Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ProQR Therapeutics NV OTC:PRQR.Q, NL0010872495

  • 1,880 18 apr 2024 22:00
  • -0,020 (-1,05%) Dagrange 1,810 - 2,050
  • 182.726 Gem. (3M) 226,1K

Biotechnologie.

1.080 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2018 21:14
    quote:

    wist ik het maar schreef op 10 januari 2018 17:09:

    hoe beter het nieuws,hoe slechter de koers,wie druk de koers omlaag
    Bij goede bedrijven komt de waarde vroeg of laat altijd tot uitdrukking in de koers.

    Dat vertrouwen heb ik ook in Proqr ondanks de voor nu teleurstellende koers.
  2. Staycalm 11 januari 2018 16:06
    ProQR Investor New Year’s Reception
    ProQR management would like to invite all interested institutional and private investors to attend the second edition of this investor event hosted at our headquarters in Leiden, the Netherlands.

    Daniel de Boer, CEO and founder of ProQR, will look back on the accomplishments of 2017 and discuss upcoming milestones planned for 2018. The presentation will start at 15:00 CET followed by a Q&A session. Afterwards, there will be bites & drinks and time to mingle with some key executives of the company.

    We will have limited capacity so please RSVP early. The event will not be webcast.

    Date & Location:
    Tuesday January 23, 2018, 15:00 - 17:30 CET
    ProQR Headquarters, Zernikedreef 9, 2333CK Leiden

    We look forward to welcoming you!

    ProQR Therapeutics

    www.proqr.com/new-years-investor-rece...
  3. forum rang 5 RW1963 24 januari 2018 16:42
    quote:

    Staycalm schreef op 23 januari 2018 16:47:

    Is er nog iemand naar de nieuwjaarsbijeenkomst voor particuliere beleggers geweest vanmiddag?
    Ben jij nog steeds optimistisch over ProQR?
    Op het moment wil het nog niet zo vlotten. Maar ik hoop wel dat wij hier ook eens Galapagos/Pharming taferelen gaan meemaken.
  4. forum rang 4 harvester 24 januari 2018 23:54
    quote:

    Pl4 schreef op 24 januari 2018 13:51:

    Ben ook benieuwd hoe het gister is geweest bij ProqR, iemand?
    OK dan heel kort:

    Proq management was volledig aanwezig en vindt de koers niet de waarde reflecteren. Management heeft 30% v.d. aandelen in handen.
    Voorlopig is er geen emissie nodig en men wil zo min mogelijk verwateren. Ze hebben zelf ook aardig meegedaan in de laatste aandelen uitgifte.

    De sfeer was goed. Er waren aardig wat mensen, waaronder inderdaad meerdere IEX posters. Ze zijn niet allemaal te zien op de foto´s op twitter.

    Het bedrijf concentreert zich op orphan diseases vanwege de korte doorlooptijd, lagere kosten om goedkeuring te krijgen en de eigen expertise.

    Ze hebben 140 medewerkers waarvan 10 in de US en in totaal 30 nationaliteiten. Het is een mix van een beperkt aantal oude rotten een heel veel ook hoogopgeleide mensen. Ongeveer 2-3 is vrouw.

    De CFO woont en werkt in Californië maar was wel aanwezig (een ex bankier van JP Morgan). Bedrijfsrondleiding en het praatje waren beide informatief.

    Hun cf target gaan zij niet verder zelf ontwikkelen en zij zoeken daarvoor een partner (al of niet voor opname in een combinatie) en denken zelf dat daar een kans op is, maar niet alle aanwezigen geloven daar in.

    Er zullen 3 read-outs zijn in 2018, die waardevermeerderend kunnen zijn.
    Een hoeft er maar te slagen.

    Een huidziekte, een oogziekte en de derde heb ik niet paraat.
    De oogziekte is erfelijk en maakt kinderen blind binnen een paar jaar.
    De oplossing is met RNA technologie identieke genen te maken buiten het lichaam en die genen op een plekje te repareren en dat via injecties in het oog de ziekte af te remmen. Het werkt dan een tijdje en dan moet dit weer.
    Op zich doet een injectie in het oog geen pijn, maar is natuurlijk wel vervelend.

    De huidziekte leidt tot open wonden over het hele lichaam.
    Proqr ontwikkelt een zalf die de wonden sterk reduceert, maar die wel blijvend gebruikt moet worden.

