Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

Pharming januari 2018

11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 484 485 486 487 488 ... 562 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 januari 2018 16:32
    quote:

    Jager63 schreef op 27 januari 2018 16:03:

    Leuk gezegd, maar zonder aandeelhouders kun je de tent wel sluiten.
    Het management en het personeel hebben zelf ook aandelen. Als je dhr. de Vries live wil zien en misschien een vraag wilt stellen dan moet je naar de AVA.
    Ik heb hem aardig wat vragen gesteld op de roadshow en mij heeft hij toen definitief overtuigd met zijn antwoorden. Ik zit ook sinds kort 100% in Pharming. Echte beleggers zullen je wel voor gek verklaren als je dat doet, maar die kunnen zich dan blijkbaar niet goed in andere meningen en situaties verplaatsen.
    Ik las de openhartige verhalen van veel mensen. Indrukwekkend.

  2. snipper 27 januari 2018 16:38
    quote:

    dader schreef op 27 januari 2018 11:25:

    Leuk om te lezen maar denk dat de waarheid ergens tussenin zit.
    En ja met PH. kan je je verlies compenseren en winst maken en zij die bijna nooit verlies maken meer winst maken.
    Als ik de forum door leest zijn er heel weinig die tussen de 10 en 50000 euro in het spel zijn,bijna 90% zit hier tussen de 100000 en 800.000 euro.

    ..niet alles geloven...hier typen is easy en anoniem...mensen waar je dat niet over leest..dat zijn de blockbusters...tis zo makkelijk op jezelf een feelgood-feeling te geven...
  3. [verwijderd] 27 januari 2018 16:49
    35 jaar and the best has yet to come right? 3.5j geleden begonnen met beleggen. 1ste aandeel Galapagos. What a way to start... ideaal aandeel om de kneepjes van de beurs te leren kennen, stijgen , stijgen , stijjggeennn. En dan megahard dalen na afwijzing Abvie, auuchh. Maar ook geduld leren hebben en blijven zitten, inlezen en vertrouwen. Ook ingestapt in Ablynx en Tigenix. Ably en Tig in november '17 na 3jaar verkocht om in Pharming te stappen D'ohhh!!! Maar toch wat winst aan overgehouden. Ach Pharming doet het sindsdien ook niet slecht. Fagron en MDXHealth grootste verliespost. You can't win them all. Veel succes aan iedereen. En rijkdom is niet je vermogen uitbreiden...maar je hebzucht verminderen
  4. [verwijderd] 27 januari 2018 16:56
    quote:

    Moenzie82 schreef op 27 januari 2018 16:49:

    35 jaar and the best has yet to come right? 3.5j geleden begonnen met beleggen. 1ste aandeel Galapagos. What a way to start... ideaal aandeel om de kneepjes van de beurs te leren kennen, stijgen , stijgen , stijjggeennn. En dan megahard dalen na afwijzing Abvie, auuchh. Maar ook geduld leren hebben en blijven zitten, inlezen en vertrouwen. Ook ingestapt in Ablynx en Tigenix. Ably en Tig in november '17 na 3jaar verkocht om in Pharming te stappen D'ohhh!!! Maar toch wat winst aan overgehouden. Ach Pharming doet het sindsdien ook niet slecht. Fagron en MDXHealth grootste verliespost. You can't win them all. Veel succes aan iedereen. En rijkdom is niet je vermogen uitbreiden...maar je hebzucht verminderen
    Met MDXHealth gaat het ook wel weer goed komen.
    Die heb ook net over de € 4,05 gekocht.
    Hebben bewezen goede producten te hebben ontwikkelt, echter het in de markt zetten is toch van een andere orde.
    Ook daar ga ik gewoon voor de LT.
  5. Gevelboer 27 januari 2018 17:00
    quote:

    GeldIsOokNietAlles schreef op 27 januari 2018 15:58:

