Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Knot pleit weer voor einde opkoopbeleid ECB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 28 januari 2018 22:30
    Knot heeft juist groot gelijk, maar helaas, als het kalf verdronken is dan dempt men pas de put.

    Hoe hebben we het in vredesnaam zo ver laten komen, zijn voorganger Wellink was een trekpot die naar de pijpen van de ECB danste.
    En wat te denken van Zalm die met een vette grijs op zijn gezicht ons vertelde dat de Euro ons voorspoed, welvaart en vrede zou brengen.

    Vergeet niet dat er bij ons ooit een referendum over de invoering van de Euro geweest is en dat de meerderheid tegen was.
    Dit advies is volledig genegeerd.

    Kijk eens hoe de Grieken met gesjoemel van Goldman Sachs de Euro ingeloodst zijn, het heeft ons bakken met geld gekost waar geen ene Cent van terugkomt.

    En waar staan we nu, pensioenen zijn afgestempeld, de rente staat levenslang op nul, en reken er maar op dat we weer flink bij mogen lappen om de blinde obligatie aankopen van Draakmans te financieren als blijkt dat hij niets anders dan wc-papier tegen de hoofdprijs opgekocht heeft.

    Het is werkelijk van den zotte, onze eigen economie draait weer goed, pensioenfondsen zouden gewoon weer normale rendementen behalen, en onze spaarrentes zouden weer op een procent of 3 staan.

    Wat mij betreft mogen alle Eurofielen de pleuris krijgen, ze hebben ons gewoon bedonderd.
    Ik wel net als de Britten uit de Euro en gewoon mijn harde Guldens terug.
    Op termijn zullen we er beter uitkomen, los van het juk van de onderdrukkers.

    Begrijp mij niet verkeerd, ik ben absoluut een voorstander van samenwerken.
    En ik kan wel vertellen dat einde vorige eeuw toen we nog handel dreven in Guldens er geen enkel probleem was en dat onze economie floreerde.
  2. watnuweer 29 januari 2018 05:07
    @ Rene

    Ik ben maar opgehouden met tellen; zoveel onjuistheden.

    Ook Wellink heeft voortdurend gepleit voor een krap monetair beleid, samen met Duitsland, Finland en Oostenrijk.
    Wanneer was het referendum over de invoering? In ieder geval niet in 2005, dat was zes jaar na de invoering.
    De pensioenfondsen maken uitstekende rendementen; het probleem is de rentevoet, die we gebruiken voor het contantmaken van de verplichtingen. heeft niets met de euro te maken.
    De gulden was een DEM-minus en heeft de laatste 40 jaar van haar bestaan sterke en zwakke periodes meegemaakt. Heb je gekeken, wat er met het "harde" pond is gebeurd sinds het referendum? De euro is de enige munt, die als gelijkwaardig aan de dollar wordt gezien.
  3. forum rang 7 rene l 29 januari 2018 09:19
    quote:

    watnuweer schreef op 29 januari 2018 05:07:

    @ Rene

    Ik ben maar opgehouden met tellen; zoveel onjuistheden.

    Ook Wellink heeft voortdurend gepleit voor een krap monetair beleid, samen met Duitsland, Finland en Oostenrijk.
    Wanneer was het referendum over de invoering? In ieder geval niet in 2005, dat was zes jaar na de invoering.
    De pensioenfondsen maken uitstekende rendementen; het probleem is de rentevoet, die we gebruiken voor het contantmaken van de verplichtingen. heeft niets met de euro te maken.
    De gulden was een DEM-minus en heeft de laatste 40 jaar van haar bestaan sterke en zwakke periodes meegemaakt. Heb je gekeken, wat er met het "harde" pond is gebeurd sinds het referendum? De euro is de enige munt, die als gelijkwaardig aan de dollar wordt gezien.
    Watnuweer,

    U zou het goed doen als reporter bij het NOS journaal.
    Gewoon de argeloze burgers onwaarheden vertellen en ze de ultieme Eurofiele gevoelens bijbrengen wanneer ze kijken.

    Wellink, ja, ja, jaren later heeft hij het zelf toegegeven, met de kennis van nu...

    Mijn toekomstpensioen van de PME is al 3x afgestempeld, regeltjes van de EU, ze moeten beleggen in producten die Brussel voorschrijft, ja, voor het beste rendement, kuch...
    Laat me niet lachen met uw opmerking.

    Zelf heb ik vanaf 1983 voor diverse bedrijven gewerkt die ook zaken deden in Europa.
    In mijn geheugen zitten nog steeds de valutaverhoudingen gegrift, Hfl/D-mark: 1,13, Hfl/CHF: 1,37.

    Het Britse Pond fluctueerde altijd, de Franse Franc, de Lire en de Peseto nog meer.
    Scandinavische valuta waren door de jaren heen altijd stabiel.

    En kijk eens wat de waarde van het Pond is t.o.v. 5 jaar terug, juist, op het niveau van nu.
    Uw opmerking slaat als een tang op een varken.

    Bij de invoering van de Euro is er ons heel subtiel al 10% van de waarde door de strot geduwd, de economie floreerde en we zijn er met open ogen ingetrapt.