    Deze genetische ziektes komen met name voor bij mensen uit Europa en Amerika en hangen samen met Europese genenpool. Proqr veracht dan ook geen concurrentie uit China.

    Hoewel de patiënten populaties klein zijn voor zover bekend, maar Proqr verwacht wel dat zodra producten aanslaan en beschreven worden er veel meer mensen de specifieke ziekten als zodanig gaan herkennen.

    Ook bestrijden zij (nu nog) alleen de symptomen en niet de ziektes zodat patiënten blijven terugkomen voor de producten.

    Zo, mocht ik nog iets gemist hebben of iets niet juist verwoord, dan zie ik graag aanvullingen/verbeteringen van de anderen die er waren.

    Patiënten komen via contacten met patiëntenverenigingen naar Proqr. Men besteed veel aandacht aan die verenigingen en aan de proefpersonen en hun families en dat werkt.

    Hun axiomer technologie trekt nu meer belangstelling nu Galapagos daarvan gebruik gaat maken voor fibrose (niet CF).
  5. [verwijderd] 25 januari 2018 11:19
    Dank Harvester!

    ik wil er nog wel e.e.a. aan toevoegen, zij het een beetje speculatief;

    -achter deze kleine avonturen schuilen grote...het potentieel bedraagt zo'n 20.000 targets waaronder ongetwijfeld met blockbuster-potentieel. De omvang van het bedrijf noopt ze tot 'kleinere' avonturen en willen daarmee een proof of concept afgeven aan de investeerderswereld om zo meer geld aan te trekken voor grotere avonturen. Als ze dat lukt dan zal een emissie op 30$ makkelijker afgaan dan thv 3$!

    -ik beluisterde ook synergievoordelen tussen Galapagos en ProQR...(voor de liefhebbers van Galapagos: ook een delegatie van Galapagos gaf acte de presence met o.a. Onno van der Stolpe en André Hoekema).
    ProQR heeft ook weer kennis en expertise in huis die GLPS aan PRQR kan uitbesteden (was voor mij te technisch om te begrijpen en onthouden eerlijk gezegd). Een bedrijfsbezoek aan ProQR is dus ook voor Galapagos-volgers de moeite waard!

    -Mensen met een behoorlijke staat van dienst weten ProQR te versterken en dat lijkt me niet om hun prestige te grabbel te gooien. Sommigen komen van gerenomeerde grote pharma/biotechs en proeven avontuur bij ProQR.

    Mbt de Katwijkse ziekte: die ziekte is gerelateerd aan Alzheimer en derhalve interessant voor nadere studie met de kleine maar geconcentreerde patientenpopulatie op een steenworp afstand.

    De koersdruk op PRQR blijft een beetje een raadsel...uiteraard altijd partijen die erin of eruit willen, maar opvallend is wel de schijnbare neerwaartse forcering van de koers, wat je als uitstapper/grote verkoper NIET wil...een speculatieve gok van mijn kant is, dat financiele partijen de koers vanaf de top shorten om deze uhv een vrijwel zeker voorspelbare emissie weer in te dekken. Met een klein fonds als PRQR met dito omzetten appeltje-eitje...
  6. [verwijderd] 25 januari 2018 21:42
    aanvullend t.a.v. de huidige lage koers/waardering:

    mogelijk vanwege het ontbreken van blockbuster-targets en de concentratie op orphan diseases maakt het mogelijk dat beleggers het opwaartse potentieel (te)laag inschatten terwijl het risico in biotech per definitie al zo hoog is...dus gok dat beleggers/investeerders veel meer fantasie willen zien voor het risico dat ze nemen.

    Ik ben ervan overtuigd dat die fantasie er wel degelijk is en werkelijkheid kan worden, maar ProQR zou in diens PR meer nadruk kunnen leggen op hun technologie én de (grote) kansen die daarmee benut kunnen worden, voorbij aan de huidige initiële trials!