    Het is nog geen zondag 24:00 uur, dussss
    Ik ben ben 52, tijdje als zzp-er aan de weg aan het timmeren. Ervaring opgedaan met woekerpolissen. Flink wantrouwen opgebouwd bij financiele instanties in plaats van een kapitaal (om mijn huis mee af te lossen). Dus uiteindelijk zelf maar sparen voor pensioen. Door mijn boekhouder werd ik erop gewezen dat dat geld op de bank niet bijster veel oplevert en dat er betere manieren zijn. Toen ben ik me gaan verdiepen in het beleggen. Uitzending van IEX gezien en afgelopen zomer met 20K stukken ingestapt bij Pharming voor 42 cent. Super blij dat ik daar nooit een stop-loss heb ingesteld, want het ging soms te keer! Nu 46k stukken gemiddelde aankoop 77ct. Aanvankelijk gespreide portefeuille maar die spreiding is inmiddels verdwenen en zal nog verder verdwijnen :)
    Ben door het beleggen weer verder de wereld in gaan kijken in plaats van mijn eigen kleine cirkeltje. Beleggen vind ik leuk. Heb ook papieren verlies geleden maar spring er met Pharming inmiddels nu leuk uit.
    Ik hoop Sijmen de vries nog een keertje life te zien bij een presentatie. Imo ligt zijn prioriteit bij zijn personeel/bedrijf, dan zijn klanten/patienten en ergens hebben de aandeelhouders van Pharming er ook iets mee te maken. Met deze prioriteit denk ik dat ik als aandeelhouder van Pharming er het langst plezier van heb.
    Allemaal nog een prettig weekend gewenst!
    Beleg vanaf mijn 18e. Niet continue, ben na wat missers met Baan, Getronics, WOL break even een tijd gestopt.
    Maar door die ervaring heb ik wel een andere kijk op het (bedrijfs)leven gekregen.
    Pharming trekt me, omdat ik niet het idee heb dat bij De Vries de aandelen op de eerste plek staan, maar dat hij zijn bedrijf en de patient (twijfel over de volgorde) daarboven heeft staan.
    Uiteindelijk geeft dat, ook in mijn optiek, uiteindelijk een hogere waarde
  6. I_E_niks 27 januari 2018 17:03
    quote:

    toerist! schreef op 27 januari 2018 14:09:

    [...]ben ik niet met je eens, lees zijn berichten graag heb geen enkele reden om Lucas D een griezel te vinden, sorry!
    idd vind ik ook!
    Waarom toch die polariserende gedachten? Een persoonlijke mening wil niet zeggen dat de meerderheid die aanhangt.
  7. [verwijderd] 27 januari 2018 17:10
    quote:

    niccienieuw schreef op 27 januari 2018 11:44:

    [...]

    Okey dank jullie wel. Mt bedoel je metaal mee? Arcellor dus?
    Hmm ik ga het weekend mij beter verdiepen en inlezen. ( probeer alles te lezen maar kan niet de kennis die jullie in al die jaren hebben verkregen zo snel onder de knie krijgen. Vandaar al mijn vragen). hartstikke bedankt voor het delen van alle info en meedenken.

    Sorry, MT is de beursafkorting voor Mittal inderdaad, Arcelor Mittal dus :).
  8. [verwijderd] 27 januari 2018 17:16
    quote:

    Moenzie82 schreef op 27 januari 2018 17:08:

    [...]

    Hmm heb er de grote daling en het weder opstaan van meegemaakt, maar was na 3j het vertrouwen wat kwijt.
    Hebben ook nog even onder de € 3,00 gestaan, verkopen was toen voor mij geen optie meer, dan maar afwachten hoe het verder zou gaan lopen.
    Nu weer op € 3,85

    Hebben meerdere excellente producten ontwikkelt en in eigen beheer en daar geloof ik nog steeds in.
    Sijmen de Vries en Jan Groen moeten maar eens contacten over hoe het in de States aangepakt moet worden met de Sales.
    Sijmen weet daar ondertussen wel wat van zou ik zeggen.
  9. [verwijderd] 27 januari 2018 17:19
    Na een hele zaterdag gelezen te hebben over Pharming aandelen met koersdoelen van € 2 tot € 10 en Pharming aandelen als extra potje voor het pensioen, wil ik de wat kleinere beleggers ook wijzen op de risico’s.

