos Vastgoedfonds (Triodos Vf) in het pak genaaid of niet? Tot en met 6 juli loopt er een emissie van 11,5 miljoen nieuwe aandelen tegen € 2,80 per stuk, waaronder al onderhands 5,4 miljoen aandelen zijn geplaatst. Een koopje lijkt het, want de aandelen zijn gek genoeg volgens de boeken van het vastgoedfonds eigenlijk € 3,45 waard (waarde per eind maart € 3,65 minus € 0,20 dividend). Dus diefstal van de bestaande aandeelhouders?

    Ja en nee. Het komt vaker voor bij vastgoedfondsen dat beleggers een andere waarde toekennen aan het fonds dan de fondsbeheerders zelf. Die laatsten waarderen hun vastgoed op basis van taxaties van experts. De (vastgoed)beleggingen minus de schulden gedeeld door het aantal aandelen vormen de zogenoemde 'net asset value', ofwel boekwaarde, per aandeel. De koers op de beurs ligt daar nog wel eens onder, zoals bij het relatief kleine Triodos-fonds. Overdreven gesteld: beleggers wantrouwen die boekwaarde, die volgens hen te hoog is.

    Theoretici verklaren dat vaak uit de liquiditeitsvalstrik. Net op het moment dat jij het fondsaandeel wil verkopen, zijn er geen kopers. Die liquiditeitsvalstrik is de afslag die beleggers aan een vastgoedfonds toekennen.

    Als dan een fonds mogelijkheden ziet om in de zich herstellende markt vastgoed te kopen en te verduurzamen (de missie waarvoor Triodos Vf op aarde is), zit er niets anders op dan onder de boekprijs stukken uit te geven om geld op te halen. De beleggers houden uiteindelijk een efficiënter gevuld en beter gespreid fonds over. De bestaande beleggers hebben voorrang. Maar ja, voor degenen die de nieuw aangeboden stukken niet kunnen bijkopen omdat de portemonnee dat niet toestaat, heeft de emissie toch veel weg van verwatering die ongunstig is.

    De aandelenuitgifte is overigens niet uit nood geboren. In deze tijd waarin Nederlandse bedrijfsleiders naar Spitsbergen gaan om met eigen ogen de smeltende ijskap te zien en teruggekeerd de opwarming te lijf gaan, passen de broeikasgasneutrale gebouwen van Triodos Vf met veel herbruikbaar bouwmateriaal. Triodos Vf hoopt op € 60 mln extra beleggingsgelden (nieuwe aandelenkapitaal plus gelijke hoeveelheid extra schuld). Dat is bijna een verdubbeling van het fondsvermogen.

    Een uitgiftekoers van € 2,80 lijkt aantrekkelijk voor wie de waarde van € 3,45 uit de boekhouding van het fonds gelooft. Er is echter een maar. De beurskoers is gezakt tot € 2,77 per aandeel. Op het Damrak kopen is dus goedkoper dan inschrijven op de emissie. Gelukkig voor Triodos Vf is bijna de helft al via de onderhandse plaatsing binnen.

    Reageren? bartjens@fd.nl
  5. Leeser1959 28 juni 2017 16:45
    Uiteindelijk gaat het er om wat ze met de verkregen middelen voor rendement weten te maken.

    De prijs waartegen ze nieuwe aandelen plaatsen blijft een arbitraire zaak waarbij men vraag en aanbod zo goed mogelijk probeert te matchen.

    Hoe lager de prijs voor de nieuwe aandelen hoe beter voor nieuwe aandeelhouders en hoe slechter voor de zittende aandeelhouders die niet kunnen of willen bijkopen.

    Mij persoonlijk gaat het om de eerste zin in dit verhaal; welk rendement kunnen ze behalen op de ontvangen middelen.
  6. Leeser1959 10 juli 2017 17:50
    Triodos Vastgoedfonds rondt emissie succesvol af

    Zeist, 10 juli 2017 – Triodos Vastgoedfonds N.V. (het “Fonds” of “Triodos Vastgoedfonds”), het eerste Europese duurzame vastgoedfonds, heeft de emissie van nieuwe gewone aandelen succesvol afgerond. De emissie heeft plaats gevonden via een private placement onder gekwalificeerde beleggers en een public placement onder zittende en nieuwe beleggers. Het Fonds heeft 2,759,620 nieuwe gewone aandelen uitgegeven tijdens de public placement en 5,357,143 nieuwe aandelen tijdens de private placement, wat overeen komt met een totaal van EUR 22,726,936 aan nieuw kapitaal. De prijs van de aangeboden aandelen was EUR 2,80 per Aangeboden Aandeel.