    De hoogste waarderingen in biotech zijn niet zelden de bedrijven die de meeste fantasie in hun aandeel stoppen...inspelende op de toch, even oneerbiedig en direct gezegd, hebzucht van de investeerder/belegger. Uiteraard fijn dat je en passant rijker kan worden met de wetenschap dat mensen er eerder beter dan slechter van worden (in het andere geval kan je kijken naar de wapenindustrie dat altijd perfect weet hoe ze klanten blijvend moeten binden...tot de dood hen scheidt)
  7. forum rang 6 Tom3 29 januari 2018 17:25
    Vandaag ook een belang genomen in dit bedrijf. Ik heb nu naast antilichamen (Argen-x + Merus), DNA (Molmed en Kiadis) ook een biotech die in RNA gespecialiseerd. Van het forum hier heb ik tenminste begrepen dat er niet met de moraal nog goed is ondanks de lage beurskoersen, dat er nog geld in kas zit om de de eerstvolgende mijlpalen te kunnen halen , de onderzoeksresultaten succesvol zijn en dat het kennisniveau hoog is. Onno zocht nog een overnamekandidaat?
  8. [verwijderd] 29 januari 2018 17:44
    Zeer positief te noemen het partnerschap met Galapagos.

    Daarnaast is er vorig jaar ook iemand van Vertex overgenomen meen ik.

    Zeer lage waardering, hoog risico, maar kans op mega rendement als je geduld hebt.

    Ik zit er zelf al sinds 2015 in en heb gestaffeld bijgekocht naarmate de koers daalde.
  9. forum rang 6 Tom3 29 januari 2018 18:02
    Ben ingestapt op 3,20. Vind het toch een goed teken dat de aandeelhouders van het eerste uur er nog in zitten en af en toe bijkopen. Risico is natuurlijk een relatief begrip. Als je voor een godsvermogen in Galapagos zit (en die zijn er zat) dan heb je natuurlijk ook een navenant probleem als het ergens zou beginnen te haperen met of de goedkeuring of de sales. Ik beschouw Merus en Proqr als high risk omdat de werkzaamheid wel "veelbelovend" is maar nog niet duidelijk is aangetoond. Kiadis en Argenx zijn in mijn ogen medium risk en Molmed low risk. Met de winsten op Molmed (en Ablynx waar ik net voor het hoogtepunt uitgestapt ben) kan ik alles financieren. Wat zou de waarde van van de patenten etc zijn mocht Proqr de pijp aan Maarten geven? Zou het dan nog een aantrekkelijke partij voor een overnemer zijn ?
  10. forum rang 6 Tom3 30 januari 2018 00:28
    quote:

    Pl4 schreef op 29 januari 2018 22:09:

    Valt me op de laatste tijd dat er redelijk handelsvolume is, maar de koers niet echt van zijn plek komt.
    Wie zijn de eigenlijk de grootaandeelhouders? De investors site van Proqr is niet echt informatief ter zake. Anderde biotechfondsen doen daar meestal absoluut niet moeilijk over. Hebben de grootaandeelhouders deelgenomen aan de laatste emissie in november? Ik zou me kunnen voorstellen dat de grootaandeelhouders meer dan evenredig deelgenomen hebben aan die emissie als een soort compensatie voor geleden koersverliezen (beetje in de stijl van Kiadis). De emissieprijs van $ 3,25 is sedertdien een soort richtsnoer geworden. Europese aandeelhouders hebben natuurlijk de pech dat de euro/ dollar koers toen 1,17 was terwijl die nu 1,24 is. Opvallend is dat de koers sedert de emissie redelijk stabiel is geweest, zou kunnen duiden op koersstabilisatie door de banken en of opkoopacties door de grootaandeelhouders.
  11. [verwijderd] 30 januari 2018 08:55
    van @Hunter 300 op het Galapagos Inhoudelijk light draadje

    Corbus cystic fibrosis drug to get FDA review on flare-up data
    Reuters
    ReutersJanuary 29, 2018
    (Reuters) - Corbus Pharmaceuticals Holdings Inc said on Monday the U.S. Food and Drug Administration will evaluate its experimental cystic fibrosis drug without requiring proof the product improves lung function, dramatically cutting the time and cost it will take Corbus to develop the drug.

    Companies developing drugs for cystic fibrosis, a life-threatening genetic disorder that damages the lungs and affects about 30,000 Americans, have historically been required to show an improvement in lung function based on a measure known as forced expiratory volume in one second, or FEV1.

    The FDA will instead evaluate Corbus's drug, Lenabasum, based on its ability to reduce disease flare-ups.

    "It's very significant that we can do something significantly smaller and shorter," Yuval Cohen, the company's chief executive officer, said in an interview.

    Almost all cystic fibrosis patients are on treatment these days, he said, meaning a big trial would be needed to show an improvement over a patient's baseline.

    To show lung function improvement Cohen estimated the company would have had to enroll more than 1,500 patients and run the trial for a year. As it is, the company plans to test 415 patients for six months.