    Wat zijn de risico’s van een belegging in Pharming:
    • Pharming heeft heel veel uitstaande aandelen (geplaatst kaiptaal), te weten 579 miljoen. Daarbovenop komen nog 78 miljoen aandelen met name door personeelsopties en een klein plukje warrants en converteerbare obligaties. Deze zijn allemaal zwaar “in the money” en zullen dus op (korte) termijn op de markt komen. In totaal zijn er dus 650 miljoen aandelen. Toekomstige winsten van Pharming moeten dus door 650 miljoen aandelen worden gedeeld om te komen tot een winst per aandeel.
    • Pharming concurreert met twee ondernemingen op de HAE markt, te weten Shire en CSL Behring. De totale jaaromzet van deze concurrenten is € 9 miljard (Shire) en € 4 miljard (CSL), waar Pharming in 2017 uitkomt op +/- € 95 miljoen. Dat komt omdat deze twee concurrenten meerdere medicijnen op de markt hebben voor meerdere ziektes. Shire en CSL Behring kunnen zich daardoor veel hogere marketing- en R&D-budgetten veroorloven dan Pharming. Ze zijn op de HAE markt ook groter dan Pharming.
    • Pharming heeft het grootste deel van de opbrengsten in dollars (verkopen US). De kosten zijn echter voor een groot deel in Euro’s. Daardoor heeft Pharming last van de verzwakking van de dollar (afgelopen jaar 12%). Iedere 10% verzwakking betekent reëel € 2 - € 3 miljoen minder winst (en op papier nog minder omdat Pharming rapporteert in Euro’s).
    • Pharming moet nog $ 65 miljoen aan mijlpaalbetalingen aan Valeant betalen. De details van deze contactuele overeenkomst zijn niet bekendgemaakt (welke bedragen bij welke omzet en in welk tempo). De komende jaren zal echter een deel van de winstmarge door deze mijlpaalbetalingen verloren gaan.
    • Pharming heeft een $ 100 miljoen lening op de balans met een rente van 11% (hoge rente betekent dat de schuldeiser het risico hoog inschatte bij afsluiting lening). In 2018 zal dit een rentelast geven van $ 11 miljoen (€ 8,5 miljoen ). Verder moet Pharming vanaf juli 2018 deze lening gaan aflossen in 3,5 jaar.
    • Pharming heeft geen klinische pijplijn voor nieuwe medicijnen. Alleen een pre-klinisch onderzoek voor de ziekte van Pompe. Dit betekent dat Pharming op zijn vroegst in 2023 een nieuw medicijn op de markt kan brengen.
    • Er zijn geen institutionele beleggers (professionals) bekend met een belang van 3% (meldingsgrens AFM) of groter in Pharming. Er zijn daarentegen bij de AFM wel hedgefunds bekend die speculeren op een daling van het aandeel Pharming (short gaan).
    Misschien gaat het aandeel wel naar € 2,50. Maar wees u er van bewust dat er ook risico's zijn.
  10. Peter Markus 27 januari 2018 17:22
    quote:

    IQBasterd schreef op 27 januari 2018 16:19:

    [...]

    Niet serieus nemen deden er ook enkele toen het 24ct deed sterker iedereen afraden mee te doen met de emissie, kansloos zo melde men, dat nam ik niet serieus.
    10 euro ik zou het maar serieus nemen zelfs als daar achter staat dit jaar nog.

    De rust gegund en de kans gegeven zal men gaan genieten van Pharming en weer eens iets beleven .
    AMX we komen.
    Waarom geen € 10.
    In deze wereld gaat het bijna niet om de waarde van het bedrijf zelf.
    De koers wordt bepaald door het sentiment van beleggers en de huidige waarde is gebasseerd op de zekerheid van dit moment.
    Vergeet niet dat Pharming € 35 heeft gedaan met alleen maar een paar wetenschappers en wat ondersteuning.
    De enige echte waarde was toen de stier Herman.
    Nu is Pharming het bedrijf geworden waar men in de beginfase grif € 35 per aandeel voor over had en doet men onderzoek naar andere toepassingen en nieuwe medicijnen.
    Zolang de fantasieën in dit bedrijf een grote rol blijven spelen is wat mij betreft the sky the limit.
    Beleggers bepalen immers de koers.
    Zelf ga ik uit van een koers rond de € 3 in de loop van dit jaar.
    Groet PM
  11. monitor53 27 januari 2018 17:29
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 27 januari 2018 17:19:

    Na een hele zaterdag gelezen te hebben over Pharming aandelen met koersdoelen van € 2 tot € 10 en Pharming aandelen als extra potje voor het pensioen, wil ik de wat kleinere beleggers ook wijzen op de risico’s.