    Per 11 juli 2017 komt het totaal aantal uitgegeven aandelen van Triodos Vastgoedfonds op 16,653,591. De emissie heeft de balans van het Fonds aanzienlijk versterkt en geeft het Fonds de gelegenheid om verder te groeien naar EUR 100 miljoen met een leverage die onder 50% blijft. De solide financieringsstructuur biedt het Fonds de mogelijkheid om nieuwe panden te acquireren die voldoen aan de duurzame criteria van het Fonds en daarmee de portefeuille in de toekomst verder uit te bouwen. Guus Berkhout, Fondsmanager Triodos Vastgoedfonds: “We zeer content zijn met het resultaat van de emissie. De interesse die getoond is door investeerders in Triodos Vastgoedfonds onderschrijft de leidende rol die het fonds, als eerste zero-emission fonds, speelt in de transitie naar een duurzamere samenleving.” De emissie is gerealiseerd in nauwe samenwerking met NIBC Bank, die optrad als joint selling agent en in grote mate heeft bijgedragen aan het succes van de emissie.

    Gezien de recente positieve ontwikkeling van de vastgoedsector is Triodos Vastgoedfonds goed gepositioneerd om de portefeuille verder te ontwikkelen. “De vastgoedsector speelt een cruciale rol in de transitie van een op koolstof gebaseerde economie naar een op duurzame energie gebaseerde economie. We zitten nu midden in het proces om nieuwe duurzame vastgoedpanden te acquireren en we kijken er naar uit om de positieve impact via onze investeringen verder te vergroten”, besluit Guus Berkhout.

    De nieuwe gewone aandelen die zijn uitgegeven als resultaat van de private placement zijn per vrijdag 16 juni 2017 genoteerd bij Euronext Amsterdam. De nieuwe gewone aandelen die worden uitgegeven als resultaat van de public placement zullen per morgen, dinsdag 11 juli 2017, genoteerd worden bij Euronext Amsterdam.
  7. Leeser1959 3 augustus 2017 19:40
    Actueel

    Terugblik tweede kwartaal 2017

    Triodos Vastgoedfonds heeft het tweede kwartaal van 2017 afgesloten met een positief resultaat. De waarde van de objecten die per 30 juni 2017 in de portefeuille zaten, is met 0,2% gestegen. Het directe resultaat bedroeg EUR 0,08 per aandeel (1) terwijl het indirecte resultaat EUR -0,01 per aandeel bedroeg als gevolg van de verkoop van een pand in Nieuwegein. Het totale resultaat in het tweede kwartaal van 2017 komt hiermee op EUR 0,07 per aandeel.

    De intrinsieke waarde per aandeel Triodos Vastgoedfonds is in het tweede kwartaal van 2017 gedaald van EUR 3,65 per 31 maart 2017 tot EUR 3,24 per 30 juni 2017. Deze daling is het gevolg van de dividenduitkering in mei (EUR 0,20) en de emissie van gewone aandelen in juni (EUR 0,28). De beurskoers is in diezelfde periode gedaald van EUR 3,00 per 31 maart 2017 tot EUR 2,86 per 30 juni 2017.

    Op 2 juni 2017 heeft Triodos Vastgoedfonds het Huis van de Sport aan de Wattbaan 31 in Nieuwegein verkocht. De verkoopopbrengst was EUR 3,2 miljoen. De boekwaarde per 31 maart 2017 was EUR 3,4 miljoen, het bedrag dat was overeengekomen met de verkoper. De afgesproken verkoopprijs omvatte de resterende huurinkomsten die door de koper worden ontvangen per de verkoopdatum. De verkoopopbrengst is lager dan de boekwaarde van het pand, aangezien de verkoop van het pand later plaatsvond dan oorspronkelijk bedoeld, waardoor de koper minder resterende huurinkomsten zou ontvangen.