    Nu hebben we in ons land weer economische groei, hierbij zou een spaarrente van een procent of 3 passend zijn.
    Het is toch absurd dat we door alle wanpraktijken van de Eurofielen op een nulrente zitten en dat we genadeloos gemangeld worden door een netto VRH van 1,2%.

    Wij mogen gewoon dokken voor de zwakkere broeders in Europa die het met de regels niet zo nauw nemen, het doel nadert, verdeel en heers, zaai onrust, en zorg dat alle burgers klem komen te zitten onder het juk van Brussel.

    In de jaren 40 van de vorige eeuw was er ook een persoon die dergelijke plannen had, we spreken er nu nog steeds schande over.

    En nog wat watnuweer, u moet zelf oppassen met het verspreiden van fake-nieuws, u pleegt niets anders dan valsheid in geschrifte, zoiets is strafbaar.
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 januari 2018 16:20
    Knot is een te voorzichtige boekhouder. Het toezicht op pfn is ten onrechte bij de DNB belegd, want een fair pensioenbeleid behoort absoluut niet tot de prioriteiten van de DNB.
    Op twee momenten liet Knot zich gisteren bij Buitenhof aardig in de kaart kijken. Zo zei hij dat de pensioenbuffers nog niet groot genoeg zijn. Dat is een halve waarheid, het geld klotst over de plinten. We hebben het over iets als 1500 miljard, meer dan het dubbele van ons BBP. En daar komt elk jaar zo'n 100 miljard bij. Dat had Knot er wel even bij mogen zeggen.
    Het 'probleem' is dat de verplichtingen van pfn momenteel ongeveer even groot zijn, maar dat is mede het gevolg van het geforceerde/kunstmatige/tijdelijke laagrentebeleid van de ECB. Dat noemde Knot niet. Wel verklapte hij min of meer dat de ECB rentes na september gaat laten stijgen. Dan zullen de verdisconteerde verplichtingen fors dalen (met meer dan 10% bij elke procent rentestijging), en zullen de dekkingsgraden (dus de 'buffers') er ineens heel gezond uit gaan zien. En dat zei Knot er ook niet bij, eigenlijk sprak hij dus slechts een kwart waarheid. Helaas vroeg de interviewer niet door.

    Het is van de gekke, hoezeer onze wet-en regelgeving onze pensioenen afhankelijk heeft gemaakt van de ECB. Maarten Schinkel schreef hierover op 1 november jl. in de NRC:
    ".... als het mandaat van een centrale bank zo ruim wordt dat de bank een veel groter deel van de samenleving gaat beheersen dan oorspronkelijk was afgesproken? Moet dat dan nog steeds worden overgelaten aan onafhankelijke technocraten?
    Door het huidige opkoopbeleid te zwaar, te langdurig en te wijdlopig te maken, speelt ECB-topman Draghi met vuur. De ECB maakt toch al een gepolitiseerde indruk, door de tirannie van de meerderheid in het bestuur. Het zuiden vindt dat best. Maar het wachten is op de eerste politicus van betekenis, ... die straks de onafhankelijkheid van de centrale bank ter discussie stelt."
    [En die van Knot, voeg ik er aan toe.]

    Enfin, even later zei Knot ook nog: "Jongeren klagen dat ouderen te snel indexatie willen, ouderen klagen dat jongeren te weinig premie betalen. Beide hebben gelijk."
    Een opvallende uitspraak.
    Indirect bevestigt hij hiermee dat de huidige situatie in het nadeel van ouderen is. Om precies te zijn: van allen met pensioenaanspraken. Omdat ouderen meer pensioenrechten hebben opgebouwd dan jongeren, zijn zij het meeste de pineut. Voeg daar nog die te lage premies bij, en je moet concluderen dat jongeren ten onrechte klagen over het pensioensysteem. Ouderen hebben veel meer reden tot klagen!

  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 januari 2018 16:34
    En o ja, ik vind dat een tweede termijn voor Klaas Knot absoluut geen hamerstuk mag zijn. Hij en de mainstream partijen moeten weten dat er veel oppositie is. Knot is geen waardenvrije technocraat meer. Hij heeft zich ontpopt als rechtse en gevoelloze dorknoper, en nog hartstikke inconsequent ook. Weg met die gast!
  6. gyronando 30 januari 2018 14:54
    quote:

    Rampstad schreef op 29 januari 2018 21:46:

    Buffers opbouwen = staatsschuld aflossen. Alle EU landen hebben veel te hoge staatsschuld. Niet de 2% inflatie zou het criterium moeten zijn voor Draghi, maar een beperkte staatsschuld en daarmee ben ik het eens met Knot.
    Dit is absoluut noodzakelijk, alleen al onze eurovrienden voor het
    leven willen juist schulden en potverteren op andermans knip.
    Ik ben ook nog steeds tegen al die eurobullshit.
    Ik begrijp echt niet wat de gewone nederlander ermee wil, en aldoor maar
    praten wat hebben we het toch goed, betalen ze dan helemaal geen belasting?
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links