    Wat zijn de risico’s van een belegging in Pharming:
    • Pharming heeft heel veel uitstaande aandelen (geplaatst kaiptaal), te weten 579 miljoen. Daarbovenop komen nog 78 miljoen aandelen met name door personeelsopties en een klein plukje warrants en converteerbare obligaties. Deze zijn allemaal zwaar “in the money” en zullen dus op (korte) termijn op de markt komen. In totaal zijn er dus 650 miljoen aandelen. Toekomstige winsten van Pharming moeten dus door 650 miljoen aandelen worden gedeeld om te komen tot een winst per aandeel.
    • Pharming concurreert met twee ondernemingen op de HAE markt, te weten Shire en CSL Behring. De totale jaaromzet van deze concurrenten is € 9 miljard (Shire) en € 4 miljard (CSL), waar Pharming in 2017 uitkomt op +/- € 95 miljoen. Dat komt omdat deze twee concurrenten meerdere medicijnen op de markt hebben voor meerdere ziektes. Shire en CSL Behring kunnen zich daardoor veel hogere marketing- en R&D-budgetten veroorloven dan Pharming. Ze zijn op de HAE markt ook groter dan Pharming.
    • Pharming heeft het grootste deel van de opbrengsten in dollars (verkopen US). De kosten zijn echter voor een groot deel in Euro’s. Daardoor heeft Pharming last van de verzwakking van de dollar (afgelopen jaar 12%). Iedere 10% verzwakking betekent reëel € 2 - € 3 miljoen minder winst (en op papier nog minder omdat Pharming rapporteert in Euro’s).
    • Pharming moet nog $ 65 miljoen aan mijlpaalbetalingen aan Valeant betalen. De details van deze contactuele overeenkomst zijn niet bekendgemaakt (welke bedragen bij welke omzet en in welk tempo). De komende jaren zal echter een deel van de winstmarge door deze mijlpaalbetalingen verloren gaan.
    • Pharming heeft een $ 100 miljoen lening op de balans met een rente van 11% (hoge rente betekent dat de schuldeiser het risico hoog inschatte bij afsluiting lening). In 2018 zal dit een rentelast geven van $ 11 miljoen (€ 8,5 miljoen ). Verder moet Pharming vanaf juli 2018 deze lening gaan aflossen in 3,5 jaar.
    • Pharming heeft geen klinische pijplijn voor nieuwe medicijnen. Alleen een pre-klinisch onderzoek voor de ziekte van Pompe. Dit betekent dat Pharming op zijn vroegst in 2023 een nieuw medicijn op de markt kan brengen.
    • Er zijn geen institutionele beleggers (professionals) bekend met een belang van 3% (meldingsgrens AFM) of groter in Pharming. Er zijn daarentegen bij de AFM wel hedgefunds bekend die speculeren op een daling van het aandeel Pharming (short gaan).
    Misschien gaat het aandeel wel naar € 2,50. Maar wees u er van bewust dat er ook risico's zijn.

    Heerlijk dit, zelfs met uw/jouw kanttekeningen bij de firma, waarvan ik de helft van de punten zo door kan halen, kom je nog op bijna een verdubbeling van de huidige koers. Het geeft mij alleen maar meer vertrouwen in nog veel hogere koers (verwachtingen/doelen).
    Groet
  12. nstl 27 januari 2018 17:41
    quote:

    Starbuck schreef op 27 januari 2018 11:45:

    [...]
    Ik verbaas mij soms over het gegeven dat aantal mensen hier hun hele vermogen op een aandeel zetten en dus in feite op een paard wedden. Persoonlijk vind ik dat getuigen van weinig risico management. Spreiding is het devies wat mij betreft.

    Klopt maar spreiden heeft ook een nadeel en dat is dat je ook je aandacht moet verspreiden over meerdere aandelen. Dus of je moet er dan meer tijd in steken of je moet accepteren dat je niet alles op de voet kunt volgen.

    Daarom kies ik er bewust voor om alles op een paard te wedden. Momenteel een konijn dus en de andere keer weer een stalen ros.
  13. Beukes 27 januari 2018 17:49


    alle hedgefunds laten zien

    PDT heeft ook een shortpositie ingenomen. Zie AFM per 27-01-2018
    0,81% Marshall Wace
    0,50% PDT Partners
    0,16% Susquehanna International Holdings

    Wel apart hoor. Maar ik blijf erin gezien de toekomstverwachtingen.
    En trouwens dan zijn die aandelen reeds verkocht. Dus kan het geen kwaad.
    Hooguit als men meer weet (negatief) dan wij. Kan het me niet voorstellen. Denk maar dat zij gewoon gokken op een daling.

11.235 Posts
Pagina: «« 1 ... 484 485 486 487 488 ... 562 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links