    Door de verkoop van het pand in Nieuwegein, welke op het moment van verkoop volledig verhuurd was, is de bezettingsgraad van het vastgoed in de portefeuille van het fonds in het tweede kwartaal van 2017 fractioneel gedaald. Per 31 maart 2017 was de leegstand 7,6% en per 30 juni is de leegstand 8,6%, op een landelijk gemiddelde van circa 14%. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is gestegen van 4,1 jaar per 31 maart tot 4,4 jaar per 30 juni 2017.

    Triodos Vastgoedfonds heeft in het tweede kwartaal van 2017 de plaatsing van nieuwe aandelen via een private placement onder professionele beleggers succesvol afgerond. In het begin van het derde kwartaal heeft daarnaast een public placement onder zittende en nieuwe beleggers plaats gevonden. Tijdens de private placement in het tweede kwartaal heeft het fonds 5,357,143 aandelen uitgegeven. Tijdens de public placement heeft het fonds 2,759,620 aandelen uitgegeven. In totaal komt het aantal uitgegeven aandelen overeen met EUR 22,726,936 aan nieuw kapitaal. De prijs was EUR 2,80 per aangeboden aandeel.

    Per 11 juli 2017, na afronding van de emissie, komt het totaal aantal uitgegeven aandelen van Triodos Vastgoedfonds op 16,653,591. De emissie heeft de balans van het fonds aanzienlijk versterkt en geeft het fonds de gelegenheid om verder te groeien naar EUR 100 miljoen belegd vermogen terwijl het percentage vreemd vermogen dat wordt gebruikt onder 50% blijft.

    Het fonds spreekt op dit moment met verschillende banken om de financieringsstructuur te optimaliseren en de rentelasten te verlagen. Het verwacht daarover op korte termijn stappen in te kunnen zetten. De solide balansstructuur biedt het fonds de mogelijkheid om nieuwe panden te acquireren die voldoen aan de duurzame criteria van het fonds en daarmee de portefeuille in de toekomst verder uit te bouwen.

    Gezien de recente positieve ontwikkeling van de vastgoedsector is Triodos Vastgoedfonds goed gepositioneerd om de portefeuille verder te ontwikkelen. De vastgoedsector speelt een cruciale rol in de transitie van een op fossiele brandstof gebaseerde economie naar een op duurzame energie gebaseerde economie. Het fonds zit nu midden in het proces om nieuwe duurzame vastgoedpanden te acquireren en wil daarmee de positieve impact van het fonds verder vergroten.

    (1) Het aantal uitstaande aandelen per 30 juni 2017 is 13.756.134. Dit aantal is inclusief het aantal geplaatste aandelen tijdens de private placement en exclusief de aandelen geplaatst tijdens de public placement.
  8. Leeser1959 31 januari 2018 20:46
    Triodos Vastgoedfonds publiceert kwartaalbericht vierde kwartaal 2017

    31 januari 2018 – Triodos Vastgoedfonds N.V., het duurzame vastgoedfonds van Triodos Investment Management, heeft het kwartaalbericht over het vierde kwartaal van 2018 gepubliceerd.

    Het netto resultaat van Triodos Vastgoedfonds is in het vierde kwartaal van 2017 met EUR 2,3 miljoen toegenomen. Daarmee komt het netto resultaat over 2017 op EUR 3,9 miljoen, wat een toename van 28% ten opzichte van 2016 betekent. Deze toename komt deels voort uit een hogere ongerealiseerde herwaardering in het vierde kwartaal van 2017. Het indirecte resultaat is in 2017 toegenomen tot EUR 0,9 miljoen (2016: EUR -0,1 miljoen) en het directe resultaat over 2017 is gedaald naar EUR 3,0 miljoen (2016: EUR 3,2 miljoen). Per aandeel bedroeg het directe resultaat EUR 0,24 (2016: EUR 0,37) en het indirecte resultaat EUR 0,07 (2016: EUR -0,01), waarmee het netto resultaat per aandeel uitkwam op EUR 0,31 (2016: EUR 0,36). De resultaten per aandeel zijn berekend op basis van het gemiddelde aantal uitstaande aandelen per 31 december 2017. Het gemiddeld aantal uitstaande aandelen is hoger ten opzichte van 2016 als gevolg van de in 2017 plaatsgevonden emissie. Het fonds is voornemens om na de vergadering voor aandeelhouders op 25 mei 2018 een uitkering aan aandeelhouders te verstrekken van EUR 0,20 per aandeel.