    The FDA's move is consistent with its commitment under President Donald Trump to cut drug development times and use new types of clinical trials to speed new drugs to the market.

    The FDA has never allowed a reduction in disease flare-up by itself to be the main goal of a clinical trial for a cystic fibrosis drug.

    Pulmonary exacerbations are a primary driver of disease worsening and death, Cohen said. The company is also testing the drug in systemic sclerosis, a connective tissue disease and dermatomyositis, an inflammatory condition that affects muscles. Lenabasum is designed to reduce inflammation without suppressing the immune system as some anti-inflammatories do.

    Laura Chico, an analyst at Raymond James, said she expects Lenabasum to generate peak annual sales of nearly $2 billion if the company wins approval in all three conditions, with the earliest potential U.S. market entry in 2021.

    (Reporting by Toni Clarke in Washington; Editing by James Dalgleish)
  12. [verwijderd] 30 januari 2018 08:56
    en aanvullend een reactie van @Rekyus op hetzelfde draadje

    ----

    Het feit dat de FDA Corbus Pharmaceuticals toestaat om longexacerbaties als eindpunt te gebruiken in plaats van FEV1 is in mijn ogen groot nieuws. Het kan het ontwikkelingstraject van experimentele CF-medicatie sterk beïnvloeden. En dan doel ik niet alleen op de doorlooptijd van fase 2/3 onderzoeken, maar uiteindelijk ook op een wat andere waardering van de toegevoegde waarde van met name de aantocht zijnde middelen, die het op moeten nemen tegen het Vertex-monopolie.

    Mijn idee daarover.

    In zijn algemeenheid geldt dat een farma-onderneming die als eerste toelating van de registratieautoriteiten krijgt om de markt te betreden, die toestemming heeft verkregen op basis van de door hem ontworpen onderzoeksmodellen en eindpunten. Alternatieve benaderingen zijn er niet. Van de autoriteiten valt ook niet te verwachten dat zij op dat moment aandringen op een heel andere benaderingswijze. In feite dwingt de onderneming daarmee dat registratieaanvragen voor een vergelijkbaar middel dat zijn toekomstige concurrenten in het vervolg indienen bij de autoriteiten, gebaseerd zullen zijn op hetzelfde (dezelfde) eindpunt(en). Anders gezegd, wie als eerste de eindpunten bepaalt, bepaalt niet alleen de spelregels maar ook gedeeltelijk de uitkomst. In het geval van CF-medicatie heeft de FDA die regel doorbroken door ‘flare-up data’ exclusief als eindpunt toe te staan.

    Ik heb altijd mijn twijfels gehad over de bruikbaarheid van de capaciteit van de longfunctie als belangrijkste parameter. Zo’n 4% verbetering – hoe groot ook de statistische significantie moge zijn – is te gering om door het overgrote deel van proefpersoenen als zodanig te worden ervaren. Toch geven alle CF-patiënten aan dat zij dankzij het CF-middel een aanmerkelijke verbetering van hun persoonlijk functioneren beleven. Het kan dus moeilijk anders dan dat FEV1 als primair eindpunt weinig geschikt is om de echte, klinisch relevante werkzaamheid te evalueren.

    De nieuwe opstelling van de FDA zorgt er ongetwijfeld ook voor sommige CF-middelen tegenover de nieuwe meetlat beter presteren, andere slechter. Het concurrentieveld wordt er in ieder geval door opgeschud.

    Tot slot nog een speculatie van mijn kant. De vertraging die Galapagos in de Verenigde Staten heeft opgelopen, zou wel eens te wijten kunnen zijn aan een dispuut over de te kiezen eindpunten. Kleine onderzoekdetails kunnen nooit aan de basis van de discussie hebben gelegen, het moet een principezaak zijn geweest, waarover betrokkenen het vorig jaar niet eens werden.
  13. [verwijderd] 30 januari 2018 08:59

    Bovenstaande 2 posts zeer relevant voor ProQr.

    Zoals gemeld wordt er een partner gezocht voor het CF programma. Verder melde Daniel dat er andere meetpunten waren in de laatste trail die niet zo bekend zijn als de FEV maar wel goede resultaten lieten zien. Dit werd helaas niet opgepikt door de gemiddelde analist.
    Hier zit dus de strohalm voor Proqr lijkt me. Wellicht is er nu wel een witte ridder te vinden, anders is het over en sluiten met CF programma.
1.080 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links