Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Hogere koersdoelen voor AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

179 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 januari 2018 13:10
    quote:

    MFC schreef op 22 januari 2018 12:53:

    @ Handyman6

    Ik heb zelf eens gezocht naar bedrijfjes die in de blockchain zitten. Maar kon geen fatsoenlijk bedrijf vinden. Allemaal van die mini bedrijfjes nog.

    Had een bedrijf gevonden die eerst frisdrank verkochten en toen opeens in de blockchain gingen. Long Blockchain ofzoiets. Niet iets waar je je geld in wilt steken denk ik. Tenzij je van een gokje houdt. :)
    Wat zitten jullie nou je moe te maken in het zoeken van blockchain bedrijfjes op de reguliere aandelenmarkten terwijl het geld over de plinten klotst in de crypto space?
  2. [verwijderd] 22 januari 2018 13:20
    Hoi Am1993,

    Ik ben dat fonds al wat langer in de gaten het houden, alleen al voor die leuke dividend , toch wacht ik nog eventjes op een koersdip .
    En trek je maar niets van die wolven die op dit forum rondhangen.
    Trouwens het beleggen in de jaren 70-80 was wel een beetje vriendelijker dan nu, vind ik
  3. [verwijderd] 22 januari 2018 13:29
    Dat begrijp ik best. Het klonk wat harder dan het bedoeld was, maar toch. Je kan ook aan spreiding doen in de cryptospace zelf, ik zeg maar wat gaan rondneuzen in die top 20-30 van cryptonamen en kopen op dips. Er zijn tal van strategieën mogelijk, dat is aan éénieder persoonlijk om daar goed mee om te gaan...

    Het is sowieso allemaal bubbly-achtig maar zoals ik het zie, gaat het geld thans om naast de reguliere beurs zeg maar, en in veel mindere mate op die beurs.

    Die 'Long Island Ice Tea converting to blockchain' gevallen te na gesproken, maar die koersjumps stel je meestal pas vast als het reeds te laat is.

    En als het compleet inklapt, heb je evenmin bescherming in namen op die gewone aandelenmarkt. Die gaan dan ook gewoon mee door het putje.

    En dat crypto dan slechts één bepaald segment is van je portfolio, dat lijkt me niet zo onverstandig. Ik neem aan dat jij niet het voorbeeld wil volgen van die nu tijdelijke (?) campingbewoner die have en goed in bitcoin heeft gestoken...
  4. forum rang 7 handyman6 22 januari 2018 13:49
    Zekers,Jansen H5....al hoef ik smook,hoeren,banken,wapens,kidnapping,atoom ,ed niet in porto...dat scheelt al weer in de keuzes!
    Jammer dat niemand wat over die crypto etf’s weet,hoe volatiel die zijn bv......want het spul is me veel te springerig om onbewaakt te laten liggen,eens gekocht.
    GrH6
  5. forum rang 6 am1993 22 januari 2018 14:04
    quote:

    opa schreef op 22 januari 2018 13:20:

    Hoi Am1993,

    Ik ben dat fonds al wat langer in de gaten het houden, alleen al voor die leuke dividend , toch wacht ik nog eventjes op een koersdip .
    En trek je maar niets van die wolven die op dit forum rondhangen.
    Trouwens het beleggen in de jaren 70-80 was wel een beetje vriendelijker dan nu, vind ik
    Beste OPA, Laat ik beginnen met de wens, dat ik hoop dat je weer wat mobieler bent.
    Ik denk dat de dip in Vastned op de 12e en 13e januari is gezet zo rond de koers van circa € 39,35. Volgens mij is de uptrend nu weer gaande. Nu gaat een uptrend niet altijd in één rechte lijn omhoog, maar bij Vastned kan het hard gaan. Dat zagen we ook in de maand november, waarin de koers hard en in rechte lijn steeg van circa € 37 naar circa € 40. Alleen had ik rond het weerstandsniveau van € 39,30 al mijn aandelen en turbo's verzilverd en heb nagelaten om begin december weer vol in te stappen toen de koers weer was teruggevallen van de € 40 naar de € 39,30 en daarna de stijgende trend weer oppakte en doorsteeg naar € 42,30 op 19 december. Dat was even balen. Gaat me nu dus niet meer overkomen:)
    Een mens blijft leren.
    En inderdaad: beleggen in de jaren 70-80 was een stuk relaxter dan nu. Nu is het vinger aan de pols als je in derivaten e.d.zit, dus vandaar mijn keuze voor een aandeel met een goed rendement en een onderwaardering van circa 15% t.o.v. de intrinsieke waarde.
    Bovendien is Vastned een overnamekandidaat, waarbij Aat van Herk in 2017 al een belang heeft opgebouwd van ruim 15%. Dat doet hij niet voor niets. Dochter Vastned Belgie wordt van de beurs gehaald, hetgeen ook nog eens circa € 0,5 miljoen aan kosten scheelt. Begin 2019 loopt de converteerbare obligatielening af, waardoor de weg naar een overname geheel vrij ligt. De directie van Vastned heeft al aangekondigd dat ze een etalagefonds zijn en zich niet tegen een overname zullen verzetten. Medio februari komen de voorlopige cijfers en ik denk dat die goed zullen zijn. Zeker wat betreft de winstontwikkeling en de stijging van de intrinsieke waarde.
    Ter vergelijking: de meeste onroerend goed fondsen hebben een overwaardering van circa 22%!
  6. [verwijderd] 22 januari 2018 14:10
    quote:

    handyman6 schreef op 22 januari 2018 13:49:

    Zekers,Jansen H5....al hoef ik smook,hoeren,banken,wapens,kidnapping,atoom ,ed niet in porto...dat scheelt al weer in de keuzes!
    Jammer dat niemand wat over die crypto etf’s weet,hoe volatiel die zijn bv......want het spul is me veel te springerig om onbewaakt te laten liggen,eens gekocht.
    GrH6
    Handy een vette ab. :)
179 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links