    In december 2017 heeft Triodos Vastgoedfonds het kantoorgebouw “De Rode Haan” in Delft gekocht voor € 11,5 miljoen k.k., wat een bruto aanvangsrendement van 8% k.k reflecteert. De aankoop past binnen de strategie van Triodos Vastgoedfonds, dat zich richt op duurzame kantoren op centraal gelegen stedelijke locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Het pand is een voorbeeldproject voor Industrieel Flexibel en Demontabel bouwen (IFD). Dit betekent dat er bij de bouw gewerkt is met duurzame demontabele materialen zodat het pand gedurende de gehele levensduur maximale flexibiliteit biedt. Triodos Vastgoedfonds zal het pand een oppervlakte van 6769 m2 verder verduurzamen naar een A-label door ledverlichting toe te passen en zonnepanelen op het pand te plaatsen. Het kantoorgebouw is volledig verhuurd en genereert met ingang van januari 2018 EUR 0,9 miljoen aan bruto huurinkomsten.

    De bezettingsgraad van de portefeuille was per ultimo 2017 gedaald naar 87,3% (ultimo 2016: 92,4%), hoofdzakelijk als gevolg van de verkoop van een van de panden in de portefeuille die op het moment van verkoop nog volledig verhuurd was en de vervroegde opzegging van het huurcontract voor het pand aan de Blaeulaan in Utrecht in november 2017. Het fonds is erin geslaagd om dit pand binnen zes weken voor 50% opnieuw te verhuren. Het fonds verwacht de overige 50% in 2018 eveneens te verhuren. De transactie van het volledig verhuurde pand in Delft is geëffectueerd in januari 2018, waarmee de bezettingsgraad terug oploopt naar bijna 90%.

    De hoogste prioriteit van Triodos Vastgoedfonds blijft een toename van de huurinkomsten, ondermeer door het aankopen van nieuwe panden. Het fonds onderzoekt daarvoor actief verschillende investeringsmogelijkheden. In de huidige markt met een beperkt aanbod en stijgende prijzen heeft het fonds de hiertoe noodzakelijke gedisciplineerde aanpak.

    In 2018 zal Triodos Vastgoedfonds profiteren van een verlaging van de rentevoet van 4,7% naar 3,1% als gevolg van de succesvolle herfinancieringen in 2017. Het fonds bespreekt met meerdere banken additionele financieringsmogelijkheden voor acquisities in 2018.

    Het volledige kwartaalbericht vindt u hier (uitsluitend beschikbaar in het Engels).
  9. Stapelaar 16 april 2018 13:35
    Ook een voorstel om max aantal aandelen te wijzigen van 20 mln naar 50 mln, waarbij er nu circa 16.5 mln uitstaan (eind 2016 waren het er 8.4 mln): "Daarmee wordt het fonds in staat gesteld te groeien en zijn impact te vergroten".

    Getuigt van minachting naar de bestaande aandeelhouders incl. degenen die zo dom waren vorig jaar in te schrijven tegen 2,80 euro. Immers, ze geven hiermee aan dat je straks voor nog veel minder geld stukken direct van het fonds kan kopen dan nu op de beurs.
    Intrinsieke waarde momenteel circa 3,40 per aandeel bij een beurskoers van 2,60 (met groot aanbod).

    In een neergaande markt kon de beheerder op zijn handen blijven zitten en ging de waardevernietiging vanzelf. Nu in een opgaande markt willen ze net als vorig jaar waarde (van de aandeelhouders) vernietigen middels het dumpen van extra aandelen.
  10. Leeser1959 16 april 2018 14:05
    quote:

    Stapelaar schreef op 16 april 2018 13:35:

    Ook een voorstel om max aantal aandelen te wijzigen van 20 mln naar 50 mln, waarbij er nu circa 16.5 mln uitstaan (eind 2016 waren het er 8.4 mln): "Daarmee wordt het fonds in staat gesteld te groeien en zijn impact te vergroten".

