Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell blijft bereid garant te staan voor NAM

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. peter545 30 januari 2018 16:47
    Dat is - voorlopig althans - een gezonde verklaring (gezond voor Shell + NAM + bewoners van Groningen + ons koningshuis). Nu nog de daden van Shell, waarna de Nederlandse bevolking zal oordelen (hopenlijk geen véroordeling).

    Shell heeft té lang de wereldbevolking 'n stevige loer gedraaid met het vuile gas. Dat gas was al niet nodig vanaf de oprichting van Shell, daar de eerste auto's al elektrisch gingen. Die eerste auto's zijn vakkundig door Shell de nek omgedraaid, waarna de wereldwijde(!) vervuiling begon,
  2. toontjeavanti 30 januari 2018 17:15
    Jammer dat de Nederlandse staat nooit de gas opbrengsten in een investeringsfonds heeft belegd zoals Noorwegen. Men verkoos ervoor om allerlei linkse hobby,s mee te financieren en nu er geld voor Groningen nodig is wordt de kraan alleen maar dichter gedraaid.
    Met een fonds zouden de gedupeerden veel sneller schadeloos gesteld kunnen worden m.i., nu wordt er alleen maar gepraat en gesteggeld.
  3. forum rang 6 Chiddix 30 januari 2018 17:20
    Bij Shell zijn ze geschrokken van de publiciteit. Gerard Spong zei bij Jinek, de ratten verlaten het schip. Het was een ordinaire vluchtpoging van Shell. Door de massale publiciteit begint men zich coulanter op te stellen. Het potje van de NAM is ontoereikend om het evenredige deel van de schade te vergoeden in Groningen.
    Men had 500 miljoen gereserveerd eind 2016 voor aardbevingsschade.
  4. Falcone 30 januari 2018 17:37
    Dwaas dat Shell zo wordt aangevallen. De staat is eigenaar van de bodemschatten. Heeft besloten dit te gelde te maken en daarvoor de laatste decennia bijna 1000 miljard ontvangen en Door ons allen verjubeld. Het toezicht Door de Tweede Kamer heeft kennelijk al die jaren gefaald. Des te huichelachtiger die Kamerleden van SP, PVDA, en Groenlinks. Waarom alleen SHELL, en niet de gasbuzienleggers, de energiemaatschappijen en gemeenten als aandeelhouders?
    De staat zal als eigenaar en opdrachtgever moeten dokken.
  5. Falcone 30 januari 2018 23:48
    Hoezo, kiest het hazenpad. Dat is de Nederlandse overheid. Die hebben 1000 miljard verdiend en zijn niet bereid de Groningers schadeloos te stellen. Smerig om een technisch uitvoerder als Shell verantwoordelijk t maken.
    De Nederlandse overheid is eigenaar en opdrachtgever. Er zijn tientallen uitvoerders als Shell,Exxon, de gasbuizenleggers en exploitanten, de energiebedrijven met alle gemeenten, de GAS CM bedrijven, de tuinders, met lage tarieven.
    Waarom dan zo een hysterische hype over Shell. Gewoon kwadaardige leugenaars.
  6. watnuweer 31 januari 2018 08:32
    Als de journalisten van Trouw hun werk goed en grondig hadden gedaan, dan hadden ze geconcludeerd, dat er helemaal geen nieuws was.
    De verantwoordelijkheid voor de schade ligt bij de Maatschap Groningen; eigendom van Shell en ExxonMobil (elk 30%) en de Staat (40% via EBN). Deze drie hebben al afspraken gemaakt over het verdelen van de schade (zie de ophef, die ontstond bij het publiceren van het jaarverslag van EBN).
    Het intrekken van de 403 verklaring door Shell Nederland heeft geen enkel effect op wie opdraait voor de Groningen-schade; dat zijn en blijven: Shell, ExxonMobil en de Staat (EBN).
  7. [verwijderd] 31 januari 2018 09:46
    ..zoals ik al eerder op twee andere discussiefora over dit onderwerp geplaatst heb:

    "Er wordt in alle commotie nogal eens vanuit de heup (dus bijzonder onzuiver) geschoten. Op NAM's openbare website staat precies te lezen hoe de exploitatie van de concessie Groningen in elkaar zit:
    www.nam.nl/over-ons/gasgebouw.html
    Ingewikkeld misschien, maar desondanks volkomen duidelijk. Wat er niet in staat? Wel, de nadien geheven belastingen die nog maar eens extra aangegeven dat vadertje staat het Groninger gasveld al tientallen jaren als gratis melkkoe beschouwd en behandeld heeft.
    Ik verzet mij ertegen als er dagelijks door met name het Dagblad vh Noorden tendentieuze, onvolledige en vaak ook nog eens oneerlijke informatie verspreid wordt. Da's wel heel makkelijk meeliften op de gevoelens van (heel veel, maar - kom op - lang niet alle) inwoners van de provincie Groningen. Zo lijkt het erop dat de NAM niets voor de provincie Groningen gedaan heeft, een pertinente onjuistheid. Zeker, de gasopbrengsten in al die jaren zijn voor het overgrote gedeelte naar de staat gegaan en uiteraard ook naar de NAM (= Shell en Exxon), dat laatste wordt welhaast als een misdaad afgespiegeld. Mijns inziens wordt er te gemakkelijk voorbij gegaan aan de vele toeleveringsbedrijven in het noorden die net als hun werknemers garen gesponnen hebben bij het floreren van de NAM. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de vele duizenden werknemers die bij NAM gewerkt hebben en die het (jawel, mede doordat ze een goed salaris ontvingen) door hun lokale (al dan niet luxe) uitgaven de middenstand in het noorden voor de wind hebben doen gaan.
    NAM's aandeelhouders Shell en Exxon kunnen en zullen zich niet onttrekken aan hun verantwoordelijkheid om schade als gevolg van de gaswinning in Groningen mee helpen te vergoeden. Echter, aangezien de gasopbrengsten steevast voor het overgrote gedeelte naar de staat gingen, en nog altijd gaan, zal de staat een evenredig gedeelte dienen bij te dragen. En van dat laatste zullen u en ik het een en ander gaan merken, zoveel is mij wel duidelijk.
    Voor nog meer informatie ten aanzien van (onder meer) de aardbevingsproblematiek in Groningen kijk gewoon eens op www.nam.nl/, waar NAM volgens mij een behoorlijk open kaart speelt!"
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links