    Getuigt van minachting naar de bestaande aandeelhouders incl. degenen die zo dom waren vorig jaar in te schrijven tegen 2,80 euro. Immers, ze geven hiermee aan dat je straks voor nog veel minder geld stukken direct van het fonds kan kopen dan nu op de beurs.
    Intrinsieke waarde momenteel circa 3,40 per aandeel bij een beurskoers van 2,60 (met groot aanbod).

    In een neergaande markt kon de beheerder op zijn handen blijven zitten en ging de waardevernietiging vanzelf. Nu in een opgaande markt willen ze net als vorig jaar waarde (van de aandeelhouders) vernietigen middels het dumpen van extra aandelen.
    Er is nog geen emissie !!, alleen een voorstel om mogelijk het aantal aandelen te vergroten naar 50 mln.
  11. Stapelaar 16 april 2018 14:52
    quote:

    Leeser1959 schreef op 16 april 2018 14:05:

    [...]

    Er is nog geen emissie !!, alleen een voorstel om mogelijk het aantal aandelen te vergroten naar 50 mln.
    Maar geen voorstel om aandelen terug te kopen op de beurs wat wel waardeverhogend zou werken (wel voor de aandeelhouders en niet voor de beloning van de beheerder).
  12. Leeser1959 16 april 2018 17:09
    quote:

    Stapelaar schreef op 16 april 2018 14:52:

    [...]

    Maar geen voorstel om aandelen terug te kopen op de beurs wat wel waardeverhogend zou werken (wel voor de aandeelhouders en niet voor de beloning van de beheerder).
    Nee geen voorstel om aandelen in te kopen, maar ik denk ook niet dat iemand dat verwacht als de onderneming roept; we willen de portefeuille vergroten.
  13. Leeser1959 5 mei 2018 10:13
    Persbericht
    Triodos Vastgoedfonds publiceert kwartaalbericht eerste kwartaal 2018

    Zeist, 30 april 2018 – Triodos Vastgoedfonds N.V., het duurzame vastgoedfonds van Triodos Investment Management, heeft het kwartaalbericht over het eerste kwartaal van 2018 gepubliceerd.

    Gedurende het eerste kwartaal van 2018 heeft Triodos Vastgoedfonds een direct resultaat van EUR 0,7 miljoen gerealiseerd (Q1 2017: EUR 0,4 miljoen). Een lichte daling van de huurinkomsten is ruimschoots gecompenseerd door een verlaging van de financieringskosten.

    De waarde van de portefeuille is gestegen met EUR 0,85 miljoen. Deze waardestijging werd tenietgedaan door de aankoopkosten voor het pand ‘De Rode Haan’ in Delft ter hoogte van EUR 0,89 miljoen. Hiermee kwam het indirecte resultaat op EUR -42 duizend.

    Het totale resultaat per aandeel kwam uit op EUR 0,04 per aandeel (Q1 2017: EUR 0,03 per aandeel). Over het eerste kwartaal van 2018 bedroeg het directe resultaat per aandeel EUR 0,04 (Q1 2017: EUR 0,05 per aandeel). Het lagere directe resultaat komt voort uit een stijging van het gemiddelde aantal uitstaande aandelen (16,515,754 in vergelijking tot 8,398,991 in het eerste kwartaal van 2017). Het indirecte resultaat per aandeel was EUR 0,00 per aandeel (Q1 2017: EUR -0,02 per aandeel).
    Huurinkomsten De huurinkomsten zijn met EUR 120 duizend gedaald in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2017, hoofdzakelijk als gevolg van de verkoop van het volledig verhuurde gebouw in Nieuwegein in juni 2017 (jaarlijkse huur EUR 0,8 miljoen) en een stijging van het leegstandspercentage als gevolg van de vroegtijdige beëindiging van het huurcontract van het gebouw in Utrecht in het vierde kwartaal van 2017 (jaarlijkse huur EUR 0,65 miljoen). De daling is deels gecompenseerd door huurinkomsten van het aangekochte pand in Delft (jaarlijkse huur EUR 0,9 miljoen), welke medio januari 2018 geëffectueerd is. De netto huurinkomsten daalden van EUR 1.225 duizend in het eerste kwartaal in 2017 naar EUR 1.121 duizend in het eerste kwartaal 2018.
    Rentekosten De rentekosten zijn gedaald van EUR 392 duizend naar EUR 154 duizend. Als gevolg van herfinancieringsactiviteiten in 2017 is de gemiddelde rente gedaald van 4,7% naar 3,1%. Daarnaast is de netto schuld gedaald van EUR 33,5 miljoen naar EUR 19,3 miljoen omdat het met de emissie opgehaalde kapitaal (tijdelijk) is aangewend om de uitstaande leningen te verlagen. Het fonds is echter voornemens om nieuwe leningen af te sluiten om uitbreiding van de portefeuille te realiseren.

    Het volledige kwartaalbericht vindt u bijgevoegd en is te downloaden op www.triodosim.com/funds/triodos-vastg... (uitsluitend beschikbaar in het Engels).

    Over Triodos Vastgoedfonds Triodos Vastgoedfonds is opgericht in 2004 en is het eerste CO2 neutrale beursgenoteerde Nederlandse kantorenfonds. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten.



    Meer informatie over Triodos Vastgoedfonds is te vinden in het jaarverslag: www.annualreport-triodos.com/en/tim/2...

    Over Triodos Investment Management Triodos Investment Management brengt beleggers die hun geld in willen zetten voor blijvende, positieve verandering samen met innovatieve ondernemers en duurzame bedrijven die precies daarmee bezig zijn. Op deze manier dienen wij als katalysator in die sectoren die een sleutelrol spelen in de transitie naar een eerlijker, duurzamer en menselijker wereld.

    Onze zeer professionele beleggingsteams hebben in de 25 jaren waarin wij actief zijn als impactbelegger een enorme kennis opgebouwd over sectoren als Energie & Klimaat, Financiële Dienstverlening, Duurzame Voeding en Landbouw, Kunst & Cultuur en Duurzaam Vastgoed. Wij beleggen ook in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied. Per ultimo 2017 bedroeg het vermogen onder beheer van Triodos Investment Management EUR 3,5 miljard.

    Triodos Investment Management is wereldwijd actief als impactbelegger
  14. Stapelaar 5 mei 2018 22:17
    Zeer professionele impactbeleggers, zie de waardeontwikkeling in de laatste tien jaar bij TVGF: www.triodos.nl/nl/particulieren/beleg...
    Enorme kennis opgebouwd, heeft wel wat mogen kosten.

    Gang van zaken is best OK de laatste jaren, maar de aandeelhouders zijn volgens mij lijdend voorwerp voor de ambities van het management.
  15. pim f 6 mei 2018 01:06
    quote:

    Stapelaar schreef op 5 mei 2018 22:17:

    Gang van zaken is best OK de laatste jaren, maar de aandeelhouders zijn volgens mij lijdend voorwerp voor de ambities van het management.

    Als je de tabel ziet dan is dit wel een drama-belegging. Maar ik doe mee voor het dividend! Zou die €0,20 wel houdbaar blijven met al die extra aandelen??
  16. Stapelaar 6 mei 2018 11:22
    quote:

    pim f schreef op 6 mei 2018 01:06:

    [...]

    Als je de tabel ziet dan is dit wel een drama-belegging. Maar ik doe mee voor het dividend! Zou die €0,20 wel houdbaar blijven met al die extra aandelen??

    Geen probleem, het dividend hoeft niet uit de winst te worden betaald. Veel beleggers snurken rustig verder denk ik als ze die 20 centjes blijven betalen.
    Ik ben benieuwd of de potentiele kapitaaluitbreiding straks wordt goedgekeurd op de ava. Helaas kan ik daar niet bij zijn.
263 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,79 -0,53%
EUR/USD 1,0648 +0,05%
FTSE 100 7.824,34 -0,67%
Germany40^ 17.725,00 -0,63%
Gold spot 2.377,10 -0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,44%
EBUSCO...
+2,20%
Heineken
+1,73%
Pharming
+1,50%
Vopak
+1,03%

Dalers

AMG Cr...
-3,76%
VIVORY...
-2,98%
TomTom
-2,68%
ADYEN NV
-2,44%
FASTNED
-2,29%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links